Şimdi Ara

LAN dan dosya paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar soru basit; LAN dan 2 pc arasında nasıl dosya paylaşımı yapabilirm. Halihazırda LAN kablosuyla 2 pc yi bağlayarak oyun falan oynayabiliyorum ama dosya paylaşma, diğer pc den dosya çekme vs... olayını çözemedim. Detaylı anlatırsanız çok sevinirim...

• workgroup isimleri aynı olsun ayrıca c nin üzerine sağ tuş paylaşım ayarları paylaşıma aç yapın yada istediğiniz yere d: vesaire bu kadar görmeniz gerek...
  • denetim masası>ağ kurulumu>ağ kurulum sihirbazını çalıştırın size uygun yönergeleri takip edin bilgisayar tanımı bölümünü iki bilgisayardada aynı girin dosya ve yazıcı paylaşımını aç ı işaretleyin.Bunu iki bilgisayarda da Yapın ister paylaşılan belgelirimi isterseniz kendi belirlediğiniz dosyayı sağ tık özelliklerden paylaşıma açabilirsiniz.
    Paylaşımdaki dosyalar görebilmek için ağ bağlantlarım>tüm ağ>ms windows ağı>ev-ağını takip edebilirsiniz.
  • Dediğiniz gibi iki pcde de ağ kurulum sihirbazını yaptım. Masaüstümde sorunsuz olarak kuruldu sanırsam. Paylaşacağım dosylarıda sağ tuş>paylaşım vs... yoluyla paylaşıma açtım. Daha sonra laptopta ağ kurulumu yaptım. İkisinede aynı ismi verdim (Bilgisyar tanımı:Ortak Ağ, Bilgisayar adı:LAN-PC) Fakat laptopta kurulumu yaptıktan sonra restart yapmak istedi, onayladım, yeniden başlattı pc yi fakat bu sefer Ev ağı kısmı boş gözüktü. Yani yarattığım ağı görmedi. Ve açılırken "aynı isimli ağ uyarısı" gibisinden bi uyarı verdi. Yeniden ağ kurmayı denedim olmadı. Acaba eksik birşey mi yaptım?
  • Yazman gereken 2 seçenke ver bunlar bilgisayar tanımı ve bilgisayar adı, bilgisayar tanımı iki bilgisayarda aynı bilgisayar adı ise sabit kalacak resimdeki gibi geçerli olan kalacak.
     LAN dan dosya paylaşımı
  • Ama bilgisyar adı iki pc de de farklı. Sorun olmaz dimi?
  • bağlanmak istediğin bilgisayarın çalıştır bölümüne gel

CMD yaz

dos ekranında ipconfig yaz

çıkan ip yi not et

diğer bilgisayarda explorer ı aç

\\127.0.0.1\

127.0.0.1 yerine diğer bilgisayarın ipsini yaz

enterla , ağ ayarların doğruysa paylaşılan klasörleri karşına çıkacaktır.

Bu da bağlanmak için farklı bi yöntem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac te Dosya Gizleme [Çözüm]
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 007jami

Ama bilgisyar adı iki pc de de farklı. Sorun olmaz dimi?

zaten farklı olması gerekiyor. aynı olduğu için sorun çıkarmış. : "bilgisayar adları"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.