Şimdi Ara

Lada Samara 94 model stop soruni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ben yazin 1994 sedan samara aldim. Aracidanb yazin super verim aldim ancak havalar sogudu ve isler degisti. Arabam çalisirken tek seferde marj aliyor sonra jikleyi cekip bekliyorum 2-3 dk ve hareket ediyorum jikleyi kapatinca viteste yada bosta olsun gazdan ayagimi ceker cekmez stop ediyor sonra yuksek vitese takip ayagimi debriyajdan cekince fren atmisisim gibi olup tekrar calisiyor. Gecen jiklesi bozuldu ve aracimi hizli kullanamaz oldum 1 ve 2 viteste surekli ayagik gazda olarak kullaniyorum motor isininca sikinti olmuyor fakat isinana kadar cile cekiyorum eski arac oldugu icin motor isinana kadar hep boyle mi olur yoksa bi sorun mu var? Jikle yaptiriyim o zaman jikle cekili olarak stop etmeden kullanabiliyorum o zamanda cekisi dusuyor ve cok yakiyor yardiminizi bekliyorum arkadaslar. Aracim 1994 model brc lpg li sedan samara benzinde hic kullanmayi denemedim ben aldigimdan beri lpg de aldigim arkadasta hep lpg de kullanmis. (Arac yag yakmayada basladi.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lpg rölanti ayarı bozuk herhalde. Birde hava soğuyunca lpg çalışması zaten zor olur.
  • Lpg de sorunsuz calisiyor fakat hareket halinde sorun olusuyor.

• Benzer sıkıntı var bu araçlarda ne yazık ki bende 93 model Toros kullanıyorum.

Sabahları çok az jikleyi çekiyorum, bir sure gidince sorun kalmıyor.

• Yapacak bişey yok bi süre jikle çekili gidin bir anormallik yok olması gereken bu.

• Aracı sürekli gaz'da kullandığınız için ilk çalışırken ısınması benzine göre biraz daha fazla sürebilir. Gazla çalışan araba benzinliye oranla daha uzun sürede ısınır. Eniştemin Getz aracını kullanmıştım 1 hafta kadar o araçta ilk benzinde çalısıp ısınınca lpg'ye geçiyordu. Benzinde çalıstırınca titreme stop etme olmazken, lpg ile marşa basarsam motor belli bir ısıya ulaşana kadar titreme ve stop etme çekişten düşme vs hepsi oluyordu.
  • Yani cozum yok jikleyi yaptirip boyle devam edicem?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepinize tesekkur ederim verdiginiz goruslerinizden dolayi iyi gunler .

• araçların lpg ayarları bozuk.

Düzgün ayarlı bir araba. ciglesiz bri biçimde soğukta tek marşla çalışır. en fazla 20 sn sarsıntı yapar. sonra dengeye oturur. Aracınız bunu yapmıyorsa. Ayarında veya motorunda sıkıntı vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.