Şimdi Ara

Kyk Başvuru Hakkında (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
776
Cevap
1
Favori
47.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi kayıt oldumda yurt çıkarsa reddebilcem değil mi yurdu? Yani gitme gibi zorunluluğum yok kredi deki gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NHC

Şimdi kayıt oldumda yurt çıkarsa reddebilcem değil mi yurdu? Yani gitme gibi zorunluluğum yok kredi deki gibi..

Zorunluluk yok.
  • Pardon bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim:)
    KYK'nın başvuru formunda Ailenizden Uzakta Yüksek Öğrenim Gören 25 Yaşından Küçük Bekar Çalışmayan Kardeş Sayınız:
    adı altında bir seçenek bulunuyor benim eğitim fakültesi mezunu bir abim var çalışmıyor bu nedenle işaretleyemedim. İşaretlemeli miyim?

Diğer bir sorumda şu KYK daki yarıözel yurtlara nasıl ulaşabilirim nerde nasıl olduklarıyla ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

ARKADAŞLAR AİLENİZİN AYLIK GELİRİ KISMI VAR , MESELA BENİM ANNEM VE ABLAM ÇALIŞIYOR AMA SİGORTASI YOK. AYLIK GELİRE ONLARIN KAZANDIĞI PARAYI DA YAZACAK MIYIM ? YOKSA SADECE SİGORTALI ÇALIŞAN KİŞİNİN MAAŞI MI GELİR OLARAK SAYILIYOR ?

Sigorta yoksa resmi kaydıda yoktur.
    O yüzden onları dahil etme..
    SADECE SİGORTALI ÇALIŞANI YAZ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: p&jbennett

Pardon bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim:)
    KYK'nın başvuru formunda Ailenizden Uzakta Yüksek Öğrenim Gören 25 Yaşından Küçük Bekar Çalışmayan Kardeş Sayınız:
    adı altında bir seçenek bulunuyor benim eğitim fakültesi mezunu bir abim var çalışmıyor bu nedenle işaretleyemedim. İşaretlemeli miyim?

Diğer bir sorumda şu KYK daki yarıözel yurtlara nasıl ulaşabilirim nerde nasıl olduklarıyla ilgili?

"Yarı özel yurt" değil de, "yüksek ücretli yurt" diyelim. Şuradaki tabloda, aylık ücretleri ve depozito ücretleriyle birlikte, listesi mevcut:www.kyk.gov.tr/kyk/html/yurt/genel_bilgi.php#yuno

İlk sorun için de... İşaretlemiyorsun. Çünkü ağabeyin üniversite okumuyor, mezun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Ağustos 2011; 18:01:30 >

• arkadaşlar hem yurt hem burs çıkınca burstan alacağın parayı devlet sana vermiyor direk yurdu ödemiş oluyorsun diye bişey duydum doğru mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: protherm

arkadaşlar hem yurt hem burs çıkınca burstan alacağın parayı devlet sana vermiyor direk yurdu ödemiş oluyorsun diye bişey duydum doğru mudur ?

Yok öyle bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schurzenjager

Arkadaşlar benim babam emekli sandığından emekli. Sici nosunda aralarda nokta var 12.45.45.1 gibi örneğin. Biz noktaları koyucazmı.

Bende onu merak ediyorum sicil no arasında 15.689.345 gibi noktalar var o şekilde mi doldurucaz?

Diğer sorumda vergi mükellefiyeti hakkında. Gerçek, Basit usulde vergi mükellefiyeti..bunlar ne anlama geliyor? Hiçbirşey anlamadım açıkçası..
  • Sizin,Anne ve Babanızın Üzerine Kayıtlı Biçerdöver Sayısı

Bu nedir ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esinti_

Sizin,Anne ve Babanızın Üzerine Kayıtlı Biçerdöver Sayısı

Bu nedir ya?

Herkes şehir çocuğu değil.

:)
  • Arkadaşlar babamın sicil nosunu nasıl öğrenirim e-devlet şifresi falan yokmuş da babamın tc kimlik no su ile öğrenemez miyim sicil nosunu ?
  • Anne ve babası kanunen ayrı olanlar, (Yurt kaydı için bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)

yordukca yoruyorum kafa bir sonuc getiremiyorum ..

şuanda boşanmış değiller ancak dava aşamasında acaba mahkeme kararını - davayı filan fakslasam bunun yerine bir sorun teşkil eder mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SepticFlash -- 21 Ağustos 2011; 19:47:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SepticFlash

Anne ve babası kanunen ayrı olanlar, (Yurt kaydı için bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)

yordukca yoruyorum kafa bir sonuc getiremiyorum ..

şuanda boşanmış değiller ancak dava aşamasında acaba mahkeme kararını - davayı filan fakslasam bunun yerine bir sorun teşkil eder mi ?

Bunu yurt kaydı sırasında isteyecekler.

Bu önceliğe sahip olduğun için sana KYK yurdu çıkar. Yurt kaydı için yurda gitmen gerekiyor. Bu belgeyi de o sırada vereceksin.
  • Konuyu genel olarak okudum, şöyle bir sorun olacak. Yurt olarak hangisini önerirsiniz?

Genel yudun aylığı 100, depozitosu 175, yüksek yurdun aylığı 126, dep. 180-270 arası mı neymiş. 20-30 lira farkı vermeye değer artıları var gibi gözüküyor yüksek yurtların. Banyosu olsun, sıcak suyu olsun.

Sizce hangisi daha mantıklı olur?

Ayrıca okulun kılavuzında katkı parasını Garanti bankasından numaranıza yatırın demişler. Bu para harç mı yoksa harçtan hariç bir para mı?

Teşekkürler. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Konuyu genel olarak okudum, şöyle bir sorun olacak. Yurt olarak hangisini önerirsiniz?

Genel yudun aylığı 100, depozitosu 175, yüksek yurdun aylığı 126, dep. 180-270 arası mı neymiş. 20-30 lira farkı vermeye değer artıları var gibi gözüküyor yüksek yurtların. Banyosu olsun, sıcak suyu olsun.

Sizce hangisi daha mantıklı olur?

Ayrıca okulun kılavuzında katkı parasını Garanti bankasından numaranıza yatırın demişler. Bu para harç mı yoksa harçtan hariç bir para mı?

Teşekkürler. :)

İlk soru: Kesinlikle yüksek ücretli yurtlara öncelik vermeni öneririm. Ancak gideceğin ildeki yüksek ücretli yurdun/yurtların, kazandığın üniversitenin kampüsüne olan uzaklıkları iyi araştır. Çok uzak da olabilir.

İkinci soru: Ayrı bir ödeme değil, ilk dönemin harç ücreti.

• Ben öncelikle yüksek ücretli yurt o tutmazsa normal yurt gelsin istiyorumda en alttakini mi seçicem?Yani en alttakini seçersem yüksek ücretli yurt çkmazsa normal içinde bakılır değil mi?
     Kyk Başvuru Hakkında
  • :AlacaKaranlık:,

Bu konu başta olmak üzere yazdıklarından çok şey öğrendim. Teşekkür ederim.

Muğla Üni 'de okuyacağım. Maps 'te kampüs içerisinde yurtların olduğu gözüküyor ki orada okuyanlar ile girdiğim irtibatta da aynı şeyi söylediler. Ama bu yurtlar genel mi yüksek mi bilmiyorum.

KYK 'nın sitesinde Yurtlar başlığında şöyle bir satır var;

"Kurum yurtlarının bulunduğu il/ilçeler ile aylık ücreti farklı (yüksek) olan yurtları görmek için Tıklayınız"

Açılan PDF 'de ise;

"AYLIK ÜCRETİ FARKLI KURUM YURTLARI BULUNAN İL/İLÇELER:" demiş ve Denizli bölgesinin altında 2 erkek 2 kız olarak toplam 4 yurt gözüküyor Muğla 'da. Sanıyorum bunların tam olarak adreslerini araştırmalıyım, keza yarın KYK başvurusu yapacağım.

Bunların dışında sormam gereken 3 çok önemli soru var. Yardımcı olursan çok çok sevinirim.

- Annem ile babam ayrı ve bu bana öncelik sağlıyor diye biliyorum. Ama KYK başvuruda babam ile ilgili bilgi girmesem ya da çalışmıyor deyip geçsem problem olur mu? Keza görüşmüyorum.
    - Annem market tarzı bir yerde çalışıyor gözüküyor ve sigortalı. Buna mesleklerde en yakın olan "Toptan ve perakende satış" vs. gibi bir meslek gibi duruyor. Bunu seçmem sıkıntı yaratır mı? Ya da ne seçmeliyim?

Son olarak;
    - Annemin üzerine ev var. Ben burs başvurusu da yapacağım ve bu ev SGK 'da gözüktüğü için yazmak zorundayım. Geçen seneden yakınlarımla konuştuğum kadarıyla evi arabası olanlara hatta özel üniversite okuyanlara bile çıkmış burs. Sence bu evin olması şansımı olumsuz etkiler mi? Devretmek çok zor değil ama ciddi masrafları var, e 4 sene okuyacağım her ay 240 lria civarları da az para değil ki miktarından ziyade ihtiyacım olan bir şey.

Fırsatı tepmek istemiyorum, haliyle hatasız başvuru yapmam gerek.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: omg12

Ben öncelikle yüksek ücretli yurt o tutmazsa normal yurt gelsin istiyorumda en alttakini mi seçicem?Yani en alttakini seçersem yüksek ücretli yurt çkmazsa normal içinde bakılır değil mi?
     Kyk Başvuru Hakkında

Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

:AlacaKaranlık:,

Bu konu başta olmak üzere yazdıklarından çok şey öğrendim. Teşekkür ederim.

Muğla Üni 'de okuyacağım. Maps 'te kampüs içerisinde yurtların olduğu gözüküyor ki orada okuyanlar ile girdiğim irtibatta da aynı şeyi söylediler. Ama bu yurtlar genel mi yüksek mi bilmiyorum.

KYK 'nın sitesinde Yurtlar başlığında şöyle bir satır var;

"Kurum yurtlarının bulunduğu il/ilçeler ile aylık ücreti farklı (yüksek) olan yurtları görmek için Tıklayınız"

Açılan PDF 'de ise;

"AYLIK ÜCRETİ FARKLI KURUM YURTLARI BULUNAN İL/İLÇELER:" demiş ve Denizli bölgesinin altında 2 erkek 2 kız olarak toplam 4 yurt gözüküyor Muğla 'da. Sanıyorum bunların tam olarak adreslerini araştırmalıyım, keza yarın KYK başvurusu yapacağım.

Bunların dışında sormam gereken 3 çok önemli soru var. Yardımcı olursan çok çok sevinirim.

- Annem ile babam ayrı ve bu bana öncelik sağlıyor diye biliyorum. Ama KYK başvuruda babam ile ilgili bilgi girmesem ya da çalışmıyor deyip geçsem problem olur mu? Keza görüşmüyorum.
    - Annem market tarzı bir yerde çalışıyor gözüküyor ve sigortalı. Buna mesleklerde en yakın olan "Toptan ve perakende satış" vs. gibi bir meslek gibi duruyor. Bunu seçmem sıkıntı yaratır mı? Ya da ne seçmeliyim?

Son olarak;
    - Annemin üzerine ev var. Ben burs başvurusu da yapacağım ve bu ev SGK 'da gözüktüğü için yazmak zorundayım. Geçen seneden yakınlarımla konuştuğum kadarıyla evi arabası olanlara hatta özel üniversite okuyanlara bile çıkmış burs. Sence bu evin olması şansımı olumsuz etkiler mi? Devretmek çok zor değil ama ciddi masrafları var, e 4 sene okuyacağım her ay 240 lria civarları da az para değil ki miktarından ziyade ihtiyacım olan bir şey.

Fırsatı tepmek istemiyorum, haliyle hatasız başvuru yapmam gerek.
    Şimdiden teşekkür ederim.

1) Evet, annenin-babanın ayrı olması KYK yurtları için bir önceliktir.

Babayla ilgili bilgilerin girilip girilmeyeceği çok soruluyor; ancak maalesef ben de tam bilmiyorum. Bana en mantıklı olanı, nafaka ücretinin girilmesi geliyor.

2) Listedeki en mantıklı seçenek o gözüküyor. Sıkıntı olmaz.

3) Zaten evi olan herkes için "Kesinlikle burs çıkmaz." demek de doğru değil, belli olmaz. Ama diğer maddi olanaklar da önemli.

• Nafaka ücreti yok. Tam bir soru işareti kalıyor, umarım formu okuyan anne babanın ayrı olması ile bir bağlantı kurup, mantıklı bir çerçeveye sığdırabilir. Tabii form bu şekilde onaylanırsa. :)

Maddi olanaklara gelirsek halihazırda annemin üzerindeki tek mülkiyet 1 adet ev. Aynı zamanda annem asgari ücret ile çalışıyor gözüküyor. Bu da bir avantaj sanırım.

Bunları da artık yaşayarak görürüz. Tekrardan teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.