Şimdi Ara

Kütahya Bedelli Askerlik [ DETAYLI 28 GÜN ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu şimdiden açıyorum yeni girdim eve, aldığım tüm notları gün gün yazacağım.. 11. Bölüğe selamlar

EDİTLENECEK

1. GÜN:

20 mayısta Kütahya'ya saat 9 buçuk civarı geldim. Otogarda tugay otobüsü bekliyor. 15-20 kişi olduğunda tugaya doğru hareket ediyor. Ben saat 10 buçuk 11 gibi getirmişlerdi otobüs ile tugaya. İlk girişte sizi dışarda yere oturtturup covid-19 ile ilgili yakınlarınız veya kendiniz corona geçirdiniz bi diye küçük bir anket var dağıtılan kağıtlarda onu dolduruyorsunuz birde sıra sıra ateşiniz ölçülüyor kaç ölçüldü ise onuda yazıyorsunuz kağıda. Sonrasında sıra tugaya doğru giriş yapıyorsunuz. Girişte kendi maskelerinizi çöpe atıyorsunuz size verilen maskeyi takıyorsunuz. Tugaya ilk girdiğinizde uzun bir sıra oluyor. Görevli er askerler ilk girince bize tuşlu telefon hattı olanları arkadaki farklı bir sıraya gönderiyor. O sırada hem telefonlara bakılıyor hemde askercell olup olmadığına bakılıyor, android telefonları direk oraya çadır kurmuş olan yurtiçi kargo firması ile sağlam bir şekilde evinize göndertiyor. Ben gelmeden askercell almıştım. Sadece o sıraya girdim sıram geldiğinde telefonumdan askercell olup olmadığını kontrol etti. Sonrasında telefonun arkasına sticker yapıltırdı türkcell yazılı. Android telefonumu kargoladım. Kargo ücreti 30 TL dir. Askercell fiyatı 130 TL idi. Kendi telefonumu kargolatırken sivil hattımı cüzdanın içine soktum.Sonrasında sıranın devamında çanta araması diye sıraya sokuluyorsunuz ama bu sırada sadece çantanı aç diyor ilaç var mı diyor yok dersen hemen geri kapat diyip yolluyor seni var dersen ilaçları eline veriyor elinde taşıyorsun. Bu aşamaları geçtikten sonra X-ray e giriyorsunuz. X-Ray cihazına çantanızı yerleştiriyorsunuz sonrasında kendiniz cebinizde ki herşeyi çıkartıp geçiyorsunuz. Detaylı bir arama yapıldığını söyleyemem ama sim kartı çoraba sokmalar- elini yaralamış gibi yapıp yara bandına sarıp girenler vardı hiç gerek yok cüzdana atın zaten her şeyi kenarı çıkartıyorsunuz o şekilde cihazdan geçiyorsunuz kimse cüzdanınızı açıp bakmıyor. Bu aşamadan sonra artık tugaya giriş yapmış bulunuyorsunuz. Sıradaki işlemde elinize verilen ilaçları sorgulayan not alan bir asker var o kişiye ne ilaç kullandığınız hakkında bilgi veriyorsunuz. Bende kas gevşetici-ağrı kesici ilaç ve krem vardı. Elime verdiler. Sırada arkadaşım ile birlikte idim ilerde bunları kayıt edeceklerini ve arkadaşım ile ayrılacağımı düşündüğüm için ilaçları x-ray e girmeden önce çöpe atmıştım. İyikide atmışım zaten kullanmama gerek yoktu belki lazım olur diye almıştım ama siz önemli ilacınız olursa yaptığımı yapmayın tabiki :) Sonrasında sevk belgenizi görevli askere veriyorsunuz o Grup ve sıra numarası yazan küçük bir kağıdı köşesine zımbalıyor. Her Grup 50 kişi idi. Bu aşamadan sonra hep o 50 kişi ile birlikte hareket ediyorsunuz kayıt işlemleri boyunca. Çıktığınızda Grup eğer 50 kişiye tamamlanmışsa sizi grubun başındaki er asker ile bir alana götürülüyorsunuz. Orada sandalyelere oturtulup askerlik sigortası hakkında bilgi veriliyor Ücreti 20 TL. Zorunluluk yok isterseniz yaptırmazsınız nakit para geçiyor. Ama yaptırın gitsin zaten askeriyenin içine harcadığınız paraların yanında bu hiç bişey. Parayı ödedikten sonra sıra ile evrakları imzalıyorsunuz bir örneğide size veriliyor. Cüzdanınıza atın gitsin bir daha lazım olmayacak istemiyorlar sizden geri. Bu aşamayıda geçtikten sonra sizi grubun başındaki er askerle birlikte farklı bir yere götürüyor burada yer oturup işlemler için sıra gelmesini bekliyorsunuz. Biz güneşe oturup beklemiştik nerdeyse 30 dk civarı. Sıra bize geldiğinde valizlerimizi bekledğimiz alanda bırakıp içeri giriyornuz. içeride bir sürü masanın olduğu bir binanın içerisine girdirildik burada bir pisikolojik anket yapıldı. Ankette her hangi bir sıkıntınız olup olmadığı soruluyor. Sonrasında farklı bir odada sevk kağıdınızı görevli erlere gösteriyorsunuz o kişi sizin sağlık defterinizi doldurup onu size veriyor. Diğer odaya girdiğinizde sevk kağıdınızı tekrar başka sivil bir görevliye veriyorsunuz oda sizin kaydınızı yapıyor. Ondan sonra farklı bir er asker size büyük bir zarf veriyor. O zarfın üstüne hangi Bölükte olduğunuzu yazıyorlar. O aşamada hangi bölükte olduğunuz belli oluyor. Sonrasında bir döktora görünüyornusuz doldurduğunuz pisikolojik testi gösteriyorsunuz hiç bir şeyiniz yoksa direk çık diyor işlem bitiyor. Sonra sizi eşyalarınızı almak için bir deponun önüne geliyorsunuz. İçerde büyük bir beyaz poşet veriliyor elinizle açıyorsunuz ve sıra sıra görevli er askerler sizlere diş fırçası-jilet-köpük-şampuan-duş jeti-diş macunu-Havlular veriliyor. Askeri kamuflajı verirken kilo soruluyor ona göre veriyorlar. Ayakkabıyıda numara soruyor 1 numara büyük söyleyin ben öyle yaptım iyiydi ama aynı söyleyip memnun olanda vardı. Herşeyi aldıkdan sonra valizlerin olduğu alana tekrardan dönüyoruz. Orada eğer ayakkabısından memnun olmayan var ise gidip değiştirmesi için süre veriliyor gidip değiştirebilirsiniz.(AYRICA BU KADAR İŞLEM BOYUNCA SU İÇEBİLECEĞİNİZ HİÇ BİR YER YOK VE ÇOK YORULUYORSUNUZ SU ALMADIĞIM İÇİN ÇOK PİŞMAN OLMUŞTUM SİZ ALIN YANININZDA OLSUN 2 TANE). Burada araba ile gelen bir satıcı su satıyordu. Grupta aramızdan bir kişi gidip su almıştı 1 koli 24 adet susayanlar parasını arkadaşa verip içti. bende içebilmiştim :) . Burdan sonra artık valizler ve elimize verilen eşyalar ile bölüğe kadar 2 km yürüdük. Güneş ve çok yorucuydu. Bölük önüne geldiğimizde dedim ki valizle birde verilen o eşyalar ile o kadar yol yürüdükten sonra bot ile koşmak yürümek yormaz daha da askerlik boyunca dedim ki öylede oldu. Bölüğün içerisine sıra sıra alınıyorsunuz 10 kişi sıra ile. Girdiğiniz 10 kişi aynı koğuşta kalıyorsunuz. Bölük içerisine girdiğinizde bir yaka numarası veriliyor onu kamuflaja takıyorsunuz. Kaydını yaptıran koğuşuna çıkıp dolabına malzemelerini yerleştirip. Kamuflajlarını giyiyor. Herkes kamuflajını giydikten sonra hemen bölük önünde iştima yapılıyor ve akşam yemeği için yemekhaneye gidiliyor. Yemek haneye geldiğimizde saaat 6 buçuk 7 ye geliyordu. Akşam yemeğinde ilk gün barbunya ve ton balığı vardı konserve. Sonrasında koğuşa geçip serbest kalıyorsunuz üstünüzü değişip durabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ele7en -- 27 Haziran 2021; 21:27:43 >

• Ben özetleyeyim. Kütahya geçen herhangi bir şeyden nefret ediyorum artık. Bundan sonra yemeklerimi bile porselen tabakta değil cam veya plastikte yiyeceğim.

Herhangi bir iş nasıl en mantıksız şekilde yapılır bunu canlı canlı izledim. Arkadaş görüşlerini bildirsin bölüğü farklı umarım onun deneyimi pozitif olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aguen -- 17 Haziran 2021; 12:56:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aguen

Ben özetleyeyim. Kütahya geçen herhangi bir şeyden nefret ediyorum artık. Bundan sonra yemeklerimi bile porselen tabakta değil cam veya plastikte yiyeceğim.

Herhangi bir iş nasıl en mantıksız şekilde yapılır bunu canlı canlı izledim. Arkadaş görüşlerini bildirsin bölüğü farklı umarım onun deneyimi pozitif olmuştur.

Mantıksızlık konusunda katılıyorum. Yemek demişken makarna ve bulgur pilavı hariç yemekler bence güzeldi. Güzel derken dışarının standartlarında değil de askeri standartları için konuşuyorum. Hiç aç kalmadım veya dışarıdan yemek zorunda kalmadım.

Genel olarak ben devrelerime göre memnuniyetsiz ayrılmadım, ama bunun sebebi okuduğum sınırsız sayıdaki olumsuz yorum. Kafamda gitmeden çok kötü bir yer olarak şekillendirmiştim. Bu yüzden beklediğimin bir tık üstünde çıktı diyebilirim. Beni en çok rahatsız eden adam kayırma(giriş işlemleri ve iş mangasında) ve covid önlemlerinin yetersizliği oldu. O ortamda hasta olmamak gerçekten çok zor.

Bu arada bölükten bölüğe değişebilir tabi tecrübeler. Ben 1. bölükteydim. Hoş bizim bölük cehennem bölüğü diye geçiyordu fakat bu büyük ihtimal asker abartmasıdır. Bölükler arası çok aşırı farklar olduğunu düşünmüyorum.

• Arkadaşlar kaçıncı sıradaki celp tercihiniz geldi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizzz01 D kullanıcısına yanıt

benim ilk gelmişti. mayıs 2021

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedelli askerlik kaç gün ??
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.