Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.993
Cevap
3
Favori
429.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10.4.3 ü xbench ile test ettim 10.4.1 e göre 20 puanlık artış oldu özellikle disk test sonucu baya bi arttı test sonucu şöle

10.4.1

Results = 37.90--------57.50 (10.4.3)
    Cpu Test =30.46---------66.83 (10.4.3)
    Thread Test =72.66---------62.85 (10.4.3)
    Memory Test =60.38---------83.75 (10.4.3)
    Quartz Graphics=58.16----------58.89 (10.4.3)
    Open GL =39.97---------42.92 (10.4.3)
    User interface =61.53---------72.91 (10.4.3)
    Disk Test =15.85---------42.01 (10.4.3)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolampx -- 2 Şubat 2006 18:42:16 >
  • ilginç bir test sonucu,open gl düsükken user interface yuksek,bendede tam tersi çıkıyor,onboard gma 900 ün kalitesizliğinden olsa gerek,sırf develer çalışabilsin diye gma900 QE ve CI destekliyor,fakat bu iyi performans gösterdigi anlamına gelmiyor, sürücüleri olmadığı için QE ve CI desteklemeyen sendeki GeForce mx440 daha iyi sonuc veriyor user interface te,sürücüleri olsa coşacak demekki
  • user interface ne işe yarıyor bide bizdeki ethernetlerin çalışması nedeni nforce3 çipseti olduğundan mı kaynaklanıyor benim ethernet anakarta entegre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolampx -- 2 Şubat 2006 23:05:23 >
  • http://snapshot.opera.com/mac/m90p1.html

bunu denemenizi öneririm,universal opera,henuz ilk beta ama güzel calısıyor
  • polat ben çok uzun zman önce macgirl'le konuşurken o söylemişti..sataya olmuyorsa 5 6 dolara sata ide dönüştürücü var işlem hızını etkilemiyor. kullan diye..
    yazıcıoğluna bir bak varsa alalım cidden şahane olur
  • evet ya bak aklımdaydı ,dün neden hatırlatmadın hocam duallayer dvd bakmaya gittiğimdeee
    bu arada 10.4.4 ancak duallayer dvd ye yazılabilo,dün sordum tanesi 12 ytl cik ve hönk olarak geri döndüm(bi önceki version icin 10 taneye yakın dvd ziyan ettigimi düsününce)
    buyrun burdan yakın
  • http://forum.osx86project.org/index.php?act=Msg&CODE=03&VID=in&MSID=8167

burdaki kext in xpress200 ide yi hızlandırdığı söyleniyor,benim sistemde mac kurulu degil,kurulu olan arkadaslar deneyebilr ,fakat terminal komutları gerekiyor
  • x200 değilde x300se olsa oluverecek ama epeydir bunu denemek aklımda çünkü xbench de score u bi opengl birde random cache write düşürüyor...
  • özellikle maccalica ilgilenecektir bu haberle,jas dün bir patch hazırladığını soyledi,bi kaç kişi denedik test amaçlı,bendeki xpress200 chip setli anakartta hiç bir degişikliğe yol açmadı ama test eden diger arkadaşlarda iyi sonuç vermiş,
    http://win2osx.net/forum/showthread.php?t=2807
    söz konusu patcle ilgili link ve ayrıntılar yukarda,kısaca generic4.2b patch i isoya uyguladıktan sonra bu patch i isoya uyguluyoruz aynı yontemle,deneyip basarılı sonuc alan arkadaslar olursa ne ala

not;ati chip setli anakartlardaki ide yavaslığı için hazırlanmış bir ppf patch i,sadece bu tarz bir anakarta ve buna benzer bir sorunu olan arkadaslar denesin bence.

• Hemen bu akşam deniyorum. Bi aksilik olmazsa sonuçları yarın yazarım.
  • ya arkadaşalr xbench la sistemi analiz ettim ama sonçlardan pek anlamıyorum

http://img137.imageshack.us/img137/1200/picture16dn.jpg

biri bana sonuçların iyi mi kötü mü olduğunu söyleyebilir mi?
  • kaydırmışsın toplam score çıkmamış bonwe save as seçeneğinde text olarak kaydedersen copy & paste yapabilirsin.
  • ya ama hala 10.4.1 kullanıyorsun bonwe
  • quote:

Orjinalden alıntı: teeching

kaydırmışsın toplam score çıkmamış bonwe save as seçeneğinde text olarak kaydedersen copy & paste yapabilirsin.

toplam score 70 küsürdü

quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

ya ama hala 10.4.1 kullanıyorsun bonwe

ya aslında 10.4.3 dvd indircektim ama 10.4.4 ü bekliyorum(daha stabil olması dileğiyle)
  • quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

özellikle maccalica ilgilenecektir bu haberle,jas dün bir patch hazırladığını soyledi,bi kaç kişi denedik test amaçlı,bendeki xpress200 chip setli anakartta hiç bir degişikliğe yol açmadı ama test eden diger arkadaşlarda iyi sonuç vermiş,
    http://win2osx.net/forum/showthread.php?t=2807
    söz konusu patcle ilgili link ve ayrıntılar yukarda,kısaca generic4.2b patch i isoya uyguladıktan sonra bu patch i isoya uyguluyoruz aynı yontemle,deneyip basarılı sonuc alan arkadaslar olursa ne ala

not;ati chip setli anakartlardaki ide yavaslığı için hazırlanmış bir ppf patch i,sadece bu tarz bir anakarta ve buna benzer bir sorunu olan arkadaslar denesin bence.

Evet. Mükemmel sonuç. Hiçbir problem yaşamadan sadece 25 dk. da sistemi kurdum. HDD skoru %3 lerden %37 lere çıktı ve kaplan zincirlerini kırıp kükremeye başladı. Ortalama skor %57 yani benim G4DP den 3 kat fazla. Ve makina sadece 25 sn'de kendini boot ediyor.

• aslında nisan a kadar daha doğrusu ilk intel işlemcili macler ortaya çıkana kadar tam bir performans beklemiyorum makinelerden, ilk sistemlerin çıkmasıyla beraber kullanılan chipset e uygun anakart işlemci ve diğer bileşenleri edinebilirsek ve tabiki sistemide bypass edebilirsek o zaman stabilize ve performans bekliyorum, benim makinenin şu anki xbench skoru 60 larda filan ama normal şartlarda G5 iminkine yakın bir performans beklerim açıkcası G5 imin x bench skoruda 100 civarı ffilandı yanlış hatırlamıyorsam. en azından şimdilik sistemi kurcalayıp yeni bilgiler ediniyorum diye bakıyorum olaya
  • dual boot sırasında sorun yasayan arkadaslara;chain0 dosyasını c sürücüsüne acıp boot inidosyasında gerekli degişikliği yapmak bende sonuc vermemişti,aynı yontemi dün bir başka arkadasta denerken şunu keşfetti arkadaşımız,boot secenekleri geldiginde mac os x i seçip enter yerine F8 e bastığında mac in boot loader ina ulastığını farketti ve o noktada istedigi işletim sistemini secebildi.

minik bir edit; bende denedim yukardaki cümleyi su sekilde degistiriyorum;işletim sistemi seceneklerinden mac os u secip enter yaptığınız anda F8 e basın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 7 Şubat 2006 15:03:41 >
  • bu da olmadı yaw mac os x i seçip f8 bastığımda xp nin güvenli kip seçenekleri olan ekran çıkıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolampx -- 7 Şubat 2006 23:09:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DaVinci

aslında nisan a kadar daha doğrusu ilk intel işlemcili macler ortaya çıkana kadar tam bir performans beklemiyorum makinelerden, ilk sistemlerin çıkmasıyla beraber kullanılan chipset e uygun anakart işlemci ve diğer bileşenleri edinebilirsek ve tabiki sistemide bypass edebilirsek o zaman stabilize ve performans bekliyorum, benim makinenin şu anki xbench skoru 60 larda filan ama normal şartlarda G5 iminkine yakın bir performans beklerim açıkcası G5 imin x bench skoruda 100 civarı ffilandı yanlış hatırlamıyorsam. en azından şimdilik sistemi kurcalayıp yeni bilgiler ediniyorum diye bakıyorum olaya

hoca xbenchte 100 üzerinde hatta 110 üzerinde puan alanlar var.
    bu test bence gerçekçi değil pek.
    önemli olan her programı hatasız ve stabil çalıştırması bence.
    varsın G5 ten yüzde 20-25 az performansla çalışsın,razıyım...

• Sonunda MacOsX 10.4.3 ü kurmayı başardım. Makinem intel 845 GEBV2 anakart , intel celeron 2.0 -İŞLEMEMECİ- . 512 Mb RAM . Buna rağmen sorunsuzca çalışıyor, hatta evdeki ibook G3 700 Mhz den bile hızlı çalışıyor. Doğrudan DVD den boş bir hardisk üzerine install ettiğimden , hard diski 6 gb görme gibi bir problemi de yok. Henüz Adobe Creative Suite kurup deneyemedim. Ancak kilitlenen herhangi bir uygulama yok, oldukça stabil. Hatta windows dan daha stabil ! Anakartın üzerindeki tüm bileşenleri -ethernet ve ses kartı - otomatik olarak görüp tanıdı.

Sistemi kurabilmek için forum sayfalarını defalarca okumuştum. Bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim

Aynı şekilde ben de benzer donanıma sahip olup kurulumda sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.