Şimdi Ara

KYK Bursu alabilmenin yolunu açıklıyorum :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Söyle ki
    Babasının geliri 2600 lira olan aile de 2 araç bulunan hükümete oy vermeyen atıp tutan kişiler kolaylıkla burs alabiliyor
    Tek yapmanız gereken seneye başvuruda
    Gelir seviyesini yüksek gösterin ailenizin sahısları üzerinde ev araba ne varsa yazın
    Söyle bir düşünceniz olmasın ; devlet bizi zengin görürde burs vermez demeyin
    Devlet zengini zengin , fakiri fakir ediyor

Hükümete oy vermeyip atıp tutan geliri yüksek olan aylık 330 liradan
    330x12=3960x5=19800 devlet size ödenek ayırıyor

Oy verip veya oy vermese bile durumu iyi olmayan geliri düşük olan
    Aile sahısları üzerinde ev araba vs olmayan

Öğrenim kredisi ile borçlandırılıyor
    Öğrenim kredisine sevinmeyin
    3960 lira okul bitince sizden bu mebla 7-8 bin olarak alınıyor
    Gecikme durumunda %11 gibi bir faiz işliyor
    Geri ödemesi kolay değil bırakın almayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Noktası noktasına katılıyorum en çok devletçilik yapanlar devletten en çok çıkar sağlayanlardır.

• Almayip ne yapaplim ? Dilenelim mi ? Almak zorunda olmasa hic kimse o kadar borcun altina girmez ...

• Çok çok zorunlu değilse almamanı tavsiye ederim alanlar muhtaç olduklarından borca girmiyor üni. Hayatı kızlar eylence alkol yeme içme
    (Çok muhtaç olanları ihtiyacı olanları dışarıda tutuyorum)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam asgari ucretle calisiyo . Kyk ne yurt ne burs verdi. Bende gidemedim kazandigim halde. dondurmak zorunda kaldim. Ihtiyacim var yani. okul donuk oldugu icin eylulde toplu para vericekler sanirim, ancak oyle olursa gidebilirim uni.ye .
    Essek gibi de odeyecegiz faizi. 10bin aldysak 20bin odicez gerekirse ama ogrencisini bu hale dusuren hukumet utansin ne diyim ben daha...suiyelilere komur makarna tasimaktan adamlar kendi ogrencisine bakamiyor ki onlarda hakli aa ...

• Dostum devlet sana burs vermesi gerekirken kredi çıkarıp borçlandırıyor
    Adamın aile geliri 2500 üstü ailede 2 araç var ona burs çıkarıyor , burs alıp birde hükümete atıp tutuyor
    Hayat işte..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tikkafalı

Dostum devlet sana burs vermesi gerekirken kredi çıkarıp borçlandırıyor
    Adamın aile geliri 2500 üstü ailede 2 araç var ona burs çıkarıyor , burs alıp birde hükümete atıp tutuyor
    Hayat işte..

Aynen...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KYK Bursu kime çıkıyor?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: __uyuzcuk__

Babam asgari ucretle calisiyo . Kyk ne yurt ne burs verdi. Bende gidemedim kazandigim halde. dondurmak zorunda kaldim. Ihtiyacim var yani. okul donuk oldugu icin eylulde toplu para vericekler sanirim, ancak oyle olursa gidebilirim uni.ye .
    Essek gibi de odeyecegiz faizi. 10bin aldysak 20bin odicez gerekirse ama ogrencisini bu hale dusuren hukumet utansin ne diyim ben daha...suiyelilere komur makarna tasimaktan adamlar kendi ogrencisine bakamiyor ki onlarda hakli aa ...

Dostum bugün ilk aklıma şu Suriyeli mevzusu geldi gözümün önünde bedava kömürleri dağıttılar kış boyunca yani sana bana verecekleri bursu Suriyelilere kömür parası yaptılar hemde bu ülkeye hiç yararı olmayacak insanlara boşu boşuna gitti oysa onlara verecekleri paraları verseler üniversite öğrencilerine bu insanlar ileride okuyup ülkeyi ileriye taşıyabilecek potansiyele sahip insanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Babam asgari ucretle calisiyo . Kyk ne yurt ne burs verdi. Bende gidemedim kazandigim halde. dondurmak zorunda kaldim. Ihtiyacim var yani. okul donuk oldugu icin eylulde toplu para vericekler sanirim, ancak oyle olursa gidebilirim uni.ye .

Dostum bugün ilk aklıma şu Suriyeli mevzusu geldi gözümün önünde bedava kömürleri dağıttılar kış boyunca yani sana bana verecekleri bursu Suriyelilere kömür parası yaptılar hemde bu ülkeye hiç yararı olmayacak insanlara boşu boşuna gitti oysa onlara verecekleri paraları verseler üniversite öğrencilerine bu insanlar ileride okuyup ülkeyi ileriye taşıyabilecek potansiyele sahip insanlar.

Dostum bize gelcek olan onlara gitmiyor onlara giden gidiyor ama bize gelmiyor devletin kasası deste deste parayla dolu vereceğine veriyor yani onlara vermese bile zengine kyk dan burs fakire yine kredi çıkardı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

quote:

Dostum bize gelcek olan onlara gitmiyor onlara giden gidiyor ama bize gelmiyor devletin kasası deste deste parayla dolu vereceğine veriyor yani onlara vermese bile zengine kyk dan burs fakire yine kredi çıkardı

Hocam 5 Milyar Dolar harcanmış Suriyelilere aklım mantığım almıyor bu kadar paranın böyle heba edilmesine düşünsene bu insanların ülkeye tek faydası vasıfsız iş gücü fabrikalarda falan çalışıyorlar zaten ülkemizde bu tür insanlar fazla fazla var.

• yürüyenmerdiven kullanıcısına yanıt
    Her öğrenciye burs verilse daha güzel olur ama işte

• saçmalamaz mısınız rica etsem Şahsen burs kazandım. Ayrıca kyk yurdundayım. Babamın %57 raporu var. Benim gibi önceliği olan bir yığın öğrenci olduğuna eminim. Konuyu hemen siyasete dökmeyiniz

ülkenin çıkarını düşünmüşsün direk, hiç insani duygun yokmu kardeşim senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Authorized -- 31 Aralık 2014; 21:12:47 >
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Dostum siyaset sadece bir parçası
    Tamam siyaseti katmayalım ama
    gelir seviyesi yüksek burs çıkıyor gelir seviyesi düşük kredi
    Bu size garip gelmiyor mu ?
    Fakir ailelerin borçlandırılması mı gerekli ?
    Önceden burs alan alıyordu kredi çıkmıyordu
    Şimdi herkese kredi verilmesi mantıklı mı ?
    Herkese burs verilmesi daha iyi olmaz mı ?
    Sistem ters işliyor bunu görmeniz gerek

• quote:

Dostum siyaset sadece bir parçası
    Tamam siyaseti katmayalım ama
    gelir seviyesi yüksek burs çıkıyor gelir seviyesi düşük kredi
    Bu size garip gelmiyor mu ?
    Fakir ailelerin borçlandırılması mı gerekli ?
    Önceden burs alan alıyordu kredi çıkmıyordu
    Şimdi herkese kredi verilmesi mantıklı mı ?
    Herkese burs verilmesi daha iyi olmaz mı ?
    Sistem ters işliyor bunu görmeniz gerek

zorla verilmiyor ya zamlı ödenmesi kötü bir şey tabi ama kendilerince haklı sebepleri vardır belkide, yargısız infaz yapmamak gerek. Yani adam sebebini söylediğinde belkide hak vereceksin, zam konusunda bir şey diyemem o yüzden

edit: Şimdi aklıma takıldı, acaba burs verilenlerin eğitim geçmişine bakılıyor mudur? Yani potansiyeli olmayan öğrenciye neden burs verilsin ki? Not durumun nedir hocam genel olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Authorized -- 31 Aralık 2014; 21:30:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

saçmalamaz mısınız rica etsem Şahsen burs kazandım. Ayrıca kyk yurdundayım. Babamın %57 raporu var. Benim gibi önceliği olan bir yığın öğrenci olduğuna eminim. Konuyu hemen siyasete dökmeyiniz

ülkenin çıkarını düşünmüşsün direk, hiç insani duygun yokmu kardeşim senin

Yok insani duygularım ne olacak ben her mantıklı insanın düşünmesi gerektiği şeyleri düşünüyorum bu insanlara harcanan paralar ortada ülkeye hiç bir yararları yok bu ülkeyi sömürmek için geliyorlar.

Birde zorla mı kredi veriyorlar demişsin şaka gibi kardeşim adam o krediyi almak zorunda olabilir.Daha sonra bu adama faiziyle onu ödetiyorlar peki okul bitince ne olacağı belli mi değil ayrıca durumu iyi olan insanlara burs çıktığına da şahit oldum.

• yürüyenmerdiven kullanıcısına yanıt
    Bitirince ne olacağı belli değil durumu iyi burs alıyor durumu iyi değil kredi ile borçlandırıyorlar diyorum
    Vardır bir bildikleri diyor arkadaş

• lan olm faizsiz demişlerdi ?
  • blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Kim demiş
    Mesela 5 yıl aldın okul bitti 19.800 lira
    5 yıl sonraki tüfe oranlarına bakıyorlar birde beyaz eşya farkını koyuyorlar
    Sonra sana 25-27 binlik fatura gönderiyorlar
    Taksit yapıyorlar ama taksitde gecikirse üstüne birde %11 gibi bir oranda gecikme faizi

Kredi çıktı diye sevinmeyin durumunuz iyi ise uzak durun

• quote:

Kim demiş
    Mesela 5 yıl aldın okul bitti 19.800 lira
    5 yıl sonraki tüfe oranlarına bakıyorlar birde beyaz eşya farkını koyuyorlar
    Sonra sana 25-27 binlik fatura gönderiyorlar
    Taksit yapıyorlar ama taksitde gecikirse üstüne birde %11 gibi bir oranda gecikme faizi

Kredi çıktı diye sevinmeyin durumunuz iyi ise uzak durun

Vay arkadaş ya iyiki o kadar fazla değil benimki ama büyük haksızlık öğrenciyiz sonuçta öğrenciden faizmi alınır

• blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı şurda ki baştada belirttiğim gibi
    2600 lira geliri ev araba var burs veriyorlar
    Geliri az ise kredi ile borçlandırıyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.