Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (644. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.894.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 642643644645646
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: laguna10

öncelikle sadece sürücü camı tam otomatik çalışır diğerleri yarı otomatiktir bide 98 rxt 2,0 ne kadar olur acaba sigorta bedeli

Merhaba.CEvabınız için teşekkür ederim giremiyorum 1-2 gündür.98 RXT fiyat verebilmem için sizden bilgiler almam lazım.Daha önce kaskosu sanıyorum yok var ise bana aracın plakasını ve araç ruhsat sahibinin TC kimlik numarası gerekiyor sigortası yok ise bile tc numarasını almam lazım.98 modele pek çok firma artık kasko yu sıfırdan kesmiyor ama önceden gelen sigortası mevcut ise teminat verebiliyorlar.Bunu da yapacak firmalardan fiyat alacağım.Ama dediğim gibi öncelikle aracın önceden sigortası var ise plakası lazım birde araç sahibinin TC si mutlaka lazım.Araç hangi ilde kaç plaka 34 se 100 ila 300 TL arası pahalı çıkıyo şirketine göre diğer ilellere oranla onuda bildirirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonurar

quote:

Orijinalden alıntı: Platforyum

ya bu yakıt konusunda kimse bişeyler paylaşmıyor illa İMDAAAAAAAAAT arıza var mı diyelim :))

galiba benim bu araç fazla yakıyor sebebini bulamadım...

walla kisin yakit degerleri LPG nin de zamlanmasiyla beraber deli gibi artti sakin ol bence 2,15 lik gaz fiyatyla ankarada en son yaktigim 255 bin civarydi. sehirler arasinda da 185 bin liranin bir kurus altina dusecegini zannetmiyorum

Dostum ankarada nerelerden nereye gidiyorsun 25 kuruş çok geldi bana.Ben 20 tl ye 133 km yaptım sanırım sanırım diyorum çünkü önceki mesajlarımı okudunmu bilmiyorum ama tüp ötmeye başladığında 20 TL aldım daha sonra 133 km yol yaptım tekrar ötmeden kırmızı yanıyorken incekte 20 tl daha aldım incek ve turan güneş bulvarını izleyerek mamak viyadüğünü takiben çevre yoluna girdim ve havaalanına gittim havaalanına giderken genelde 130-140 km ile gittim havaalanından çıktım kazım karabekire gittim kazım karabekirden kurtuluşa uğradım ordan cebeciye geçtim oradan kolej esat güzergahını takip ederek cinnah caddesini tırmanışa geçtim ve ortasında LPG bitti benzine geçti yani 130-140 ile gittiğim düşünülürse havaalanına yaptığım yol ve yaktığım miktarlar ortada gibi görünüyor.Fullemeden tam kanıya varamayacağım ama kabaca baktığımızda hesap bu ama şöyle bir durum var anlamadığım o bitişinden sonra 50 tl lik gaz aldım 90 km oldu yaptığım yol şu anda 2-3 yeşil nokta arası değişiyo gösterge yokuş çıkarken kırmızıya geçiyor sonra tekrar 2 yeşil oluyor kırmızı işi kafamı karıştırdı yokuş çıkarken normalmi acaba.50 tl ilede herhalde 150 km gidecek değiliz daha sanırım yapar.Aracım 140 lık 2000 model alalı daha 17 gün oldu tüp konusunda çok tecrübeli değilim ama yaptığım 100 km yolun 90 km sinde 3000 bin deviri geçmemişimdir.

• quote:

ya bu yakıt konusunda kimse bişeyler paylaşmıyor illa İMDAAAAAAAAAT arıza var mı diyelim :))

enson hesap yaptıgımda LPG 1900tl civarıda idi km de uzun yol 145 sehiriçi 185-200 arası yakıodu fiyatlar arttı kış oldu benzin sarfiyatı arttı hesap edemez oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

quote:

quote:

walla kisin yakit degerleri LPG nin de zamlanmasiyla beraber deli gibi artti sakin ol bence 2,15 lik gaz fiyatyla ankarada en son yaktigim 255 bin civarydi. sehirler arasinda da 185 bin liranin bir kurus altina dusecegini zannetmiyorum

Dostum ankarada nerelerden nereye gidiyorsun 25 kuruş çok geldi bana.Ben 20 tl ye 133 km yaptım sanırım sanırım diyorum çünkü önceki mesajlarımı okudunmu bilmiyorum ama tüp ötmeye başladığında 20 TL aldım daha sonra 133 km yol yaptım tekrar ötmeden kırmızı yanıyorken incekte 20 tl daha aldım incek ve turan güneş bulvarını izleyerek mamak viyadüğünü takiben çevre yoluna girdim ve havaalanına gittim havaalanına giderken genelde 130-140 km ile gittim havaalanından çıktım kazım karabekire gittim kazım karabekirden kurtuluşa uğradım ordan cebeciye geçtim oradan kolej esat güzergahını takip ederek cinnah caddesini tırmanışa geçtim ve ortasında LPG bitti benzine geçti yani 130-140 ile gittiğim düşünülürse havaalanına yaptığım yol ve yaktığım miktarlar ortada gibi görünüyor.Fullemeden tam kanıya varamayacağım ama kabaca baktığımızda hesap bu ama şöyle bir durum var anlamadığım o bitişinden sonra 50 tl lik gaz aldım 90 km oldu yaptığım yol şu anda 2-3 yeşil nokta arası değişiyo gösterge yokuş çıkarken kırmızıya geçiyor sonra tekrar 2 yeşil oluyor kırmızı işi kafamı karıştırdı yokuş çıkarken normalmi acaba.50 tl ilede herhalde 150 km gidecek değiliz daha sanırım yapar.Aracım 140 lık 2000 model alalı daha 17 gün oldu tüp konusunda çok tecrübeli değilim ama yaptığım 100 km yolun 90 km sinde 3000 bin deviri geçmemişimdir.

walla tupun o isiklarina hic guvenmiceksin. benimki kirmiziya dusunce anliyorumki sehir icinde gdecegi 100 km daha var. 80 km gidiyo ondan sonra lamba tekrar tek yesile cikiyo. hele ki kis gunu o lamba iyice sapitabiliyo. lambaya guvenme. benim araba genelde bahceli kecioren bahceli tandogan bahceli besewler civari gidip geliyo. yani isiksiz akan trafigi nerdeyse hic gormuyo. bahceli umitkoye gitsin ortalama yakit aninda 2 litre dusuyo donene kdr. bu yollarda 43 litre ile 370-380km sehirler arasinda 43 litre ile 520 km yapti (90-100km/s sabit hizla) otoyolda da yuksek performans ile (160in altina dusmeden) 460 km yol yapiyor. ve ben bu verileri depoyu tam bitirip ardindan tam doldurarak hesapladgmdan kurusu kurusuna dogru hesaplardr. para olarak carpip bolersende daha once soyledgm 25 kurus sehir ici rakami 17-18 kurus sehirlerarasi 19-20 kurus da otoyol rakami ortaya cikiyor.

yol bilgisayari ortalama verileri de:
    12 - 12,5 sehir ici
    8,5 sehirler arasi
    9,5 otoyol yuksek performans

• quote:

quote:

quote:

quote:

walla tupun o isiklarina hic guvenmiceksin. benimki kirmiziya dusunce anliyorumki sehir icinde gdecegi 100 km daha var. 80 km gidiyo ondan sonra lamba tekrar tek yesile cikiyo. hele ki kis gunu o lamba iyice sapitabiliyo. lambaya guvenme. benim araba genelde bahceli kecioren bahceli tandogan bahceli besewler civari gidip geliyo. yani isiksiz akan trafigi nerdeyse hic gormuyo. bahceli umitkoye gitsin ortalama yakit aninda 2 litre dusuyo donene kdr. bu yollarda 43 litre ile 370-380km sehirler arasinda 43 litre ile 520 km yapti (90-100km/s sabit hizla) otoyolda da yuksek performans ile (160in altina dusmeden) 460 km yol yapiyor. ve ben bu verileri depoyu tam bitirip ardindan tam doldurarak hesapladgmdan kurusu kurusuna dogru hesaplardr. para olarak carpip bolersende daha once soyledgm 25 kurus sehir ici rakami 17-18 kurus sehirlerarasi 19-20 kurus da otoyol rakami ortaya cikiyor.

12 - 12,5 sehir ici
    8,5 sehirler arasi

İŞte dediğim gibi yeni bir LPG ci olarak bende durum nedir tam bilmiyorum ama ötmesinden sonra 20 tl almıştım 133 yaptım daha ötmemişti artık fulleyebilirsek bi ara test ederiz

Benim yol bilgisayarı şehir içi 9.9 ile 11 arası değişiyor sadece dün 11.2 yi gördüm oda motor buz gibiydi 3 gündür kullanmıyodum yokuşta çıkınca yoruldu herhalde diye düşündüm ama bugün işe gelirken tekrar 10.5 e düştü senin o yüksek gibi şehir içi gerçi ben trafiğe girmiyorum mümkün oldukça hem aracım hemde ruh sağlığım açısından yoğun trafik zararlı benim için yollarda karşılaşmak ümidiyle dostum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

12 - 12,5 sehir ici
    8,5 sehirler arasi

İŞte dediğim gibi yeni bir LPG ci olarak bende durum nedir tam bilmiyorum ama ötmesinden sonra 20 tl almıştım 133 yaptım daha ötmemişti artık fulleyebilirsek bi ara test ederiz

Benim yol bilgisayarı şehir içi 9.9 ile 11 arası değişiyor sadece dün 11.2 yi gördüm oda motor buz gibiydi 3 gündür kullanmıyodum yokuşta çıkınca yoruldu herhalde diye düşündüm ama bugün işe gelirken tekrar 10.5 e düştü senin o yüksek gibi şehir içi gerçi ben trafiğe girmiyorum mümkün oldukça hem aracım hemde ruh sağlığım açısından yoğun trafik zararlı benim için yollarda karşılaşmak ümidiyle dostum

her yakit alisinda yol bilgisayarini sifirla ki gercek verileri versin. biliyosun yol arttikca yakittaki ani degisimler ortalamaya daha zor yansir. ayrica ortalama 100km de 10,5 LT ise; 10,5 x 2,15 =22,57 TL eder buda kilometrede 225 bin eder yani 22,5 kurus seninki o kadar isiga ve akmayan trafige gore buda benimki de fazlasyla normal olmus oluyor
    yollarda karsilasmak umidiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurarmutcuoglu -- 19 Şubat 2011; 12:34:33 >

• Arkadaşlar arabamı çok seviyorum ama şu önden gelen ses canımı o kadar çok sıkıyorki dangur dungur çoğu yerde araba.Denge çubuğunun lastikleri gidik hatırlayacağınız üzere rot balansçı ses bundan yapar demişti ama bir yandan da direksiyon kutusundan şüphelnmiyor değilim ve çok pahalı inşallah denge çubuğuna destek yaparak sesi çözeriz de yırtarım direksiyon kutusu ise çok kötü faka bastım çünkü lagunanın bütün keyfi kaçıyo çukura giriyorum sanki arabada ne rot başı kalmış ne amortisör acaip acaip sesler geliyor.Halbuki amortisör yeni değişti ondan bi sıkıntı yok rotlarda da bir sıkıntı yok.
  • quote:

Arkadaşlar arabamı çok seviyorum ama şu önden gelen ses canımı o kadar çok sıkıyorki dangur dungur çoğu yerde araba.Denge çubuğunun lastikleri gidik hatırlayacağınız üzere rot balansçı ses bundan yapar demişti ama bir yandan da direksiyon kutusundan şüphelnmiyor değilim ve çok pahalı inşallah denge çubuğuna destek yaparak sesi çözeriz de yırtarım direksiyon kutusu ise çok kötü faka bastım çünkü lagunanın bütün keyfi kaçıyo çukura giriyorum sanki arabada ne rot başı kalmış ne amortisör acaip acaip sesler geliyor.Halbuki amortisör yeni değişti ondan bi sıkıntı yok rotlarda da bir sıkıntı yok.

su an sag onde bende de var 74 model renault 12 ler gibi dusuyo minik cukurlara o taraf usta Z rotundan dedi yani askı rotu sanirim. ucuz bi parca sanayiye yolum duserse degistricem inşaAllah. bu arada amortisorleri degistrmissin ama amortisor kafasi ve bilyalarini da degistrdin mi? onlar asiri onemli ben degistrdkten sonra ses tamamen kesilmsti.

• bide pamirsaros kisin sesler daha da cogalir. bunu da dikkate al. Allah'a çok şükür önden fazla bi sıkıntım yok z rotundan gelen ses disinda ama arka taraf sinirimi bozuyo benim amortisorlere amortisorcu bakti monroe amortisor takilms buna sert amortisor o yuzden oluyodr dedi. torsiyona bi bakin dedi orda da sıkıntı yokmus benim ama cok sert dusuyo arkasi. torsiyon nedir bilen var mi?

bu arada direksiyon kutusu ve diger problemler icin cok gozu tok isciligi abartmayan hatta az bile alan bi usta tavsiye edebilirm sizlere cok memnunum ben. ivedik otosanayide.. isteyenler msj atsin yada burdan yazsin tam adresi vereyim
  • arkadaşlar sonunda bugün aracımı servise götürebildim. malum bugün %30 indirimin son günüydü. hem filtreleri değiştirelim hemde yağ değişimi gelmişti onu yaptırayım dedim. ordaki usta trigerin değişimine az kalmış hazır indirim varken onuda değiştirelim istersen dedi ben kabul ettim biraz masraflı oldu ama iyi oldu :) aldıkları ücretleride yazayım belki bakım yaptıracak olan vardır fikir vermiş oluruz;

YAKIT FİLT PAKETİ 51 TL
    AKS. KAYIŞ PAKETİ 232TL
    TRİGER KAYIŞ PAKETİ 346TL
    PERİYODK BAK. PAKTİ 262TL (ARACIN TÜM YAĞLARI+FİLTRELER)
    POLEN FİLT PAKETİ 62TL

toplamda 953 lira tuttu. indirim olduğu için 688 lira ödedik. bide polar hediye ettiler :)

bide sonurar arkadaşım şu ustanın açık adresini bi yazsan herkes yararlansın lazım olur :)
  • 77 liraya depoyu fullemiştim ve KM sıfırlamıştım
    şimdi 62 km yol yaptım ve depo yarılandı :((

bu nasıl bişeydir anlamadım güya Atiker bayisi ayarlamıştı...

nasıl çözecez bu işi KM başına 50 kuruş yakıyor maaşı benzinciye verecez bu gidişle yada Laguna keyfinden mahrum kalacam 1.2 motor albea felan alacaz yada... :(
  • quote:

77 liraya depoyu fullemiştim ve KM sıfırlamıştım

nasıl çözecez bu işi KM başına 50 kuruş yakıyor maaşı benzinciye verecez bu gidişle yada Laguna keyfinden mahrum kalacam 1.2 motor albea felan alacaz yada... :(

İyi bir lpg ci bulamazsanız ayar tutturamazsınız...bir de bazen enjektörlerdende kaynaklanabiliyor...benim tüp zavoli,ilk taktırdığım zaman bir türlü enjektöre ayar tutturamadılar,kafayı yiyecektim...km de neredeyse 350-400 krş yakıyordu...bir gün tersime geldi gittim tüpçüye "sök kardeşim bu tüpü istemiyorum" dedim...adam da çaresiz ne yapsa olmuyor,kalktı benim zavoli enjektörü söküp "ecotech" marka yerli bir enjektör taktı...o gün bu gündür bir daha lpg ciye uğramadım...bu arada hemşerim sizin araç otomatik vites ...otomatik vites her zaman manuel vitese göre ortalama %10 fazla yakar...bunu da göz ardı etmemek lazım...

• quote:

quote:

Arkadaşlar arabamı çok seviyorum ama şu önden gelen ses canımı o kadar çok sıkıyorki dangur dungur çoğu yerde araba.Denge çubuğunun lastikleri gidik hatırlayacağınız üzere rot balansçı ses bundan yapar demişti ama bir yandan da direksiyon kutusundan şüphelnmiyor değilim ve çok pahalı inşallah denge çubuğuna destek yaparak sesi çözeriz de yırtarım direksiyon kutusu ise çok kötü faka bastım çünkü lagunanın bütün keyfi kaçıyo çukura giriyorum sanki arabada ne rot başı kalmış ne amortisör acaip acaip sesler geliyor.Halbuki amortisör yeni değişti ondan bi sıkıntı yok rotlarda da bir sıkıntı yok.

su an sag onde bende de var 74 model renault 12 ler gibi dusuyo minik cukurlara o taraf usta Z rotundan dedi yani askı rotu sanirim. ucuz bi parca sanayiye yolum duserse degistricem inşaAllah. bu arada amortisorleri degistrmissin ama amortisor kafasi ve bilyalarini da degistrdin mi? onlar asiri onemli ben degistrdkten sonra ses tamamen kesilmsti.

50 tl ye almis oldugum gaz bugun 177 km de bitti bu ne is anlamadim simdi ben 28 kurusmu yakti simdi benim araba kafam allak bullak oldu.

Dostum ses cok enterasan yani araba tangir tungur ediyor sanki elimizde kalacak gibi direksiyon araba orada dagilip kalacakmis gibi hissediyorum ama aksam astiden yolcu aldim 3 kisi bide ben 4 kisi bagaja full canta koydum ses azaldi araba iyice oturunca ne alaka anlamadim :)) valla servise amortisor degistir dedik ama soylediklerini bilmiyorum dahilmi degisime.

Su ustanin adresinide yazarmisin en son caremiz direksiyon kutusu cikarsa gidip gorusuruz renault lagunadan anlayan saglam
    bi usta istiyorum ankarada acikcasi.

Birde katalizor denmi egsozdanmi bilmoyorum ama acık egsoz varmis gibi ugultu var her laguna boylemi onceki arabamfa boyleydi benim.

• bende yakıt hakkında bir bilgi verim üç gündür istanbul ordu gidip geldim toplam 1900 küsür km yaptım 340 tl yakıt yaktı... 140 tan aşağıda düşmedim pek... 1.8 aracım milano lpg var... lpg yide 2.26 dan aldım... kıymetli dostlarım aracımı satmayı planlıyorum istanbulda artık küçük araç almanın zamanı geldiğini düşünüyorum... lagunamı çok seviyorum kararsızım hala ama bilmiyorum yaaa... ne yapsam... 18 tl ye maal ettim aracımı... ilk arabamdı... ne yapsam bilmiyorum... fikirlerinizi bekliyorum satsam mı satmasam mı hiç satasım yok ama hanıma laf geçiremiyoruz otamatik küçük araba alacaz sanırım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 140BEYGİRLİK CANAVAR

quote:

77 liraya depoyu fullemiştim ve KM sıfırlamıştım

İyi bir lpg ci bulamazsanız ayar tutturamazsınız...bir de bazen enjektörlerdende kaynaklanabiliyor...benim tüp zavoli,ilk taktırdığım zaman bir türlü enjektöre ayar tutturamadılar,kafayı yiyecektim...km de neredeyse 350-400 krş yakıyordu...bir gün tersime geldi gittim tüpçüye "sök kardeşim bu tüpü istemiyorum" dedim...adam da çaresiz ne yapsa olmuyor,kalktı benim zavoli enjektörü söküp "ecotech" marka yerli bir enjektör taktı...o gün bu gündür bir daha lpg ciye uğramadım...bu arada hemşerim sizin araç otomatik vites ...otomatik vites her zaman manuel vitese göre ortalama %10 fazla yakar...bunu da göz ardı etmemek lazım...

tamam oto. vites %10 a razıyım ama bu %100 yaa :( biride tüp beyninden olabilir diyor.

• Yolcu koltuğu ileri geri gidiyor ama öne arkaya yatmıyor..
    daha önce başına gelen oldumu..
  • Arkadaşlar benim canavara
    http://www.xcarlink.com.tr/ 'ten laguna (tuner list uyumlu) uyumlu xcarlink siparişi verdim.Geldi.Teybe montajını yaptım.
    Araç çalışmıyorken herşey çok mükemmel.Sesin netliği harika.Kesinlikle araçla bir uyum içinde çalışıyor.Bu sevinçle canavarı çalıştırdım yola çıktım, sesi de biraz açtım.Bilgisayara uyarı verdiriyorum bütün hoparlörler susuyor,müzik duruyor ve sadece bilgisayar konuşuyor.Uyarı bittikten sonra müzik devreye giriyor.Koldan kumanda ve göğüs göstergesi çalışıyor.
    Herşey mükemmel giderken hoparlörlerden bir çıtırtı gelmeye başladı.(1)
    Parça araması sırasında hani o eski teyplerde olurduya bazen motor iniltisi içeri gelirdi.Aynen o ses gelmeye başladı.(2)
    Hava karardı ve farları açyım dedim, zenonlardan aynen flaş patlaması gibi ses geliyor.(3)
    Xcarlink firmasını aradım.Gönderin yenisini deneyip gönderelim dediler.Yarın gönderiyorum.Bakalım yeni gelen tam uyumlu olacak mı?
    Bu konuda sizleri bilgilendiririm.
    Fiyat:215TL

Saygılar.

• herkese selamlar.
    bakıma verdigim aracımı c.tesi günü aldım.
    aracımda yapılanlar:

1-tirget seti komple değişti.
    2-baskı balata komple değişti
    3-motor kulagı değişti.
    4-ön fren balataları değişti
    5-akslarda ses geliyordu yapıldı
    6-arka dingil burçları değişti
    7-direksiyonda boşluk vardı mafsalın bilyaları değişti boşluk gitti.
    8-termostat değişti
    9-dört teker bakımı yapıldı
    10-lpg filtresi ve su boruları değişti ayarları yapıldı
    11-ön düzen de bir kaç parça değişti tabla burcu falan galiba.
    12-yag değişimi yapıldı.
    13-debriyaj halatı değişti.
    14-camlara film çekildi.

tüm bu yapılanların maliyeti 2100 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizimdenizci

Yolcu koltuğu ileri geri gidiyor ama öne arkaya yatmıyor..
    daha önce başına gelen oldumu..

Benimkide bazen takılıyordu ileri geride önceki aracım koltuk altında soketler var eğilin iyice tüm soketleri söküp içine wd40 sıkın ben öyle düzelmiştim temassızlık yapıyor içi tozlanıyor hatta imkanınız varsa hafifi bir hava tutun önce tozlarından arındırın sonra wd40 layın bir deneyin düzelebilir.
  • 
Sayfa: önceki 642643644645646
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.