Şimdi Ara

l'hospital

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nedir bu l'hospital muhabbetleri millet yazıyo falanda ben hiç bişe anlamadım?

• Olum bugün şaka mıydı gerçek miydi hala aradayım?

12.sınıfım dersaneye yeni kaydoldum matematiğini haziranda bitirmiştim. Yeni deneme sınavı yaptılar bütün ayt'den geçen seneden kalan.

1.oldum, 2.'yle aramda 1 puan mı ne var 2. olan kız normalde ben yokken hep 1. oluyomuş 9'dan beri 4 senedir bu dersanedeymiş ben 1. olunca kopya diye şüphelenip kitapçığa bakmışlar hocalar. Bi tane zor limit sorusu vardı ama normal çözümle 3 dk, L'Hôpital'le 10 saniye awk.

Sonra beni çağırdılar işte müdür yardımcısı. Bi gittim ortada müdür yardımcısı işte, sağında mat hocası solunda 2. olan kız ama ağlamış belli 2. olduğu için k*hbe. Oturdum müdür yardımcısı konuşmaya başladı "Yaptığın doğru değil." falan dedi. Ben içimden dedim noluyor awk ne yaptım falan sonra matçı " L'Hôpital kullanmaya utanmıyor musun arkadaşlarının emeklerini çaldın" falan dedi beni çağırma sebepleri limit sorusunda L'Hôpital kullanmammış awk.

Sonra kız burnunu çeke çeke hocam ben de biliyorum lopitali ama arkadaşlarıma saygımdan kullanmıyorum falan dedi ağlayarak (bu mal da 10 dk harcamış soruda cevabı normal yoldan bulcam diye.) Matçı bu sefer arkadaşlarının emeklerini çaldın mutlu musun falan dedi ben iyice gülcem gülemiyorum ölen dedemi aklıma getirmeye çalışıyorum en son özür dile arkadaşından L'Hôpital'le 1. olduğun için falan dedi ben de özür dilerim hocam bir daha lopital kullanmicam dedim çıktım eve gittim awk hala inanamiyorum gerçek mi değil mi bu yaşadıklarım diye
    Yapay Zekanın Yanıtı

L'Hospital Kuralı: Limitlere Yaklaşan Belirsiz İfadelerin Değerlendirilmesi

L'Hospital kuralı, belirsiz limitlere yaklaşan fonksiyonların değerini belirlemek için kullanılan bir matematiksel yöntemdir. Örneğin, bir fonksiyonun paydası ve paydası sıfıra yaklaştığında veya sonsuza gittiğinde, limitin doğrudan hesaplanması zor olabilir. L'Hospital kuralı, bu gibi durumlarda fonksiyonun türevlerinin limitini kullanarak yaklaşım limitini hesaplamamızı sağlar.

L'Hospital Kuralının Adımları:

1. Fonksiyonun paydası ve payının türevlerini alın.
    2. Türevlerin limitini hesaplayın.
    3. Limitin sonucu, orijinal fonksiyonun limitidir.

L'Hospital kuralı, aşağıdaki belirsiz limit türleri için kullanılabilir:

• 0/0 belirsizliği: Hem pay hem de payda sıfıra yaklaşıyorsa.
    • ?/? belirsizliği: Hem pay hem de payda sonsuza gidiyorsa.

Örnek Uygulama:

Limit değerini bulun:

lim (x->0) (sin(x) - x) / (x - tan(x))

Adım 1: Türevler alın:

• Payın türevi: d(sin(x) - x) / dx = cos(x) - 1
    • Paydanın türevi: d(x - tan(x)) / dx = sec^2(x) - 1

Adım 2: Türevlerin limitini hesaplayın:

• lim (x->0) (cos(x) - 1) / (sec^2(x) - 1)

Adım 3: Sonucu elde edin:

• Limit = lim (x->0) (-sin(x)) / (2tan(x)sec^2(x))
    • Limit = 0

Bu nedenle, orijinal fonksiyonun limiti 0'dır.

L'Hospital kuralı, belirsiz limitlerin değerlendirilmesinde güçlü bir araçtır. Bu kuralı anlayarak, matematikte daha karmaşık problemleri çözmeyi öğrenebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lhopitalle limitde 0/0 belirsizliğinden kurtulmak için pay ve paydanın ayrı ayrı türevinin alınıp değerin yerine yazılması ile limit değerini bulunabiliyor ancak kısa bir yol olduğu için ösym birkaç sene önce müfredattan çıkardı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • konunun ne olduğunu biliyorum ya örnek vericem bi tane msü postunda görmüştüm birisi msüde l'hospital kullanmışta sınav yerine polis gelmiş diye bi post vardı o yüzden sordum (şaka oldugunu bildigimi söylememe gerek yok glb)

• Yasak kardeşim maalesef

• Müfredatta olmadığı için 0/0 belirsizliği sorulacak olursa lhospital ile çıkmayan bir soru soracaklarını düşünüyorum. Ama soru bankalarında, denemelerde vs. oldukça kolay bir yöntem. Bıyıklı mat anlatıyordı sanırım apotemide de vardı 15 dakikalık konu. Ama dediğim gibi ben eğer sorulursa lhospitalle çıkan bir soru soracaklarını sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DAD9E86A -- 4 Nisan 2022; 15:12:45 >
  • l'hospital

• L hospitalle çıkmayan soru nasıl oluyormuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam apotemide anca 3 4 kez lhospital uygulanınca çıkan cikan çok saçma sorular vardi (lhopitalin her zaman kolaylık saglamadigini belirtmek için) yani yine cikiyor ama aşırı işlem kalabalığı ile soruyu yokuşa sürüyor

• Bi cocouk tyt denemesinde l hospital kullanmış dershabede 1. Olmuş dersane 1.liği saymamış şsşvşdğvidğvğ böyle bi muhabbet duymuştum
    Bu olay bgyden çıkmış
    Tüm bildiklerim bu kadar ben de cok merak ediyorum daha fazlası var mı diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maketbıcagı -- 4 Nisan 2022; 15:24:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maketbıcagı kullanıcısına yanıt

evet hatta arkadaşına özür dilemek zorunda kalmış 2. ye öğretmeni utanmıyo musun l'hospital kullanmaya demiş vb.

• Olum bugün şaka mıydı gerçek miydi hala aradayım?

12.sınıfım dersaneye yeni kaydoldum matematiğini haziranda bitirmiştim. Yeni deneme sınavı yaptılar bütün ayt'den geçen seneden kalan.

1.oldum, 2.'yle aramda 1 puan mı ne var 2. olan kız normalde ben yokken hep 1. oluyomuş 9'dan beri 4 senedir bu dersanedeymiş ben 1. olunca kopya diye şüphelenip kitapçığa bakmışlar hocalar. Bi tane zor limit sorusu vardı ama normal çözümle 3 dk, L'Hôpital'le 10 saniye awk.

Sonra beni çağırdılar işte müdür yardımcısı. Bi gittim ortada müdür yardımcısı işte, sağında mat hocası solunda 2. olan kız ama ağlamış belli 2. olduğu için k*hbe. Oturdum müdür yardımcısı konuşmaya başladı "Yaptığın doğru değil." falan dedi. Ben içimden dedim noluyor awk ne yaptım falan sonra matçı " L'Hôpital kullanmaya utanmıyor musun arkadaşlarının emeklerini çaldın" falan dedi beni çağırma sebepleri limit sorusunda L'Hôpital kullanmammış awk.

Sonra kız burnunu çeke çeke hocam ben de biliyorum lopitali ama arkadaşlarıma saygımdan kullanmıyorum falan dedi ağlayarak (bu mal da 10 dk harcamış soruda cevabı normal yoldan bulcam diye.) Matçı bu sefer arkadaşlarının emeklerini çaldın mutlu musun falan dedi ben iyice gülcem gülemiyorum ölen dedemi aklıma getirmeye çalışıyorum en son özür dile arkadaşından L'Hôpital'le 1. olduğun için falan dedi ben de özür dilerim hocam bir daha lopital kullanmicam dedim çıktım eve gittim awk hala inanamiyorum gerçek mi değil mi bu yaşadıklarım diye

• gerçek değil kardeşim

• flood olm bu reddit ten çıktı diye biliyorum

• reality0020 kullanıcısına yanıt
    Nasıl gerçek değil ya polisler boşu boşuna mı geldi

• Ben de redditten c-p yaptım zaten

• o gelen polisler tahtaya yasak olduğunu yazmaya geldi
    Antilohospital asayiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.