Şimdi Ara

Kyk kredisini okumaya devam ederken ödeyebilir miyim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, 2016 ocak ayında kyk kredisi almaya başladım ve 2020 mayıs ayına kadar aldım. Totalde 24 390 lira yapıyor. Okulda 3. sınıftayken bölüm değiştirdiğim için okulum iyice uzadı ve hala okumaya devam ediyorum. Bu sebepten kredi borcuma enflasyon farkı eklenmeye devam ediyor. İnternetten hesaplattığımda 118 bin lira olmuş durumda. Mezun olana kadar(en erken 2 senede olurum ders durumlarına göre) bu enflasyonlu ortamda muhtemelen 300-400 bin falan olacak. Ben bu krediyi ödemeye okul okumaya devam ederken başlayamaz mıyım? Çünkü e devlette sorguladığımda borcunuz hesaplanma aşamasında yazıyor sadece. Ziraat mobilde de kredilerde ödenecek bir şey gözükmüyor. Mezun olmadığımdan ötürü muhtemelen. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Hesaplama sitesinde çıkan rakamı da attım fotoğraf olarak. Teşekkürler.

Kyk kredisini okumaya devam ederken ödeyebilir miyim ?

• Ben de merak ediyorum. Hala eğitim görmekteyim ve ödemem gereken tutarı göremiyorum. E devleyet üzeinde hesaplanma aşamasında yazıyor

• normal egıtım suren bıttıgınde kesılmesı gerekmıyo mu kredının,ıstedıgın kadar uzatsanda okul 4 yıllıksa 4 senede bıtıp hesaplanması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevzuatta ona benzer bir şey yazıyor muhtemelen öyle olacak.Mevzuattaki yazı -> Katkı kredisi verilen öğretim yılının Ocak ayından başlamak üzere en son kredi aldığı yılın Aralık ayındaki Devlet İstatistik Enstitüsü Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilir.

Bir de şunu gördüm ödenecek para alınan paranın 3 katını geçemez yazıyor. Benim için maksimum ödeyeceğim para 75 bin tl falan. Korktuğum gibi 300-500 binlik olma durumu yokmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kyk borcu ödenmezse ne olur
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.