Şimdi Ara

### L E O N Kulübü ### (271. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.505
Cevap
27
Favori
332.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nesl-i Fatihan

Tabi ki kullanıma göre değişir,ama genel bir rakam vermek gerekirse şehiriçi 8 lt ,şehirdışı 6 lt civarında yakıt tüketiminiz olacaktır. Fiesta'ya gelince leonla aynı segment değil kıyaslamak pek mümkün değil.Ha konu sadece yakıt ise tabi ki fiesta daha ekonomik olacaktır. Şahsi fikrim kesinlikle leon olacaktır.

peki lpg taktırsam, uyum durumu nasıl acaba ?
  • Bugün 160 km lik yolda 90 km sabit hızda 4,85 lt ortalama yakaladım.Valla çok şaşırdım kar lastikleriyle hemde...
  • Arkadaşlar merhaba,
    Daha önceden yazıldı mı bilemiyorum, belki ben yazmış olabilirim. 1.2TSI motorlarda zaman zaman EPC ışığı yanıyor ve motor çekişten düşüyor. Detayları Seat satış sonrasında çalışan bir arkadaşa yazdığım mailden kopyalıyorum.
    Bu problemi daha önceden göreniniz, serviste sorunu çözebileneniz oldu mu?

"Detay olarak verebileceğim;
    EPC ışığı yanıyor, araç çekişten düşüyor.
    Belli bir süre sonra bu şekilde gitmeye çalışırsan motor ışığı da yanıyor.
    Aracı kapatıp bir süre sonra açınca EPC sönüyor, performans düzeliyor ama motor arıza ışığı ekranda kalıyor. Sonra belki de 1 sene görmüyorum bir daha. Geçen sene de 1 defa yanmıştı. Serviste elektrik bağlantılarını sök tak yapıp geri yollamışlardı (kayadibi).

Bende de aracın beynine bağlayıp hata kodlarını gördüğüm OBD scanner aparatı var. Bu aparatla android torque uygulamasından Bluetooth ile arabaya bağlanıp hangi hatayı verdiğini görebiliyorum.

Bu hata için baktığımda P334A hatası verdiğini gördüm. İnternetten arattığımda problemin bütün 1.2TSI larda görülebildiğini gördüm. En azından Ibiza ve Seat’larda vardı. Herkes aynı sıklıkta görüyor problemi. Servis çözemediği için de her seferinde geri göndermişler milleti. Millet de alışmış bu şekilde devam ediyormuş.
    P334A - Charge pressure actuator position sensor electrical malfunction

http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=370263
    http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=374142
    "

• arkadaşlar merhaba. daha önce kumandadan 3-4 sn. kapatma tuşuna basınca aynalar kapanıyor, açma tuşuna basınca da camlar açılıyor. şimdi uzun bassam bile sadece açılıp-kapanıyor. ne yapmam lazım?
  • Bu arada geçen hafta motordan ses gelmeye de başlamıştı. Yataklardan birinde problem olabilir diye servise de götürmüştüm. Su pompası bozulmaya başlamış yataktan. 450tl pompa, 100tl işçilik aldılar. Aracım daha 66bin'de. 60bin bakımını da yaptırdım. O sırada fren balatalarının da bitmek üzere olduğunu söylediler. Onları da ilk defa değiştirdim. Sileceklerle birlikte 450tl tuttu.
  • 1.2 tsi motorlara daha önce manifoldun oralarda bir yere pul takıldğını hatanın giderildiğini duymuştum.Sizin araçta da aynı olay olabilir mi bilemiyorum.Bu olayı bir sorun isterseniz....
  • Arkadaşlar Merhaba,
    2001 model Leon otomatik ile aranıza katılmak gibi bir niyetim var.
    Aracı kullanan veya daha önce sahip olan arkadaşlar biraz bilgi ve deneyimini paylaşabilir mi? Çok yakar bulaşma diyen de var parasına göre çok iyidir de.
    Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 1.6 TDI ile ben de aranızdayım
  • merhaba arkadaşlar;

2012 tdi dsg ile ben de aranızdayim.
  • Merhaba
    Hanıma leon 1.2 tsı dsg style aldık. Artık ben de aranızdayım.
    Bende corolla dızel var sırket arabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

Arkadaşlar merhaba,
    Daha önceden yazıldı mı bilemiyorum, belki ben yazmış olabilirim. 1.2TSI motorlarda zaman zaman EPC ışığı yanıyor ve motor çekişten düşüyor. Detayları Seat satış sonrasında çalışan bir arkadaşa yazdığım mailden kopyalıyorum.
    Bu problemi daha önceden göreniniz, serviste sorunu çözebileneniz oldu mu?

"Detay olarak verebileceğim;
    EPC ışığı yanıyor, araç çekişten düşüyor.
    Belli bir süre sonra bu şekilde gitmeye çalışırsan motor ışığı da yanıyor.
    Aracı kapatıp bir süre sonra açınca EPC sönüyor, performans düzeliyor ama motor arıza ışığı ekranda kalıyor. Sonra belki de 1 sene görmüyorum bir daha. Geçen sene de 1 defa yanmıştı. Serviste elektrik bağlantılarını sök tak yapıp geri yollamışlardı (kayadibi).

Bende de aracın beynine bağlayıp hata kodlarını gördüğüm OBD scanner aparatı var. Bu aparatla android torque uygulamasından Bluetooth ile arabaya bağlanıp hangi hatayı verdiğini görebiliyorum.

Bu hata için baktığımda P334A hatası verdiğini gördüm. İnternetten arattığımda problemin bütün 1.2TSI larda görülebildiğini gördüm. En azından Ibiza ve Seat’larda vardı. Herkes aynı sıklıkta görüyor problemi. Servis çözemediği için de her seferinde geri göndermişler milleti. Millet de alışmış bu şekilde devam ediyormuş.
    P334A - Charge pressure actuator position sensor electrical malfunction

http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=370263
    http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=374142
    "

Bu sorunla ilgili turboya bir parça eklendiğiyle alakalı bir yazı okumuştum. Plaka gibi bişey. Servisler ücretsiz yapıyor modifikasyonu

• 2009 1.4 Leon style 58700 km de periyodik olarak bakımda neler yapıyorsunuz neler kullanıyorsunuz. ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucoo-333 -- 16 Ocak 2015; 21:56:31 >
  • yine leon yine bir ariza :) son zamanlarda servise gitmek zorunda kaliyorum surekli.

Bu sefer Sile otoyolunda saatte 70km ile IKEA'ya giderken arac titremeye basladi. Once yolda problem var sandim ama 3 sn icinde EML, ESP ve lastik basinc sensoru isigi yaninca bir problem oldugu anlasildi. Araci apar topar eve getirdim. Android telefondan OBD scanner ile hata kodunu okudum. P0303 kodu - Cylinder 3 misfire kodu verdi. Baska bir kod yok.

Internette arattigimda bu problemin de 1.2TSI icin genel bir problem oldugunu gordum. Enjektor sizintisi olan, silindir dagitan, egzos valfi problemi olanlar var. halbuki yukarida okumussunuzdur yakin zamanda hem bakim hem de su pompasini degistirtmistim.

Yarin sabahtan servise goturucem araci. Umarim agir bir problem yoktur.
  • Ertesi gün kayadibine götürdüm. Sabah 08:30 da açıyorlarmış. Hemen ilgilendiler.
    Bu problemi daha önceden epey gördükleri için bakacakları yeri biliyorlardı. Bujiye giden kablolardan 3. silindirinkinin bağlantı noktası paslanmış. 60liraya kablo değiştirdi, problem yarım saatte halloldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

Ertesi gün kayadibine götürdüm. Sabah 08:30 da açıyorlarmış. Hemen ilgilendiler.
    Bu problemi daha önceden epey gördükleri için bakacakları yeri biliyorlardı. Bujiye giden kablolardan 3. silindirinkinin bağlantı noktası paslanmış. 60liraya kablo değiştirdi, problem yarım saatte halloldu.

arabadan soğutucan beni :D
  • Arkadaşlar resimdeki aracın ön tamponun ismi nedir? fr var , cupra var, aerodinamik var. Araştırdım ama çözemedim.
    Araç 2007 model seat leon

### L E O N Kulübü ###
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Arkadaşlar resimdeki aracın ön tamponun ismi nedir? fr var , cupra var, aerodinamik var. Araştırdım ama çözemedim.
    Araç 2007 model seat leon

### L E O N Kulübü ###

Uzun zaman olmuş buralara uğramayalı, güle güle binin araçlarınıza. nasip sana cevap vermekmiş,

o tampon makyajsız kasanın refeance yani en boş, sis farı dahi olmayan donanım paketinin orijinal tamponu.

• Çok çok teşekkürler. Sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: classlord23

2014 Seat Leon 1.6 TDI Style Start&Stop DSG

ile aranızdayım

Aracınız hayırlı olsun, ben de bu araçtan almayı düşünüyorum da size birkaç sorum olacak. Yakıt tüketimi nasıl aracın uzun yol deneyiminiz oldu mu? Aracın konforu nasıl sizce, yani özellikle bozuk asfaltlarda falan içeriye ses alma ve sarsma var mı? Son olarak ta ben 2. el düşünüyorum, 2013 model var bir tane gözüme kestirdiğim. Yalnız dsg beni düşündürüyor, bu araçta 3. nesil dsg kullanıldığı, daha sorunsuz olduğu falan söyleniyor, ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.