Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (1052. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.886.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10501051105210531054
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HEPHAISTOS

quote:

Orijinalden alıntı: kayhan18

quote:

Orijinalden alıntı: @li58

quote:

quote:

Bugun telefonla parcaciya sordum reno mais markalı bobin 50 tl. Iskitlerde özdemir oto.

reno mais Bu marka iş görür mu arkadaşlar yoksa valeomu arayıp bulayim.

bilemeyiz abi iş görür mü görmez mi valeo da belki laguna 1 için bobin üretimi yapmıyordur valeo olmasada olur ama önce yetkili servise bobinin markasını ve fiyatını,parça kodunu sor abi ordan al demiyorum belki parçacı sana reno mais ürünü diyodur çakmasıdır orasını bilemeyiz parça kodunu bilsen sorun yaşamazsın abi orjinali mi sahtesi mi diye

Ali servise sordum 108 tl artı işçik dedi. Marka söylemiyorlar. Orjinal bobin diyo. Bana 150 tlye patlar o iş biraz parayı bulunca hepsini orjonalleri ile değiştiririm. Yapacak bişey yok. Çünkü atarim yok bu aralar.

Servisteki bobinin uzerınde marka yazmıyor ve 1.6 nın da 2.0 ında bobını aynı bobin bilginize cebinizden fazla para vermeyın.

Serkan bey ankara 2 servise sordum aynı fiyatı verdi. 108 tl artı işçilik. Sanayide sordum valeo tepesi yeşil olanlardan 45 olur abi dedi. Ondan alacağım yarın. Serviste takacaklari ile cok farkli olduğunu düşünmüyorum kullandikca göreceğiz. Internette baktım en fazla fiyat 40 ila 70 lira arası servisler biraz kazık bildiginiz uzerehttp://www.renaulttoptancisi.com/Atesleme-Bobini-Kalem-Bobin-Laguna,PR-119.html buda linki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar derslerim çok fena bastırdı kaç gündür internet yüzü görmüyorum ama şimdi sizlere birşey sormam lazım :) Benim arabanın 1 lt kadar bi yağ eksiği vardı babam benden habersiz gidip açık yağ koydurmuş. Şimdi benim içim içimi yiyor ya kalitesizse, ya içine su koydularsa falan diye. Sizce gidip komple yağını değiştiriyi mi yoksa böyle binsem bi zararı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrc_mehmet

quote:

quote:

Çok güzel mehmet bey kendinizmi yaptinizi? Yapım aşaması ile ilgili biraz bilgi verirseniz benim ve forum için faydalı olur nasıl ve nerde kaça tl ye mal oldu gibi hayırli ve kazasız gunler dilerim. (Ankara ayhan)

Açıklıyorum:

Kağıt kalem çıkarın.
    Yazın bakalım

1- Fotograf makinesiyle lagunanın önden fotosu çekilir.
    2- Çekilen foto PC ye atılır.
    3- Net açılır.
    4- Google açılıp Face on body yazılır.
    5- Çıkan program indirilip PC ye kurulur.
    6- Sonra tekrar Google açılıp BMW farlar yazılır ve görsellerde aranır.
    7- Ordan gerçek BMW farlara ait bi kaç foto indirilir.
    8- Sonra Face o.b. programı açılır.
    9- Sonra Open tıklanıp Laguna fotosu seçilir.
    10- Sonra BMW farı açılır ve istenmeyen kısımları silinir.
    11- Son olarak düzenlenen Angellar Lagunanın farı üzerine yerleştirilir ve foto kaydedilir.
    12- Bitti bile… Çok kolay bi işlemdi.

ŞAKA bi yana, ben bunu yapmak için elimden geleni yapacam ama yazın ancak olabilir.
    Ama gerçekten zor ve çok masraflı olacak. Piyasada satılan Aptal Angellar hiçbir arabaya yakışmıyor. Porsche ye bile taksanız arabayı pörtlek gözlü bi yaratığa benzetiyor. Oysa şu montajladığım fotoyu Lagunayı iyi bilmeyenlere gösterseniz muhtemelen orijinal olduğunu düşünürdü ve hayran kalırdı.
    Olacaksa işin üstadından (BMW) yararlanmalıyız. O da çok külfetli olacak.
    Birde sosyal mesaj vereyim tam olsun :
    Lagunaya ne giydirsek yakışır, yeterki profesyonelce olsun. Magirüslerden ilham almaya HAYIIIIIIIIIIIIR.
    Simülasyonlarım ve tasarımlarım devam edecek…
    Kalın sağlıcakla.

bende diyodum mehmet abi bu farları nerden buldu,çünkü bîr ara ben sormuştum laguna için angel far var mı diye bulamadım varda angel farla hiç alakası yoktu bmw nin ki gibi deil ama programı indirip bende yaparım degişik birşeyler net üzerinden laguna ya dedigin gibi işi bilenlerin yapacakları uygulamalar çok güzel yakışır benim birde kornanın sesi bazen bozuk çıkıyo bozulmak üzere yani netten baktımda korna birde siren ondan sonra mavi kırmızı ön panjura ışık yaptırırsam birde benim araca aldıgım yan perdeler var takmatik onlarıda çektim mi tam makam aracı olur,ondan sonra seyret komediyi:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı_94

Arkadaşlar derslerim çok fena bastırdı kaç gündür internet yüzü görmüyorum ama şimdi sizlere birşey sormam lazım :) Benim arabanın 1 lt kadar bi yağ eksiği vardı babam benden habersiz gidip açık yağ koydurmuş. Şimdi benim içim içimi yiyor ya kalitesizse, ya içine su koydularsa falan diye. Sizce gidip komple yağını değiştiriyi mi yoksa böyle binsem bi zararı olur mu?

bi kereden bisey olmaz :P
    gonlunu ferah tut

• quote:

Orijinalden alıntı: ardatun

quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı_94

Arkadaşlar derslerim çok fena bastırdı kaç gündür internet yüzü görmüyorum ama şimdi sizlere birşey sormam lazım :) Benim arabanın 1 lt kadar bi yağ eksiği vardı babam benden habersiz gidip açık yağ koydurmuş. Şimdi benim içim içimi yiyor ya kalitesizse, ya içine su koydularsa falan diye. Sizce gidip komple yağını değiştiriyi mi yoksa böyle binsem bi zararı olur mu?

bi kereden bisey olmaz :P
    gonlunu ferah tut

Tamam teşekkürler :) İnşallah bi şey olmaz.
  • herkese selamlar bugün yıldım arabadan a.q 100 tl harcadık yine kafayı yedim anasını satayım pamir abi harun usta benim gözümde bundan sonra usta deildir ve artık oraya gitmem gidersemde kesin dalarım yani bugün hava tahliye yeri çatlamış vida geçen ordaki plastik vida kırıktı yerine demir vida taktılar fazla sıkıp çatlatmışlar plastik kısmı ve ondan sonra hava tahliye hortum üst üste iki hortum varya kalorifer hortumu diye geçiyor onuda kırmışlar ve sabah arabayı garaja çektim kapıyı kilitledim bir baktım su sesi geldi kaputu bir açtım oralardan antifiriz fışkırıyo,kutuda antifiriz kalmamış ve sanayiye arkadaşımın yanına gidene kadar yolda 6 kez su doldurdum ve 10 lt su harcadık,geçen harun ustanın işi yok diye gittik sorunlar çözüldü de extradan da 100 tl yede onların pisligini temizledim a.q,,,
  • birde göstergenin km lambasını degiştirdim dedi degiştirmemiş birini yarım yamalak iş yapmış araba birgün sanayi de kaldı agzına sıçtılar en güvendigimiz ustalardan biri harun usta erler renault bitmiştir benim için usta deiller gözümde kafayı yedim ya kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar bu gidişle arabadan iyice sogudum,satmaya niyetim yoktu bu gidişle ustalara verdigim paralar yüzünden satacam 5 aydır huzurum kalmadı,psikolojim bozuldu şu 5 gün içinde 800 tl masraf yaptım tamam şimdi araba çok güzel oldu da kendime zaman ayıramıyorum ve parasal yönden sıkıntıya girdim kart borcum 1000 tl yi geçti a.q 300 tl kart borcum vardı şu 5 günde 1000 tlyi geçti o bozdugu parçalar duruyo bende fotolarını çekip yükleyimde sizde görün kim haklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D3BA20FB -- 1 Aralık 2012; 14:19:34 >
  • Walla ali ne diyim ki, "usta deiller gözümde kafayı yedim ya kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar" olayını ben de çok yaşadım.
    Tecrübesi çok olanın iyi niyeti kalmamış, iyi niyeti olanın tecrübesi yok, tecrübesi olup dürüst olanın başı aşırı kalabalık.
    Senin arkadaşın reno yetkili servis şefi değil miydi, elinde böyle bir imkan var sen de sağda solda mıncıklattırıyosun arabayı.. Ne diyim ki sana.. Tamam manifold için yapacak bişey yok, o tür masrafı aşırı farklı olacak şeyler için tabi ki sanayide bir şekilde çözüm üretilir de maliyet açısından farkı çok olmayacaksa yetkili servisi tercih etmek gerek. Mesela biliosun benim ıstavroz dişli seti değişti, görmeye fırsatım olmadı, ortada fişi-makbuzu yok, kutusu yok. Soracak olsan, taktıkları çıkma mıdır, yan sanayi midir, bana 200TL diyip parçacıdan 100TL'ye mi almışlardır vs vs..

Sanayiye gidiosan, çok iyi teknik bilgin de varsa başında durup yönlendireceksin. Şunu tak diyeceksin, o takacak, takarken başında duracaksın. Sonra telafisi çok zor çünkü. Başında duramıyorsan, ne yaptıklarını bilmiyorsan ustayı da en az bi 5 yıldır bilmiyorsan ellettirmek çok riskli. Ha, bi de adam mekanikte iyidir, frendi balataydı halleder de elektrikten çakmayabilir.

Yetkili serviste yanlış yaptıkları bir işlemi telafi ediyorlar ki bu çok önemli, takılan her malzeme garantili. Her ne gerekirse önce ona sorup fikir alsana sen ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 1 Aralık 2012; 15:44:46 >

• quote:

herkese selamlar bugün yıldım arabadan a.q 100 tl harcadık yine kafayı yedim anasını satayım pamir abi harun usta benim gözümde bundan sonra usta deildir ve artık oraya gitmem gidersemde kesin dalarım yani bugün hava tahliye yeri çatlamış vida geçen ordaki plastik vida kırıktı yerine demir vida taktılar fazla sıkıp çatlatmışlar plastik kısmı ve ondan sonra hava tahliye hortum üst üste iki hortum varya kalorifer hortumu diye geçiyor onuda kırmışlar ve sabah arabayı garaja çektim kapıyı kilitledim bir baktım su sesi geldi kaputu bir açtım oralardan antifiriz fışkırıyo,kutuda antifiriz kalmamış ve sanayiye arkadaşımın yanına gidene kadar yolda 6 kez su doldurdum ve 10 lt su harcadık,geçen harun ustanın işi yok diye gittik sorunlar çözüldü de extradan da 100 tl yede onların pisligini temizledim a.q,,,

Kötü olmuş Ali. Geçmiş olsun. Ama gerçekten sanayiye girdin mi çıkış yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

Benim bi neziroğlu maceram var daha önce yazmıştım 130 liralık parça yüzünden 840 tl oldum

Yaf bilmiyosan geçiriolar zaten o garanti.
    Benim de debriyaj telinin yağlanması gerekiyorken adamlar baskı-balata bitik onu da getirin de yapalım demişlerdi.
    Tedbiri hiç bi zaman elden bırakmamak gerek.
    Kafadan "hıı tamam onu da yapın araba iyi olsun" dedin mi Oooww..
  • arda abi arkadaşımı geçen aradım bugün baya bi kalabalıgım 8 araç var dedi 2 günü bulur dedi bende harun usta ya ugrayım usta çok ya elimizde demir vida at hortumu patlat kalorifer hortum yerinin de tırnagını kırın siz ve arkadaşımda renault özel servisi deil ama renaultculardan iyi yapıyor yapılan işlemler kalorifer hortumu diye geçiyor 50 tl,antifiriz 20 tl antifiriz,10 tl t başlıklarda plastik di demir taktık,, 20 tl işcilik toplam 100 tl bir de arkadaşın ordan çıktım servis lambası yandı iyice kafayı yedim geçerkende iskitlerde ontaşlar yetkili servise ugradım serdal ustanın yanına park ampulünün biri patlakmış 2 park ampulü degişti ve birde servise bi adam geldi araca müşteri oldu şeytan dedi sat a.q başlarım laguna sına dedim içimden ama geri vazgeçtim,arabayı sıfır gibi yapmışım biraz binelim huzurlu bir şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D3BA20FB -- 1 Aralık 2012; 19:50:52 >

• alı allah yardımcımız olsun ne dıyeyım.

Bu arada arka amortısorlerle ılgılı marka tavsıyesı olan fıyat bılen arkadaslar paylasırlarsa sevınırım

• quote:

Orijinalden alıntı: sava___

alı allah yardımcımız olsun ne dıyeyım.

Bu arada arka amortısorlerle ılgılı marka tavsıyesı olan fıyat bılen arkadaslar paylasırlarsa sevınırım

saol taşkın abi arabanın saglam yerlerinide bozuyorlar birgün bu yüzden ustanın birine dalacam bugün kafayı yedim abi kendimi zor tuttum eger o bozan ustanın yanına gitseydim kesin dalardım başıma bela almamak için gitmedim,abi bundan sonra yetkili servis ve arkadaşıma giderim başka ustaya göstermem adam bide yıllardır ne renault ustası kasap resmen kanıtıda fotolar bilerek bozuyorlar para kazanmak için,, sende arka amortisör degiştireceksen monroe al tanesi 90 tl filan dı taşkın abi yetkili servis bile monroe takıyor
  • pamir abi karıştırma şimdi yunanlı yı:):) hatun yarın buluşuyoz mu dedi yok işim var dedim iptal ettik,cepde 5 kuruş kalmadı kartıda patlattık abi psikopata bagladım iyice arabeks dinliyom ibodan,müslümden sıyırdık artık abi a.q 5 aydır sanayi den çıkamadık her ay bir yerini yaptırıyoz abi artık yeter valla artık bir masraf yapmayız heralde bana para kalmıyo kızla bile buluşamıyom parasızlıktan o derece
    laguna mı rxt mi bırak hastası olmayı kafayı yedirtti dedeee:):)hastası olsak gene iyi :):)
  • quote:

quote:

herkese selamlar bugün yıldım arabadan a.q 100 tl harcadık yine kafayı yedim anasını satayım pamir abi harun usta benim gözümde bundan sonra usta deildir ve artık oraya gitmem gidersemde kesin dalarım yani bugün hava tahliye yeri çatlamış vida geçen ordaki plastik vida kırıktı yerine demir vida taktılar fazla sıkıp çatlatmışlar plastik kısmı ve ondan sonra hava tahliye hortum üst üste iki hortum varya kalorifer hortumu diye geçiyor onuda kırmışlar ve sabah arabayı garaja çektim kapıyı kilitledim bir baktım su sesi geldi kaputu bir açtım oralardan antifiriz fışkırıyo,kutuda antifiriz kalmamış ve sanayiye arkadaşımın yanına gidene kadar yolda 6 kez su doldurdum ve 10 lt su harcadık,geçen harun ustanın işi yok diye gittik sorunlar çözüldü de extradan da 100 tl yede onların pisligini temizledim a.q,,,

Kötü olmuş Ali. Geçmiş olsun. Ama gerçekten sanayiye girdin mi çıkış yok.

saol abi ugraşıp duruyorum sanayi den çıkamadım ama çok şükür bitti diyoruz başka bir yer sorun açıyor bebek gibi bakıyoz arabaya en ufak sorun olsa hemen yaptırıyorum belki kimse bizle kadar bakmıyodur aracına

• Merhaba Dertli Lagunacı Arkadaslarım Aynı Bende Sizin Gibi Dertliyim.En Ufak Sesten Morali Bozulan Kardesiniz Olarak Sunu Söylemeliyim Gücü Olan Sıfır Araba Alıcak Gücü Olmayanda Bizler Gibi Sanayide Cürüyecek. Bu Arada Benim Lagunanın Arkasından Gelen Sesler Üzerine Ustaya Gittik Arka 2 Amartisörde Ölmüş Ayrıca Dingil Rot Başları Ölmüs Toplam Masraf 350 Tl Dedi.Gecen Haftada 280 Tl Verdim Allah Yardımcımız Olsun.
  • Gökhan bi soru sormuştu bir gece 01'de akü seçimi ile ilgili, o sabah saat 11'de sorusuna cevap veren olmadığı için küsmüştü yanlış hatırlamıyorsam.

Az önce bahçelievler'den geldim, trafik polisleri iyi çalışıyo walla. Kota doldurma telaşındalar sanırım, o bölgeler riskli, en ufak şeyde çevrilebilirsiniz dikkat. Gündüz de işyerinin orada bizim yemekhanenin aracına yazmışlardı 10dk duraklama yaptığı sırada. Sudan bi bahane ile ceza yemeyin..

Bugün özellikle dikkat ettim, benim araba 5.viteste kompresyonda yokuş inerken 1200 devire inene kadar anlık yakıt tüketimi 0 olarak kalıyor. Daha önce 1500 demiştim, 1500 değil 1200.. 2000 devirden önce yakıt tüketimini kesmiyorsa o araçta bir problem olmalı sanıyorum, bu kadar farketmemeli. En basitinden araç ısındığını geç algılıyor olabilir (termostatın oradaki beyaz renkli sensör)

50günde 220km yapmış durumdayım. Ortalama hız 22km/hr. Sürüş tarzı ekonomik. Ortalama yakıt tüketimi göstergede 10.5lt/100km

Ustanız hava tahliye yerine soktuğu civatayı baya zorlayarak sokmuş anlaşılan, bende de orada bir civata var, çatlatmak için baya kalın bi civatayı baya zorlamak gerek. El becerisi olan herhangi birinin değil, bu işten ekmek kazanan bir "usta"nın orayı o kadar zorlayacak şekilde bir civata sokuşturabilecek kapasitede olduğunu göstermesine şaşırmıyorum artık. Hep diyorum, 10 tane iş yapacaklarsa 8-9unu yapıyorlar fakat bunun bir ikisinde saçmalıyorlar genelde ve bunun götürüsü araç sahibi için çok oluyor. Sanayide iş yaptırtılacaksa araca yapılan her işi görmek, kontrol etmek gerekirse müdahale etmek gerekiyor. Yoksa astarı yüzünden pahalıya patlama ihtimali fazla. Ali eskaza arabadan su kaçtığını farketmese, motora hararet yaptırabilirdi. Sonrasında neler olurdu kestiremiyorum.

• ARKADAŞLAR ATEŞLEME BOBİNİNİ ALDIM DEĞİŞTİRDİM 45 TL BOBİNE 10 TL İŞÇİLİK VERDİM ARABA ŞİMDİ CANAVAR OLDU. 1 HAFTADIR YATIYORDU SABAH MARŞA BASTIK TIK DİYE ÇALIŞTI ARABAMI SEVİİİİİİİİİYOOOOOORUUUUMMMMM. BİDE KOLTUKLARI SABİTLESEM ŞAHANE OLCAK ONU KENDİM YAPACAĞIM. SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARDAN Bİ KONUDA DAHA FİKİR İSTİYORUM. ARABAMDA SANIRIM MÜZİK SİSTEMİ TESİSATI MEVCUT BU KULLANMAK İSTİYORUM ELİMDE ESKİ ARABAMDAN KALMA 400 W KALİTELİ Bİ ANFİ 100 W. 2 ADET PIONER MP3 VE FLAŞ BELLEK OKUYAN TEYP 2 ADET TIWITER VAR BUNLARI TAKTIRSAM.. ŞU AN ÜZERİNDE ORJİNAL TEYBİ VAR SÖKTÜRÜP YETRİNE Mİ TAKTIRAYIM??? YOKSA ALTINDAKİ BOŞ YEREMİ TAKTIRAYIM....(ANKARA AYHAN)
  • arkadaşlar bugün sanayiye gittim ustanın yanına. motor sağ takozu aldım gittim yanına, daha önce triger değiştirirken parçanın durumunun kötü olduğunu
    görmüştüm. Değiştirdik arabanın motorunun içe yansıyan sesi dörtte birine indi. gaza bastığımı bile geç farkediyordum bugün o kadar sessizleşti ki.herkese tavsiye ederim
    yan sanayi parça 70 tl. takması da 10 dk. fırsat olursa diğer takozla, şanzuman takozunu da değiştiricem. hepinize iyi forumlar..
  • 
Sayfa: önceki 10501051105210531054
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.