Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (743. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.183
Cevap
248
Favori
1.644.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 741742743744745
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sorunu çözdüm. aynı sıkıntı başına gelen olursa ilk olarak denemesi için yazıyorum. servise gittim öğlen arası baktılar, saçma saçma şeyler söylediler. bilgisayara bağladılar arıza çıkmadı. aracı bırakın bitince haber veririz dediler. bende işim var şimdi bırakamam dedim. ordan sanayici arkadaşın yanına geçtim. yolda ecuyu sıfırlamak geldi aklıma. gidip akü kablosunu söktüm, çay sigara sohbet derken 15 dakka bekledim. kabloları taktık start tuşana bastım ve süpriz :) sorun düzeldi şükür. Adam utanmadan diyoki normal bu sorun yok. tuşa basılı tutmam lazımmış çalışması için. diyorumki kardeşim ben sadece dokunup bırakıyordum kendi hemen start ediyordu. böyle kullan arıza yok dedi. töbe yarabbim.
  • AffEdilmeyen A kullanıcısına yanıt
    maalesef serviste bizim araçları bilen eden yok. bilen de zaten serviste takılmayıp kendi başının çaresine bakıyor
  • AffEdilmeyen A kullanıcısına yanıt
    ilerde sorunu tekrarlaya bilir simdi sen akü kablolarını cıkardıgın icin bazı aksaklıklar olacak camların acma kademesı degısecek yavas yavas kademe kademe asagı ınme yada kalkma,yada sunroof var ise ondada aynı sıkıntı olabılır,sorun cıkarsa yazarsın yine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anildellal

    Cidden yardımcı oldu söylediklerin,cidden aracı tanıyan birinden cevap alabilmek çok güzel... çok teşekkürler, ben yüzsüzlük yapıp bi kaç soru daha soracağım, yanıtlarsan sevinirim dostum
    1-mp3 çalmıyor sanırım bu model lagunalar(ses sistemi cidden iyi ama cabbase...) ve arabanın bagajındaki cd changer da çalışmıyor sanırım. tamiri mümkün müdür, bilgin var mı acaba?
    2-farlar otomatik aşşağı yukarı hareket etmesi lazım sanırım ama etmiyor sabit... orjinal zenonlar arıza yapmış sanırım ve sonradan zenon takmışlar bu yüzden hareket etmiyor olabilir diye düşünüyorum ama... tamiri de baya maliyetli galiba
    3-Aracım otomatik hocam, şanzıman yağı kaç binde bir değişiyor acaba... ara sıra otomatik vites kutusu arızası veriyor ama, yolda giderken değil, rölantide çalışırken veriyor, stop edip tekrar çalıştırıyorum sıkıntı olmuyor, dikkate alayım mı bu uyarıyı(haftada bir veriyor ama rolantide uzun çalıştığında veriyor)?



    Rica ederim, girdikçe okuyup cevap yazılmayanlara bişeyler karalamaya çalışıyorum , yardımcı olabildiysek ne ala.

    1- lagunaların cabosse sistemleri kalitelidir , çoğu kimseye göre yeterli ses seviye ve kalitesi vardır. lakin mp3 çalmazlar, track cd okurlar, cd changerler iki marka çıktı benim bildiğim geneli alpine olan markadır, sizdeki changerın sorunu okumamakmı yoksa changer tepsisini yukarımı vermiyor, onu yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız, çıkma changerlar bulunabilir, ama tabi biraz pahalı olacaktır. yinede bir sorunu tam olarak yazın ona göre değerlendirelim.

    2- farlar her daim otomatik aşağı yukarı işlemi yapmaz lagunalarda, kendisi bir değişim hissettiğinde yada uzun süreli yatışların ardına çalışır çalışmaz far açılırsa yapıyor genelde benim gördüklerim bunlar, tes için örneğin aracın sol tarfını krikoya alın 10-15 cmkaldırın yerden açın farları , bi yukarı aşağı hareket yapacaktır. ben o şekikde test etmiştim, orjinal xenonları sökmekle normal xenona dönmekle baya kötü yapmışlar, zira orjinal balastları taş gibidir lagunaların, muhtemelen ampülleri patlamıştır onun , ve vatandaşlar maliyetini duyunca klasik 40$ lık çin xenonlarını takıp geçmiş olabilirler, ama ampülden bağımsızdır far motoru, yani içinde sarı farda olsa yukarı aşağı hareket edebilir. siz orjinal far soketinin üstünde olup olmadığınıda bi kontrol edersiniz bir ara, şu da olabilir far değişmiştir vemotorsuz takılmıştır, bundan dolayıda hareket etmiyor olabilir oda bir ihtimal, genelede yan sanayi farların üstünde motor gelmez. daha uygundur.

    3- otomatik şanzımanı 40.000 de bir değişmek mantıklı olanıdır bana göre, zira şanzıman yağı mühimdir lagunalarda. 100.000 görmeyip hor kullanılan ve bakımı yapılmayan şanzımanlar çok değişti bu ülkede, o nedenle 40 bin gibi önerilen yağ ile birlikte değişimini yaptırmak şanzımanı da sizin kafanızdaki soru işaretlerinide rahatlatır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AffEdilmeyen

    arkadaşlar sorunu çözdüm. aynı sıkıntı başına gelen olursa ilk olarak denemesi için yazıyorum. servise gittim öğlen arası baktılar, saçma saçma şeyler söylediler. bilgisayara bağladılar arıza çıkmadı. aracı bırakın bitince haber veririz dediler. bende işim var şimdi bırakamam dedim. ordan sanayici arkadaşın yanına geçtim. yolda ecuyu sıfırlamak geldi aklıma. gidip akü kablosunu söktüm, çay sigara sohbet derken 15 dakka bekledim. kabloları taktık start tuşana bastım ve süpriz :) sorun düzeldi şükür. Adam utanmadan diyoki normal bu sorun yok. tuşa basılı tutmam lazımmış çalışması için. diyorumki kardeşim ben sadece dokunup bırakıyordum kendi hemen start ediyordu. böyle kullan arıza yok dedi. töbe yarabbim.

    Siz yinede bir manyetik kaptörü kontrol ettirin derim ben, soketlerini filan bi temizleyip takın tekrar . ondanda yapabilir geç çalışma sorununu.




  • fuk_18 F kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ilginiz için. camların ayarları bozuldu teyp code istedi. onları bildiğim için hallettim. sanruf hiç aklıma gelmedi iş çıkışı denerim onuda. umarım başka sorun çıkarmaz. tekrar teşekkürler hepinize.
  • psyclock P kullanıcısına yanıt
    Selamlar. arkadaşa şanzıman yağı için değişim önermişsiniz. benim aracım otomatik fites 2005 model. bende değişim için servise ve iyi bi sanayici arkadaşım var ona ısrar ettim şanzıman yağını değiştirmek için. ya işin zorluğundan yada bildikleri bişe var dediğimden dolayı anlayamadım sebebini ama değişim olmaz gerekyok dediler. doğrumudur acaba. otomatik şanzımanda yağ değişimi gerekmezmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AffEdilmeyen

    Selamlar. arkadaşa şanzıman yağı için değişim önermişsiniz. benim aracım otomatik fites 2005 model. bende değişim için servise ve iyi bi sanayici arkadaşım var ona ısrar ettim şanzıman yağını değiştirmek için. ya işin zorluğundan yada bildikleri bişe var dediğimden dolayı anlayamadım sebebini ama değişim olmaz gerekyok dediler. doğrumudur acaba. otomatik şanzımanda yağ değişimi gerekmezmi?

    tabiki böyle bişey mümkün değildir, otomatik şanzıman yağı bir kere koy kovanın içine tapayı kapat tamam, ömürlük kullan, mantığında olabilirmi ?
    işte bunlar hep kulaktan dolmalar, sanayinin en sevdiğim çekirdekten yetişme kadrosunun o mütevazi bilmişliğidir
    Şanzıman yağı siz aracınızda katettiğiniz her milimetrede hizmet eden bir yağ , ve sentetik bir yağ , yani labaratuvar ortamında üretilen bir yağ, soğuyor, ısınıyor, sürekli hareketli parçalar eşliğinde yağlama yapmaya çalışıyor, yeri geliyor mekanik aksamdaki çapakları içermeye başlıyor, velhasıl motor yağı kadar işlem gören bir yağ, ve vizkositesi zamanla özelliğini kaybedip özelliğini yitiren bir yağ neticede, bu yağ değişimi gerektiği nedeniyle şanzıman yağları üretiliyor, şanzıman yağlarının standartları vardır ,şanzımanlara göre kullanılır. dex II- dex III v.s. gibi , şanzıman kodunuz ney ise bunun önerildiği yağ ile değişimi ve bakımı muhakkak yapılmalıdır.
    Hatta amerika vs. gibi tamamen kitapçık prosedürlerine riayet edilerek iş yapılan yerlerde şanzıman yağı 2-3 stepde değiştirilir , çünkü tork konvertör bölgesindeki yağ tek seferde boşalmaz, bir kaç kez değişim yapılır 5000 km süreç içerisinde , ve en son nihai yağ tekrar koyularak bakım bitirilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyclock -- 18 Şubat 2014; 15:17:22 >




  • psyclock P kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. 1 ay içinde ankaraya gidecem. bu işi burdaki servis yapamaz. ankarada iyi bir usta bulabilirsem ona yaptırırım. olmadı servisin yolunu tutacaz mecburen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BURALDİNYO

    tecrübeler pekişsin elbette ki sizleri bilgilendiricem. bu arada 225 55 16 lastikleri taktırdım ilk etapta beklendiği gibi direksiyon pamuk gibi oldu. yakıt ve yol tutuş hakkında yorum yapacak kadar aracımı kullanma fırsatını henuz bulamadım. o konuya da bilahare değinicem

    lastik tabanını artırmak direksiyonu (sürtünme artacağı için)yumuşatmaz diye düşünüyorum.tam tersi hissedilmeyecek kadar ağırlaştırır gibime geliyor.yanlışım varsa aydınlatın ltf.
  • Laguna 2 motor için servis kitapçığı eklendi.

    www.lagunaturkiye.com
  • psyclock P kullanıcısına yanıt
    Hocam ilaç gibisin yemin ediyorum:) Ben şanzıman yağını da değiştireyim kafam rahat olsun,
    --Farlar açıkken arabayı stop edip tekrar çalıştırdığımda yukarı aşşağı hareket etti, dediğin gibi ampul sarı da olsa yukarı aşşağı hareket eder...
    --bendeki changer ın markası da alpine, normal de sıkıntı yok gibi tuşuna basıyorsun çıkıyor, herhangi bir yerinde kırık çatlak yok, sanırım kapağını açık unutmuşlar uzun süre tozdan toparaktan okumuyor. takıyorum Cd leri içeriden ayarlıyorum o moda Cd Check yazıyor kalıyor öyle okuyamıyor sanıırm error da vermiyor...
    -- içerideki Cd player da çok zor okuyor, Bi Cd player temizleme Cd si alsam işe yarar mı acaba?
    --son olarak Ara sıra verdiği vites kutusu arızasını dikkate almalı mıyım? (rolantide uzun çalıştığında veriyor normal "fonksiyon kontrolü Ok" dedikten sonra 1000 km git bir arıza vermiyor, vites geçişlerinde de bi sıkıntı yok,
  • AffEdilmeyen A kullanıcısına yanıt
    Benim arabam da basık tutunca çalışıyor, Bi sıkıntı yapmaz umarım böyle kullanım da?
  • drfx77 D kullanıcısına yanıt
    lastiklerin durumları aynı olsa dediğin tabiki doğru. düşün artık eski lastiklerin halini...
  • palasibo P kullanıcısına yanıt
    ben aralik ayinda 4 unu 300 TL degistim serviste... tanesi 75 TL
  • anildellal A kullanıcısına yanıt
    bence bi gözden geçirin kart yuvasını, tırnaklarda kırık yok ise birde benim sonuç aldığım gibi yapın. ecu yu sıfırlayın. ama bu geç alma arızasının birçok sebebi var. ben hepsinden emin olduğum için sinir olmuştum. start tuşunun geç alma sebepleri sırası ile kart yuvası, akünün voltaj düşüklüğü, triger setinin ömrünü tamamlamış olması, ateşleme sisteminde sıkıntı olması vb... uzatyıp gidiyor. ben hepsinin sorunsuz olduğunu bildiğim için sinir olmuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MasterOfScorpions

    ben aralik ayinda 4 unu 300 TL degistim serviste... tanesi 75 TL

    Araç bakımlarını sürekli serviste yaptırıyorsanız müşteri indirimleri oluyor. 3-4 yıl uğramayın fiyat 75 değil 130 150 oluyo. Bazende kampanyalı dönem oluyor. Ona denk gelincede % 25 indirim veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AffEdilmeyen A kullanıcısına yanıt
    kırık var tırnaklarda ne yapabilirim?
  • anildellal A kullanıcısına yanıt
    eliniz yatkın ise kırık olan kısımlara ek yapmanız lazım siwice basacak şekilde. eğer tamiri mümkün olmayacak şekilde kırık çıkmacılardan temin etmek kalıyor geriye.
  • beyler iyi günler.
    2 yıl öncesine kadar laguna 1 aracım vardı sattım o aractan hastalık kaldı şimdilerde 1.6 privilege almayı düşünüyorum 21000 gibi bir bütçem var.Tavsiye edermisiniz? alıpta pişman olan varmı kronik arızası varmıdır. lpg li düşünüyorum şehir içi yakıt tüketimi nekadar oluyor? yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valek2006 -- 21 Şubat 2014; 17:56:09 >
  • 
Sayfa: önceki 741742743744745
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.