Şimdi Ara

KYK bursunda ev araba dükkan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
18.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar tercihlerimi yaptım büyük ihtimalle antep ilahiyat geliyor ve kyk burs başvuru zamanı geldiğinde babamın üstüne 1 araba ve 1 dükkan var hayvani yem ve bakliyat mağazası diye geçiyor maliyede acaba bana geri ödemeli mi çıkar merak ediyorum bilen birisi lütfen yardımcı olsun

• hocam öncelikle hayırlısı olur umarım. burs yerine kredi çıkar büyük ihtimal. Bu kadar mülk varken burs çıkarsa da sistemin eşekliğidir.
  • Babana burs çıkabilir. Birkaç öğrenciye destek amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weSt` -- 20 Temmuz 2015; 20:24:10 >
  • Burs durumunda arabanin degeri onemli mi?
    bir de evimiz bize ait ama hala kredisini oduyoruz bu durum nasil etkiler bursu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmayın yav bir araba bir dükkan demiş belki burs da gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mono87 bi de ev var hocam. ama kesin çıkmaz demedim büyük ihtimal çıkmaz dedim :D

@isvicresiz bilim adamı

valla şimdi nasıldır bilmiyorum ama aynıysa eğer farketmiyor diye biliyorum. formda eviniz kendinize mi ait sorusu var bir tek ayrıntı yok, araba da marka model soruyorlarmıydı hatırlamıyorum ama biçerdöver i soruyorlardı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepük -- 22 Temmuz 2015; 8:02:20 >
  • arkadaşlar gözünüzü seveyim babam o dükkandan asgari ücret 1.100 TL'den belki daha az kar ediyor bir sürü borç var ödenemeyen filan arabada 2004 doblo gözünüzü sevem :D :D daha bana burs çıkar 2 3 kişiye demişsiniz ev de kira :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tepük kullanıcısına yanıt
    inşllh ''bu kadar''ı anlamadım herkeste bulunan 1 vasıta ve asgari ücret civarı kazandıran 1 dükkan yani 3 5 katlı evi olup da burs alan biliyorum
  • Mono87 kullanıcısına yanıt
    ya abi haksız mıyım araba herkeste var ya ev yok dükkanda az kazandırıyor diyorum yani çıkmaz mı burs gerçekten ihtiyacım var geri ödeyemem ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: lionwolf00

ya abi haksız mıyım araba herkeste var ya ev yok dükkanda az kazandırıyor diyorum yani çıkmaz mı burs gerçekten ihtiyacım var geri ödeyemem ben

Çıkma ihtimali var dostum ama türkiye burası torpilin yoksa şansa kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mono87 kullanıcısına yanıt
    aynen dayımız yok sonuçta hayırlısını beklemek gerek :/
  • ev kiraysa kusura bakma başlıktan yola çıktım. hocam haklısın ama dükkan zarar da etse mühim dedim çünkü dükkandan ne kadar kazandığınıza bakmıyor dükkan var mı var. araba var mı var. borcun var mı kimin umrunda tadında bi sistem var.

dediğiniz gibi çıkan kişilere bakınca mülk e bakmıyor sistem adamın üstünde belki mülk yerine para var ona bakmıyor e borç ki en önemlisi onla ilgilenmiyor. bu sistem eşek değil de nedir yani.

Edit: Tanıdığınız yoksa " bu kadar mülk " e çıkmaz. Varsa şimdiden güle güle harcayın. Dediğiniz gibiyse umarım sorunsuz gelir burs.
    eyvllh
    temmuzda bu konuyu tartışmıştık benim tahminim burs çıkmaz babamın geliri 1800 2300 arasında en üst seviyede yani bazı vergiler kesiliyormuş bilmiyorum muhasebecimiz 1800 yazsın demiş aylık gelire kimisi de maliyede ne kayıtlıysa onu yaz yoksa iptal olur diyor ne yapacağımı şaşırdım dünden beri ?
  • Bende maliyede kayıtlı olanı yazman gerekli diye biliyorum. Çünkü olurda kontrol edilirse maliye kayıtlarına bakılıyor. Ayrıca burs çıkma konusunda pek heveslenmesen iyi olur gibi.
    Çünkü benim ve kuzenimin durumu aynı. Oturduğumuz ev kira, ne ev ne araba ne kayıtlı bir arsa hiçbir şey yok. Ayrıca gelir testi yaptırdığımızda asgari ücretin 3 te 1 i gibi bi sonuç aldık. Bütün bunlara rağmen geçen sene kuzenime burs çıkmadı.
    Bu sene bende başvurdum ama ben bile çıkacağından ümitli değilim. Yani bence size çıkması için çok büyük şansa ihtiyacınız var. Hayırlısı olsun diyelim

• LEAME kullanıcısına yanıt
    aynen öyle ancak ben kredi istiyorum dediğiniz gibi burs umudum yok
    ben olayı tam anlatamıyorum aldığımız belgelerde vergilerin kesilmemiş hali var yani ne yazacağımı bilemedim bende muhasebecimizi arayarak sorduğumda 1800 TL yaz dedi bende onu yazdım
    dediğim gibi kredi istiyorum burs çıkmayan herkese zaten kredi veriliyor dediler bana bende onu bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lionwolf00

aynen öyle ancak ben kredi istiyorum dediğiniz gibi burs umudum yok
    ben olayı tam anlatamıyorum aldığımız belgelerde vergilerin kesilmemiş hali var yani ne yazacağımı bilemedim bende muhasebecimizi arayarak sorduğumda 1800 TL yaz dedi bende onu yazdım
    dediğim gibi kredi istiyorum burs çıkmayan herkese zaten kredi veriliyor dediler bana bende onu bekliyorum :)

Kredi konusunda bende öyle biliyorum. Krediyi başvuran herkese veriyolar zaten. Yani en Azından şu ana kadar bana ne burs ne kredi çıkmadı diyen kimseye rastlamadım :)
    Eğer istediğiniz krediyse endişelenmenize gerek yok o zaman

• LEAME kullanıcısına yanıt
    peki teşekkür ediyorum bizim fakülte internet başvurusu haricinde başvuru kağıdı verdi ve bu burs kyk ile aynı bu çıkarsa hiç bir bursa gerek kalmaz dedi ve bana çıkma ihtimali yüksek tek korkum kyk'nın verdiği şuan ki 330 tl'den az olma olasılığı yani kyk'dan alıp bizim verdiğimiz bu dedi tabi ki kyk'nın belirlediği tutarı verirler diye düşünüyorum sizce nasıl olur ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.