Şimdi Ara

Kuş ölür sen uçuşu hatırla Ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski sevgilimin whatsapp grubunda yazıyor anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Kuş Ölür, Sen Uçuşu Hatırla" Atasözünün Anlamı

"Kuş ölür, sen uçuşu hatırla" atasözü, bir kişinin hayatının son bulmasıyla onun iyi işleri ve eylemlerinin hatırlanmaya devam etmesini öğütler.

Hayatta iken yaptığımız güzellikler, başkalarına gösterdiğimiz iyilikler ve bıraktığımız miras, geride kalanlar tarafından unutulmaz. Atasözü, geçici olan bedeni terk etsek bile bıraktığımız izlerin kalıcılığını vurgular.

Kuşların uçma yetenekleri gibi, her bireyin de kendine özgü nitelikleri ve yetenekleri vardır. Bu yetenekleri hayata geçirerek, toplum üzerinde olumlu bir etki bırakırız.

Atasözü, ölümün kaçınılmaz olduğunun farkına varmamızı ve buna göre yaşamamızı hatırlatır. Ölümden sonra geriye kalanların bizi güzel anılarıyla hatırlaması için, hayattayken iyi ve hayırlı işler yapmaya teşvik eder.

Özetle, "Kuş ölür, sen uçuşu hatırla" atasözü, ölümün ardından insanların bıraktığı izlerin ve yaptıkları iyiliklerin önemini vurgular. Herkesin bu dünyada kendine özgü bir uçuşu olduğunu ve bu uçuşun geride kalacak iyi anılarla hatırlanması gerektiğini hatırlatır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşte tam olarak bu

Kuş ölür sen uçuşu hatırla Ne demek

• Sana kuş demiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun kuş olmasını sağlayan uçma özelliğidir aslında. Aslında çok derin bir anlamı vardır. üstad Füruğ'unun dizeleridir. Bana ben olduğum için değer verme diyor. Bana benim özelliklerim için değer ver diyor. Atıyorum ellerimiz beş parmaktan ibaret fakat onların sayesinde karnımızı doyuruyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elbet birgün elindeki ot,esrar,kokain yada her neyse biter sen onun kafasını hatırla

yani benim gibi malı heryerde bulamazsın kafasını hatırla diye
  • kuş ötmüyor demiş
  • anı yasa demis

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cok guzelmis bence.

Edit: Mutluluk andir, biter, anisi kalir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 25 Mayıs 2015; 2:16:01 >
  • Eyvallah hocam :) zekz

• quote:

Orijinalden alıntı: TipsizSap

Eyvallah hocam :) zekz

Hocam benim bahsettiğimden de daha derin bir anlamı var. Mesela biz insanlar uçabilsek bir sinekten farksızız. Ama bizim sinek olmamamızı sağlayan özellik uçamama özelliğimiz gibi gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinsel organı kuş olarak düşünmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafafafafa -- 25 Mayıs 2015; 2:44:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.