Şimdi Ara

Laiklik kadar güzel birşey var mı ? Kaybetmeden değerini bilin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
5.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuranda 4 eşe kadar izin verme olayı iftiradır. konu yetim hakkını gözetleme iken, birden hakkını gözetleyemeyeceğinizden korkarsanız onlarla evlenin oluveriyor. zaten hakkını koruyamıyorsun nesine evleniyorsun? koruyabilecek başka birinin gözetimine verirsin veya başkasıyla evlendirirsin. hem 4 kadına izin verecek olsa konuyu yetimlerden açmaz normal konuya girerdi.

    Evlendiğiniz kadınlara mehirlerini gönül hoşluğuyla verin diyormuş. kadın kendi rızasıyla sana ondan bişey verirse onu afiyetle yiyin diyormuş. zaten evlenmişsin ne mehiri ne afiyetle yemesi?


    Kuranın metni korunmuş olabilir ancak bazı sözcük ve cümlelerin anlamı çarpıtılmış ve değiştirilmiştir. şu anki çarpık tercümeli haliyle kabile bile yönetilemez kuranla.

  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt

    Ben sana ne sordum, sen bana ne söyledin.. Konuyu nerelerden nereye bağlamaya çalıştın.. Ben sana kadın haklarından, yaratılış sebeplerinden, kadın-erkek denkliğinden, günümüzden, peygamber eşlerinden vs. bahsetmedim..


    ve Cariye konusunda yazdıkların hatalı demedim aksine haklısın da diyorum bununla ilgili Kur'an da Nisa süresinde ayeti var.. Benim sana sorduğum Allah'ın diğer İsra ve Nur süresindeki Zina ile ilgili ayeti.. Dinimiz de "Aralarında İmam Akdî (Nikâhı) olmayan kişilerin yaşadığı her türlü cinsel ilişkinin adı Zina'dır.."


    Bu ayetlerde Zina ile ilgili şu koşullar da, bu kişilerle yapılabilir diye bir emir var mı? Yok..


    Bi ayette "kılıç hakkıdır; himayenize alın, sahip çıkın, ev işlerine baksın, gönül işlerinize baksın isterseniz hediye olarak bir başkasının himayesine verin" derken diğer ayetinde "nikah'ın yoksa cinsel ilişki yok, haramdır, eğer yaparsan zina edersin, cezası büyüktür" diyor..





  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    Sana varya bir laf ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlla dini temellere dayandırmanın bi manası yok diyorum.. Önceki yazımda da onu belirtmek istedim.. Din'lerden öncede toplumlar vardı.. Bu demek değil ki inancımızı bi tarafa atalım ama herşeyi de dine bağlamayalım.. Misal Japonya.. Bu adamların tarih boyunca ne kitapları, ne de peygamberleri oldu.. Bizim inandığımız türden yaratıcıları onlara nasıl yemek yiyeceklerini, nasıl giyineceklerini, kaç yaşında evleneceklerini, hangi suça ne ceza vereceklerini yazılı emirlerle söylemedi.. Ellerinde olan tek şey önce kendilerine sonra başkalarına duydukları saygı.. Ötesi var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzer -- 20 Ağustos 2021; 18:29:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Tarihe bakınca görüyoruz ki şeriatın en önemli özelliği doğru uygulanamamak. 1300 sene oldu, yeterli örnek var.

    Aynen oyle hocam nedense seriati uygulayanlarin sonu israrla her seferinde b*ka ciktigi icin dogru uygulanmiyor diyorlar


    Toplumun direkt %50'sine bocek gibi davrandigin 4. 5. kadin olarak aldigin, disari cikartmadigin, kadin sesinin bile haram oldugu yerde cok modernlik gelismislik bekliyorlar


    Bunlarin seriati isteme nedeni cok bariz zaten


    Hic bir kadin disari cikmasin sadece ben kendime alayim, sonra yasi 35'i gecince bir tane daha alayim boyle boyle 4-5 tane olsun. Eski zamandaki gibi hic teknoloji olmasin, boylece ne kadar ezik oldugum belli olmasin. Cunku sosyal medyayla insanlarin gozu aciliyor. Evde oturayim butun gun avratlar calissin ben yatayim, sonra kendime kole de alayim, o da bana kole olsun, ben dukkanda oturup baharat satayim takilayim yatayim. Bu kurallara uymayani da taslayaylim asayim oldureyim.


    Bakin adamlar bildigin silah zoruyla kolelik sistemini geri getirmek istiyorlar ve bunu din adi altinda yapiyorlar. Silahi tutan tarafsan hayat sana guzel de ya tutulan tarafta olsaydin?


    Bunlar o cografyada kadin olarak veya kole olarak dogsa yatar kalkar boyle sisteme kufrederdi, bunlar boyle adi donek iste





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alaturcamawzer

    İlla dini temellere dayandırmanın bi manası yok diyorum.. Önceki yazımda da onu belirtmek istedim.. Din'lerden öncede toplumlar vardı.. Bu demek değil ki inancımızı bi tarafa atalım ama herşeyi de dine bağlamayalım.. Misal Japonya.. Bu adamların tarih boyunca ne kitapları, ne de peygamberleri oldu.. Bizim inandığımız türden yaratıcıları onlara nasıl yemek yiyeceklerini, nasıl giyineceklerini, kaç yaşında evleneceklerini, hangi suça ne ceza vereceklerini yazılı emirlerle söylemedi.. Ellerinde olan tek şey önce kendilerine sonra başkalarına duydukları saygı.. Ötesi var mı?

    Japonya ve saygı mı hmmmm.Bir Asya'yı gez Japon'ları seven bir Asya ülkesi göremezsin neden acaba yoğun saygılarından değil herhalde.

    Ayrıca Japonya'da dini ruhani din olan Şintoizm vardı hatta bununla ilgili tarikatlarda 90 larda canlı bomba eylemi ve iç saldırı yaptıklarından yokettiler.Hatta ele başlarını idam ettiler bağlantısı olanları müebbete mahkum ettiler.

    Din ülkelerin kırsalların ve eğitim seviyesi düşük yerlerde olası bir yere zarar vermek için yegane kozdur.İlk önce güçlü olmak istiyorsan etkenini yokedeceksin.Yok dine bağlı toplum olursan kırılganlaşır zayıflarsın her türlü yolsuzluk hırsızlıkta olur israfta aslında herşey bunda saklı.Batı 100 yıl savaştı boşuna değil.

    Ortadoğu şuan bunun acısını çekiyor ve dahada çekecek görünen o ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Şeriat isteyenler sadece 'şeriatı' ister.İçeriğinden asla bahsetmezler.Dikkat edin,içeriğinden asla bahsetmezler.Sadece 'şeriat gelse fena mı olur?' derler.Batı medeniyetini kötülerler,günümüz şartları esas alınarak hazırlanan kanunları yerden yere vururlar ama asla şeriatın içeriğinden bahsetmezler.


    Neden hiç düşündünüz mü?


    Sizce neyi gizliyorlar?


    Neyi saklamaya çalışıyorlar?


    Ben burada yorum yapmayacağım.Sadece Kuran'ın mealini okuyun diyorum.Başka hiçbir şey okumanıza da gerek yok.Sadece Kuranın mealini okuyun bu yeterli...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 20 Ağustos 2021; 21:32:33 >
  • Laikliğin tüm avantajlarını yaşayanlar Gelmiş şeriat istiyor.


    Zannediyolar ki tüm hayatları aynı kalacak, Laiklik isteyenler kaybolacak. kadınlar köleleri olacak.


    Bitcoin,sosyal medya, Bikinili kızlar halen devam edecek tatil yerleri aynen devame decek diye düşünüyolar herhalde.


    Herkesin sakalllı, Tüm kadınların çarşaflı olduğu


    Eğitimin bittiği özgürlüğün bittiği ,adaletin bittiği bir şeriat hayal eden az kesim vardır.

  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt
    "Medeni ülkelerde 13-14 yaş" demiştin. Güney amerikadan, eski komünizm ülkelerinden falan bahsetmişsin. Yazarken utanmadın mı? Gerçi onlar senin kafana göre medeni tabii...

    Avusturyada aile rızasıyla 16 demişsin. 13 yaş olmasa da o karar da yanlış, bir süre sonra onlar da normale döner. Bu işin güzelliği burda işte, istedikleri zaman değiştirebiliyorlar.

    Aklın fikrin oynamakta. Kendi kız çocuğun olunca bile aklın kızının oynaşmasında oluyor. Bu ruh hali iyi değil. Arap zihni bu işte. Neden şeriat sayıkladığın az çok belli.

    15 yaşında evlenip de mutlu olan çocuk sayısı çok azdır. Onlar daha çocuk yahu. Hormonları çalışmaya başladı diye hemen evlendirmen gerekmiyor. Onlar HAYVAN DEĞİL.

    Köle cariye mevzusunun klasiklerinden, müslümandan köle veya cariye olmaz (zaten öyle bişey olsaydı, köle veya cariye oldukları anda müslüman olduk deyip kurtulurlardı, hiç mi düşünmüyorsunuz yahu?). MÜSLÜMANDAN BAL GİBİ CARİYE OLUR. Bir defa dünyadaki hiçbir şeriat devleti başkasını müslüman görmüyor. Işide veya talibana göre sen müslüman değilsin mesela, münafıksın. Adamlar senin eşini, kardeşini, hatta anneni bile direk cariye yapmayı düşünüyor seni uyarayım şimdiden.

    Yahu onu bırak, akpli bi eleman, hayır oyu verenlerin karısı ve kızı evet oyu verenlere helaldir dedi. Müslümanım diye kabaran senin benzerin tayfadan birisi çıkıp da itiraz etmedi.

    Birde utanmadan ortada fahişe gibi dolansın mı demişsin. Yahu şu lafı kendi ailene de söylüyorsun farkında mısın?

    Işid ve taliban senin aileni zaten öyle görüyor da, misal aynı lafı hristiyanlar söylese hoşuna mı gidecek? Yine mantıklı mı gelecek sana? Hristiyan olmayanların karısı kızı helal deyip cariye alınınca, ortada fahişe gibi gezmelerinden iyidir mi diyeceksin? Peki başkalarının karısına ve kızına şu lafı söylemeye utanmıyor musun?

    İslamiyet o değil benimkidir diyordun. Bu mu yani senin islamiyetin?

    Şeirat dediğini ışid ve taliban uyguluyor. O değil diyen ne islamı ne insanı bilmiyordur, kendi masal dünyasında yaşıyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • akbulut011 A kullanıcısına yanıt
    Bu da soru mu? Yönetim şekline göre kral, padişah veya şu anki çoğu toplumda meclis karar verecek. Hırsıza veya katile ne ceza verileceğini belirlemek için tanrı mı olmak lazım😁 Kölelik cariyelik yasaklansın deyince tanrıdan daha adil mi oluyoruz. Tanrıya hiç bir noktada ihtiyacımız yok ki. Hiç olmadı zaten.

    Meclisi zaten halk seçiyor ve yönlendiriyor. Biz şu anda yarı monarşide olmamıza rağmen, halkın tepkisinden dolayı suriyeli ve afganlarda geri vitese başladı mesela birisi.

    1800 yılında yaşarken at çalan adamı millet idam etmek isterse, o zamana göre "çoğunluk" o cezayı uygun görürse cezası o olur. 500 yıl sonra insanlık hırsızlık suç olmasın derse eğer suç olmaktan çıkar.

    Suç-ceza dengesi aslında otomatik olarak halk nezdinde kabul görüyor. Homoseksüel ilişki de böyledir, ensest de. Bikaç yıl önceki olayda ensest bir vaka yalandığında kanunda yasak olmadığı çıkmıştı mesela. Ama adam insan içine çıkamadı bir daha. Yani sosyal toplumlarda suç ve ceza otomatikman şekilleniyor. Mesela şu anda hırsız bile hırsızlığın kötü olduğunu ve bunun cezasının az olduğunu kabul ediyor şu anda türkiyede. Bunun için kimsenin tanrıya ihtiyacı yok. Akıl ve çevre yeterli. (veya her hırsız da halkta eşit karşılık görmez. Ekmek çalan sokak çocuğu ile hasta çocuğun solunum cihazını çalan hırsız da çoğunluğun gözünde eşit değildir.)

    Küçük yaşta evlilik de böyle. 1400 yıl önce 12 yaşında evlilik normal sayılıyor olabilir, lafım yok. Ama sen o "kanunu" değişmez kabul edersen, 2000 yılında açıklayamazsın ve tarihi ve kitabı değiştirmeye çalışırsın böyle.

    12 yaş normaldir diyen insanlar, eğer çağdaş bir çevrede büyüdüyse, kendi kızı için kesinlikle böyle düşünemeyecektir.

    Evlatlık olayı da aynı mesela. İslamiyete göre evlatlık haramdır (açık ayet var, aksini düşünen bana yazmadan önce google'a baksın lütfen). Ama bu çağda evlatlık edinen müslümanlar bu emri kendi dinlerine yediremiyor ve bocalıyor.

    Köle, cariye, faiz, kadın hakları, demokrasi vs vs.

    Din maalesef bu zaman uymuyor. Standart eğitim almış herkes de bunu görüyor ama bazıları "yediremiyor".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 21 Ağustos 2021; 0:19:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok şey yazdım sonra sildim. Gerekmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcx kullanıcısına yanıt

    Şeriat erkeğe sakalını uzat kadını kara çarşafa koy eğitimi kızlara yasakla teknolojiyi bilimi reddet mi diyor

    siz neyin kafasını yaşıyorsunuz

    terörist azgın insanların uyguladıkları mı şeriat

    yoksa haksızlığın faizin adam kayırmacılığın adaletsizliğin kol gezdiği sözde müslüman ülkeler mi

    hangi şeriat ? İnsanların ya da erkeklerin çıkarlarına göre koyduğu kurallar mı yoksa Allahın kuranı kerimde koyduğu kurallar mı ? İkincisine bakıp da yaşayan insan kaç tane gördün ? Ki ikincisine uyana müslüman deniyor ilkine uyana münafık. Münafıklar kafirlerden daha aşağıdırlar Allah katında. Ama bunu anlamak istemiyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Cevap icin tesekkurler. Belli ki tanriya inanmayan ya da zaten acik acik ihyacinda olmadigini dusunen birisin.Insan oldugumuz icin az bucuk turumuzu taniyoruz, turumuzun potansiyel katil, kaosu seven, elindekiyle yetinmeyen, hep fazlasini isteyen, tumuyle memnun olmayan tatmin olmayan, bireyden cikip toplum oluncada hep buyumek isteyen, istikrari bozuldugu anda hircinlasan savasmaya ve oldurmeye meyilli olan, kendisi gibi dusunmeyene kin duyan ama icinde ask da olan bu aski bile uclarda yasayan, bir dusuncesi otekini tutmayan tutarsiz, bencil vb. bircok ozelligi barindiran bir canli. Evrimsel surecler arastirildiginda saydigim her ozelligin neden ve nereden geldigide tek tek kanitlanmistir.


    Senin bir konuda fikrini almak isterim. Turumuz olan bu homo sapiens sapiensleri sen hayal ettigin dunyada nasil bir yapi ile dizginler ve bir arada mutlu yasamalarini saglardin?


    Kendinden akli fikri ile dogruyu yanlistan ayiran kesim disinda kalanlari ne yaparda canavarlasmamalarini saglardin?


    Onlara bazi kurallar koyar miydin?

    Bu kurallari bir kitapta toplar miydin?

    Eger uymazlarsa onlari cezalandirir miydin?

    Israrla duzeni bozanlari ve bilimsel arastirmalar sonucu bu duzene uymayacaklari kanitlanmislari dislar miydin?

    Hepsinden once hayal ettigin dunya duzenini anlatmasi icin akli basinda secilen insanlari gorevlendirir miydin?


    Ya da bu utopya da sen nasil bir yol izlerdin?





  • Battlefield Maşuku B kullanıcısına yanıt
    Sen bunu nerede uygulayacaksin turkiyede mümkünmü sana ufak bi örnek daha yeni dışarıda cibildak karıları görüyoruz abdestimiz bozuluyor diyenler seninle ayni fikirdemi ülkeye şeriat gelse senin dediğin gibi mi olur yoksa kadın erkek haremlik selamlık mi olur vs. Bol bol fikir yurutebilirsin. Arabistan Müslümanlarının beşiği mekke Medine orada orasi şeriatı dogru uygulamıyor benim ülkem farklı mi uygulayacak diye dusunmektesin sana ufak bi fikir cemaatlerin suan cogu seriat diye yanıp tutuşuyor bi uğra belirli cemaatler seriat gelince kurallar neler daha iyi öğrenirsin sana dost tavsiyesi ümmet kardeşim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    Hocam inanan insanların çoğu inanmıyor kurana göre yaşamıyor. O çoğu cemaatlerden de doğrusu tiksinti duyuyorum. İçlerinden çok azı Kuranı kerime göre bir yaşam sürüyor ya da yaşamak istiyor. Geri kalanların çoğu hadis dinini yaşıyorlar bir diğer değişle arap kültürünü. Haliyle eleştirdiğiniz kesimi oluşturuyorlar bir nevi. Kuranı Kerime uymayan yani Allahın emretmediği ama sözde hadislerde o kadar çok aşırılıklar var ki bu cemaat dediklerinizin o terörist örgütlerin o sözde müslüman ülkelerde inananların hoşuna gidiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Bundan 50 yıl öncesine gitme günümüze gel.. Asya ülkeleri tabi sevmez, 2.Dünya savaşı yıllarında birçok bölgeyi işgal etmiş.. Şinto dışında budizm inancı da var ve malesef ki her toplumda inanç adı altında yapılan katliamlar mevcut.. Ama bizim kıstasımız şuanda eğitimden, teknolojiye, adalet sisteminden insan haklarına kadar birçok konu da örnek gösterilecek bir ülke olması.. Konular iyice farklı yöne sapmaya başladı..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzer -- 21 Ağustos 2021; 2:2:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alaturcamawzer

    Bundan 50 yıl öncesine gitme günümüze gel.. Asya ülkeleri tabi sevmez, 2.Dünya savaşı yıllarında birçok bölgeyi işgal etmiş.. Şinto dışında budizm inancı da var ve malesef ki her toplumda inanç adı altında yapılan katliamlar mevcut.. Ama bizim kıstasımız şuanda eğitimden, teknolojiye, adalet sisteminden insan haklarına kadar birçok konu da örnek gösterilecek bir ülke olması.. Konular iyice farklı yöne sapmaya başladı..

    ABD o şekilde yonttu orayı işgal politikasını teknoloji ve Önder olma yolunda yönelttiAynı şey Kore savaşı sonrası Güney Kore'de de oldu.Güney Kore hyundai ve Samsung gibi markalar çıkardı ulusal bazda.Aynı rüzgar Türkiye'ye de geldi.Ama bilin bakalım neden red yedi bu yenilik rüzgarı.

    Hükümetlerin uzun vadeli politikalara bakmaması yani kısa vadede bir şey koy onun ekmeğini ye böbürlen durumu yok malum.Bir sıkıntılı süreç olacak sen düşeceksin iktidardan belki sıkı kemer politikası ile kötüde anılacaksın ne olacak sende sonra gelen üstüne çöküp biz yaptık diyecek.Halkında cahil evet diyecek oldu bitti.

    Kurnaz yöneticiler şahsi menfaatleri için ülke bekasını bu yüzden arkalarına attılar samanında oy için verilen erken emeklilik fırsatları günümüzde eyt ve onca genç yaşta emekli olmuş kişileri ve çökmüş sağlık sistemine çarpık kentleşme gecekondulaşma rant imar yanlışlıklarına sebep oldu.


    Bu nedenle Türkiye'de hiçbir hükümet kendini tehlikeye atmaz kötü anılmakta istemez uzun vadeli işe bulaşmaz.Öylede oldu işte Güney Kore iyi bir örnek.1950lere Kore'nin durumu Türkiye'den kat kat kötüydü 1990larda gelişmekte olan ülke statüsüne geldi İli ülkede şuan ise biri gelişmiş ülke statüsünde diğeri ise geri kalmış.Acınacak bir durum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • akbulut011 A kullanıcısına yanıt
    İnsana fazla yüklenmişsin :) Bu saydığın özellikler tüm canlıların ortak özellikleri.

    Diğer canlılar tanrıya inanmadığı halde (bazı maymun türlerinde hafif inanç belirtileri de başlamış sanırım) bazıları bizden bile huzurlu yaşıyor. Güya onlardan akıllıyız.

    İnsanlar yine bencillikleri yüzünden, hırsızlık, masum birini öldürme gibi huyları yüzünden dönüp dolaşıp kendinin zarar göreceğini bilir. O yüzden içinde zaten bunların kötü olduğunu da bilir.

    "Israrla duzeni bozanlari ve bilimsel arastirmalar sonucu bu duzene uymayacaklari kanitlanmislari dislar miydin?" Bu doğuştan gelen bişey değil, eğitime bağlı. Tabii ki uzaklaştırılır ya da ceza verirsin.

    Önce eğitimi doğru verneye çalışacaksın. İslami eğitim dediğin şeyde sadece tanrıya karşı sorumluluğun var. Kendi çocuğunu yetiştirirken bile Allaha" güzel kul" olsun diye yetiştirilir. Kendi öz çocuğun bile, hatta kendi canın bile daha önemsiz, gerekirsr Allah yolunda feda edilmelidir.

    Al sana beyni yıkanmış robot gibi emirlere uyabilecek bir topluluk. Ne yiyip içtiği, nasıl vakit geçirdiği, kimle konuşup kiminle savaşacağı, kime ne ceza verileceği 1400 yıl önce belirlenmiş, artık düşünmesine, daha iyiyi bulmasına gerek kalmamış bir toplum. Üstelik en iyisinin zaten kendi yaşamı olduğunu düşündüğünden eksikliğinden rahatsızlık bile duymadığı "güzel" bir yaşam. Sömürülmeye, kullanılmaya tam olarak da uygun. Düşünmeden itaat et modu. Bazılarının tam olarak hayal ettiği "güdülebilir toplum". Örneği her yerde.

    Aslında çoğu, çağdaş-akılsal yaşamın daha iyi olduğunu bilir. Hepsi de almanyadaki yaşamın afganistandan iyi olduğunu bilir. Yoksa şeriatçılar avrupaya değil afganistana kaçardı.

    İnancın neden nasıl çıktığı, neden bu kuralların geldiği, öbür dünya inancı vs, anlaması çok kolay. Ama bebeklikten itibaren "ya cennet yerine cehenneme gidersem" korkusunu yenmesi kolay değil.

    Mesela senin zeus inancıyla beynin yıkanmamış. Birisi sana zeusu anlatsa ne hissedersin? Hristiyanlık sana nasıl geliyor, o saçmalığa nasıl inanırlar diye düşünüyor musun? Peki gavurlar sence neden akın akın islamiyete geçmiyorlar da, tersine müslümanlar akın akın islamiyeti terkediyor? Eğer müslüman toplumda doğmadıysan kafadan cehennemliksin mesela, bunu hiç düşündün mü?

    Neyse konuyu sen dağıtmışsın, nen daha da dağıttım. Mesele akılcılık meselesi. Bir topluluk neyin iyi olduğunu düşünüyorsa onu uygulamalı. Ne kral ne "tanrı" bir şey dayatmamalı. Önümüzde 2 örnek var zaten : afganistan ve almanya. Bizdeki şeriatçilerin tamamı, hatta burada bize "siz ne biçim müslümansınız" diyen talibandan kaçanlar bile almanyayı seçiyor. Aslında bunu görmek bile yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 21 Ağustos 2021; 11:35:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye de laiklik mi var tamamen din düşmanlığı üzerine kurulmuş bir rejim, tamamen amaç buydu yoksa Çin,Güney Kore,Kuzey Kore gibi ülkeler de 1921 de Cumhuriyet'e geçtiler bir karşılaştırın bakalım

    Laiklik diyorsunuz Diyaneti kurup kendi kafanızdaki dini dikta ediyorsunuz böyle din inancı olabilir mi?

    İslam Ülkeleri diyorsunuz, İslam Ülkesi mi kaldı bir tane bana gösterin hepsi ABD nin Batının kontrolünde sapıtmış saptırılmış idarecilerin yönettiği ülkeler.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.