Şimdi Ara

Laktat testi yapılsa FB bu durma düşmezdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laktat testi egzersiz sırasında sporcunun kanındaki laktik asit seviyesinin takip edilerek sporcunun kondisyon durumunun ve dayanıklılık kapasitesinin belirlenmesini sağlayan bir testtir

Sporcunun dayanıklılığı değerlendirilirken en önemli kriterlerin başında Anaerobik Eşik Hızı gelir. Eşik hızı diğerlerinden yüksek bir sporcu diğerlerinin zorlandığı tempolarda zorlanmayacak, daha yüksek tempoda bir oyun ortaya koyabilecektir. Diğer sporculara göre sahada daha çok koşup daha geç yorulacaktır.

Maks. Laktat Seviyesi de önemli bir kriterdir. Bu seviye ne kadar yüksekse sporcunun zorlayıcı şartlarda devam edebilme kapasitesi de o kadar yüksek olacaktır. Yüksek tempolu oyunlarda devamlılığın sağlanabilmesi için önemli bir faktördür.

Bir diğer önemli kriterde Eliminasyon (toparlanma) hızıdır. Bir sporcunun dinlenme periyotlarında kalp atım sayısı ve kanındaki laktik asit seviyesi ne kadar hızlı düşüyorsa o kadar hızlı toparlanıyor demektir. Arka arkaya zorlayıcı yüklenmeler için iyi bir toparlanma şarttır. Futbolda özellikle ard arda bindirme yapabilen kanat oyuncularının yüksek bir eliminasyon hızı olduğu ortaya konmuştur.

Fenerbahçe de bu seneki kötü oyunun suçlusu Laktat testini yaptırmayan Victor dur.

Bu testin yapıldığı takımlarda testin sonuçlarına göre her oyuncu için ayrı çalışma ve antrenman programı yapılmakta. Fakat FB de bu test yapılmadığı için tüm oyunculara aynı çalışma programı uygulandığından kimi oyuncu maçlarda dayanıklı ve güçlüyken RVP gibi oyuncular çabuk yoruluyor ve dayanıklı olamıyorlar.

Sonrada biz taraftar olarak futbolculara kızıyoruz. Ama Victor geldiğinden beri bu testi yaptırmıyor. Bu test günümüz futbolunda çok önemli ve mutlaka yapılması gereken bir test.

Ben bu testin ne olduğunu çok bilmiyordum ama dün TV de İlker Yağcıoğlu bu test çok önemli dedi. FB sorunlarının sebebi bu testin yapılmamasıdır dedi.

Merak edip araştırdım cidden de bu test oyunculara nasıl yükleme yapılması gerektiğini ve her oyuncu için ayrı çalışma programı gerektiğini gösteren bir testmiş.

Bu test yapılsa takımdaki sakatlıkların bile büyük bölümü olmayacaktı. Bu testi yaptırmayan FB de bu sene 44 sakatlık yaşanırken testi yaptıran BJK da ise sadece 17 sakatlık yaşanmış.

Bu test sayesinde bir çok sakatlığında önüne geçiliyor.

Şimdi hala oyuncular mı suçlu teknik adam mı suçlu buna göre karar verin.

• Ama öyle deme pereiranın metodu şampiyon yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmail yaptırdı da ne oldu?
  • "Sakatlıklar ciddi değil"

Kasığın benle bir derdi olmalı... Hayatımda kaç tane sezon başı geçirdim biliyor musunuz? 15 civarı... Her teknik adamın kendi stilleri vardır. Benim metodum bana kupalar kazandıran bir metod. Ben bu şekilde çalıştım ve başarılı oldum. Ben çalışma tarzım bu... Ben başarıya bu şekilde ulaştım. Hiçbir sakatlığımız ciddi değil. Uzun sürecek bir sakatlık hiç yaşamadık bugüne kadar. Benim antrenmanlarım yoğun geçer. Çok fazla pas ve son vuruş çalışması yapılır. Eğer bazı oyuncularım buna alışık değilse kasık bölgelerinde zorlanma olmuş olabilir. Çünkü antrenmanlarda bunu çok fazla tekrar ediyoruz. Bruno Alves, Quadreseps dediğimiz yerde bir sakatlık, Kjaer milli takımında sakatlandı. Hiçbiri birbirine bağlı sakatlıklar değil.

"Laktat testiyle alakası yok"

Şunu da söylemek lazım, sakatlıkların laktat testiyle hiçbir alakası yok. Laktat testi yorgunluk seviyesini gösterir. Bunun yaşanan sakatlıklarla alakası yok. Sakatlanan oyuncular zaten 1-2 hafta içinde dönecek. Bunun yapılan ya da yapılmayan testlerle alakası yok.

vitor pereira sakatlıkların laktat testiyle bir alakası olmadığını geçmiş dönemlerde açıklamıştı medya'nın gazına gelmeyin beyler,o gürcan bilgiç falan tamamen hocayı karalamak için fitili ateşlediler

• Vitor hoca açıklama yaptı bakın.

Hala savunuyor hala savunuyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rvpnin durumu ile pek alakalı olduğunu düşünmüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker

"Sakatlıklar ciddi değil"

Kasığın benle bir derdi olmalı... Hayatımda kaç tane sezon başı geçirdim biliyor musunuz? 15 civarı... Her teknik adamın kendi stilleri vardır. Benim metodum bana kupalar kazandıran bir metod. Ben bu şekilde çalıştım ve başarılı oldum. Ben çalışma tarzım bu... Ben başarıya bu şekilde ulaştım. Hiçbir sakatlığımız ciddi değil. Uzun sürecek bir sakatlık hiç yaşamadık bugüne kadar. Benim antrenmanlarım yoğun geçer. Çok fazla pas ve son vuruş çalışması yapılır. Eğer bazı oyuncularım buna alışık değilse kasık bölgelerinde zorlanma olmuş olabilir. Çünkü antrenmanlarda bunu çok fazla tekrar ediyoruz. Bruno Alves, Quadreseps dediğimiz yerde bir sakatlık, Kjaer milli takımında sakatlandı. Hiçbiri birbirine bağlı sakatlıklar değil.

Şunu da söylemek lazım, sakatlıkların laktat testiyle hiçbir alakası yok. Laktat testi yorgunluk seviyesini gösterir. Bunun yaşanan sakatlıklarla alakası yok. Sakatlanan oyuncular zaten 1-2 hafta içinde dönecek. Bunun yapılan ya da yapılmayan testlerle alakası yok.

vitor pereira sakatlıkların laktat testiyle bir alakası olmadığını geçmiş dönemlerde açıklamıştı medya'nın gazına gelmeyin beyler,o gürcan bilgiç falan tamamen hocayı karalamak için fitili ateşlediler

Laktat testi sonucuna göre her oyuncuya ayrı çalışma yapılması gerekiyor. Ona göre çalışma yapılırsa doğru yükleme ve çalışma yapılacağı için maçlar sırasında oyuncu daha az zorlanır ve sakatlanmaz. Her sakatlık darbeye bağlı olmuyor. Aşırı koşmaktan ve yorgunluktan da sakatlıklar oluyor. Oyuncuya doğru çalışma yaptırırsan aşırı koşmaktan ve yorgunluktan yaşanan sakatlıklar yaşanmayacak.

Bu testin sonucuna göre oyuncuya gereksinimi olan çalışma yapılır. Ona göre çalışma yapan oyuncu maçta dayanıksız ve yorgun olmuyor. RVP kuvvetsiz olmasının sebebi ona uygun çalışmanın ona göre yapılmaması.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker

"Sakatlıklar ciddi değil"

Laktat testi sonucuna göre her oyuncuya ayrı çalışma yapılması gerekiyor. Ona göre çalışma yapılırsa doğru yükleme ve çalışma yapılacağı için maçlar sırasında oyuncu daha az zorlanır ve sakatlanmaz. Her sakatlık darbeye bağlı olmuyor. Aşırı koşmaktan ve yorgunluktan da sakatlıklar oluyor. Oyuncuya doğru çalışma yaptırırsan aşırı koşmaktan ve yorgunluktan yaşanan sakatlıklar yaşanmayacak.

Bu testin sonucuna göre oyuncuya gereksinimi olan çalışma yapılır. Ona göre çalışma yapan oyuncu maçta dayanıksız ve yorgun olmuyor. RVP kuvvetsiz olmasının sebebi ona uygun çalışmanın ona göre yapılmaması.

Metin tekin söyledi :''Futbol rvp'yi bırakmış,bazı futbolcular belli bir yaşa gelince fizik olarak bitiyorlar rvp'de öyle görünüyor''

laktat testiyle alakası yok bu durumun,rvp gibi bir adam zaten kendini nasıl hazırlayacağını bilir,hocaya bile gerek yok

vitor pereira büyük hocalarla çalışmış,mourinho ekolünden gelmiş bir adam,porto'da yıllarca çalışan,yıllarca akademisyenlik yapmış bu işin okulunu okumuş adamın laktat testi yüzünden rvp'nin bu hale geldiğini herkesden önce bilirdi ve müdahale ederdi

rvp konusu bambaşka dostum,rvp bizi umursamıyor,umursayan adam milli arada gomez gibi kondisyon,fizik kuvvet çalışır ama rvp 4 günlük izne çıktı yürümeye bile hali yokken

van persie için yapacak bir şey yok,ya futbolu bırakacak ya da piyango olarak seneye bir çin kulübüne gidecek

son olarak dostum bu işler basit şeyler değil,gürcan bilgiç,ismail kartal gibi adamların bildiği şeyi pereira bilmeyecek mi?porto'da niye bu sorunu yaşamamış bu adam?

• Anaerobik oksijensiz solunum demek beyler. Kaslar çalışma esnasında fazla enerjiye ihtiyaç duyduğunda oksijenli solunum yetersiz kaldığında oksijensiz anaerobik solunum yaparlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Bionic.

İsmail yaptırdı da ne oldu?

İsmail'e forvet alsalardı şampiyondu İsmail.
  • bu testi geçtim vitorda hadi oğlum hadi kocum diye gazlama bile yok.
  • kaç ay oldu hala victorda victor.vitor kardeşim vitor.nasıl örenemediniz hala.

• Koca sezonu getirip bir laktat testine bağladı millet.

Bu adamın çalışma yönteminin bu olduğunu Terraneo ve Futbolun duayeni Aziz Yıldırım bilmiyor muydu? Ya biz bir hoca alıyoruz bunu çalışma metotları nedir, bu adam ne iş yapar, nasıl takım kurar takımları nasıl futbol oynar ne olur ne biter diye bir bakmadılar mı? şimdi yok test yapmıyormuş bilmem ne! Adam metodum bu diyor arkadaş, 15 senedir bunu uyguluyorum diyor. işinize gelmiyorsa takımın başına HOCA YAPMAYACAKSINIZ!
  • koca bir sezon Laktak testine bağlandı....

Bravo size....

Lise mezunu fıtbol yorumcularının,
    ilkokul mezunu izleyicileri için verdiği küçük ve önemsiz bilgilerle bir takımı yargılamak kadar anlamsız bir şey olabilirmi?

Adam bir yerden 2 satır okumuş gelmiş tv de onu veriyor,
    cahil cühela takımıda ağzı açık onu dinleyip,
    gelip ahkam kesiyor.

Ayıp, ayıp......

son olarak,
    Rvp haricinde, Fenerbahçede 70. dakikadan sonra bitap düşen bir oyuncu gösterin....
    (Rvp daha 5. dakikada şişiyor o ayrı)

hodri meydan....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

koca bir sezon Laktak testine bağlandı....

Bravo size....

Lise mezunu fıtbol yorumcularının,
    ilkokul mezunu izleyicileri için verdiği küçük ve önemsiz bilgilerle bir takımı yargılamak kadar anlamsız bir şey olabilirmi?

Adam bir yerden 2 satır okumuş gelmiş tv de onu veriyor,
    cahil cühela takımıda ağzı açık onu dinleyip,
    gelip ahkam kesiyor.

Ayıp, ayıp......

son olarak,
    Rvp haricinde, Fenerbahçede 70. dakikadan sonra bitap düşen bir oyuncu gösterin....
    (Rvp daha 5. dakikada şişiyor o ayrı)

hodri meydan....

Şiir mi yazıyorsun
    yoksa...
    Dikkat çekmeye mi
    çalışıyorsun çözemedim
    (Okurken gözlerim acıyor neden böyle yapıyorsun)

• Lord Joker kullanıcısına yanıt
    ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.