Şimdi Ara

Kutuplarda Rüzgar eser mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kutuplarda rüzgar eser mi?

• Tabiki eser.
    Deniz ve karanın farklı sıcaklığından dolayı eser, karadaki yerlerin farklı sıcaklıkları dolayısı ile eser. Yani bir yer -15 diğer taraf -30 derece ise bu iki yer arasında hava akımı olacaktır. Rüzgarlar sadece dünyanın hareketine bağlı olarak oluşmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok
    Rüzgarlar sadece dünyanın hareketine bağlı olarak oluşmuyor.

Dünyanın hareketiyle oluşuyor mu ki? Ben sadece sıcak ile soğuk havanın yer değiştirmesi diye biliyordum. Dünyanın dönüşü nedeniyle rüzgar olacağını sanmıyorum.
  • Eser,kutup rüzgarları denen bir şey var,ayrıca sıcaklık farkından dolayı denizden karaya,karadan denize olan rüzgarlar heryerde vardır,dünyanın şeklinin sebeb olduğu rüzgarlar dışında.

@cc

Dünyanın hareketi rüzgarları etkiler.Eksen eğikliğinin etkisiyle Alizeler ve Batı rüzgarları buna örnektir.Ayrıca dünyanın batıdan doğuya dönmesi rüzgarlarının yönünüde etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 22 Mayıs 2010; 17:04:09 >
  • Dünyanın dönüşü nedeniyle "jet stream" denilen rüzgarlar oluşur. Uçaklar da bunları kullanırlar. Bu rüzgarlar yukarılarda(troposferde) oluşur.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jet_stream

quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

quote:

Rüzgarlar sadece dünyanın hareketine bağlı olarak oluşmuyor.

Dünyanın hareketiyle oluşuyor mu ki? Ben sadece sıcak ile soğuk havanın yer değiştirmesi diye biliyordum. Dünyanın dönüşü nedeniyle rüzgar olacağını sanmıyorum.

• Sadece sıcaklk farkından değil basınç farkından dolayıda rüzgar oluşur. Hatta asıl açıklaması budur rüzgarın. Yüksek basınç kesimlerinden alçak basınç kesimlerine olan hava akımına rüzgar denir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Sadece sıcaklk farkından değil basınç farkından dolayıda rüzgar oluşur. Hatta asıl açıklaması budur rüzgarın. Yüksek basınç kesimlerinden alçak basınç kesimlerine olan hava akımına rüzgar denir

Basınç farkını doğuran etken sıcaklıktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Sadece sıcaklk farkından değil basınç farkından dolayıda rüzgar oluşur. Hatta asıl açıklaması budur rüzgarın. Yüksek basınç kesimlerinden alçak basınç kesimlerine olan hava akımına rüzgar denir

Evet bunu yazarken aklıma gelmişti fakat tam hatırlayamamıştım. Düzeltme için teşekkürler :)
  • quote:

quote:

quote:

Evet bunu yazarken aklıma gelmişti fakat tam hatırlayamamıştım. Düzeltme için teşekkürler :)

Durun bende bir ilave yapayım. Atmosferde basınç sadece sıcaklıkla değişmez(?). Ama sıcaklıkla değişmeyen basınç rüzgar oluşturur mu bilemem :)

• Cevaplarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.