|
Aile evinden yeni çıkan kişiler olarak, yüzleştiğimiz KYK yurt gerçeklerini yazalım ki bu sene sınava girecek arkadaşlar için motive (!) kaynağı olsun Ben başlıyorum: 1- Yorgun bir ders gününün ardından eve geldiğinizde, üzerinizdeki her şeyi atarak koltuğunuza uzanıp ister TV'den bir şeyler açarak ister telefonla oyalanarak üzerinizdeki yorgunluğu atabilirsiniz. O esnada bir yorgunluk kahvesi de içebilirsiniz. KYK yurdunda bunu unutun! Dersten döndüğünüzde üzerinizdekileri çıkarıp hemen dolaba asmalısınız. Koltuk falan da yok tabi. Yatağa uzanıp anca telefona bakarsınız ancak çoğu yurtta i̇nternet problemi olduğu için onu bile doğru düzgün yapamayabilirsiniz mobil şebeke bile effectively çekmeyebilir. Üzerinizdeki yorgunluğu da düzgünce atamazsınız çünkü o esnada oda arkadaşlarınızdan birileri "gürültü" yapıyor olabilirler. Kahve yapabilir misiniz bilmem ama su ısıtıcısını kaçak göçek kullanmak zorunda kalırsınız. 2- Evde sabah uyandınız, anneniz sevmediğiniz bir yemeği yapmış. Siz de dolaptan malzemeleri çıkarıp kendinize bir tost yapabilirsiniz. Akşam yemeğinde ise aile evinde olduğunuzdan annenize - veya evde yemeği kim yapıyorsa rica edip istediğiniz yemeği yaptırabilirsiniz ve hiç çekinmeden ikinci porsiyonu isteyebilirsiniz. KYK'da bunları yapabilene şeref madalyası vereceğim. 3- KYK'da başkalarının hayatına adapte olursunuz. Oda arkadaşınız hasta olabilir diye gece dört adam küçücük odada camı açmadan uyuyabilirsiniz. Yatmadan önce kitap okuyayım derseniz, oda arkadaşınız sabah erkenden dersi olduğu için erken uyumak zorunda olabilir ve siz de kitabı çalışma salonunda vs. okumak zorunda kalabilirsiniz. 4- Bazı yurtlarda banyo ve tuvaletler her katta ortaktır. Detaylarına daha fazla girmek istemiyorum 5- Paranoyak olabilirsiniz. Bazen tam uykuya dalacakken acaba saatim, cüzdanım çalındı mı diye dolabı kontrol edip tekrar uyuyorum oysaki daha yarım saat önce kontrol etmiştim ve odadan ayrılmamıştım. 6- Oda arkadaşınız davarın teki de olabilir ne bileyim kulaklık takmadan dizi izleyebilir. Daha fazla devam edemeyeceğim. İlk haftalardan, sene sonunda memlekete yatay geçiş yapmayı kafama koydum. Siz de örnek ekleyebilirsiniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt