Şimdi Ara

Kyk Hakkında Takıldığım Yer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karşılıksız burs sanırım başbakanlık bursu için başvuruyorum ama bir yerde takıldım.

Öğrenim,Burs,Katkı İstek:

Burs ve Öğrenim kr.
    Katkı Kr.
    Burs,öğrenim,katkı kr.

Bunların anlamlarını bilmiyorum hangisini seçmem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Kredi istiyor musun? Burs çıkmasa ve kredi çıksa, kabul eder ve alır mısın? Yoksa "Sadece burs çıkarsa çıksın, bunu istiyorum. Çıkmazsa da sonraki başvuru dönemini beklerim." mi diyorsun?
  • krediden kastın geri ödemeliyse krediyi düşünmüyorum çünkü aynı ilde okucam okadara gerek yok. sadece burs istiyorum geri ödemesiz olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germ

krediden kastın geri ödemeliyse krediyi düşünmüyorum çünkü aynı ilde okucam okadara gerek yok. sadece burs istiyorum geri ödemesiz olan

Sadece burs isteğine yönelik bir seçenek olmadığı için, şunu seçebilirsin: Burs ve Öğrenim Kredisi.

Bu seçenek sonucunda da şöyle bir şey olur: Burs çıkarsa çıkar. Çıkmazsa, Öğrenim Kredisi çıkar. Çıkan bir şeyi de kabul etmek, imzalamak ve almak zorunda değilsin. Öğrenim Kredisi çıksa da, istemiyorsan almazsın. Bir sonraki başvuru dönemini beklersin.
  • anladım çok teşekkür ederim katkı krediside ozaman mezun olduktan sonra 2 sene içinde ödenmesi gereken diye tabir edilen kredi mi? :)

yani bunu seçersem ne olur Burs,öğrenim,katkı kr. katkı kr. ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Germ -- 21 Ağustos 2011; 0:08:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germ

anladım çok teşekkür ederim katkı krediside ozaman mezun olduktan sonra 2 sene içinde ödenmesi gereken diye tabir edilen kredi mi? :)

2 sene içinde ödenmiyor.

Kredilerin (Öğrenim Kredisi, Katkı Kredisi) geri ödenmesiyle ilgili bilgiler, şuralarda mevcut:

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#taksit
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#odenme

Kredilerin geri ödenme sistemi aynıdır. Hatta hem Öğrenim Kredisi hem de Katkı Kredisi alıyorsanız, ikisinin toplam borcunu bir arada ödeyeceksiniz. (Örneğin; bana geçen yıl ikisi de çıktı ve paraya ihtiyacım olduğu için [Başka hiçbir yerden burs çıkmadı.] kabul ettim ve ikisinin toplamına bedel olan 18200 TL'lik borca imza attım.)

Katkı Kredisi, harç ücretinde büyük oranda indirim yapıyor. Bu dönemlik yatırılır. Siz de harcın küçük bir kısmını ödersiniz.

Öğrenim Kredisi de bursun geri ödemeli versiyonu olarak, borç karşılığında her ay verilen harçlık olarak düşünülebilir.

• çok teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.