Şimdi Ara

KUŞADASI'NDA YAŞAMAK (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
33
Favori
141.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • digiogi kullanıcısına yanıt
    Elektrik kesintisi kronik bir sorun olarak yok. Kanalizasyon sıkıntısı da yok denebilir, şöyle ki evlerde sıkıntı yok ama kışın belli başlı noktalarda şiddetli yağışlarda göller ve şelaleler oluşur Didim kış aylarında ne kadar soğuk olur bilmiyorum ama adada en soğuk kış bence bu kıştı ve en soğuk haftasında -2-0C civarıydı.
  • Selamlar. Herkese hayırlı Ramazanlar. Otizm tanısı konan 3 yaşında bir oğlum var... Denizi çok seviyo. Ona çok da iyi geliyor deniz. Bütçem fazla yok. Sadece yazları kalmak için Yarısı kredili olmak üzere 80-90.000 TL arası bakıyorum. Bilgisi olan veya yardımcı olacak biri var mı. Özelden veya buradan cevaplarınızı bekliyorum. Allah'a emanet olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de baktim 200 den asagi yok denize yakin istiyorsaniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz kış oturabilinecek bir yer mi yoksa sadece4-5 aylık sezonluk bir yer midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanJOU

    yaz kış oturabilinecek bir yer mi yoksa sadece4-5 aylık sezonluk bir yer midir?


    Konuyu görünce çok şaşırmıştım ciddi ciddi büyük şehirden Kuşadası'na yerleşen var mı diye gerçekten de varmış. Hem sorunu cevaplamak adına hemde şaşkınlığımı paylaşmak istedim.

    Ben İzmir'de yaşıyorum 32 yaşındayım. Türkiye'de çadır & karavan turizminin çok yaygın olduğu 1990 lardan itibaren tatil yazlarım hep Kuşadası'nda geçti. sonra okuduk turizmci olduk 2000 lerde bu seferde iş için Kuşadası'nda çalıştım. En yakın arkadaşım iş için Kuşadası'na yerleşti (oda Aydınlıydı turist rehberi kendisi) hemen hemen her cuma günü mesai bitiminde soluğu yanında alırım birlikte vakit geçiririz. Yani özetle kendimi bildim bileli Kuşadası ile iç içeyim.

    1990larda her şey güzeldi. Kuşadası sakindi, genellikle Aydın Denizli ve İzmirlilerin yazlık beldesiydi. Otelleri full turisti bol ve turistin otelin dışında da görebileceğiniz, barlar sokağı hareketli bir yerdi. Yazlıkçılar genellikle pazarın kurulduğu gün şehir merkezine gelir, yerli nüfusu zaten azdı ve insanlar genellikle liman bölgesindeki kafeteryalarda vakit geçiriyor olduğundan ilçe sanki yabancı bir ülkede olduğunuz hissini yaşatırdı inceden. tabi bunda gemi yolcularının da etkisi oluyordu. Turistlerin çoğunluğunu İngiliz, İskandinav ülkeleri oluşturuyordu.

    1990ların ortasında Kuşadası Söke yoluna yapılan Uydukent projesi ile birden konutlar yükselmeye başladı buna paralel olarak nüfus artmaya başladı ama şehrin mevcut alt yapısı bunu özellikle yaz aylarında karşılayamıyordu. Uydukent nispeten şehir merkezinin dışındaydı ancak orada yaşanan sorun konut inşasını şehir merkezine kaydırınca bu sefer de ulaşım ve trafik sıkıntısı ortaya çıktı. 2007 yılında ilçedeki üniversitenin yüksek okuldan 4 yıllık fakülte olmasıyla birlikte öğrenci sayısı da artınca ve öğrencilere hitap ettiği mekanlarda açılınca, Kuşadası bir anda İzmir Kordon'a döndü. tabi yapılan marina ve avm, ile birlikte tam bir şehir havasında Kuşadası, özellikle 1990 larla kıyaslayınca.

    Tabi böylesine bir değişime uğrayan Kuşadası'nda yaşam nasıl? açıkçası dar bir alanda kurulan mağazalarla birlikte her şeye çok rahat ulaşabiliyor, temin edebiliyorsunuz. Çarşısı hala daha turistik bir çarşı ama fazla turist olmadığından artık pek kalabalık değil o yüzden oda çehresini değiştirip 'sevgi yolu' olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 'City center' diye tabir edilen bölge ben 6 yaşından beri aynı belediye binasından denize doğru uzanan o caddede inanın İzmir trafiğinden daha tıkalı olabiliyor. sahilde ise starbucks, üsküdar çaycısı vs. gibi mekanlar ise içindeki 'tikilerle' Alsancak Kordon'u aratmıyor.

    Böylesine büyüyen ve gelişen ilçeye hem Söke yoluna hemde şehir içine trafiğe bir çözüm bulmak için viyadükler, alt geçitler yaptılar ama nafile. toplu taşıma açısından ise hala tek seçenek daha peugeot J9 minibüslerin çektiği dolmuşlar var.

    ÖZetle tatil, yazlık belediye iken, bir ilçe belediyesine dönen ancak mevcut şehir planlaması, ilçenin alt yapısı, buna pek mümkün olmamasından ötürü artık 2 özelliği de barındırmayan çarpık yerleşmenin kurbanı olmuş, kalabalık bir yerleşim yeri.

    yerli nüfustan ötürü 12 ay aktif bir ilçe, onu söyleyebilirim. eskisi gibi yazın açık olan dükkan ve mekanlar kışın kapanmıyor. Araç yada motor yoksa ulaşım sıkıntı. Hele ki şehir merkezinden uzaktaysanız. ki merkezdeki evler aşırı fiyatlı olduğu için uzakta olacaksınız. Onun dışında çok fazla yerli nüfus olduğu için o mekanların çift fiyat yada fahiş fiyat uygulaması yok, liman bölgesindeki restoranlarda iyi bir balığı mezelerle birlikte ortalama bir fiyata yiyebilirsiniz. Mekan alternatifi bol, Hayal kahvesi bile var, ama İzmir'e yakınlığı en büyük avantaj bu tarz aktiviteler açısından.

    Açıkçası Kuşadası bir Mordoğan, bir Foça, bir Cunda gibi yaşanabilir bir tatil ilçesi değil, Kuşadası artık bir Bodrum, bir Çeşme gibi çarkın içine girmiş özelliğini güzelliğini sadeliğini kaybetmiş, bir ilçe.

    Benim gözümden durum böyle.




  • pilotsak kullanıcısına yanıt
    Sayın yüzbaşı ben de bu ayın sonunda adaya taşınacağım bana da yardımcı olursanız sevinirim .Ben emekli öğretmenim ,sitenizde uygun evler varmıydı yardımcı olursanız sevinirim.tşk.
  • pilotsak kullanıcısına yanıt
    sitenizde kiralık ev var mı.tşk
  • Kuşadası Değirmendere mahallesinde kipanın arkasındaki yüksek bloklarda daire bakıyorum ama ortalama 80-120bin arası fiyatlar değişiyor, birçok ilan mevcut tavsiye edermisiniz o dairelerin yasal sıkıntısı falan var mıdır? tapulu falan deniyor ama sonradan başımız ağrımasın bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar şuan Kuşadasında olan var mı aranızda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gündür kuşadasındayım hem tatil hem gezecek hemde ev bakmak için geldik. Ailece. 30 yaşımı doldurmadan İstanbul dan kaçmak için çalışmalara başladım bile bu gruba Bakarak öncelikle kuşadasına geldim. Görüş ve fikirlerimi yazacağım buradan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,Kuşadasına tayinim çıktı.2017 eylülde Kurban bayramı sonrasında Kuşadasına kiralık ev bakmaya gideceğim.Ancak hiçbir bilgim ve tecrübem yok.Emlakçıların da elinde oyuncak olmak istemiyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek yada yardımcı olabilecek kişilere yönlendirecek dostlara ihtiyacım var.
  • Ben de İstanbul'dan bir iki sefer Kuşadası'na gidip geldim. İlerde ev işini düşünebiliriz diğer arkadaşların yorumlarını takipteyim
  • Kuşadasında değeri artan ve elit mahalle olmaya başlayan...AVM ye yakın Karaova mahallesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu müstakil yeni villa, yollar geniş, kaldırımlar yeni ve oldukça geniş AVM ler yanı başınızda, yaz kış şehir gúrültüsünden uzak rahat bir yaşam ve havası MÜKEMMEL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekleyelim biraz o zaman.Ekimde bakarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşadası 5m migrosa yakın olan varmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuşadası yaşamından çok şey beklememek lazım.Yazları çok sıcak ve kalabalık.Kışları aşırı rüzgar ve yalnızlık var.Dostluk yok denecek kadar az.Hele maddi durumunuz zayıfsa daha kötü.Kiralık ev yerine ,ev satın almak daha mantıklı.Bu süreçte emlakçılardan uzak durmak lazım.Her türlü ale vere,dale vere mevcut emlakçılarda. Yoksa 4000 kişi bu sektörden nasıl geçimini sağlıyor orada. Orada yaşayan yabancılar bile emlakçılardan kaçmalı der.Bir eve bakmaya gittiğinizde,sizden önce gelmiş ve evi gezen 2-3 emlakçı ile karşılaşmanız normaldir.Evi size kiralayana kadar,o evi,ev sahibini ve Kuşadasını öve öve bitiremezler. Zannedersiniz ki her yer kötü,sadece burası çok iyi.Her yer pahalı sadece Kuşadası ucuz gibi şeyler anlatılır.Ama herşey ev için imzayı atana kadar.İmzalar atıldıktan sonra emlakçı parasını alır birdaha sizinle muhattap olmak istemez.İyi denilen ev sahibi gider,yerine sizi sattın almış ,emir vaki biri gelir.Herşey pazarlık bitene kadardır.O yüzden başkasının tatlı diline kanmadan,kendi görüşleriniz ile ev bakın derim.Bulabilirseniz ev sahininin kendisi ile muhattap olun.En önemlisi para verirken banka üzerinden paranızı verin.elden vermek her zaman risk taşıyor,ispat edemezsiniz sonra.
    Benim Kuşadası’nda ki beklentim ile karşılaştığım manzara farkli çıktı.Daha yaşanası bir yer beklerdim.Beton bina ve yalnızlık içindeki insanlardan başka bir şey göremedim.Kısa süreli gelip tatil yapıp kaçanlar için güzel gelebilir.




  • fedorac0re F kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz yerden bende ev almak için bakıyorum.Çok dikkat etmek gerekiyormuş aynı daireyi birkaç kişiye satanlar olmuş.Lütfen dikkat edin.Ama bence güzel bölge.Gidip canlı görecegim gezip dolaşıp yaşayıp görmek şart.Gönlümüze göre olsun.Bitmiş daire tercih edin.Ucuz diye kaba daire alıp mağdur olan uyanıklar zarar etmiş.Bilginize.Bende siz gibiyim önce araştırıyorum.Sonrada gidip inceleyecegim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet Ekinci -- 25 Ekim 2017; 4:23:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet Ekinci

    Bahsettiginiz yerden bende ev almak için bakıyorum.Çok dikkat etmek gerekiyormuş aynı daireyi birkaç kişiye satanlar olmuş.Lütfen dikkat edin.Ama bence güzel bölge.Gidip canlı görecegim gezip dolaşıp yaşayıp görmek şart.Gönlümüze göre olsun.Bitmiş daire tercih edin.Ucuz diye kaba daire alıp mağdur olan uyanıklar zarar etmiş.Bilginize.Bende siz gibiyim önce araştırıyorum.Sonrada gidip inceleyecegim.


    Deneyimlerini buraya yazarsan bilgileniriz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fedorac0re

    Kuşadası Değirmendere mahallesinde kipanın arkasındaki yüksek bloklarda daire bakıyorum ama ortalama 80-120bin arası fiyatlar değişiyor, birçok ilan mevcut tavsiye edermisiniz o dairelerin yasal sıkıntısı falan var mıdır? tapulu falan deniyor ama sonradan başımız ağrımasın bilgisi olan var mı?

    Bahsettiğiniz yer uydukent diye geçiyor. Çok uzun zaman önce belediyenin giriştiği bir projeydi. Kooperatif olarak birçok kişi girmişti. Uzun yıllar bitirilemedi. Son 2-3 yıldır epey toparladılar. Mevkii olarak merkeze uzak olduğundan yerli halk pek rağbet göstermedi. Şimdi etrafında yapılaşma hızlandı ve her geçen yıl fiyatlar yükseliyor. Aracınız var ise sıkıntı çekmezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.