Şimdi Ara

Kuzey Kore'de kölelik sistemi mi var? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
0
Favori
7.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzey Kore'de kölelik yok, krallık var. Bir de hala orayı komünist sanan garibanlar var ki eğlence konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Uzumaki_

quote:

Orijinalden alıntı: inuY

South Korea isimli kullanıcı nerede yahu .

O Kuzey Kore'nin Donanımhaber büyük elçisi, bilir o yahu

South güney değilmi ?

Evet doğru diyorsun. Ama onun bu tarz konularda bilgisi yüksek çünkü oralı

• bi kısım cahil çapulcular kuzey korenin KOMÜNİST BİR DEVLET olduğunu söylemiş.

bakın iyilik timsali, demokrasi aşığı, ileri demokrat liboş arkadaşlarım, komünizm'de devlet kavramı yoktur. komunizmde devlet yoktur. yoktur ulan liseliler anlamıyomusunuz. komunizm sınıfsız, sınırsız ve devlet kavramı olmayan bi biçim.. yıl olmuş 2012, ulan aç bi internetten tanımına bak bari. düşünmek gibi bi özelliğin yok, onu geçtim, sadece tanımını okusan zaten kendine gülersin kore komunist bir DEVLETTİR dediğin için.

işte böyle sevgili kapitalizmin düşünme yetisini kaybettirdiği, amerikan köpeği, ileri demokrat liboşlar, bugunkü dersimizde komünist bir devlet olamayacağını, onun olsa olsa sosyalist bir devlet olabileceğini öğrendik.

ha ayrıca kuzey korede sosyalist bi yönetim de yoktur, kim jong sung bildiğin dikdatörlüğünü paşa paşa kurup oğluna miras bırakmış, hatta onun oğlu da kendi oğluna yani kim jong un'a bırakmıştır.
    sosyalist bi devlette babadan oğula ülke bırakmak ne demek lan? adamlar sosyalizm adına bildiğin dikdatörlük yapıyor.

bi de kuzey kore sosyalist bir devlettir diyenleri de doğuşa havale ediyorum, babadan oğula nesil misiniz ulan?

• quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

Orijinalden alıntı: büyüksezar160

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: afrodude

quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Kuzey Kore de komünizm vardır her komünist yönetim gibi diktatörlük,açlık,sefalet vardır.

Evet de bunu hala anlayamayanlar daha doğrusu anlamak istemeyenler var.

Sen harbiden sistemin kurbanı olmuşsun.

Ayrıca arkadaşlar, lütfen komünizmle ilgili yorum yapmadan önce komünizmin ne olduğunu öğrenelim, öyle gelip tartışalım.

sosyalizm sadece kağıt üzerinde olan ve pratikte işlemeyen bir sistemdir(insanın doğası ile alakalı bir durumdur)zaten temeline bakarsak insan bazlı tanrının var olmadıgı ve aydın diktatörlerin(okumuş bilgili kaliteli diktatörlerin yönetmesi gerektiğini ve bunu temel alan bir sistemdir işçi sınıfı baz alınır fakat herzaman yönetim ve son söz hakkı bu diktatöründür)yönettiği işçi sınıfı tabanlı bir sistemdir.dolayısı ile bazı teorilerin pratikle uyuşmaması gibi bu sistemde devletin herşeyi adil olarak ve tamamen kontrol altında tutmaya çalışarak yönetmesi imkansız bir hal amakta sonuç olarakta hep çöktüğünü gördüll

su gune kadar hiç bir devlet kominizm i tam uygulayamamıştır çünkü bu sistem insan doğasına uygun olmayan bir sistemdir.hernekadar temelde halk ve insan bazlı olmasına rağmen herzaman baskıcı ve kanlı olmak durumunda kalmıştır bunun sebebide insan duyguları ve doğasıdır.

insan doğasına aykırı olan komünizm değil her devlet sistemi gibi otoriter komünizmdir.anarşist komünizm insan doğasına ve gerçeklere en uygun sistemdir.

anarşist komünizm uygulanması dahada imkansız bir sistemdir.devletsiz bir millet düşünülemez ki devlet olmazsa kaos oluşacaktır.benimle bu konu hakkında tartışma lütfen cünkü dipsiz derin bir kuyu ve anarşizm temel olarak zaten imkansızken anarşist komünizm hepten imkansızdır böyle ütopyalarla hiç konuyu bulandırmayalım lütfen

senin için ütopya benim için uygulanabilecek tek sistem.devletsiz değil örgütsüz gelişemez.devlet eşittir örgüt değil.tartışmak istemiyorsan tartışma sen koyun liderlerin çoban olmaya devam et.komünizmde zaten devlet yoktur marksistinde de anarşistinde de marksizmde devletli sosyalizm proleterya diktatörlüğü vardır bu aşamaya gerek yoktur yanlıştır.

bugune kadar var olmamış anarşiszm savunacak kadar hayalperest olmaktansa senin söyleminle "koyun" olmayı tercih ederim ki toplumun geri kalanına göre rüyalarda yaşayan biri daha mı az koyundur orası tartışmaya açık durum zaten bu konuşmalarınla kendini avcı zannedip av olanlardansın bana göre son olarak insanlara saygı göster ki onlarda sana saygı duyabilsinler

sen bana saygı göstermiyorsun bu konuyu tartışma diye emir veriyorsun.komünizm ukraynada ispanyada uygulanmıştır ama marksistler ve faşistler dağıtmıştır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mahnov%C5%9F%C3%A7ina

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0spanya_%C4%B0%C3%A7_Sava%C5%9F%C4%B1

rüyalarda yaşayan liderlere üstünlük yakıştıran sizlersiniz.av olmakla ne alaka?

ben onu kibarca rica etmiştim ama bunun sebebi bunun sonu olmayan bir tartışma olmasıydı.çıkmış bana iki tane kısa süreli boş olayı anlatıyosun.sistemler değişir insanlar değişir ama devletler bunlar insanlıgın en temel özelliğidir bir parçasıdır devletsiz bir millet olmamıştır su zamana ki yakın bir gelecektede olacaga benzemiyor bende zaten bu yüzden anarşizme hiç girmek istemedim tamamen boş bir harakettir.devletin otaritesi(toplumsal ceza/hukuktan bahsediyorum baskıcı rejimlerden değil) olmadan toplumda düzen sağlanamaz bu hep böyle olmuştur en ilkel toplumlarda bile basit bir devlet yapısına benzer yapıyı görebiliyoruz. bu olanları göre göre anarşizm mi savunmak onun işe yarayıp yayılmasını beklemek hayalperestlikten ve rüyalarda yaşamaktan başka bir şey değildir.

kendini avcı zannedip av olma sözünü söylememin nedeni senin lafların herşey bu kadar açıkken diğer insanları koyunsunuz diyip aslında ortadaki tek koyunun sen oldugun gerçeğini sana göstermek istememdi

yav he he tartışmak istemiyorsan sen bilirsin.ama yinede araştır bence.

• Onu bunu bilmem,diktatörlüğe en elverişli rejim kominizmdir,kominist olupta diktatörlükle yönetilmeyen kaç devlet vardır
  • bizde atatürk ölünce nasıl halka zorla ağlamaları emredildiyse aynı işte.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Kuzey Kore'de kölelik yok, krallık var. Bir de hala orayı komünist sanan garibanlar var ki eğlence konusu

komünizmin ne olduğunu bilmeden salladıklarından doğaldır.

quote:

Orijinalden alıntı: NaebLis

bizde atatürk ölünce nasıl halka zorla ağlamaları emredildiyse aynı işte.....

hoşt köpek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo -- 6 Ocak 2012; 5:55:26 >
  • Vay be!ne ülkemiş üzüldüm o insanlara.kuzey kore'nin adını duyuyor ama başkada bilgim yoktu.ama türkiye'de satılan bazı ürünler galiba cep telefonda olmalı made in kore yazar.bu konuda ilerililer galiba.bir arkadaş insanını köle olarak kullanan en kötü ülke dedi.gerçekten öylemi başka hangi ülkeler böyle bu ülkeden daha beteri yok mu?orada yaşayan yada oraya gitmiş bir arkadaşımız olsaydı izlenimleri paylaşsaydı daha sağlıklı bilgi edinmemizi sağlardı.
    Bu zamanda nasıl oluyor hala böyle durumlar insan inanmakta zorlanıyor.ben zalim olarak saddam,kaddafi vs..olrak bilirdim ama daha beterleride varmış.
    Aslında okumak öğrenmek lazım dünya ülkerinin yaşam biçimlerini sahi bir kaynak kitap adı verirmisiniz dünya ülkelerinin yaşam biçimleri yönetim şekillerini anlatan.
    Şükredelim TÜRKİYE'de yaşadığımız için....
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Burger King tüketip iphone telefon kullanıp sonra da kominizmi savunanlar,kuzey kore'ye niye gitmiyorsunuz ? Tam kominizmi yaşarsınız işte

+1
  • evet
  • Ne pislik varsa korede bulabilirsiniz tam akılsız insanların yönettiği ve akılsız insanların yönetildiği bir yer . Biraz ağır ama gerçek .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hannover 96

quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Komünistlere bakmayın siz onlar anca atar tutarlar, gidin Lenin'in rusyasına bakın, stalin'in rusyasına bakın , mao'nun çinine bakın hep zulüm hep baskı, şimdi gelip derler orada da tam uygunlanmıyordu tabi yersen Allah faşizmin de komünizmin de belasını versin, Atatürk'ten Allah razı olsun bize en güzel sistemi getirmiş, Atatürk düşmanı komünistler de belli ediyorlar kendilerini, komünizmi getirmedi diye içten içe nefret ediyorlar ama dışa vuramıyor zavallılar

Ben marxist ideolijiyi seviyorum. Kolelik zulum falan yoktur sosyalizm ve komunizmde. Amerikan ozentisi veletler ancak abd'nin yillardir kubaya attigi boklara, rusyaya attigi boklara bakip bakip kotulerler. Amerika birak bok atmayi, hafiften bir osuruk fislamasi yapsa hemen bizim amerikan ozentisi bebelerin haberi olur cunku bebelerin her seyi amerika olmus... Diziler, muzikler, filmler. Neredeyse sabah uyandiklarinda cnn falan izleyecekler ki yukarida bir cahil de komunizme karsi arguman olarak cnn belgeseli koymus... Oyle de zavallilar var iste...

Ataturk konusuna gelirsek... Ataturk'u cok seviyorum. O benim tanrimdir ona tapiyorum var mi lan otesi? Ama sevmeye de bilirdim. Komunistler ataturk'ten nefret ediyor ama yazik dile getiremiyor demissin. Abdullah gul'un goreve getirdigi ataturkculuk kultur bilmem neysi kurumunun baskani gecen tv'de ne dedi? "Bana ataturkcu denmesini kendime hakaret sayarim". Diyenler diyor, sen ancak klavye basindan dunyayi kurtar.

Allahin ulkucusu turkcusu komunizmi kotuler, allahin sakirti komunizmi kotuler, allahin ozentisi liberalistler ve kapitalistler komunizmi kotuler. Gel de gulme.

kuzey koredeki agliyan kalabaliklardan ne farkin var , onlar kim il sungu tanri olarak goruyor sen de yazmissin kimi gordugunu. Fark yok, o zmaan burda gelip ayy baksaniza nasil agliyorlar hahahha demek yok.

Koreliler agliyor diye laf mi yaptim la ben? Ataturk benim tanrim. Dunya'yi o yaratti ama mutevazi bir tanriydi belli etmedi, sadece modern turkiye'yi yaratmis gibi gorundu.

Korenin domdom baskani da korelilerin tanrisi olabilir oturur aglarlar kime ne lan? Kac kisi gitmis de kuzey korede bulunmus konusuyor? Ancak allahin guney korelisini alip abd'de vatandaslik teklif ediyorlar sallamasyon acitasyon hikayeler yazip oku diyorlar onlar da kamera karsisinda ben kuzey koreliyim ayagina okuyorlar.

Lan guney koredekiler bile kuzey koredekiler kadar cok sey bilmiyor. Siz kimsiniz haci? La bi soyleyin siz kimsiniz? Ogrenci misiniz mimar misiniz muhendis misiniz filozof musunuz ne la bu her seyi ben bilirim ayaklari? 2 yildir guney koreli bir kiz ile yazisiyorum, o bile kuzey hakkinda atilan iftiralarin hepsi yalan diye yazdi siz kimsiniz?

Bak kardesim, Ataturk'u sevemezsin, ona tapamazsin demedim.
    Bu senin dusunce ozgurlugundur saygi duyarim.
    Benim karsi ciktigim sey insanlara bir tanri figuruymus gibi gosterilmesi.
    Yahu bunu anlamaktan gercekten aciz misiniz? Ben cocuklarin beyninin yikanmasina karsiyim.
    Sizin neye taptiginiza, neyi sevdiginize degil.

Öyle veya böyle birileri gelip beyin yıkayacak. Bari böyle yıkansın... En azından faydalı bir yıkanma... Hatta radikal islamcıların, bakın dindar demiyorum islam-cı diyorum yani islamiyeti kendi çıkarları için pazarlamaya kalkan deyyuslardan bahsediyorum onların da beyni atatürk sevgisi ile yıkansa da temizlense... Pisliklerinden arınırlar...

Mantiginiz cok ilginc.
    Beyin yikanacaksa bizimkiler yikasin, engellemeyelim.
    Beyin yikamanin onune geceydik iyi degil miydi?

• ben kuzey korede yaşayan bir çiftçiyim. adım ming huo. belki biliyorsundur komünist 
    rejim burda halkın dış dünyayla bağlantı kurmasını, interneti, yabancı televizyonları 
    yasaklamış durumda. inanır mısın dünya kupasında yenildiğimiz maçları bile 2 gün sonra 
    izledik milletçe. ancak ülkemin güney kore'ye yaptığı son nükleer füze saldırısı sonrasında 
    garip bir şeyler oldu ve oğluma  yılbaşında amerikadan kaçak getirttiğim iphone ile şu an 
    internete bağlanabiliyoruz. ama her internete girdiğimizde acaba gizli polis peşimizde midir, 
    farkedip bizi içeri atarlar mı diye büyük korku yaşıyoruz. ama inanır mısınız bu siteyi buldum 
    ve artık gizli polis falan umrumda olmamaya başladı. muson yağmurları yüzünden telef olan pamuk 
    tarlamı bile unutuyorum bu siteye girince, inanılmaz deşarj oluyorum. ama kardeşim bir haftadır 
    bu huzurum da kalmadı, kardeşim diyorum çünkü kuzey kore'de biz herkese kardeşim diye hitap ederiz. 
    kardeşim uzun süredir seni takip ediyorum, açtığın bu fantazi başlıkların beni delirtiyor, geceleri 
    uyuyamıyorum, çocuklarıma şiddet uyguluyorum senin yüzünden. senin açtığın başlıklar ve verdiğin titreten 
    capsleri düşünmekten belimi doğrultamaz oldum, kocalık görevimi yerine getiremediğim için karım güney kore'deki 
    akrabalarının yanına kaçtı. şimdi kardeşim bu başlığını, kore'den türkiye'ye giden bir yük gemisinin gizli 
    bölmesinden yazıyorum. evimi barkımı sattım 50.000 kuzey kore won'unu birleştirdim ve bu ülkeden kaçmanın 
    bir yolunu buldum. kuzey kore polis teşkilatında internet biriminde çalışan amca oğlum sayesinde ip'ni ve 
    adresini tespit ettim. sen; perişanlığın feryadı sen yuvamı yıktın, psikolojimi bozdun benim. ama bunların 
    hepsini ödeyeceksin bu gemi türk kara sularına girdikten sonra. seni bulacağım ve senin açtığın bu güzel 
    başlıkların, bana bir liseli gibi atar yapma çalışmalarının hepsinin bedelini teker teker ödeyeceksin. şeref 
    yemini içtim liseli. artık benden kork. g-e-l-i-y-o-r-u-m.

• quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

ben kuzey korede yaşayan bir çiftçiyim. adım ming huo. belki biliyorsundur komünist 
    rejim burda halkın dış dünyayla bağlantı kurmasını, interneti, yabancı televizyonları 
    yasaklamış durumda. inanır mısın dünya kupasında yenildiğimiz maçları bile 2 gün sonra 
    izledik milletçe. ancak ülkemin güney kore'ye yaptığı son nükleer füze saldırısı sonrasında 
    garip bir şeyler oldu ve oğluma  yılbaşında amerikadan kaçak getirttiğim iphone ile şu an 
    internete bağlanabiliyoruz. ama her internete girdiğimizde acaba gizli polis peşimizde midir, 
    farkedip bizi içeri atarlar mı diye büyük korku yaşıyoruz. ama inanır mısınız bu siteyi buldum 
    ve artık gizli polis falan umrumda olmamaya başladı. muson yağmurları yüzünden telef olan pamuk 
    tarlamı bile unutuyorum bu siteye girince, inanılmaz deşarj oluyorum. ama kardeşim bir haftadır 
    bu huzurum da kalmadı, kardeşim diyorum çünkü kuzey kore'de biz herkese kardeşim diye hitap ederiz. 
    kardeşim uzun süredir seni takip ediyorum, açtığın bu fantazi başlıkların beni delirtiyor, geceleri 
    uyuyamıyorum, çocuklarıma şiddet uyguluyorum senin yüzünden. senin açtığın başlıklar ve verdiğin titreten 
    capsleri düşünmekten belimi doğrultamaz oldum, kocalık görevimi yerine getiremediğim için karım güney kore'deki 
    akrabalarının yanına kaçtı. şimdi kardeşim bu başlığını, kore'den türkiye'ye giden bir yük gemisinin gizli 
    bölmesinden yazıyorum. evimi barkımı sattım 50.000 kuzey kore won'unu birleştirdim ve bu ülkeden kaçmanın 
    bir yolunu buldum. kuzey kore polis teşkilatında internet biriminde çalışan amca oğlum sayesinde ip'ni ve 
    adresini tespit ettim. sen; perişanlığın feryadı sen yuvamı yıktın, psikolojimi bozdun benim. ama bunların 
    hepsini ödeyeceksin bu gemi türk kara sularına girdikten sonra. seni bulacağım ve senin açtığın bu güzel 
    başlıkların, bana bir liseli gibi atar yapma çalışmalarının hepsinin bedelini teker teker ödeyeceksin. şeref 
    yemini içtim liseli. artık benden kork. g-e-l-i-y-o-r-u-m. 

noktayı koymuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Arkadaşlar,liderleri ölünce abartılı yas tutanları izledik.ama bir türlü anlam veremedik.sonra öğrendik ki,daha önceki liderlerinde yas tutmayanları yada abartısız tutanları ağır para cezası uygulanmış.şimdi ki yasta ise,halefi oaln oğul cenaze töreninde bere ve eldiven takmamış ve halkada takmamasını EMRETMİŞ.hatta kontrol edeceklerni bildirmiş.
    Kuzey Kore ismini duyuyor ama başka birşey bilmiyordum.orada diktatörlük var.yani kölelik sistemi mi var?

hocam senin o okuduğun haberin esası şöyle;
    http://haber.sol.org.tr/medya/medyadan-bir-acayip-kuzey-kore-haberi-ahlaksizligi-haberi-50113

ayrıca kuzey kore, çin gibi namıdiğer sosyalist ülkeler sovyetler birliğinin yıkımından sonra sosyalizm den yan çizmiştir, şuan orada neoliberalizm etkisi altındadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: deli_poyraz

Onu bunu bilmem,diktatörlüğe en elverişli rejim kominizmdir,kominist olupta diktatörlükle yönetilmeyen kaç devlet vardır

1-) komünizm sadece tüm dünyada olabilir.
    2-) o dediğin şeyi sosyalizm varsayıp; küba ve venezüela da var
    3-) kübanın okuma yazma oranı %100, ev kirası yok, otobüs elektrik vs vergileri yok, venezüela da aynı sayılır.
    4-) okumadan gelmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: srtys

quote:

Arkadaşlar,liderleri ölünce abartılı yas tutanları izledik.ama bir türlü anlam veremedik.sonra öğrendik ki,daha önceki liderlerinde yas tutmayanları yada abartısız tutanları ağır para cezası uygulanmış.şimdi ki yasta ise,halefi oaln oğul cenaze töreninde bere ve eldiven takmamış ve halkada takmamasını EMRETMİŞ.hatta kontrol edeceklerni bildirmiş.
    Kuzey Kore ismini duyuyor ama başka birşey bilmiyordum.orada diktatörlük var.yani kölelik sistemi mi var?

http://haber.sol.org.tr/medya/medyadan-bir-acayip-kuzey-kore-haberi-ahlaksizligi-haberi-50113

ayrıca kuzey kore, çin gibi namıdiğer sosyalist ülkeler sovyetler birliğinin yıkımından sonra sosyalizm den yan çizmiştir, şuan orada neoliberalizm etkisi altındadır.

bence o eldiven degil soguktan elleri pembelesmis

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Modern çağın kölelik sistemi ; Komünizm

türkiyedeki kapital faşist düzendeki gibi 3500 tl yoksulluk sınırıyla 600 tlyle 4-5 kişilik aileyi sabahın 7sinde kalkıp 9da eve gelmekle geçindirmeye çalışınca kölelik değilde komünizm mi kölelik madem bilmiyorsun sus konuşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artı bir

bi kısım cahil çapulcular kuzey korenin KOMÜNİST BİR DEVLET olduğunu söylemiş.

bakın iyilik timsali, demokrasi aşığı, ileri demokrat liboş arkadaşlarım, komünizm'de devlet kavramı yoktur. komunizmde devlet yoktur. yoktur ulan liseliler anlamıyomusunuz. komunizm sınıfsız, sınırsız ve devlet kavramı olmayan bi biçim.. yıl olmuş 2012, ulan aç bi internetten tanımına bak bari. düşünmek gibi bi özelliğin yok, onu geçtim, sadece tanımını okusan zaten kendine gülersin kore komunist bir DEVLETTİR dediğin için.

işte böyle sevgili kapitalizmin düşünme yetisini kaybettirdiği, amerikan köpeği, ileri demokrat liboşlar, bugunkü dersimizde komünist bir devlet olamayacağını, onun olsa olsa sosyalist bir devlet olabileceğini öğrendik.

ha ayrıca kuzey korede sosyalist bi yönetim de yoktur, kim jong sung bildiğin dikdatörlüğünü paşa paşa kurup oğluna miras bırakmış, hatta onun oğlu da kendi oğluna yani kim jong un'a bırakmıştır.
    sosyalist bi devlette babadan oğula ülke bırakmak ne demek lan? adamlar sosyalizm adına bildiğin dikdatörlük yapıyor.

bi de kuzey kore sosyalist bir devlettir diyenleri de doğuşa havale ediyorum, babadan oğula nesil misiniz ulan?

harikasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Musculation

quote:

Orijinalden alıntı: srtys

quote:

bence o eldiven degil soguktan elleri pembelesmis

aksini iddaa etmek yerine kanıtlarımızla konuşsak?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.