arkadaslar bugun kendi evime internet çektim. modemi baglad1m. her sey tamamd1 ama bir sorun vard1. sorun lan kart1nda 1s1k yanmas1 gerekiyor ya. o yanmm1yor. ama monitorun sag alt kösede internet kablosunun tak1l1 oldugunu bilgdiren iki tane motinorlarda çarp1 isareti yok normal bir internet varm1s gibi görünüyor... internetim henuz aktif degil . aceba sebebi nedir... acil ceevap simdiden tskrlr.... ve bazende ag kablosu bagli degil diyor. isik her zaman yanm1yor.. ag kablosu tak1l1 olsada
Büyük ihtimal eternet kartın bozulmuş. Yenisini almalısın fiyatıda zaten 10-15 ytl
internet olsada olmasada sağ altta bağlantı(100mbps) gösterir, bu bilgisayarla modemin haberleşme hızı...ışığın yanıp sönme olayına gelince ethernet kablosunda sorun olabiliri ??? yada pci slotlara takılan bir ethernet kartı bulup onunla deneyebilirsiniz..
KARDES DSL ISIGI YANMIYOR DAHA TTNET SINYAL GÖSTERMEMIS ONDAN OLABILR MI VE AYNI ZAMANDA sağ altta bağlantı(100mbps) GÖSTERIYOR AMA LAN KARTINDAKI ISIK HALA YANMIYOR
Lan kartındaki ışığın lambası patlamış olabilir. ttnet sinyal göndermemişse internet e zaten giremezsiniz.
ARKADASIM BEN internete niye giremiyorum demiyorum ben derdimi tam olarak anlatamad1m galiba monitorun sag alt taraf1nda ag kablosunun tak1l1 oldugunu gösteren simge aktif. ama her zaman niçin lan kart1n1n 1s1g1n1n yanmamas1d1r...
yorumlar1n1z için simdiden tskrlr...
kardeş o lamba o kadar da önemli değil eğer sen kabloyu takınca sağ alt köşede kablolu bağlantı ışığı yanıyorsa ethernette sorun yoktur yanmamasının sebebi internetin bağlanmadığı için veri aktarımının olmasından olabilr modemde ethernet ışığıda yanıyorsa sorun yok