Şimdi Ara

Kuşların gazabından kurtulamıyorum? Çözüm yok mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk343458

    Ağaç reçineleri olmasın, kuş pisliği çıkıyor ıslatıp biraz bekleyip siliniyor

    kuş pisliği verniği yakar ise pürüzlü bir yüzey bırakır.

    Evet, vernik yandığı için mi pürüz var, siyah leke hocam? Parmağınızı yüzey üzerine dokundurunca pürüz net hissediliyor. Tırnağımla kazımaya bile yeltendim, nafile. Biraz daha resim atayım yarın çekip, daha net gösterebilirim belki de.

    Şu başlığı buldum, aynı benim gibi bir diğer 208 sahibi ama renk siyah. Bu tesadüf mü yoksa değil mi :(

    http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30350



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Ekim 2014; 20:54:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Temizledikten sonra aracınıza mutlaka boya koruma yapın/yaptırın. Sürecğeiniz wax sayesinde kirler verniğe tutunamazlar. Kuru peçeteyle bile hafifçe silip temizleyebilirsiniz. Ne saman ki ıslatmanıza rağmen reçineyi, kuş pisliğini silerek boyadan temizleyemiyorsunuz, iyice yapışmış, o zaman anlayın ki waxlama zamanı gelmiş. Waxlamazsanız her türlü pislik, reçine, kuş pisliği verniğe işler, güneş yanığı riskiniz olur ve verniğiniz solar.

    Verdiğiniz bilgiler için sağolun, bugüne kadar Wax, pasta, cila, koruma gibi konulara hiç bulaşmadığım için biraz tecrübesizim. Peki bu Wax işlemini yaptırınce mevcut siyah/koyu kırmızı lekerden kurtulma imkânım var mıdır?

    Rica ederim. Boya koruma mevzusu aslında çok basit ama detaylı bir keyif dalı. skodaturkey forumuna bakın çok şey öğrenirsiniz. Yapacağınız wax bu tip kirleri temizleme işlemi değildir. Bir boya koruma işlemdir.

    Aracınız önce yıkanacak. Sonra sil dediğimiz hamrumsu silgiyi andıran malzemeyle tamamen temizlenecek. bu kil her türlü kuş pisliğini, reçineyi, balata tozunu, zifti boyaya zarar vermeden içine çeker temizler. Sonra aracınız bir daha cilalı şampuanla yıkanacak. Buraya kadar olan yapılan işlem temizlik.

    Bundan sonra aracınıza gerekiyorsa lokal ya da tam olarka pasta atılacak. Bu verniği sönük eski aracınız varsa yapılır. Ya da verniğinizin üstünde çok fazla kılcal çizik varsa. Bundan sonra da tam cilalama yapılır. Bu bir kaplama dğeil ince aşındırmadır. Verniği iyice temizleyip parlak hale getirir. Bu yapılan işlemler de parlatma.

    Son olarak aracınıza wax, sealant veya nano koruma yapılır. Temel işlevleri aynı içerikleri değişkendir. ÖZetle vernik katmanınızın üstünü çok ince bir flm tabakası ile kaplarlar. Kaygan, toza, suya, kire dayanıklı bir yüzey oluştururlar. Yüzey tutucu olmayıp kaygan olduğundan, araç daha geç kirlenir. Toz üstünde kalmaz rüzgrla gider. Kuş pisliği, zift, reçine verniğe işleyemeden hafifçe silmenizle temizlenir. Yani hem kirlenmeye karşı, hem fiziksel ve kimyasal aşınmaya karşı direnç oluşturur. Bazı sealant'lar yüksek ısı direncine sahiptir. Dolayısıyla aracınız koyu renkse yazın güneş altında boya yanığı olmasını engeller. 285 dereceye kadar koruma sağlayan sealantlar vardır. Bu ne demek? kırmızı aracınız varsa 10 sene sonra pembeye dönmeyecek, lacivert aracınız varsa donuk matlaşmayacak demek. İşte bu işlem de boya koruma. Dolayısıyla waxlama ya da mumlama kir çıkarma değil, araç temizlendikten sonra aracın mağruz kalacğaı dış etmenlere karşı bir -korumadır-


    Bunu düzgün işletmeler en aşağı 500 liraya yapar. Kendiniz 500 liralık malzeme alıp aynı işlemi en az 4-5 sefer yapabilirsiniz malzemenizle. Türkiye gibi kirli, tozlu, kuru atmosferi olan ülkede yılda 1 kere boya koruma özelliklede klasik waxla yapılan yetmez, genellikle yılda iki uygulama iyidir. Kendi garajı olanlar her mevsim bir kere, hatta 2 ayda bir yapsalar araçlarını çok iyi korurlar.

    Wax dediğimiz bir tür palmiyenin mumudur. Karnauba mumudur. Suya dirençli kaygan yüzey bırakır. Sealant ise sentetik ğüründür içinde doğal wax yanında başka kimyasallar ile koruması daha gelişmiştir. Dayanıklılığı waxla aynıdır.

    Nano ürün dediklerimiz kimyasal ürünlerdir ve mikron bazında gözenek doldurma özelliğine sahip olduğundan kaydırıcı etkileri çok daha yüksektir. Ayrıca bazıları yüzeyde hafif derecede darbe koruması da sağlar. Dayanıklılığı daha uzun sürelidir.

    Bir de en son seramik koruma çıktı o da, nano ürünün seramik içerikli versiyonu. Seramik çok sert ve parlak bir yüzey verebiliyor. Etkisini uzun süre koruyor. 2000 lira civarı.

    Wax içerikli korumalar deterjanla, yağmur suyuyla zamanla çözüldüklerinden, aracınızı sık yıkatıyorsanız koruyucukları daha kısa süreli olur. Nano ve seramik koruma yüzeyde daha sağlam katmanlar oluşturduğundan daha dirençlidir. Seramik korumanın 2 yıl dayandığı -iddia- ediliyor. Benim düşüncem wax, sealant 3-5 ay, nano 6 ay, seramik 9-12 ay koruma sağlar şeklindedir.

    Saf karnauba mumlu temel boya koruma vernik katmanına hiçbir şekilde zarar vermez uzun vadede. Zaten her türlü cilalı yüzeyde ve ahşap korumadada çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bunun dışındaki koruma ürünleri kimyasal katkılı ve bunların uzun vadede vernik katmanına olumsuz etki yapıp yapmayacaklarını görmek özellikle nano ve seramik koruma için henüz biraz erken. Sealantlar biraz daha güvenli ürünler. Ama araçınızı 15-20 sene kullanmak gibi bir gayeniz yoksa bunşara çok takılmasanız olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk343458

    Ağaç reçineleri olmasın, kuş pisliği çıkıyor ıslatıp biraz bekleyip siliniyor

    kuş pisliği verniği yakar ise pürüzlü bir yüzey bırakır.

    Evet, vernik yandığı için mi pürüz var, siyah leke hocam? Parmağınızı yüzey üzerine dokundurunca pürüz net hissediliyor. Tırnağımla kazımaya bile yeltendim, nafile. Biraz daha resim atayım yarın çekip, daha net gösterebilirim belki de.

    Şu başlığı buldum, aynı benim gibi bir diğer 208 sahibi ama renk siyah. Bu tesadüf mü yoksa değil mi :(

    http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30350

    Kuş yanıkları derecesine göre zımpara-polisaj ile gideriliyor. Forumlarda bolca örneği var. Ama boya durumunuz da önemli vernik tabakası fazla incelmemiş ve yanığın astara inmemesi gerek. Resimlerden sizdekilerin sadece üst kısımda polisajla alınabilecek yanıklar oldugunu düşünüyorum. Ama bence öylece kalsın ha çok kafanıza takılıyorsa uygulamayı komple araca yaptırın zira alabula olur oda çirkin olur.




  • Başlığı açalı epey vakit olmuş beyler ama kuşların hain saldırısı artarak bugün devam etti. Kesinlikle KIRMIZI renge karşı garezleri var, bakar mısınız su mıçışa, adeta katmerli yapmış, bildiğin çamur mıçmışlar sanki!
     Kuşların gazabından kurtulamıyorum? Çözüm yok mu?
  • kuşlar arabaya pisliyorsa o şehirden kaçacaksın arkadaş ! demek ki hiç ağaç kalmamış, kuşlar şehir merkezındekı 3-5 yapay agaca dadanmıs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın aynı durumdan ben de muzdariptim. 1 ay kadar aracı park yerinde bıraktım yurt dışına çıktığım için. Geldiğimde aracın her yeri kuş pisliğinden dolayı boya yanığı olmuştu. Bir de Ankara'nın sıcağı bastırınca kuş pisliği neredeyse kaputu delip geçecekmiş. Boş camsil şişesine temiz içme suyu doldurup aracın bir yerine koyun. Araca binmeden sabahları etrafında 1 tur atın. Olan kuş pisliklerine sıkın. Erken müdahale edince şişenin püskürttüğü tazyikle her türlü çıkıyor kuş pisliği. Elinizi bile sürmenize gerek kalmıyor. Bir de çok kafaya takmamak lazım. İlk gördüğümde üzülmüştüm daha kazasız, boyasız aracımdaki lekelere. Zamanla gözüme görünmemeye başladı.

    Ek: Aracım kırmızı ve ben de kuşların bilerek yaptığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 23 Aralık 2014; 20:39:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FirstClass

    Yazın aynı durumdan ben de muzdariptim. 1 ay kadar aracı park yerinde bıraktım yurt dışına çıktığım için. Geldiğimde aracın her yeri kuş pisliğinden dolayı boya yanığı olmuştu. Bir de Ankara'nın sıcağı bastırınca kuş pisliği neredeyse kaputu delip geçecekmiş. Boş camsil şişesine temiz içme suyu doldurup aracın bir yerine koyun. Araca binmeden sabahları etrafında 1 tur atın. Olan kuş pisliklerine sıkın. Erken müdahale edince şişenin püskürttüğü tazyikle her türlü çıkıyor kuş pisliği. Elinizi bile sürmenize gerek kalmıyor. Bir de çok kafaya takmamak lazım. İlk gördüğümde üzülmüştüm daha kazasız, boyasız aracımdaki lekelere. Zamanla gözüme görünmemeye başladı.

    Ek: Aracım kırmızı ve ben de kuşların bilerek yaptığını düşünüyorum.

    Aynen hocam, işin acı tarafı aracımı 7/24 güvenlik kamerası ile takip edecek halimizin olmayışı ve kapalı garaj sıkıntısı. Farkedince çoook geç olabiliyor. Bu da işin en pis tarafı :(




  • Bugün aracı yıkattım. Tavanda yine kuş nereye mıçtıysa oradaki verniği yakıp pürüzlü bir yüzey oluşmasına sebebiyet vermiş. Arabayı çok seyrek yıkatıyorum. Bu yüzden mi yoksa vernik mi dandik acaba? Ne yapmak lazım?
  • araciniz metalik boyami? şu yöntemi deneyin şeffaf kaplama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vernik dandik veya Kuş pisledikten sonra araç hiç yıkanmadan kızgın güneşte uzun süre beklemiştir.Yapacak birşey var oda kuşlar pisleyince hemen temizleyeceksiniz yoksa aracınızı bombalamaya devam ederlerse aracınız bu gidişle verniksiz kalacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 22 Temmuz 2015; 17:54:01 >
  • çözüm çok kolay,ağaç altlarına elektrik telefon kablosu geçen yerlere parketme
    Kuşlar sana uymaz mecbur mıçacak wc yi bilmezler,sen onlara uy.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Bugün aracı yıkattım. Tavanda yine kuş nereye mıçtıysa oradaki verniği yakıp pürüzlü bir yüzey oluşmasına sebebiyet vermiş. Arabayı çok seyrek yıkatıyorum. Bu yüzden mi yoksa vernik mi dandik acaba? Ne yapmak lazım?

    Dandiklikle alakası yok, kuş pisliği asidik alındırıcı bir madde, çoğunlukla yeidklerin tohumların içeriği yüzünden. Güneş altında bu asit oldukça etkili olup verniği birkaç günde yakabiliyor. Çözümü makine ile kalın pasta, yetmezse yüksek kum zımpara sonra makine ile pasta ve cila. Evet o kısımdaki verniğiniz az bir miktar incelecektir ama sonuçta tertemiz olacaktır.
  • Beyler konu biraz eski ama dertler taze, şunu eklemek isterim; kuş pislikleri yapıldıktan kısa bir süre sonra tırnakla kazıyacak kadar serleşiyor, adeta çimento. Ne kadar dikkat ederseniz edin, ne kadar yumuşatırsanız yumuşatın, özellikle vernikli metalik renklerde silerken çizik oluşmasını engellemek nerdeyse olanaksız. Allah bu kuşları ıslah etsin. Tabi kapalı garajın önemi ortaya çıkıyor...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.