Şimdi Ara

LANET OLASI SDD NİN 20 GÜNDE 1 TB VERİ YAZMIŞ OLMASI NORMAL Mİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WinDirStat programıyla yerin nereye gittiğini görebilirsin. Burdan mutlaka bir incele.

Windows 8'e gelince, kendim i5 işlemci ve SSD kullandığım için sorun yaşamasam da, düşük sistemlerde anormal yavaşlıklar olabiliyor kurulum sonrası. Güncellemeler bittikten sonra 1-2 gün içerisinde kendiliğinden normale dönüyor. Kalıcı bir problem yok.
  • kedi bedri kullanıcısına yanıt
    Sistem sanırım anormal bişey görunmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

SSD kullanıyorsanız hızlı başlat özelliğini kapatın. SSD lerde bu özellik işe yaramaz, çünkü rastgele erişim hızı ile sıralı erişim hızı hemen hemen aynı. Bu sayede her kapatışta 8 gb veri yazmasını engellersiniz.
    Hizmetlerden(komut satırına services.msc yaz.) disk birleştirme hizmetini devre dışı bırakın.
    Sayfa dosyası pagefile ı devre dışı bırakın. Ram ne kadar olursa olsun windows pagefile kullanıyor, windows un sorunu.

Teşekkür ederim kardeşim dediğini yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Anormal bir durum. Yukarıda arkadaşlar buna neden olabilecek durumları yazmış. Bunun haricinde Disk birleştirme yapan herhangi bir program var mı? (programlar ssd'yi tanıyıp birleştirme yapmıyorlar ama yinede bir göz gezdirmekte yarar var).
    Sanal bellek kullanımı yüzünden bu durum olabilir. Bir ara windows 8.1 kullanırken devamlı olarak hdd ledi yanıyordu ve buna dikkat eder misiniz? Windows arkaplanda sistem boşta ya da yükte bile hdd kullanıyordu. Bu yüzden windows 7'ye geri döndüm.

HDD led ışığı yanıp sönüyor belli aralıklarla tüm uygulamaları kapatıp denedim. Belli aralıklarla yanıp sönme devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Sistem geri yükleme
    Hazırda beklet özelliğini kullanmıyorsan
    Otomatik bakım
    Oto defrag
    Arkada çalışan gereksiz programlar yada servisleri kapayın hocam

defrag win8 de sanırım devre dışı kalıyordu TRİM seçeneği aktifti. Tekrardan bakacağım. Otomatik bakımı kapatayım o zaman ve gereksiz olarak göreceğim programlar java orıgıns steam geforge experience vs... gibi programlar bunları kapatmama gerek var mı? Bu arada teşekkür ediyorum
  • quote:

SSD kullanıyorsanız hızlı başlat özelliğini kapatın. SSD lerde bu özellik işe yaramaz, çünkü rastgele erişim hızı ile sıralı erişim hızı hemen hemen aynı. Bu sayede her kapatışta 8 gb veri yazmasını engellersiniz.
    Hizmetlerden(komut satırına services.msc yaz.) disk birleştirme hizmetini devre dışı bırakın.
    Sayfa dosyası pagefile ı devre dışı bırakın. Ram ne kadar olursa olsun windows pagefile kullanıyor, windows un sorunu.

Hocam Şu pagefile nasıl kapatabilirim . Gerçi Google amcaya da sorabilirim ama senden öğrensem daha güzel olur gibi. Teşekkür ediyorum tekrardan
  • ibrahim6330 İ kullanıcısına yanıt
    Windows+PauseBreak yapınca açılan pencerede,
    Gelişmiş>Performans>ayarlar>gelişmiş>sanal bellek>değiştir yolunu takip ederek kapatabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

ben de baktım şimdi de, bende bütün diskler kapalı fakat C: klasörü açık. nasıl kapatacağım bunu? yapılandır diyerek mi? bir de orada sil butonu var. tüm geri yükleme noktalarını siler diyor, bunu yaparsak sistem zarar görür mü?

Yapılandır dedikten sonra gelen pencereden üstten "Sistem korumasını kapat" olanı seç.
    Sistem geri yükleme noktalarını silersen arıza olmaz ama bişi olduğunda geri bir tarihe yükleme yapamazsın.
    Hoş sistem geri yüklemeyi pek kullanmam format candır.
  • kedi bedri kullanıcısına yanıt
    En iyisi belirli aralıklarla imaj almak. Formattan sonra eski programları kurmak, özellikle internet iyi değilse metro uygulamalarını tekrardan indirip kurmak, güncelleştirmeleri yapmak yorar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmaj almayı da tercih etmiyorum. Temiz kurulum veya SP güncellenmiş sürümlerden kurulum her zaman candır.
  • quote:

Windows+PauseBreak yapınca açılan pencerede,
    Gelişmiş>Performans>ayarlar>gelişmiş>sanal bellek>değiştir yolunu takip ederek kapatabilirsiniz.

Tamam Hocam onu değiştirip Hard disk olarak tayin etmiştim. Teşekkür ediyorum
  • arkadaşlar bir yardım lütfen tekrar yazdım ama wibtek q5 847 ssd yi anlık görüyor başka görmüyor biosa giriyor. sonra başka bilgisayar sistemde çalışıyor windows 7 kurulu ama bunda çalıştıramıyorum başka hdd ler çalışıyor ne yapmalıyım aynı sistemde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 1 aylık 850evo 250gb disk 0.49TB yazma yapmış. normal bir durum mu?
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    Performans testi yapiyor musunuz bu testler baya yiyor ssd omrunden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 kullanıcısına yanıt
    ilk aldığımda 3-4 kere yaptım. bir de dün yaptım işte.
  • Bende 2014 Ağustostan beri Samsung 840 EVO 250 GB kullanıyorum şuana kadar 4.67 GB yazılmış normal her halde o kadar süre için Sizce nasıl ?
  • SDD ile kafamiz rahatlasin diyorduk. Hale bak artik ne kadar yazmis omru neymis sallamadan kullanmak daha mantikli olacak gibi bu ne yaw. Strese soktu beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim6330

20 gün ve 1 tb yazma normal mi arkadaşlar. Kullanım senaryosunu açıklamam gerekirse sdd ye işletim sistemini kurduktan sonra, depolama amaçlı asla kullanmadım hatta indirilenler belgeler gibi verilerin kayıt yerini hard disk gösterdim ... Bilgi edinmek istiyorum sadece . (Corsair gs serisi 240 gb SDD )

bulut tabanlı anti virüs kullanıyorsan onlardan kaynaklı da olabiliyor. internet geçirdiğin süre fazlaysa her bir işlem için karşıya veri gönderiyor. bilgileri depoluyor. bir iki ay kadar önce weebroot secure any where kullanıyordum. bir program yükledim lisanslı. netle veri alış verişi yapıyordu sürekli. bir gün içerisinde 70 gb veri yazdı hdd ye. anti virüs şirketiyle iletişime geçip sorunu ilettim. çok ilgilendiler bir kaç defa öneride bulundular. yine aynı şekilde 55-60 gb veri yazdı. sorun çözülemeyince farklı bir anti virüs kullanmaya başladım. bu tip bir problem varsa 20 günde 1 tb veri yazması normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: excell74

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim6330

20 gün ve 1 tb yazma normal mi arkadaşlar. Kullanım senaryosunu açıklamam gerekirse sdd ye işletim sistemini kurduktan sonra, depolama amaçlı asla kullanmadım hatta indirilenler belgeler gibi verilerin kayıt yerini hard disk gösterdim ... Bilgi edinmek istiyorum sadece . (Corsair gs serisi 240 gb SDD )

bulut tabanlı anti virüs kullanıyorsan onlardan kaynaklı da olabiliyor. internet geçirdiğin süre fazlaysa her bir işlem için karşıya veri gönderiyor. bilgileri depoluyor. bir iki ay kadar önce weebroot secure any where kullanıyordum. bir program yükledim lisanslı. netle veri alış verişi yapıyordu sürekli. bir gün içerisinde 70 gb veri yazdı hdd ye. anti virüs şirketiyle iletişime geçip sorunu ilettim. çok ilgilendiler bir kaç defa öneride bulundular. yine aynı şekilde 55-60 gb veri yazdı. sorun çözülemeyince farklı bir anti virüs kullanmaya başladım. bu tip bir problem varsa 20 günde 1 tb veri yazması normal.

lisanslı Norton antivirüs kullanıyorum. Ondan kaynaklı olabilir mi diye araştırayım o zaman ama yaptığı tek yazma güncellemeler sanırım oda en fazla günlük 100mb olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

Vakti zamanında şöyle bir paylaşımda bulunmuştum. Tarayıcında izlediğin her video, her resim, her veri diskine yazılıyor. Farkına varmasanda yazılıp silinerek sürekli SSD'ni yıpratıyor.

Bu paylaşımda, tarayıcıların cache dosyalarını nasıl 2. diske yönlendireceğini anlattım.

LİNK :http://forum.donanimhaber.com/m_96481636/tm.htm

Sanırım çözüm tarayıcınından kaynaklı olabilir bu çok iyi oldu teşekkür edyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.