< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
kyk yurtları (3. sayfa)





-
-
KYK'da yemek saati başladıktan sonraki ilk 2 saat çok çeşitli yemekler olur. Sonraki saatlarde ise güzel tatlilar falan biter ama yemekler sürekli yenilenir. Bazı yemekler yenilenmez sadece. Her gün sabit çıkan yemekler olur ama bazı yemek çeşitleri değişir her gün. Yani her gün aynı çeşitleri görmeyeceksiniz.quote:
Orijinalden alıntı: fabricioramirezYemekleri nasıldı sizce? Sanırım tek çeşit olmuyor seçmeli oluyor.
Bir de dışarıdan yemek siparişi yasak olayını tam anlayamadım. Odanız çıkarmanız mı yasak yoksa komple mi yasak?
Salatalari, tatlıları, çorbaları bile çeşitli olur. Yani ben bunların hiçbirini sevmiyoeum deme ihtimaliniz sıfırdir.
Tada gelecek olursak. Bu kaldığınız yurdun aşçı ekibi ve idare ekibi ile alakalı olarak yurttan yurda değişiyor. Yanık, lezzetsiz yemekten şikayet eden arkadaşlarım vardı mesela. Bizim idare ekibimiz ve aşçı ekibimiz bayağı iyiydi. Yemekler cok güzel olmasa da normal lezzetteydi. Bazen hiçbir yerde yemedigim çok lezzetli yemekler yediğim de oldu.
Yemekhaneden odaya yemek götürmeniz yasak+dışarıdan yemek suparis etmeniz yasak. Ki mesela odaya yemek götürme yasağı esnekken, dışarıdan yemek sipariş yasağı çok kesindir. Asla izin vermezler. Bu her KYK'da yoktu. Kız arkadaşım mesela çatır çutur sipariş edebiliyordu. İşte idare ekibi çok önemli KYK yurtlarinda. Şansınıza ne gelirse artık. Mesela kız arkadaşımın kaldığı yurdun müdürü de güya her kızı çocuğu gibi görüyormuş. Erkeklerin yurt kapısına 50 metreden fazla yaklaşmasına izin vermezlerdi. Hemen güvenlik uyarmaya gelirdi. Bu da bizim yurtta yoktu mesela. Kızlar yaklaşamaz gibi bir şey. :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
elinize sağlık hocam çok güzel yazmışsınız, hangi şehirdeydiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam mesela her gün et/tavuk+ pilav/makarna olur mu yoksa bazı günler sebze çeşitleri mi olur? Ben sebze pek yiyemiyorum ondan sordum.
Bir de internette kyk yemek fiyatları diye bir şey gördüm orada pide,döner vs yazıyordu onlar haftada 1 gibi mi çıkıyor?
-
Şehrine göre değişir, istanbul çok zor. Yedekteyken mecburen gidip özele kaydoluyorsun kyk gelirse sözleşme cayma bedeli vs ödeyip çıkabilirsin. Zor işler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haftada 1 çıkar da şu detayl atlamayın; yurtta yemek sırasını 1 saat beklersin. Kalabalık bi kyk’da kahvaltı için 1,5 saat bekleyip derse geç kalan vardı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam şehir vermiyorum, anonomlik açısından. Bazı tanıdıklar forumda. Beni taniyabilirler, diğer konulara yazmış olduğum şeyleri de göz önünde bulundurarak. Büyükşehir değildi. Normal küçük sayilabilecek bir ildi. Çok merak ettiyseniz özelden yazabilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: usagiskitty
elinize sağlık hocam çok güzel yazmışsınız, hangi şehirdeydiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam her gün tavuk yemekleri bulabilirsiniz. Hem de birkaç çeşit. Haşlama, kızartma falan. Köfte oluyor, rosto falan. Küp patates kızartması ile harmanlanmis ciğer çok çıkıyordu. Yani ben de sebze sevmem ve hiç sebze yemek zorunda kalmadım. Pilav da haftanın min 5 günü oluyordu. Pirinc olmadigi günlerde de bulgur pilavı falan oluyordu. Kırmızı et çok çok zor çıkar. Çıkarsa da döner şeklinde falan olur. O da haftada bir ya da iki kez olur. Eğer saatinde gitmezseniz döner falan bırakmazlar ve yenilenmez genelde.quote:
Orijinalden alıntı: fabricioramirezHocam mesela her gün et/tavuk+ pilav/makarna olur mu yoksa bazı günler sebze çeşitleri mi olur? Ben sebze pek yiyemiyorum ondan sordum.
Bir de internette kyk yemek fiyatları diye bir şey gördüm orada pide,döner vs yazıyordu onlar haftada 1 gibi mi çıkıyor?
Yemekler ücretlidir ama devlet bize her gün 9 TL veriyordu. Şimdi artmıştır hatta. Bu paraya dolduruyorsun işte tepsini. Tabi sebze yemiyorsan tatlılardan feragat etmek zorunda kalacan. Çünkü döner 5 lira oluyordu. Pilavda 3 lira falan. Geriye 1 lira kalıyordu. Ona da ayran alıyordum. Ben cebimden para verip tatlı falan da ekliyordum. Tatlılar da 3-4-5 TL oluyordu. Tavuk yemekleri 4 lira falan oluyordu. Sebzeler 2.5 - 3 TL falan oluyordu. Şimdi devletin günlük verdiği para artsa da yemek fiyatları da artmıştır. Yani değişen bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Arkadaşın biri sıradan falan bahsetmiş. Ramazan ayı ve ilk yarım saat hariç hiçbir zaman cok sıra beklemedim. Hatta çoğu zaman direkt ala ala gidiyordum, sira çok seri ilerliyordu. Benim yurt 1000 kişilik bir yurttu. Çok bloklu 3 bin kişilik büyük yurtlarda falan sıra olayı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 29 Ağustos 2021; 2:32:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam ben spor yapıyorum da belli besinleri yemem gerekiyor. Aynı yemekten 2 tabak alınıyor mu? Yani o 9 tl'nin üzerini kendim tamamlayacak şekilde 2şer tabak tavuk ve pilav alabilir miyim?
-
İstediğin şekilde doldurabilirsin tepsini. Sana kalmış, bir sınırlama vs. yok. İstersen 3 tabak yemek ye.quote:
Orijinalden alıntı: fabricioramirezHocam ben spor yapıyorum da belli besinleri yemem gerekiyor. Aynı yemekten 2 tabak alınıyor mu? Yani o 9 tl'nin üzerini kendim tamamlayacak şekilde 2şer tabak tavuk ve pilav alabilir miyim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam.
-
Bana yurt müdürü boş olursa gel kal dedi. Arayıp sorsun. Ama kaldığın yere gelen olursa odayı değişirsin gibi vir şey demilti tabi sene 18. Allah'a şükür o hafta yurt çıkmıştı ilkte.
Yyrt çıkmasıyla ilgili her yurda göre değişir bir algoritma var alıyırlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tıpçılar ayrı odada kalıyor gibi olaylar var mı oda değiştirme fln nasıl oluyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam oda değiştirme yine yurttan yurda kısmen de olsa değişen bir şey. Başka odalarda boş yatak varsa idareyle görüşerek kolayca geçis yapabiliyorsunuz ama bazı yurtlarda seçim hakkı sunulmuyor. Yani bazı yurt idareleri size boş yatak bulunan gecebilecegin odaların numaralarini veriyor ve git bak konuş diyor. Gidiyorsun o odalara bakıyorsun kalanlara falan. Bazı yurt idareleri ise direkt birine geçiriyor.quote:
Orijinalden alıntı: Türkois
Hocam tıpçılar ayrı odada kalıyor gibi olaylar var mı oda değiştirme fln nasıl oluyor?
Bu seçim hakkinin sunulması çok önemli çünkü 4 kişilik odada uzunca süre 3 kişi kalmis olanlar o rahatlığı bırakmak istemiyorlar. Boş dolabi, bazanin altını falan kendi esyalariyla doldurmuş oluyorlar. Haliyle siz damdan düşer gibi odada bitttiğinizde davranışları arkadaşçıl olmuyor. Aynı zamanda geçeceğiniz odadaki insanların kactiginiz odadaki insanlardan iyi mi yoksa daha mı kötü olduğunu gorebilirsin seçim hakkın olursa.
Ama neyse ki oda değiştirme sınırı yok. Geçerli nedenleriniz olduğu sürece değişim yapıyorlar.
Tipcilar hakkında bir bilgim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 29 Ağustos 2021; 2:58:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam bir de şey soracaktım, kyk başvuruları için diğer burslar gibi bordro gibi şeyler gerekiyor mu? nasıl belgeler gerek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam başvuru yaparken ne istendiğini hiç hatırlamıyorum ama yurt çıktığında yani mesaj geldiğinde vesikalık falan çektirin. Lazım olacak.quote:
Orijinalden alıntı: usagiskitty
hocam bir de şey soracaktım, kyk başvuruları için diğer burslar gibi bordro gibi şeyler gerekiyor mu? nasıl belgeler gerek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konudaki yanlışları düzelteyim.
Yurtlar maddi imkanlara göre çıkmıyor. Yani sen fakirsin sana 1. kademe yurt, senin azıcık paran var 5. kademe yurt gibi bir olay yok. Tamamen rastgele.
İkincisi eğer yedeklere kalırsanız, bazı kyk'larda misafir salonu denen yerler var, burda genelikle askerdeki gibi 20 ranza olur, sıranız gelene kadar burda kalabilirsiniz.
2012 yılında dahi yurtlar o kadar kötü değildi, genellikle kızların yurtlar bir tık daha güzel oluyordu. Onca yıl geçmiş artık çok daha güzel yurtlar vardır diye düşünüyorum.
Ayrıca daha bir şeyler yaşamadan, fikir sahibi olmadan ahkam kesen, moralinizi bozan insanları takmayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkür ederim hocam genelde kyk yurtlarında çalışma salonu kütüphane falan oluyor mu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
teşekkür ederim hocam bugün çok yardımcı oldunuz sağolun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X