Şimdi Ara

Lagrange Point (FamiCom - NES)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lagrange Point (FamiCom - NES)


    Lagrange Point, Konami'nin 1991 yılında çıkardığı jrpg tarzında, ilerlemeli oyunu. FamiCom için çıkarılmış. Japon etkisinin çok fazla görüldüğü oyun ne yazık ki Japonya ile sınırlı kalmış. Yıllar sonra, hayranlarca, %100 diyebileceğimiz oranda İngilizceye çevrilmiş. Böyle bir oyunu bizim gibi retrocularla paylaştıkları için ne kadar teşekkür etsek azdır.

    Lagrange Point (FamiCom - NES)


    Oyunu özel kılan bir diğer olay, hikayesinin yanında, bu oyunda ilk ve son kez VRC7 çipinin kullanılmış olması. Çip, oyunun müziklerini derinleştiriyor. 8 bitlik Famicom'un 16 bitlik Mega Drive ayarında ses verdiği tek oyun. Bu sesi sadece orijinal kartuş ve belli emülatörler veriyor. Everdrive'lar bu sesi veremiyor. Gerçekten sesi çok farklı. Alışılmış 8 bit sesten farklı bir sese sahip.

    Lagrange Point (FamiCom - NES)


    Hikayesi ise, uzak gelecekle ilgili. İnsanoğlu uzaya yerleşmiş, Dünya ile Güneş arasındaki Lagrange noktalarına sömürge kurmuş. Sömürge, Land 1, Land 2 ve Sattellite Base adında üç parçalı bir küme. Land 2'de biyolojik bir vaka ortaya çıkıyor. Bu salgın sömürgedeki tüm canlıları mutant hale getiriyor, zamanla yayılarak tüm Land 2'yi etkisi altına alıyor. Bu mutantlar daha da ileri giderek tüm kümeyi ele geçirmeyi ve ardından Dünya'yı da enfekte edip BioKaiser önderliğinde bir devrim yapmayı amaçlıyorlar. Salgından haberi olmayan Dünya ise iki keşif gemisini sömürgeye göndermiş fakat onlardan cevap alamamıştır. Bunun üzerine, olayı araştırmak üzere üçüncü bir mekik yola çıkar ve bizim, kaptan pilot olarak maceramız başlamış olur. Ne var ki, Land 1'e iner inmez birkaç robot mekiğe ateş açar ve mekiğimiz havaya uçar. Gözümüzü hastanede açıyoruz ve etkin olarak oyuna başlamış oluyoruz. Ekip arkadaşımız ölmek üzere, lakin bize bir şey söylemek istemektedir. Yaklaştığımızda görevin, Stolte'yi bulmak olduğunu söylüyor, bıçağını bize veriyor ve onu bulmamızı istiyor. Stolte'yi insanlara sordukça, salgından haberimiz olmaya başlıyor ve bir direniş başlatmak için çalışmaya başlıyoruz.

    Oyun jrpg tarzı, belli bir olay dizisine sahip. Alt görevlerin sıralaması değişebilir ama belli seviyeye gelmeden belli kazanımları elde edemiyorsunuz. Diğer bazı rpg örneklerindeki gibi ekibimize yeni kişileri dahil edebiliyor, istemediğimiz kişileri ekipten çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde direnişe destek verecek bize yardım etmek isteyecek (veya ekibimize almayı isteyeblieceğimiz) kişilerle karşılaşacağız ve bu kişiler ileride Satellite Base'te dinlenme odasında bizi bekliyor olacaklar. İstediğimiz zaman buraya gidip ekibimizde değişiklik yapabiliyoruz. İlerledikçe seviyemiz artıyor, bununla birlikte düşmanlar da güçleniyor. Yine, insanlarla temas halindeyken silahlarımızı, Satellite Base'teki silah fabrikasında geliştireceğimiz tüyosunu alıyoruz. Silahlar belli türlere sahip (kimyasal, elektrik, plazma vs). Sonlara doğru mümkünse en yüksek seviye (Rank 6) silah almanız gerek. Seviye seviye bosslarla karşılaşıyoruz.

    Kendi oyun tecrübeme gelince, oyunu bir süredir oynuyordum. Hatta konusunu açmıştım. Buradan bakabilirsiniz. Bu oyun, bitirdiğim ilk rpg tarzı oldu.

    Oynanış güzel, oyunun ilerleyişi basit. Yalnız son kısım çok zor (BioKaiser'in sarayı). Can ve bp paketlerini fazla fazla satın alarak buraya girebilirsiniz fakat sarayın hem büyük olması hem de önceden öldürmüş olduğunuz bossların burada karşınıza bu kez normal düşman olarak çıkması oyunun son ksmını bir hayli zor kılıyor. Zor kılıyor çünkü BioKaiser için sakladığınız yedek can ve bp paketlerini bunlarda kullanmak sinir bozucu olabiliyor. Zor da olsa, canını sürekli restore eden BioKaiser'i yenip başta Dünya'yı, ardından da evreni kurtarmış oldum

    BioKaiser:

    Lagrange Point (FamiCom - NES)


    Evreni kurtardık, e biraz havamız olsun:

    Lagrange Point (FamiCom - NES)


    Beni asıl vuran şey, oyunda emeği geçenlerin isimlerinden sonra beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan, Apollo 13 görevinde yer almış olan astronot Jim Lovell'ın "We do not realize what we have on Earth until we leave it." adlı sözü oldu. Diken diken oldum.

    Lagrange Point (FamiCom - NES)


    Lagrange Point (FamiCom - NES)


    Lagrange Point, macerasever, bilim kurgu düşkünü, hayal gücü geniş bireylere hitap edecek bir oyun. Kesinlikle bir şaheser. Her ne kadar Japonya'yla kısıtlı kalsa da oyun hayranları tarafından tercüme edilerek Batı'ya sunulmuş oldu. Bize de bu eseri denemek kalıyor. "Çok eski" takıntınız yoksa, bir deneyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 13 Mayıs 2020; 18:18:55 >







  • JRPG’leri çok severim en iyi oyunlar buradan çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.