Şimdi Ara

Kurye olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: apparel

İstanbul'dayım. Yazın kendime sıfır motor alacağım ama ona kıyıp kurye yapmam o motoru sadece gezmek için kullanırım. Motoru şirket versin.

Peki adresleri çok iyi bilmemiz gerekiyor mu? Ben şahsen çok iyi bilmiyorum sorarak falan bulamaz mıyız? Çok geç mi götürürüz öyle ?

Zaten bütün burger king'lerde çalıştığın bölgenin haritası olur ordan gösterirler 1 kaç ay gideceğin yeri sende işten çıktıktan sonra kendi motorunla 1-2 turalarsın etrafı olur biter :)
  • benim arkads ehliyeti aldigi gun dominsta ise girdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Ehliyet alacak durumun yoksa hiç heves etme. Çok kazançlı bir iş olduğunu mu zannediyorsun. Ayrıca mcdonalds ve dominos gibi yerler tecrübesiz elemana motor verip kuryelik yaptırmazlar. En az aktif 2 yıl a2 ehliyetli olman lazım. Adres bulma falan dert değil onların eğitimini zaten verirler.

Hocam amacım kazanç öncelikli değil. Ben büyük miktarda motosiklet tutkunuyum yazın muhtemelen bir işe girip çalışmam gerekecek. Madem çalışacağım sevdiğim alet üzerinde çalışayım hep zevk alarak işimi yapmış olurum kolay geçer diye düşünüyordum.

@bursagsli hocam bunlar pahalı vede gereksiz gibi göründü bana açıkçası

Hocam %100 aynı durumdayız şu an. Yaşını bilmiyorum ama ben de yazın çalışacağım ehliyet almak lazım öncelikte ama.Benim yaş 17, hem tecrübe kazanmak hem de sevdiğim aletin üstünde iş yapmak isterim. İlla dominos gibi yerlerde iş düşünmemek lazım, evrak dağıtan şirketlerde var çoğu zaten CBF150 kullanıyor. Öyle yerlerde iş bulunabilir ama öncelikle ehliyet şart.

Aynen hocam bende öyle düşünüyorum herhangi bir yerde olabilir mesela sokak arasında bir dönerci. Ehliyeti alsam direk bir yere girerim ama ehliyet şu an alamıyorum ya . :)

@06zampara06 hocam öyle olucak ise süper olur benim için :)

• Dominosta paketçiyim bende.

Görüldüğü kadar kolay bir iş değil. Yağmuru var soğuğu var. Ayrıca kurye olmak istiyorsan kesinlikle evrak falan işine gir. Kesinlikle dominosa girme

• quote:

Orijinalden alıntı: patronizm

Dominosta paketçiyim bende.

Görüldüğü kadar kolay bir iş değil. Yağmuru var soğuğu var. Ayrıca kurye olmak istiyorsan kesinlikle evrak falan işine gir. Kesinlikle dominosa girme

Neden evrak işi hocam günlük kaç km geziyorsun
  • quote:

quote:

Kaç km bilemiyorum işin durumuna göredir.

Dominosta sadece paket atmıyosun.

Menüye gidiyosun,kutu yapıyosun,telefonlara bakıyosun,temizlik yapıyosun,yok efendim şubede hamur yok diğer şubeye gidip hamur alıyosun böyle saçma sapan işler yapıyosun.

• quote:

quote:

quote:

Kaç km bilemiyorum işin durumuna göredir.

Dominosta sadece paket atmıyosun.

Menüye gidiyosun,kutu yapıyosun,telefonlara bakıyosun,temizlik yapıyosun,yok efendim şubede hamur yok diğer şubeye gidip hamur alıyosun böyle saçma sapan işler yapıyosun.

Sadece kuryelik olması gerekmezmi ya çok saçma

• @apparel ben Bursa da bir kargo firmasında moto kurye yim.

Trafik berbat
    -her an bir yerden aradan araba önüne fırlıyor...
    -Sinyal vermeden önüne kırıyorlar
    -Ağır araçlar 80-90km ile gidiyor.....
    -insanlar sabırsız
    -yasak olmasına rağmen bayır Çıkarken -inerken hatta viraj içinde solladı lar......
    bunları düşün
    Allah muhafaza bir kaza yada hafif çarpma oldu diyelim haklı olsan da ehliyet yok tutanak tutalım deseler ne yapacaksın...
    kursa yazıl 300-500lira neyse iş yerine git sınavı bekliyorum dersin alırlar...
    maaş tan 200-20 lira ödersin kazanırsın avans alır Ehliyet cepte..

yemek dağıtmak tan sa başka işe bak derim başlangıc Pide lahmacun cu olabilir daha az iş temposu olur...

hangi iş olursa olsun hangi firma olursa olsun 1iş yapmazsın burası Türkiye
    ben isim bittiği halde akşam 6 ti dan 7 e boş boş oturup minibüs gelmesini buna etiket-barkod yapıştırmaya bekliyorum benim işim mi değil!!!!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aldığın riske değmez. Kokoreç,sucuk ekmek,köfte ekmek satmak daha mantıklı. Risksiz,getirisi daha iyidir.
  • bir kaza veya insana carpma durumda ehliyrtiniz olmadigi icin asli kusurlu olup karsidaki insanin zarar gormesi veya olmesi durumunda hapiste senelerce yatabilirsiniz

• Arkadaşlar eksi yanlarını duyunca soğumadım değil ama hep kötü düşünmemek lazım. İlla birine çarpacak mıyım iyi düşünelim düzgünce çalıştım motosiklet sürmeyi çok iyi şekilde öğrendim paramı kazandım böyle düşününce iyi geliyor. Ufak bir yerde işe girmeyi planlıyorum :)
  • Normalde şirketin motoruyla çalışırsın. Bazı yerler kendi motorunla çalışmanı isteyebilir.

Gerçekten çekilir dert değil. Şanslıysan günde 10 saat çalışırsın (Bazı yerlerde 12 saat) ve sadece pakede çıkmazsın. Çöp atarsın, depoya mal indirip-çıkarırsın, market alışverişine gidersin vs. Binbir türlü müşteri var onlarla uğraşıp durursun. Müşteri adresi yanlış verir, deli divane gibi döner durursun.

Beykoz/Kavacık çevresi için konuşuyorum, tecrübesiz adamın maaşı 1200'dür ama öyle her yer tecrübesiz adamı işe almaz.
    Ayrıca ehliyetin yoksa hiç bulaşma bile. 3-5 kuruş kazanıcam diye büyük meblağlar çıkmasın cebinden.
  • İlla birine çarpacak mıyım diye düşünme. Yayalar çok dikkatsiz olabiliyor. Lap diye yola atlıyorlar ve korna basarak gelsen bile sizi farketmiyorlar.
  • Benden naçizane tavsiye,dikkate alırsınız veya kafanızın dikkatine gidersiniz.

Bir kere ehliyetsiz işe başlayamamanız lazım,fakat siz arkadaşlarınızın ehliyetsiz çalıştıklarını yazmışsınız.

Sakın kanunsuz işler yapmayın,bütün evraklarınız tam olsun yoksa,Allah korusun bir kazada,vb. başınız çok ağrır.

Ben kurye değilim,gözlemlerime göre işleri kolay gibi durmuyor,ben 1-2 saat çekemiyorum trafigi,özellikle şehir içinde.

Ehliyetin dışında tecrübe lazım,trafikte yaşanılanları bir bilseniz.Unutmayın bu bir bisiklet değil;Allah korusun birinin veya kendinizin hayatına.......

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kurye olmasam başka bir işte yine 12 saat çalışacağım. Ve muhtemelen işi sevmeyerek çalışacağım en azından kurye olarak çalışırsam günün büyük bir kısmını çok zevkli bir şekilde tamamlayacağım. Evet trafik hakkında ve yayalar hakkında söylediklerinizde çok haklısınız ama mümkün olduğu kadar dikkatli olursam belki bu riski en aza indirmiş bulunurum. Ehliyeti en yakın zamanda almayı düşünüyorum zaten ehliyetsiz motosiklet sürmek eziyetten başka bir şey değil korkulu olur her an insan. Ben rahatı severim korkusuzca gazlamak isterim :)
  • Uzaktan davulun sesi hoş gelir, sizin dikkatiniz tek başına yetmiyor maalesef.

Bir musibet bin nasihatten iyidir.

Kazasız sürüşler dilerim.

• Ehliyetsiz birisine carpasan ve ölse o kişi kendini nasıl savunacaksin. Bilerek yapmasan bile ehliyetin yoksa direk suçlusun

• bu ne lan. harifin ehliyeti yok kuryelik yapacakmış. sen git ehliyetsiz bisiklet kullan.
  • kurye olarak tavsiyelerimi yazayım. ehliyetini mutlaka alman gerek öncelikle. ilk defa bu işi yapacaksan adres bilmiyorsundur adres öğrenmenin en kolay yolu dominosta çalışmak. dominosta başla motorunu da onlar verir honda spacy. en az 7-8 motorcu olur şube durumuna göre 15-16 motrcu olan şubeler biliyorum. mutlaka birileri adres tarif eder sana öyle öyle öğrenirsin. bölgeyi işi iyice çözdükten sonra başka bir yere geçersin zaten çünkü piyasada (bursa için konuşuyorum) en az parayı dominos veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.