Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1023. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24.183
Cevap
248
Favori
1.645.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10211022102310241025
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum hala forumu kullanıyorsan banada gönderebilirmisin kullanma kılavuzunu.
    mtnsevindik@gmail.com
    Şimdiden teşeklürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.
  • Merhaba arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim . 2006 model 1.6 16v Laguna exp aldım ama su eksiltme . Hararet normal araç tüplü . 5 gün önce su koydum galiba 100 mil azalmış normal mı bu ? Eğer bu eksiltme normal değilse sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysr86 Y kullanıcısına yanıt
    535 555 3003

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: basartenk

    Değerli arkadaşlar ve ustalar;
    Herkese iyi forumlar.

    İmzamdaki (faz 1) aracın torpidosunu komple sökmeyi bilen var mı acaba? Kısaca tarif edebilir mi?

    Kafayı kırdım ve gıcırtılar yüzünden torpidoyu komple söküp aralara ve birleşim yerlerine yapışkanlı plastik tatbik edeceğim.

    Güncel
  • basartenk kullanıcısına yanıt
    Komple sokmeyin şimdilik. Tirnak vs kırılırsa eskisinden beter olur. En cok gicirdayan gogsun sag ve solundaki sigorta ve hava yastigi kapaklaridir.onlari sokup kenara koyun.birde radyo ekran kismini çıkarıp kenara koyun bakalim gicirtilar azaliyormu veya kayboluyormu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suleyman7272 S kullanıcısına yanıt
    Eksilme normal degil.antifiriz varsa araçta kaçak yerini arayin,pembe leke veya iz bırakır. Genelde lpg ye giden T baglanti yerlerinden veya su pompasindan kacirabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drfx77 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim uygun Zaman da gösteririm . Hayırlı akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drfx77

    Komple sokmeyin şimdilik. Tirnak vs kırılırsa eskisinden beter olur. En cok gicirdayan gogsun sag ve solundaki sigorta ve hava yastigi kapaklaridir.onlari sokup kenara koyun.birde radyo ekran kismini çıkarıp kenara koyun bakalim gicirtilar azaliyormu veya kayboluyormu.

    Sağ sol kapakları ve radyo ekranını zaten söküp birleşim yerlerini yapışkanlı lastikle destekledim, güzel oldu. Oralarda ses yok.

    Ses gelen yerleri tespit ettim; orta radyo ekranının altındaki havalandırma çıkışından ve topido!nun üstündeki komple ikinci katmandan geliyor. Bu ikinci kat da maalesef arkadan vidalı. Hangi akla hizmetse. Üstten elimle bastırınca gıcırtı kopuyor. Sökebilsem eskisinden sağlam yapacağım.

    Renault malesef bu plastiklerin trim yerlerinde başarısız.





  • merhaba arkadaşlar.2004 otomatik.2.0 lagunam var.68 liralık lpg ile 160 km gidebildim.gaz tam bitti.cok yakıyor.lastikler yeni.filtreler tamam.bakım tamam.nedendir acaba
  • yıkılmış Y kullanıcısına yanıt
    lpg sistemine bir gaz ayarı ve lpg filtre değişimi yaptırmanızı öneriyorum, her şey araçla ilgili değildir. sıralı sistemlerde ayar bilgisayarla yapılmakta karbüratörlü sistemde elle ayar yapmak mümkün geçmişte R9 aracımda ayarı kısayım derken bozdum arabanın çekişi düştü açayım dedim araba şahlandı ama her iki durumda da çok yakıyordu. sonra sanayide tekrar ayar yaptırdım. eşim mahalle arsında kullandığı halde kısa mesafeli yol benim araç 38 krş yakmakta. saygılarımla.
  • anatamirci A kullanıcısına yanıt
    anatamirci
    cok saolsın.tüm ayarlar.yapıldı.ama yine aynı.
  • Yahu arkadaşlar bursada bir ustamı yok. Arka burcun ordan ses geliyor, bununla ilgili bir arkadaş burda ustam oraya somun attı düzeldi diyor, ben usta usta dolanıyorum hepsi burçlar inecek tornaya gidecek vs vs. 300-400, deneme sürüşüne bile çıkmıyorlar. Geçen hafta soğuklar şiddetlenince sesde birkaç gün kayboldu, havalar ısındı geri başladı. Ben o burcun oraya müdahale edemezmiyim varmı fikri olan.
  • yıkılmış Y kullanıcısına yanıt
    arkadaşım çok yakmanın sebepleri bellidir ateşleme sistemi, araç ecu su (yani bilgisayarda ateşleme ve hava yakıt oranı ayarı) bunlar normalse benzin değerleri fabrika değerlerine yakın çıkar. lpg de bu referanslara göre ayarlanır ama lpg montajı çok önemlidir örnegin 1.6 motor araca 1.8 veya 2,0 motora uygun gaz giriş nodülleri takılırsa bu yakıtı ve çekişi değiştirir. işinin ehli usta bulmak zor, kolay gelsin. saygılarımla.
  • Arkadaşlar kalorifer rezitansının yerini bilen varmı acaba ?
  • Arkadaslar klima fani calismiyor sigorta kutusuna baktim bulamadim sigortasini neden olabilir acaba bi bilgisi olan varmidir umarim bi sorun cikmaz , bu arada arac laguna faz 2 2.0 privelege .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafakaraarslan

    Arkadaslar klima fani calismiyor sigorta kutusuna baktim bulamadim sigortasini neden olabilir acaba bi bilgisi olan varmidir umarim bi sorun cikmaz , bu arada arac laguna faz 2 2.0 privelege .

    Tam olarak anlatırmısın ne şekilde çalışmadığını gösterge çalışıyormu yada yavaş mı dönüyor fanın çalışmamasının bir çok sebebi olur eğer motor bozulmuş ise 160 tl delpi marka muadili .eğer üzerindeki orjinal motoru ise ya kömürleri bitmişti yada
    rulmanda yani bilyada sıkıntı vardır detayları yazarsanız ne şekilde çalışmadığını yardımcı oluruz.
  • Bende bu gün kaloifer motoru
    arızasından yeni sanayiden geldim hani derler ya kurda boynun neden kalın diye kendi işimi kendin görürüm demiş.
    Olay aynen şöyle geçen haftalarda aracı yıkattıktan sonra olduğunu düşündüğüm fakat bu gün yıkatmayla bir alakasını olmadığını anladığım bir arıza kartı yuvaya takınca ilk kademe de kalorifer fanı direk en yüksek devirde çalışmaya başlıyordu
    ekrandan kapatsam bile ekran kapanıyor fakat kalorifer fanı çalışmaya devam ediyordu taki kartı çıkartana kadar.Ve ben bunun için sanayiye tavsiye üstüne bir ustanın yanına gittim ters adamın biri işimizin hatrına sesimizi çıkartmadaık başladık beklemeye beyfendinin gönlü oldu söktü klima ekranını bir kaç yerine lehim attı tamam dedi taktı normale döndü her şey taki bu güne kadar ve aynı sorun tekrar başladı.Nette yaptığım araştırma sonucu yabancı sitelerde dahil olmak üzere sorunun
    rezitanstdan olduğu konusunda emin oldum gittim sanayiye arkdaşın oraya rezitansı söktüm baktım ki kablo uçlarından biri lehiminden kopmuş şase yapıp direk akım veriyor hem kalorifer motoruna hemde şaseye aracın vites geçişlerinde bile bi acayiplik olmuştu bu gün tekrar lehimleyip güzelce izole edip yerine taktım hiç bir sorun kalmadı vites geçişleri bile normale döndü.Şunu bir kez daha anladım ki bizim araçların elektronik kısmının hataya toleransa yeri yok.Birde sorunu belirlemeden sorun çözmeye çalışan ustalara düdüklenip duruyoruz iki lehime 150 tl vermiştim sorun çözüldü diye ama şunuda çok iyi biliyorum bu ustaların h,iç birinde ahlak kalmamış bir kez daha teyit ettim.SİZLERE NACİZANE TAVSİYEM SORUNUNUZU İYİCE ARAŞTIRIP ÖYLE MÜDAHALE ETTRİN.




  • Laguna 2 1.9 dci aracımız var cd çalar bozuldu cabasse auditorium tronic bunu tamir edebilecek biyer veya 0 satilan biryer varmi ankarada ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana teypin fotosunu yollayabilirmisin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10211022102310241025
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.