Şimdi Ara

Lahmacunun 8 TL olması (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
4
Favori
27.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Freeky

    Gecen sene kayseride tatlises lahmacun bir subesi sinirsiz lahmacun + corba + ayrani 13 lira mi ne yapmisti.

    Gittik 4 kişi. Önden çorba+lavaş. Çorba mükemmel.

    Daha sonra lahmacun geldi 9.5 tane yedim kız arkadaşım 5.5 tane

    Birnkac ay sonra kapandi orasi

    Sen bence at eti yedin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serbest piyasa diye bir olay var, adam isterse 8tl'ye de satar, Bodrum'daki gibi 40 tl'ye de satar. Size zorla yedirmiyorlar ya. Bu yüzden boş yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 24 Ekim 2017; 13:25:2 >
  • Burada lahmacun 2.5tl hemde içine bayağı kıyma koyuyorlar. Bu arada doğuda yaşıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fiyaka1903

    ulan siz doğudan batıya gelmeyin biz gerekirse 20 TL'ye lahmacun yiyelim ama gelmeyin artık lütfen kalın kendi çöplüğünüzde buraları da çöpe döndermeyin.

    Türkçe konuşmayı daha bilmez ve gelir ırkcılık yapar. "DÖNDERMEYİN" E NEREDE Ü NEREDE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 24 Ekim 2017; 13:30:16 >
  • pahali bulanlar lahmacuncu acsin orda yiyelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    Steakhouse işletiyorum bu mantalite çok adam geliyor. Bonfile migrosta 80 lira sen bunu 40 a alıyosundur. Kilodan 10 porsiyon çıkar sen porsiyonu 50 ye satıyorsun diyor.



    Bonfileyi 70-74 arası alıyorum. Temizledikten sonra kg maliyeti bana en az 90-100₺. Dinlediriyorum %10-20 arası fire veriyor. Ettimi sana kg maliyeti 120₺. 1 kgdan 4-5 porsiyon çıkıyor. Hadi 5 de. 250₺ para topluyorum. 2 kat dışardan çok güzel geliyor kulağa ama sirkülasyon olmadıktan sonra çark dönmüyor. Yanında ıspanak veriyorum. Ispanak pişerken gaz gidiyor. İçine konulan mantara para veriyorum. Kremanın litresi 17₺. Soğanı karemelize etmek için worchester sos alıyorum dünyanın parası çünki ithal! Patates veriyorum,yağı para fritözü para,elektrikle çalışıyor o da para. Millette para yok kartla ödüyor ona bile para ödüyoruz. Öay ikram et kilosu 30 lira,kahve ikram et oda para. Tuzun kilosu olmuş 80₺. Kürdan alıyorum kutusu 200 ü geçti. Eleman maaşı sigortası vs hiç saymıyorum zaten. Kira ödüyoruz diye vergi ödüyoruz o ayrı bir şey. Gelir vergisi kdvsi,beledye haraçları vs para para para. Bu işletmenin muhteşem kar etmesi için günde 20.000 ciro çekmesi lazım. C.tesi günü 3.000 zor yapıyoruz. Eleman maaşları sigortası kirası elektriği vs sabit 50.000 zaten nasıl dönecek bu çark?



    Saçma vergi sistemimiz yüzünden zengin fakirin vergisinden çalarak dahada zenginleşiyor. Alıyor 1 milyonluk arabayı gelir vergisinden düşüyor. Ben bu kadar kazanamıyorum ki gelirden düşeyim. Vergiyi ödemesem hesaplara bloke geliyor.



    Yani kısacası lahmacunun 8 ₺ olmasının en son sebebi satıcı diyebilirim.

    adam bilale anlatır gibi anlatmış hala pahalı derler ama menuyu göstersen:D




  • zorctr Z kullanıcısına yanıt
    Aslında sorun ucuz olması. Mesela bize gelen herkes nusret gitmiş oluyor ne hikmetse. Ulan orda 90-100 ₺ bu et. Ucuz diye kendini yüceltip işletmeyi gömmene gerek yok.

    Lahmacunla ilgili yazmayı unutmuşum. Ortalama 4-5₺ piyasada ama hakkını vererek yapıyorsa 8₺ normal bir fiyat. Genelde %30 kıyam %20 tavuk % 50 diğerleri olarak yaparlar. Bu lahmacunu ben yesem 3 dk içinde mideme dokunuyor mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz restaurant isi yapiyoruz ve dana kiyma sogan domates maydanoz koyuyoruz 7 tlden satiyoruz ki tek pide 10 tl ve daha doyurucu olmasina ragmen inadina herkes lahmacun istiyor yani lezzeti güzel yaptiktan sonra 10 tl desen lahmacuna yiyecekler ve bu iste lahmacunun ugrasmasiyla pide ugrasmasi cok farkli ben yogunlukta 10 lahmacun yapana kadar 20 pideyi cikarabiliyorsun bu da hep etkiliyo fiyatlandirmayi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi iyi güzel esnafa atıp tutanlar var, çok fazla kar ediyo diyenler var. Audi'ye biniyor diyenler var.
    Siz bir işte çalışıp aylık 2000 tl maaş alıyorsunuz. Esnaf adam o senin beğenmediğin lokantada en az 5 adam çalıştırıyor. Bula, bulaşıkçısı, ustası, garsonu, paket elemanı. Buranın elektrik, su, doğalgaz, ocak için bilmem aylık kaç ton odun. Küçük masraflarda, müşteriler için el yıkama köpüğü, peçetesi, kürdanı cartı curtu aylık en az 100-150 kalem masrafı var. Sen bi işe gir çalış 2000 tl al, adam geceleri bu iş nasıl olacak elemana mahcup olmam ay sonu inşallah diyerek uyuyamasın. Aylık 8-10 bin kazanınca da size batsın. Bi gidin işinize. 3 TL'ye de lahmacun var aga gider ordan alırsın. Esnafa laf atacağına git hükümete iğne batır.
  • Ülkede herkes herşeyi biliyor sanki, Bizim Aile %95'i pideci bazıları kaliteli bazıları dandik yapıyor. İyi bir Lahmacunun 6 TL Aşağısı Olmamalı. Bizde Dandik yapanlar var millet beğeniyor ancak babam kaliteli yapmasına rağmen beğenmiyorlar. Siz Pidecilerin Para Bastığını Sanıyorsanız. Hata öyle değil işte dandik yapıp pahalı satarsan evet olursun ama herkesi aynı sanmayın. Şimdilik bu kadar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz tabii pidecilerin ne çektiğini bilmiyorsunuz. Yazsam Roman olur o derece, Ama boşverin Pideciler Çok Rahat sizin gibi Uyuzlar Hamburgere 20 TL Verir Nustrete Bi dünya para verir Lahmacun Olunca Bu kadar olur mu? Bi git allah aşkına. Pidecilerin Sorunu çok ha bide bilmeden pideci olanların yüzünden sektör bozuldu iyice sorunlu oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lux mekanda yersen 8 de olur 58de olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcınız olsun.
  • böyle saçma sapan konulara izin vermesinler artık ya. Ülkenin hali çok iyide bi lahmacun sıkıntımız kaldı pahalı diye. 4 tl ye satan yerlerde var git oradan ye o zaman .
  • eskişehir'de hala 3.5 - 4 lira arası. hatta 3 liraya satın aldım geçen hafta. iyi yapıyorlar mı dersen hayır yapamıyorlar burda lahmacunu.
    bu arada yediğim yerler dandik restoranlar değil, buranın normal fiyatı böyle.
  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    Burada Halk Zaten anlamıyorki isim vermiyeceğim dandik yapanlara teşekür ediyorlar, Kaliteli yapanlarınkine ise Beğenmiyorlar Burada Halk Pide lahmacundan bir gram anlamıyor. Pideci Çocuğu olarak yorumum Bu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ibrahim2663

    Burada Halk Zaten anlamıyorki isim vermiyeceğim dandik yapanlara teşekür ediyorlar, Kaliteli yapanlarınkine ise Beğenmiyorlar Burada Halk Pide lahmacundan bir gram anlamıyor. Pideci Çocuğu olarak yorumum Bu!

    eskişehir'de mi pidecilik yapıyorsunuz?
  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    Evet Maalasef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ibrahim2663

    Evet Maalasef.

    tahmin ediyim, 55 samsun pide büyükdere?
  • onu hülooğğğğ diye nara atan, ervudanın gözünün kılıyım diyen validelerinize soracaksnız artık. ne adaletiniz kaldı nede ekonominiz yakında ülkedende olduğunuzu gördükten sonra oturur yersiniz lahmacunlarınızı afiyetle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.