Şimdi Ara

Kurum İçi Yatay Geçiş Yapan Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merak ettiğim bir soru istediğim ünivde okumak için kurum içi yapmayı düşünüyorum zorluk kısmı nasıl,nasıl başardınız ,neler oluyor? Biraz bahsederseniz sevinirim.

• @edlerbest1907

İtü metalurji ve malzeme mühendisliğinden itü elektronik ve haberleşme mühendisliği %100 ingilizceye geçti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 17 Ağustos 2021; 11:53:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt

Kimya mühendisliğinden geçtim  etiketlediğin için teşekkürler. Arkadaşın sorusuna gelecek olursak geçmek istediğin bölüme ve okuduğun üniversiteye göre değişiyor. Her üniversitenin kurum içi yatay geçiş kriteri aynı değil. Odtüde ösym puanına da bakılıyor mesela. Bence bu konuda itü daha adil davranıyor sadece ganoya bakıyor. Gano eşitse kredisi fazla olanı alıyor.

Zorluğuna gelirsek eğer makina elektrik matematik kimya gibi kısmen orta puanlı mühendisliklere geçebilmek orta zor arası zora daha yakın 3.5-3.6 civarı bir ortalama gerekiyor. Tabi bu geçmişte geçilen puanlar. Bu puanı yapıp da geçememe gibi bi ihtimal de var. Belirli kontenjanlar var başvuranlar arasından seçiliyor.(Kişinin ileri fizik ileri mat ileri kimya kısacası ayt konularına hakimiyetine göre değişir)

Bilgisayar, elektronik haberleşme, uçak, endüstri, kontrol otomasyon bölümlerine ise geçiş gerçekten zor denilebilir. Kontrol ve endüstri 3.7 3.8 civarı, ehb uçak endüstri 3.8 3.9 civarı. (Ben 3.88 ile geçtim).Bilgisayar bölümü ise genelde 4le alıyor. 3.95le geçen görmüştüm 1 keresinde ama diğer seneler 4le alıyor hep.

Ben çok uğraştım yapmak için. Grup ödevlerinde vs yatay geçiş yapacağımı söylemek gibi bir gaflete düştüm mesela. Karaktersiz 2 kişi bunu duyunca takmadı oek görevlerini ben zaten yapmak zorunda olduğum için. 3 kişilik ödevi tek başıma yaptım.

Bi keresinde yatay yapma şartlarını karşılamam için almam gereken derslerden birisi açılmadı dönem. Ön şart bi ders olmadığı için kimse peşine düşmedi. Ama ben yatay geçiş yapacağım için almak zorundaydım. Yine binbir uğraş imza topladım hocalarla konuştum falan açtırdım.

Havuz sınavları da zor oluyor iyi çalışmak gerekiyor. Ama çalışınca yüksek ihtimalle iyi puan alıyorsun. 2 sınav dışında koca yıl çalıştığımın karşılığını alamadım diyebileceğim sınav yok.

Benim gibi çalışmayı sevmeyen biriysen çok zorluyor. Ben şu çalışma temposuna alışana kadar çok çektim. Üni sınavına hazırlanmak gibi olmuyor. Üni sınavına çalışırken çalışma zamanlarını kendim ayarlayabiliyorsun. Mesela çalışmak istemediğin bir gün eline kalem almama gibi bi özgürlüğün var. Ama yatay geçişte sürekli hazır olman lazım. Özellikle online dönemde sürekli ödev, popquiz, ara sınav falan oluyor. Hepsinden iyi almama rağmen cb aldım bi dersten bu sene mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• edlerbest1907 kullanıcısına yanıt
    Eski bölümüm..

Hocam 3. yarıyılda mı geçtiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam bunu deneyeceğim ünivde yatay geçiş için 70/100 gno gibi bir şart aranıyor ama kurum içi olarak belirtmemişti açıkçası yksden artık midem bulandı böyle yapmayı düşünüyorum.Eğer seversem ve istersem adam akıllı kovalayacağımdan eminim ama dediğiniz şekilde bir bilgim yok nasıl bunu başarabilirim sadece ortalamam yeter mi ekstradan gitmek istediğim bölümün derslerini almam gerekir mi ? Veya gidince sıfırdan mı başlarım okumaya?

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

Evet. 5. Yarıyılda sadece fakülte içerisindeki bölümlere geçiş var

hocam geçince 1.sınıftan mı başladınız yoksa kaldığınız yerden devam şeklinde mi oldu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaldığım yerden devam ettim. 36 kredi almıştım 27si siyle birlikte geçtim ehbye. (1. Sınıf dersleri tüm bölümlerde %90 ortak)O geride kalan krediler zaten kimya müh. Giriş, teknik resim ve python dersleriydi yani kimyanın bölüm dersleriydi. Onlar yerine ehbye giriş etik ve 1-2 ehb bölüm dersi vardı onları aldım . ek olarak aldım daha doğrusu. Normal 2. Sınıf öğrencilerle beraber okurken ben 1 -2 adet ek ders aldım ehbnin 1. Sınıfından. Okul uzamıyor yani. Sadece giriş ve etik dersini ve 1 2 bölüm dersini alıyorsun ek olarak o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 17 Ağustos 2021; 17:7:4 >
  • LELEB kullanıcısına yanıt

İtü için konuşursak geçiş yaptıktan sonra alıyorsun geçeceğin bölümün derslerini normal olarak. Okul uzaması söz konusu değil. Herkesin kendi bölümünde aldığı 1. Sınıf derslerinin ortalamasına bakılıyor.

anladım hocam teşekkürler.

• Rica ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.