Şimdi Ara

Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum ! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
15
Favori
188.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zangieff kullanıcısına yanıt

    Ne güzel yazmışsınız. Bende aynı durumdayım. Durumdayım diyorum çünkü benim araç 200 bini devirdi ve birazda yoruldu gibime geliyor.

    Ve bahsettiğiniz gibi biraz daha teknolojik görsellik dahil olsa asla bırakmayı bile düşünmem.

    Ama ne kadar bakarsam bakayım sahip olduğum araçtaki heybeti göremiyorum hiç birinde.

  • isthmus İ kullanıcısına yanıt

    Avrupa yakasında Anıl oto tavsiye ederim , ama dediğiniz fiyata sd4 bence bulamazsınız , ilanlarda bile görmüyorum olanlanlarda sd4 değil galerici ayakları...

  • selimy34 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim siz de güle güle kullanın vazgeçilir araçalr değiller,sağlam ekonomik,şu anda bu paraya Clio alınabiliyro ancak..3008 ile kıyasladığımda ciddi bir arazi aracı..

  • Haklsıınız ama 3008/Aircross bununla kıyaslanmamalı,onlar da gerek motor gerek klasman olarak kendi ürün gamının en iyi araçalrı, o araçalra az yaksın diye elektrnik olarak pedal ayarı düşürülüyor basıyorsun basıyorsun araç gaz yemiyor ben pedal commander taktım şidi benzinli araç kadar atik ve hevesli gidiyor,bunlardan alırsanız illaki bundan taktırmak şart 700-1000 TL arasında fiyata çok güzel ürünler..

  • Merhabalar,

    İlk aracımız 2000 model freelander 2.0di 98bg'ydi. Uzun yıllar çok severek kullandık fakat gerek güvenlik gerekse teknolojik gereksinimlerden uzaklaşması sebebiyle 2019 yılında sattım. 19 yıl 250.000'de ilk sahibinden full servis bakımlı olarak bence alıcının yüzünü güldüren bir satış oldu fakat şimdiki aklım olsa satmaz, keyif amaçlı özel günlerde kullanırdım.

    2 yıldır 2010 Audi A4 2.0TDI multitronic kullanıyorum fakat tekrar Land Rover FL'ye dönesim var. Yerli olarak bulduğum en bilgilendirici ve detaylı başlık tartışmasız burası olmuş bu sebeple teşekkür ediyorum. Yabancı bir çok forumlarda da hem teknik hemde kronik konuları detaylı şekilde inceledim.

    Foruma başvurma sebebim FL2 SD4 190Bg HSE arayışında olmam. KM olarak limitim 150.000. Makina mühendisi olduğum için bakım ve servis kayıtları, yapılan işlemler ve kalitesine çok takılıyorum bu sebeple uygun bir araç bulamadım. Ayrıca 2. El satış sitelerinde SD4 olarak geçen çoğu aracın TD4 olması, HSE olarak geçen paketlerin XS veya SE olması makası çok daraltıyor.

    Vermiş olduğum bilgilere göre uygun bir araç varsa eğer benimle iletişime geçebilirsiniz. Anlaşılması ve mantıklı gelmesi durumunda kendi aracımla takas da düşünebilirim.

    Teşekkür ederim.




  • cemkocaman C kullanıcısına yanıt

    SD olanlarda su soğutmalı intercooler olduğundan hem daha güçlü hem daha az yakıyor ama temizini bulmazk zor,aslında Evoque motorlu makyajlı (2012) turbo benzinliler de var ama o motorlar sıkıntılı daha geçen gün bir arkadaşımın Evoque motor su kaynatıp conta yandı 40-50 bin masraf çıkardılar onun da iyi olup olmayacağı belli değil,dizelden şaşma temiz HSE bulursan kaçırma,SD+ aramana gerek yok..

  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt
    Dönüş için teşekkür ederim.

    2.2 TD4 motoru hem arkadaşımda olduğu için hemde konuya ilgim olduğu için belli bir süre kullanma fırsatı buldum. Keyifli, yüksek tork sebebiyle güzel hissettiren fakat biraz hantal bir motor. Freelander'da hiç bir zaman yüksek performans aramadım fakat SD4 seçeneği olduğu için beni düşünmeye itiyor.

    Aslında Türkiye'de yaşanan en büyük risk özel servislerde atlanan rutin bakımlar ve bunun sonucunda yaşanan "kronik" olarak adlandırılan major problemler. Bir çok kullanıcı farkında olmadan özel servis kurbanı olabiliyor. Kimisi hatalı veya atlanan müdahalelerin negatif etkilerini yaşamadan bu süreci atlatıyor, kimisi birebir deneyimliyor fakat geniş çerçevede 1.-2.-...n. Sahibi büyük masraflarla karşı karşıya kalıyor.

    Örnek olarak: FL1 araçlarda arazi şanzımanının kronik olarak problem yaşattığı biliniyor. Bunun sonucu olarak çoğu insan 160-200k KM'de ya sıfır yavru şanzıman satın almak zorunda kalıyor yada 4 çeker iletim milini sökmek durumda kalıp böyle bir canavarı 2 çeker kullanmak durumunda kalıyorlar.
    İşin aslına gelecek olursak; bu araçlar 4 çeker iletimini milin üzerinde bulunan, yavru şanzımandan gelen yükü arka teker diferansiyeline ileten VCU denen viskoz kaplin ile yapıyor. Bu teknoloji o yıllarda bir çok araçta kullanılan mekanik tabanlı bir sistem. VCU ünitesinin içerisinde bulunan kimyasal belirli bir devir üzerinde santrifüj etkisiyle sertleşerek yavru şanzımandan çıkan mil devrini ve yükünü arka tekerlere iletiyor. Bahsettiğimiz bu ünitenin değişim frekansı servis manuelinde 60.000mil yani yaklaşık 100.000km denebilir. Birçok yetkili servis bu bilgiyi atladığı veya bilmediği için VCU ünite kimyasalı kullanıma da bağlı olarak 160.000-200.000km civarında özelliğini yitirip yükü doğru şekilde iletememeye ve şanzıman dişlilerinde ekstra yük oluşmasına (burulma) sebep oluyor. Sonuç olarak da karşımıza bu araçlarda "kronik" şanzıman problemi ve çok yüksek bedelli faturalar çıkıyor.

    Bu sebeple bahsettiğiniz gibi TD4, SD4 tolere edilebilir konular fakat en kritik nokta %100 yetkili servis bakımlı, şanzıman-differansiyel yağ bakımına kadar YS de yapılmış düşük km'li araçlar öncelik kazanıyor.

    Bu tabiki benim önceliğim. Kişiye göre değişkenlik gösterebilir.




  • 5-6 yıl önce Muzaffer beyin yorumlarını okuyup F2 araç alacaktım kısmet olmadı gidip sfır 4.18 almıştım.Kısmet 2021 mart ayınaymış.2008 HSE paket araç aradım ve 2 günde aldım.Evimizin 3.aracı.Severek ve isteyerek aldık.İnanın şimdilik çok memnunuz,hem eşim hem ben kullanıyoruz.2. el araç alacaksam bari full olsun dedk ve istediğimiz aracı bulduk ve aldık.Tank gibi geliyor bana yeni nesil araçların çoğunda olmayan özellikler mevcut.Anahtardan farları açma ve sesli uyarı özelliği güzel.Bi zenon far var.İstanbulda kullanırken sağdan soldan araç yanaşmaya çalıştığında güven veriyor.Rutin bakım parça fiyatları çok uygun.Şehir içi 11 lt yakıyor.Ama hakkını veriyor.Kısmet olursa bu aracımızla bir uzun yol sonrası fikirlerimi paylaşırım.Daha önceki sahibi ekran taktırmış.Amartisörler lastikler diskler balatalar ön kollar hepsi sıfır takılmış bakımlı yorulmamış bir araç.Arazide çamurda kullanmayacağım ama şehir içinde gayet güven veriyor 160 beygir binek araçlarımdaki gibi hızlanma beklemiyorum sakin kullanıyorum.Şimdlik alacak olanlara tavsiye ediyorum.




  • oguz58 kullanıcısına yanıt
    Üstadım benim araçta Hse 2008 sizin dediğiniz gibi telefon tuşu var ancak bir işlevi yok.Youtube’de bazı araçlar var direksiyonda telefon açma kapama tuşları var ancak bizim ülkemizde böyle bir araç göremedim.Bu konuda bir bilgisi olan var mı?
  • batwo3544 kullanıcısına yanıt
    Telefon özelliği ancak servislerde aktif ediliyor bilgisi almıştım. Yanlış olmasın ama 100 euro diye duydum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • batwo3544 kullanıcısına yanıt

    ben aracı 2018 yılında sattım ve o tarihe kadar aktif hale getirememiştim düğmeleri. umarım siz uygun fiyatlı bir şekilde çözmeyi başarabilirsiniz

  • oguz58 kullanıcısına yanıt
    Android multimedya takıtıracağım 😄

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seyyah1973 S kullanıcısına yanıt
    Bende de var ama değiştireceğim galiba.360 kamera için fiyat alacağım.Apple car play özelliği olan bir şey bakacağım.Ama mevcut ses sistemi muhteşem.
  • batwo3544 kullanıcısına yanıt
    Ben fiyat aldım, 6.500 ile 7.000 tl arası. Ama 3-4 gün kalacak dedi montaj için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seyyah1973 S kullanıcısına yanıt
    çok pahalı,audi aracım için 3500 vermişlerdi.Düşük fiyat bulunca paylaşırım.
  • Kullanıcı el kitabı gibi olmuş 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • batwo3544 kullanıcısına yanıt

    2011 aracımda aktif , direksiyonun sağ tarafında açma kapama tuşu var.

  • cemkocaman C kullanıcısına yanıt

    Sarı sayfalı sitene bir tane sd4 hse orjinal var ama 150000 km üstü , istediğini bulman çok zor , kolay gelsin...

  • maji 2 M kullanıcısına yanıt
    Evet o ilanı inceledim fakat fiyatı çok yüksek bu sebeple 6 aydan uzun süredir ilanda. Makul fiyatta olsa düşünülebilirdi...
  • Merhaba,


    Uzun süredir hem konuyu hem de aracı takip ediyor, özelliklerini öğrenmeye çalışıyorum. Yaklaşık 280 K TL bütçem var ve bu paraya "adam akıllı" FL 2 araç bulamıyorum. Ya km çok yüksek oluyor (180 bin üstü) ya da kaza boya hikayeleri çıkıyor veya çok düzgün bir araç bulsam bile bu sefer boş donanım çıkıyor. Hız sabitlemeyi nasıl olur da bu araçta standart yapmazlar hala anlamış değilim.


    Deneyimli olan arkadaşlara sormak isterim CC (hız sabitleyici) sonradan takılabiliyor mu araca? Yılda 4-5 kere uzun yola çıkarım, bu yol esnasında cc ciddi rahatlatıyor sürüşü... Fikri, bilgisi olan var mıdır?

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.