Şimdi Ara

Kurtuluşun yolu sadece hatırlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Esselamu aleykum ve râhmetullah ve berakatuh.
    Elbette ki benim bir cürmüm olmadığı halde ben bu konuyu ALLAH rızası için açıııyorum.Okuyup okumamak size kalmış.Eğer müslümanım diyorsanız lütfen ALLAH rızası için okumanızı rica ediyorum!

Ey müslüman yada başka dine mensup yada hiç bir dine inanmayan arkadaşlarım sizlere sesleniyorum özellikle müslümanlara! Size ramazan ayında indirilen Kuran'ı neden açıp Türkçe'sini okuyup anlamak istemezsiniz? Neden hep nefise uyup bu dünyanızı düşünürsünüz ? Şaka mı geliyor ALLAH'ın azabı, şöylede derseniz ki ben müslümanım nasıl olsa cennete gireceğim diye tabiki kalbinizde en ufak bi iman varsa ALLAH gireceğinizi söylüyor lakin tevbe etmeden af dilemeden giderseniz ki her an gidebilirsiniz kimsenin garantisi yoktur varsa garantisini göstersin! Sanmayın yaptıklarınızın bedelini ödemeyeceksiniz! Bedelini ödeyip öyle gireceksiniz lakin o bedel öyle bi hafif bedel değildir ALLAH'ın merhameti, azabından daha çoktur. Lakin öyle bi Yüce varlık düşünün ki onun azabı ne kötüdür! Yakıtı insanlardan ve taşlardan olan cehennem vardır.

Nefis'i yenmek kolay değildir ama buna imkan vardır nefsi terbiye edebilirsiniz ve göreceksiniz ki nefisle biraz inatlaşıp nefisin dediğini yapmadığınızda anlayacaksınız ki size hiç bir zarar gelmeyecek aksine faydası olacaktır.
    Şimdi şöyle diyeyim bu dünya da gördüklerimiz, istediklerimiz okyanusta bi damla olsa ahirette okyanusun kendisi olsa ...? Nefsi yenmek öyle bi zanaattır ki aynı Cihad gibidir, en büyük savaş insanın nefsi ve şeytanı iledir. Eğer yenersek ki yeneceğimize inanıyorum. ALLAH (c.c) kaldıramayacağımiz yükleri bize yüklemez. Her zaman bir çıkış yolu vardır.

Gelelim asıl konumuza tamamen dünyevi işlerinizi bırakın demiyor Yüce Yaratan, ama tamamen dünyevi de çalışmaynz.
    Size indirelen, yani insanlara bize indirilen Kuran'ı neden okumayız çok mu zor ? Hayır sadece nefis ve şeytan baskı yapıyor sanki çok zor gibi gösteriyor inanın bir zamanlar ben de öyle idim. Elhamdülillah artık öyle değilim inşallah. Oturdum bilgisayarın başına youtube dan açtım 1. sureden başladım mealli Kuran dinlemeye ve herşey yazıyor Kuran'da size yol gösteriyor çok kolay yahu günde 15 dakika dinlesen kime zararı olur.Aksine öyle bi faydası var dır ki bilseniz şaşarsınız.

Patronunuzun size dediği işleri ikiletmeden yaparken ALLAH (C.C) sana diyor ki günde 5 vakit sadece 5 vakit namaz kıl dosdoğru ol mükafatın çok büyük olacak. Bunu anlamak çok önemli, ALLAH (c.c) kitabında sürekli tekrarlıyor. Düşünüp uygulan diye indiye indirdik. "Düşünün" diyor !
    Hakkınızı helal edin sadece yazmak istedim. Ben en aciz kulum benim yazdıklarimi önemsemek yada önemsememek size kalmış.
    https://www.youtube.com/watch?v=bUwBOHkwyBM dinlemenizi rica ediyorum interne Saff suresi türkçe yazın Mahir hocayı bi dinleyin bakalım hepiniz ALLAH'a emanetsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acizkul0606 -- 26 Temmuz 2016; 15:20:29 >

• Allah(c.c) paragraf arası bırakın diye bir şey demiyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız.Yazının hepsini okumadım ama Kuranın Türkçesini okuyup anlamak her Türk musluman için şart. Maalesef daha da ileri gidip Kuran nasıl olsa çok derin anlamları olan bir kitap ben okusam da tam anlayamam diyen insanlarımız da var.

• Acizkul0606 A kullanıcısına yanıt
    Tamam kardeşim, ama dediğim gibi metini parçalara ayırırsan okuyan insan yorulmaz okurken veya vaz geçmez.

Dikkate aldım ALLAH'ın rahmeti üzerine olsun.

Orijinalden alıntı: Survival

Paragraf boşluğu olsa daha düzgün olmaz mı sende yorum yazıcam diye yazma lütfen. imla ve yazım kuralları diyoruz biz buna.

İmla kuralları mı
    Adam paragraf yazsaydı 3 - 4 tane paragraf bırakabilirdi 3 - 4 paragraf yapmadı diye ağlayacağına yazdıklarına cevap ver adamın.
    Gerçi adam troll çıktı da neyse.

Nefis ve şeytan öyledir ki çok zekice yerlerden vurabiliyor. Önemli olan onlarla savaşmak, en büyük savaştır. Eğer yenersek ne mutlu bize. Asıl kurtuluşa erenler oluruz inşallah. ALLAH'ım bize rahmet ve mağfiret etsin.

:Okumadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ben en yakin zamanda Turkçe Kuran alip okuyacagim. hep aklimda vardi.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.