Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
24.183
Cevap
248
Favori
1.645.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickozy


    quote:

    Orijinalden alıntı: mfgunes

    nicozy arkadaşım bence o ekran bozuk ekranın değişmesi gerekiyor çünkü ekran filmi öyle yapıyo durup sonradan çlışmasının sebebi elektirik akımı bir anda oraya geliyo ve uyarılıyo bazen uyarıya cvp verekek yazılar yazıyo bezen yamıyo ekraqnın değişmesi lazım benm focusumun klima göstergesi aynı problem yaşadı ışık vardı yazılar bazen geliyodu panel komple değişti onunda ekran değişecek çıkmacılardan bulabilir ben bi kaç defa rast geldim istersen eğer rast gelirsem fiyat yazayım


    birader ben bizim araçlarda hemen değişikliğe gitmenin yanlış olduğunu düşünüyorum.
    çok iyi elektronikçiler var bazen mesele sadece bir lehim veya kablo değişimii ile çözülebiliyor bende arkadaşımı o şekilde yönlendirdim.
    ekrarnın yazılarında bir sorun yok 20 çalıştırmada 1 kez yazılar görünmüyor gidiyor stop ediyor kısa bir süre sonra tekrar bindiğinde
    her şey normal oluyor... bence ısınmaya veya aşınmaya bağlı bir elektrik sorunu var. çözümün basit olacağını düşünüyorum.
    arıza yoğunlaşırsa usta bakacak. sonuçları yazarım.
    ben bu tip bir sorun varsa tecrübesini öğrenmek istemiştim ama yok sanırım...

    bir örnek vereyim
    benim arabam da da klimanın ışığı yanmıyordu aldığımda servis değiştirmemiz lazım dedi.
    ne kadar dedim 800- 900 tl civarı (otomatik klimanın gösterge paneli)
    iyi bir ustam var gittim küçük bir kontrol ve lehimle işi halletti 60 tl verdim.




    Ayni lehim isine Ankara oto sanayide bir yerde 100 dolar vermistim




  • ya doğrudur tabiki sadece ben fikirmi söyledim değişmesi gerkli dediğimde yani o ekranla ilgili anlamında dedim yanı tabi tamirlede düzelebilir eğer ank bildiğiniz park sensörünü halldecek bi tandıığınız ustanız varsa beni yönlendirirseniz seveniirm
  • sevgili kardeşim maalesef ben ankarada yaşamıyorum
    ancak ankaralı arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaklardır...

    teşekkür ederim siz fikrinizi söylediniz ben sizi eleştirmedim.
    benimki genel kanı, parça değiştirme artık başka bir ihtimal yoksa düşünülmeli diyorum.
    tabiiki ekranlarında bir ömr var dolduysa yapcak bi şey yok değişecektir.
  • arkadaşlar benim aracımda son zamanlarda çekişden düşme problemi başladı birazda motor sesi arttı bakımı yapıldı bogaz kelebeği temizlendi ama problem devam ediyor. özellikle rampada çok sorun yaşıyorum.140 bg araba için çekiş hiç hoş degil. tirger değişim zamanı geldi acaba bundan olabilirmi
  • arkadaşlar bazen gaz rolantide 10 üzerinde takılıyo 11 de filan nedendir o
  • -arkadaşlar ben yakıt tüketim değerlerini bir kez daha ölçtüm ve ve şehir içi değerleri 20 krş/ km olarak çıktı (lpg fiyatı 1,89 tl )
    -park sensörü sorunu bendede var özel bir ustaya gösterdiğimde ,bana servise gitmemi önerdi bilgisayara bağlandığında sorunun nerede olduğunun çıkacağını ,ayrıca dışarda bağımsız olarak LCD ekranlı(kameralı ) park sensörünü 150 tl civarında taktırabileceğimi söyledi.
  • Lcd ekranlar soğuğa duyarlı olabiliyorlar. Arkadaşınızın aracındaki ekran problemi soğuğa bağlı olabilir. Ancak aracın içi sıcakken de okumama sorunu oluyorsa, problemi başka yerde aramak gerek.

    Amortisör konusunda gelince,

    LAgunaII'lerin Türkiye'ye getirilen modellerinde aracın orjinaline göre yükseltildiği belirtiliyordu. Bu yüksetlmenin negatif etkisi olarak, yol tutuş azalması (yol tutmaması değil, orjinaline göre bir miktar kayıp), ve istenmeyen sesler duyulması şikayetleri belirtiliyordu. Ancak kışın amortisör denenmez, değiştirilmez diye sanayi tabiri vardır. Duyduğunuz sesler yazın da tekrarlanıyorsa, amortisör takozlarından başlanarak, amortisöre kadar uzanan geniş bir skalada kontrol yapılabilir. Genelde ses problemleri amortisörden sanılırken, burçlardan veya denge çubuklarından gelebilir.

    Amortisör arızasını anlamak için, kaputu açın ve amortisör başı avcunuzun içine gelecek şekilde aracı hızlıca aşağı yukarı bastırın. Amortisör elinize vuruyor gibi bir his duyarsanız, amortisörlerden şüphelenebiirsiniz.Arkalar için çok şansınız yok ancak aracı aşağı yukarı bastırdığınızda istenmeyen sesler size uyarı verebilir. Yine amortisör arızalarında araç yanal rüzgarlardan aşırı etkilenir, rüzgarın etkisi izini kaybetmesi arızaya işarettir.

    Ancak günümüzde iyi yol tutuşu sağlamak adına araçlarda spor (sert) süspansiyonlar kullanılması sonucu, özellikle kasislerden geçişlerde konfor azalması yaşanması olağan durumdur. Taunuslar gibi, yaylana yaylana kasis geçişleri sağlayan araçlar, virajlarda da aynı salınım etkisi ile kötü performans verdiğinden, orta-üst sınıf araçlarda konfor bir nebze azalmış durumdadır.

    Pnomotik süspansiyon sistemi ile donatılmış Citroen C5'te bile aracın kasislerden geçişlerde yükselmesine rağmen kabin içini sarstığı belirtilmekte. Günümüzde araç üreticileri, sertliği araç içinden ayarlanabilen amortisörleri opsiyonel olarak araçlara eklemeye başladılar. Önümüzdeki senelerde bu problemi de bu şekilde ortadan kaldırarak, istenildiğinde konfora yönelik yumuşayan, istenildiğinde ise güvenlik için sert süspansiyonlu araçlara çok sık rastlayacağız.

    Saygılarımla.




  • ben de almak istiyorum 2003 veya 2004 2.0 tiptronik almayı düşünüyorum illaki otomatik olmak zorunda tavsiye edermisiniz eski model olduğu için otomatik şanzıman problem oluştururmu? memurum her zaman zırt bırt masraf açarsa başıma o deri koltuk batar sonra rahatsız olurum ama araba çok hoşuma gidiyor bildiğiniz temiz varsa bakabilirim 20000 - 21000 arası bakıyorum alanyadayım buraya yakın olursa daha hoş olur siz de diyeceksiniz çok şey istiyorsun diye ama ne yapayım hayat şartları böyle şimdiden çok teşekkür ediyorum ALLAH razı olsun herkese kazasız belasız yolculuklar inşallah.
  • dede72
    sevgili arkadaşım arabanızın katalitik konvertörünü bir kontrol ettirin aracın çekişten düşmesi ve yakıtının artmasında ilk akla gelen sebeplerdendir.
    gösterge tablosunda herhangi bir ikaz alıyormusunuz? yakıt ve ateşlemesistemine de bakılmalı bujiler bobinler aktarma kabloları...

    eiskent
    her zamanki gibi çok faydalı bi mesaj yazmışsınız teşekkür ederiz.
    lcd ve göstergelerdeki sorunun mevsimle alakalı olması mantıklı
    özellikle havaların bir sıcak iki soğuk olduğu zamanlarda yoğuşmaya bağlıda olabilir sanırım bahsettiğiniz gibi.
    en sağlıklısı havalar ısındıktan sonraki arıza periyoduna bakmak gibi görünüyor.

    mfgunes
    birader bizim arabada rolantiyi elektronik bir parça ile araç otomatik ayarlıyor. müdahale imkansız. takılıyor olduğunu nasıl anlıyorsunuz gaza bassanızda mı değişmiyor.
    kendisi boşta çalışırken kalıyorsa devir saatinin faklı yerlerinde takılmayın ...

    yıldızca
    yakıtdeğerleriniz normal görünüyor
    havalar ısındıkça yüzde 5-10 daha düşecektir

    konken
    arkadaşım doğru tercih üzerindesiniz
    dikkat etmeniz gereken temiz bir araç bulmak ve bulabilirseniz iyi bir ustalıkla takılmış pg kitli olsun
    lpg li triptonik 140 lık temiz bir araç için limitinizi az daha yukarı zorlamanızı tavsiye ederim. lpg siz alsanız nasılsa taktıracaksınız....
    zira aradığınız özelliklerde olan benim arabam mevcut iklim koşullarında lpg de 23-25 kuruş yakıyor (lpg konyada 2.1 tl den satılıyor)
    laguna II lerin temiz kullanılmışının şanzumanı 500 600 bin km yi rahatlıkla görüyor. (750 km nin tecrübe edildiğini daha önce yazmıştım.)
    manuel şanzıman belli aralıklarla baskı balata ister otomatik şanzuman elektrovana
    otomatik şanzumanın asgari kullanım kurallarını yerine getirirsen uzun yıllar sorunsuz binersin...




  • Çok sık olan bir sey değilse takılma derim.

    Benim aracımda da ilk çalışmada bir süre 10-11 seviyesinde geziyorki bu da normal.Sonra normal seyrine (7-8) düşüyor.

    Rolantide asırı dengesizlik, ani düşme , stop etme gibi bir durum varsa (kam mili ya da ekzantirik) sensoru denilen bir parca var, motor devri bilgisini ECU ya gonderiyor,onda sorun olaiblir.Zaten o parcada sorun varsa bilgisayara takılınca gösteriyor.

    Saygılar...

    NOT : KDV haric mi dahil mi hatırlamıyorum ama 120 TL civarı idi o parça.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mfgunes

    arkadaşlar bazen gaz rolantide 10 üzerinde takılıyo 11 de filan nedendir o
  • Merhaba "konken",

    O bütçenizle 2.0 tiptronik biraz zor ama nasip meselesi tabi.İnşaallah gönlünüze göre temiz bir Laguna bulursunuz.

    Tiptronik sanzımanı anlayan biriyle test etmeniz kesinlikle iyi olur. Donanımhaber forumlarında "otomatik sanzıman iyi durumdamı kötü durumdamı" anlamak için bir yazı vardı, zamanında okumuştum. Bir takım basit testlerle anlatıyordu.Ama hangi forum hatırlayamadım şimdi.

    Bu arada Laguna hakkında kronik olan ve baş agrıtan hemen hiç bir arıza,problem duymadım ama duydugum bir kaç seyden biri de sanzımanla alakalı idi.Ancak sanzıman büyük çogunlukla kullanıcı kaynaklı hatalara yatkın oldugundan cokta takılmamıştım buna.

    quote:

    Orijinalden alıntı: konken

    ben de almak istiyorum 2003 veya 2004 2.0 tiptronik almayı düşünüyorum illaki otomatik olmak zorunda tavsiye edermisiniz eski model olduğu için otomatik şanzıman problem oluştururmu? memurum her zaman zırt bırt masraf açarsa başıma o deri koltuk batar sonra rahatsız olurum ama araba çok hoşuma gidiyor bildiğiniz temiz varsa bakabilirim 20000 - 21000 arası bakıyorum alanyadayım buraya yakın olursa daha hoş olur siz de diyeceksiniz çok şey istiyorsun diye ama ne yapayım hayat şartları böyle şimdiden çok teşekkür ediyorum ALLAH razı olsun herkese kazasız belasız yolculuklar inşallah.




  • arkadaşlar tiptronik ve otomatikle ilgili kanımca çok güzel bi bilgi kaynağına ulaştım ve sizlerle paylaşmak istedim.aramızada olmasada paylaşan arkadaşımıza teşekkür ederiz

    http://www.clup4x4.com/board/otomatik-tiptronik-vitesli-arac-kullanimi-hakkinda-bilgiler-t-2065.html
  • dediğin gibi çalıştırınca 10 11 sonra 9 düğşüyor istop etme yok boğaz kelebiğini temizletecem bugün saygılar boğaz kelebeği aracın gidişatını etkilermi
  • Arkadaslar herkese selam..Bende dün itibariyle Laguna kullanıcılarına katılmış bulunmaktayım.Arabaya yabancı oldugum için kullanma kılavuzu varsa gönderebilirseniz cok makbule gececektir.şimdiden teşekkürler.
  • [Deleted by Admins]
  • bugün itibariyle laguna 2 sahibi olarak aranıza katılmış bulunuyorum. 2005 laguna 1.9 dci privelege aldım. aracı kullanmıslıgı veya hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. kullanım klavuzunu ben de aramaktayım:) nasıl bulabilrm?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joeblacker

    bugün itibariyle laguna 2 sahibi olarak aranıza katılmış bulunuyorum. 2005 laguna 1.9 dci privelege aldım. aracı kullanmıslıgı veya hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. kullanım klavuzunu ben de aramaktayım:) nasıl bulabilrm?



    Hayirli olsun , kazasiz gunler, Ankara Sogutozu Mais teki 2. elden mi aldiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 2 Mart 2010; 18:05:47 >
  • Tşk ederim. yok ist'te bi galeriden aldım
  • skymen78, joeblacker
    araçlarınız hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar
    email adreslerinizi verin klavuzu göndereyim

    lütfen araç bilgilerinizi imza bölümünüze bizler gibi aynı formatta yazınız.
  • Hayırlı olsun...
    Aslında senin yorumlarını ben sahsen merak ediyorum

    Serilik, yakıt tuketimi, dizel motor sebeiyle olabilecek motor gürültüsü gibi....

    Tşk...

    quote:

    Orijinalden alıntı: joeblacker

    bugün itibariyle laguna 2 sahibi olarak aranıza katılmış bulunuyorum. 2005 laguna 1.9 dci privelege aldım. aracı kullanmıslıgı veya hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. kullanım klavuzunu ben de aramaktayım:) nasıl bulabilrm?
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.