Şimdi Ara

Kurusıkı nerede kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
26.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hem gerçek hemde kurusıkı silahlar nerede kullanılır?
    aslına bakarsanız nerde kullanılıp, nerede kullanılmayacağını pek ala hepimiz biliyoruz ama, yasal olarak neredeyse hiç bir yerde ateşlenemiyor. gerçek silahı geçtim, kurusıkı için ateş edildiğinde ve suça karıştığında gerçek silah gibi değerlendiriliyor ve cezaları eşit. yani çıkıpta kurusıkı silahı havaya sıksanız polis peşinizde... üzerinizde yakalansa yine suç. peki madem kullanamayacağız, hatta taşıyamacağız bile, biz bu alete neden para veriyoruz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kurusıkı Nerelerde Kullanılır?

Kurusıkı, barut içermeyen ve gerçek mühimmat ateşleyemeyen tabanca veya tüfek gibi silahlarda kullanılan bir tür mühimmattır. Ses kartuşu olarak da adlandırılan kurusıkıların çeşitli kullanım alanları vardır, bunlar şunları içerir:

• Eğitim: Polis memurları, askerler ve diğer güvenlik görevlileri, gerçek mühimmat kullanmadan silah kullanma becerilerini geliştirmek için kurusıkı kullanırlar.
    • Film ve televizyon: Film ve televizyon yapımlarında gerçek mühimmatın kullanılması tehlikeli olabilir. Bu nedenle, silahların ateşlenmesi gerektiğinde gerçekçi bir ses efekti oluşturmak için kurusıkı kullanılır.
    • Spor: Bazı sporlarda, örneğin atıcılıkta, hedef pratiği için gerçek mühimmat yerine kurusıkı kullanılır.
    • İşaret fişeği: Bazı kurusıkı kartuşları, dikkat çekmek veya sinyal vermek için işaret fişeği olarak kullanılır.

Bilmen gereken önemli bir nokta:

Kurusıkı tabanca taşımak birçok ülkede yasa dışıdır. Kurusıkı tabanca taşıma cezası, bulunduğun ülkenin yasalarına göre değişebilir. Bu nedenle, kurusıkı tabanca taşımadan önce yerel yasaları kontrol etmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Korkutmak için
  • silahı var bunun desin millet diye
  • arkadaşlar yasal olarak nerede kullanılır diye soruyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: uazro

arkadaşlar yasal olarak nerede kullanılır diye soruyorum..

bilader yasalı var mı bunun? silah adı üstünde, git adamın kafasının önünden sık öldürür, ama 2 metre uzagndan sık yaralar yakar
  • Meskun mahal dışında... Git dağa,bayıra,kıra kimse karışmaz... İstediğin kadar mermi yak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Meskun mahal dışında... Git dağa,bayıra,kıra kimse karışmaz... İstediğin kadar mermi yak...

şükür ilk mantıklı cevap
    başka varmı?
    sadece ağaçlara, kayalara sıkmak içinmi o kadar para veriliyor yani?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Havalı mı- Airsoft mu
    6 yıl önce açıldı
    Hangi bıçak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Onun amacı ses çıkarmak başka birşey değilki... Mermi yakmaktan zevk alıyorsan alacan çıkacan şehir dışına istediğin kadar saydıracan...
  • Düğünlerde kullanılabilir mesela. Tehlikesi ortadan kalkmış olur en azından.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Düğünlerde kullanılabilir mesela. Tehlikesi ortadan kalkmış olur en azından.

o da yasak
  • yere sıktığımı hatırlıorum hemde dagda flan deıl yanı kadıkoy rıhtımda kimsede dönüp bakmadı :)
  • benim silahlara karşı ilgim var.şuanlık 2tane kurusıkım bitane havalıtüfeğim var.şöle diyim,bizim şehir dışında uzak arsamız var.oraya gideriz ara sıra arkadaşlarla mangalımızı yaparız 1-2 şarjör mermi boşaltır eğlenir geri geliriz.bukadar.
  • eğer 21 yaşının üstündeysen poligonlara git kendi silahın varsa 1.5 lira civarı bi mermi hedef falan var sıkıyosun rahat rahat ama yok para vermem diyosan dağa bayıra çık
  • yanlış hatırlamıyorsam mesken mahal ve ana yollara 500 metre uzak olan bir bölgede kurusıkı silahı kullanabilirsin... :)

Tüfek için ise ruhsat ve bölgede avlanma belgen olması gerekiyor...
  • Köy düğünlerinde kullanırsın ancak, şehirde enseliyorlar
  • git yerleşim dışında bir yere, dik şişeleri vur
  • Bu silah sevgisi nedir ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uazro

arkadaşlar yasal olarak nerede kullanılır diye soruyorum..

karadenizde git bizim memlekete trabzona gerçek silahta yasal adamlar görüyolar karakol komutanı kendisi diyo biliyorum hepinizde silah var çekip göstermeyin belinizden çıkartmayın dokunmam ama belinizden çıktıqını gördüqüm anda hakkınızda yasal işlem yaparım

yer mekana göre deqişir kırsal kesimler önerilir
  • ruhsat gerektirmiyor ancak silahın faturasını silahla birlikte taşımanız gerekiyor.
    ayrıca silahı kullanabilmek için faturanın kullanan kişiye ait olması gerekiyor.
    meskun mahal olan yerlerde sıkmak yasak,
    arada dağa bayıra gittiğimizde zevk için sıkılır rahatlanır.
    1 metreden yakında kalıcı zararlar verebilir.vücuda dayanıp sıkılırsa öldürür.
    o yüzden hiçbir silahın olmadığı gibi bu silahın da şakası olmaz
  • arkadaşlar bugün bi silahçı abimizle konuştuk. o nedenle sordum bunu.
    yasaların ne gerektirdiğini ben biliyorum. benim söylemek istediğimi yada sormak istediğimi anlamadınız (bazı arkadaşlar) yasal olarak kullanımı bu kadar sınırlı bir aleti neden alıyoruz diye sormaya çalışıyorum ben.
    @saldıray5520
    silah sevgisi falan yok hocam

@flyingraper
    taşınması derken, belde taşınması yasak. ne fatura nede başka bişey bu yasağın önüne geçemiyor.
    ancak torba yada çantada, şarjorde mermisi olmadığı takdirde taşınmasında bir kusur yoktur. bu durumda fatura gerektirmez. yalnız, yakalanırsa elinizden alınır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.