Şimdi Ara

Kürtleri Türkleştirmek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
226
Cevap
3
Favori
8.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk kimliğini çok parçalı oluştan dolayı tartışırken Kürt kimliğinin çok parçalılığını atlıyoruz. Öyleya kim Kürt?

Kurmanci, Sorani, Kelhuri
    Sanjari, Judikani; Urfi, Botani, Bayazidi, Hakkari, Koceri, Jezire; Aqrah, Dahuk, Amadiyah, Zakhu, Surchi; Qochani, Erzurumi, Birjandi, Alburzi; Herki, Shikaki, Sorani, Erbili, Pişdari, Kerküki, Hanakini, Kuşnavi, Mukri, Süleymani, Bingirdi, Garrusi, Ardalani, Sanandaji, Varmava, Garmiyani, Cafi, Kolyai, Kermanshahi, Garrusi Sanjabi, Malekshahi, Bayray, Kelhurî, Kordali, Faili, Leki
  • Ne dersek diyelim şunu kabul etmek zorundayız. Bir milleti millet yapan tarihte kurduğu devletlerdir. Bir dili de dil yapan o dilde verilmiş edebi eserlerdir. Kendi devletini kuramayan, kendi dilini geliştiremeyen bir millet başka milletlerin kültürlerine tabi olmak zorundadır. Aborjinlerin de kendilerine göre bir dili kültürü vardı. Bence en makul olanı kendilerinden daha üstün olan Türk kültürüne empoze olmaları, uyum sağlamaya çalışmaları ki başka ülkelerin elinde oyuncak olmasınlar. Kürtün de Türkten başka dostu yoktur.
  • sn berat

dilin gelişmişlik seviyesinin kürtlerin vede kültürlerinin yok sayılmasını onların aşşağılanmasını gerektirmiyeceğini tekrar vurguluyorum

ayrıca kültürleri ölçmeye ne dil nede başka birşeyin kıstas olamayacağını kültürleri ölçmenin yarıştırmanın mantıksız olduğunuda söylemiştim

eğer türkçeyle kürtçeyi yarıştırısak bi iranlıda çıkar farsçayla türkçenin edebi gelişmişliğini yarıştırma hakkına sahip olur
    farsça edebi özellikler bakımından türkçeden çok üstündür ama bunun edebiyat haricinde hiçbir anlamı yoktur
    ---------------------------------------------------------------------------
    sn lehrer

dediğiniz gibi bir devlet kurulmaya kalkışılsa meselesi konuyu biraz saptırıyor gibi
    çünkü konumuz bizim kürtlere yaptığımız asimilasyonun doğru yada yanlışlığı
    ve bu politikanın sonuçları

dediğiniz yeni devlet meselesi sadece insanlar üzerinde korkutma aracı ile baskı kurmak,
    yapılanları haklı olarak göstermek için türetilen bir savdır
    böyle birşeyin mümkün/ faydalı olmadığını en koyu kürt milliyetçiside bilir, en akıllısıda , en cahilide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar0011 -- 13 Ekim 2008; 17:20:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: @lperen
    Ataturk cumhuriyetin başlarında İngilizlerin galeyanına gelen Kürt aşiretleriyle yıllarca uğraşmıştır

Ama Kürtler, umumiyet itibariyle o aşiretlere destek vermemişlerdir. Şimdi örgüte çoğunluk olarak destek vermedikleri gibi...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: was

quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

Ancak bu durumda bile Kürtlerin bunada karşı çıkacağından da bir şüphem yok. Kafalarına emperyalizmin soktuğu nifak tohumları körelecek gibi değil zira.

Kürtlerin İdris-i Bitlis'in Yavuz Selim'e biat edip uymasından 1923 'e kadar gelen macerası sizi doğrulamıyor.
    Kürtler Osmanlı Bayrağı altında 500 sene huzurla yaşadılar, bağımsızlık savaşında Araplara uymadılar, Türklere ihanet etmediler meselâ?
    Hem kuzum niye Kürtleri(mizi) emperyalizmin kucağına attı(k), vatanlarını 4'e bölüp parçala(ttık)?
    Adamların tamamı bizimdi, bizi kurtuluş savaşında hançerlemediler ama suriye, Irak,İran ve Türkiye arasında un-ufak ettik!
    Hırsızın hiç mi suçu yok...

Ataturk cumhuriyetin başlarında İngilizlerin galeyanına gelen Kürt aşiretleriyle yıllarca uğraşmıştır

bence ingilizler sizide galeyana getiriyor... amerikalılarda...
    milliyetcilik kavramı turkiyeyi her zaman karıstıracaktır...

bu cok garip kavram cunku ilk ogrenenler ulkeyi sevmektir zannediyolar...
    sonrada kendi ırkını sevmeye dogru kayıyo...
    cunku ulke ismi bi ırkın... türkiyeyi sevmek oluyo türkleri sevmek...
    türkiye artık o insan için bolunuyo... türk ırkı olanlar ... daha dogrusu ben türküm diyenler (türküm diyen bi kürt düşünün ) ve türküm demeyenler...

ben bu olayı amerikanın ve kendi taraftarlrının ulkemize attıkları bi başka oyun olarak düşünüyorum...

• quote:

Söylediklerinizin tarihi destekleri yok sn. was. Osmanlı'nın fakirleşmeye başlaması ile kürt isyanları arasında bir paralellik var. Genelleme yapılamaz ama isyan eden kürt aşireti sayısı hiçte az değildir.

Neyse kırıcı olmamak adına başka bir boyuta dikkat edelim. Eskeza bağımsız bir Kürt devleti kurulursa acaba o devletin bireylerini nasıl bir yaşam bekler? Aşiret kavgaları, terör nasıl bir tablo oluşturur acaba olası devlette. Hangi aşiret diğerinin egemenliğini kabul eder? Osmanlı'nın çekildiği coğrafyaların yaşadığı ve halen yaşamakta olduğu içsavaş durumu acaba Türkiyeninde bir bölgesinden çekilmesiyle kurulacak olan olası Kürt devletinde de yaşanır mı? İnsanları daha demokratik bir yaşam mı bekler yoksa Mirlerin, Şıhların köleleri mi olurlar? Ekonomik durumları daha iyi mi olur?

Bunları düşündükçe bütünlük yanlısı bir Türk olarak içim acıyor.

zaten her devletin sistemi boyle bozulur kapitalizmin hakim oldugu yerlerde fakirleme olursa ilk once en fakir olan halk ac kalacagından onlar isyan eder ... cunku actırlar...

• arkadaslar peki sebep nedir neden bu kürt sorunu var?

ben bu sorunu şuna baglıyorum...

oncelikle Mustafa Kemal i cok seven bir insan oldugumu emperyalizme karsı verilmiş her mucadelenin de yanında olacagımı belirtmek isterim....

ama sonucta Mustafa Kemal peygamber deil... tabiki onunda hataları oldu...

şimdi gleeyim sebebe... Mustafa kemal in ulke ismini boyle koyması zaten boyle bir sorunun baslangıcıydı

Mustafa Kemal burada hata yaptı... Ulke ismini onceki 2 ırk 3 ırk olan bi yerde tek ırk ismiyle koyulması oteki ırkları rahatsız eder ...

ulke ismini anadolu ve ya başka bişi neden koymadı ataturk... işte oradada ataturkten ayrılıyorum...

zaten boyle bi fırsatı amerika ve benzeri bi devlet kedinin cigere atladıgı gibi atladı ve degerlendir meye basladı..

ulkemiz tek ırk olmadıgından ırk cı lık mantıksızdır...
    peki neden bu tek ırk ismi ?

bazılarımız diyecek türk derken ırk deil... zaten onuda onceki yazılarımda anlattım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 13 Ekim 2008; 18:35:53 >

• Anadoluya Türkiye adını Mustafa Kemal ATATÜRK değil rumlar vermiştir. VII.yy.da Maveraünnehire Türkiye diyorlardı. XVI. yydan itibaren Anadoluya Türkiye denmeye başlanmıştır. ATATÜRK sadece yönetim şeklini Cumhuriyet olarak eklemiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baddread

arkadaslar peki sebep nedir neden bu kürt sorunu var?

ben bu sorunu şuna baglıyorum...

oncelikle Mustafa Kemal i cok seven bir insan oldugumu emperyalizme karsı verilmiş her mucadelenin de yanında olacagımı belirtmek isterim....

ama sonucta Mustafa Kemal peygamber deil... tabiki onunda hataları oldu...

şimdi gleeyim sebebe... Mustafa kemal in ulke ismini boyle koyması zaten boyle bir sorunun baslangıcıydı

Mustafa Kemal burada hata yaptı... Ulke ismini onceki 2 ırk 3 ırk olan bi yerde tek ırk ismiyle koyulması oteki ırkları rahatsız eder ...

ulke ismini anadolu ve ya başka bişi neden koymadı ataturk... işte oradada ataturkten ayrılıyorum...

zaten boyle bi fırsatı amerika ve benzeri bi devlet kedinin cigere atladıgı gibi atladı ve degerlendir meye basladı..

ulkemiz tek ırk olmadıgından ırk cı lık mantıksızdır...
    peki neden bu tek ırk ismi ?

bazılarımız diyecek türk derken ırk deil... zaten onuda onceki yazılarımda anlattım...

ziyadesiyle yanılıyorsunuz.

t.c.nin kurulduğu sıralarda anadolu dediğiniz bölgede aşırı bir türk ırkı vardı.mübadele ve zorunlu göçlerle azınlıklar yok denecek bir seviyeye inmişti.
    o zamanlarda kürtler "sıcak denizlere inelim ,çoğalalım ülkeyi ele geçirelim" diye bir politika izlemiyordu.sadece blögesel isyanlarda bulunuyorlardı.atamda gayet mantıklı bir şekilde 1000 yıllık türk toprağına türkiye dedi ,zoruna giden ne?

bugün bile türkiyenin çok rahat %80i türkken kalkıp türkiyeyi eyaletlere bölmeniz açık söylüyorum "vatan hainliği boyutunda evrenselliktir".fransız ülkesine fransa,alman ülkesine almanya diyorsa biz niye anadolu diyecekmişiz?böyle saçma bir öneriyi nasıl kabul ederiz .sen alene bölücülük yapıyorsun....

kusura bakma akşa akşam beni çok sinirlendirdin.istemiyorsan çekip gidersin istedğin birleşik krallığa..

• quote:

Orjinalden alıntı: baddread

quote:

quote:

quote:

Ancak bu durumda bile Kürtlerin bunada karşı çıkacağından da bir şüphem yok. Kafalarına emperyalizmin soktuğu nifak tohumları körelecek gibi değil zira.

Kürtlerin İdris-i Bitlis'in Yavuz Selim'e biat edip uymasından 1923 'e kadar gelen macerası sizi doğrulamıyor.
    Kürtler Osmanlı Bayrağı altında 500 sene huzurla yaşadılar, bağımsızlık savaşında Araplara uymadılar, Türklere ihanet etmediler meselâ?
    Hem kuzum niye Kürtleri(mizi) emperyalizmin kucağına attı(k), vatanlarını 4'e bölüp parçala(ttık)?
    Adamların tamamı bizimdi, bizi kurtuluş savaşında hançerlemediler ama suriye, Irak,İran ve Türkiye arasında un-ufak ettik!
    Hırsızın hiç mi suçu yok...

bence ingilizler sizide galeyana getiriyor... amerikalılarda...
    milliyetcilik kavramı turkiyeyi her zaman karıstıracaktır...

bu cok garip kavram cunku ilk ogrenenler ulkeyi sevmektir zannediyolar...
    sonrada kendi ırkını sevmeye dogru kayıyo...
    cunku ulke ismi bi ırkın... türkiyeyi sevmek oluyo türkleri sevmek...
    türkiye artık o insan için bolunuyo... türk ırkı olanlar ... daha dogrusu ben türküm diyenler (türküm diyen bi kürt düşünün ) ve türküm demeyenler...

ben bu olayı amerikanın ve kendi taraftarlrının ulkemize attıkları bi başka oyun olarak düşünüyorum...

Osmanlıya ihanet edenler anadolu kürtleri değildir.Irak tarafındaki kürtler önceleri osmanlıyla birlik olup sonra ihanet etmişlerdir.Osmalı ordusundaki asker kaçakları çoğunlukla ırak kürtlerinden.Bölge haritasını ingiltere,fransa gibi dönemin güçlü ülkeleri çizmiştir.Türkiye sınırları çizilirken ırağın petrol alanları yeni türk sınırının içine girmeyecek şekilde ingilizler tarafından çizildi.Kürtler avrupa ve amerikanın umrunda değildi.Onları sadece türkiyeyi zayıflatmak ve toprak koparmak için kullandılar.

• quote:

...Eskeza bağımsız bir Kürt devleti kurulursa ...
    Bunları düşündükçe bütünlük yanlısı bir Türk olarak içim acıyor...

Aşağıdaki tüm cümleleri, yurdumun bölünmemesi yanlısı bir Türk olarak söylüyorum.

"Eskaza bir kürt devleti kurulursa" cümlesini sarfetmemenizi dilerdim.
    Kürtler eskaza da olsa bir devlet olma hakkına sahiptirler. Nitekim oldular bile.
    Çünkü modern çağda ulaşılan evrensel insan hakları evrensel boyutu itibariyle bu gereklidir.
    Şunu biraz tahlil edelim:
    *Kürtlerin dünyadaki nüfusu 25 milyon kişidir.
    **Kürtler,Dünyanın en kalabalık "Devletsiz halkı"dır.
    ***Bir avuç 300 bin nüfuslu İzlanda ya da tutsiler-yamyamlar dahi devlet olmuşlardır.
    ****İnsan Hakları Evrensel Beyanına göre ulusların "Kendi kaderini tayin hakkı" vardır.
    Şimdi eskaza Kürtler devlet olunca niye kızacağız, kıskanacağız ya da bozulacağız ki?

• quote:

quote:

...Eskeza bağımsız bir Kürt devleti kurulursa ...
    Bunları düşündükçe bütünlük yanlısı bir Türk olarak içim acıyor...

Aşağıdaki tüm cümleleri, yurdumun bölünmemesi yanlısı bir Türk olarak söylüyorum.

"Eskaza bir kürt devleti kurulursa" cümlesini sarfetmemenizi dilerdim.
    Kürtler eskaza da olsa bir devlet olma hakkına sahiptirler. Nitekim oldular bile.
    Çünkü modern çağda ulaşılan evrensel insan hakları evrensel boyutu itibariyle bu gereklidir.
    Şunu biraz tahlil edelim:
    *Kürtlerin dünyadaki nüfusu 25 milyon kişidir.
    **Kürtler,Dünyanın en kalabalık "Devletsiz halkı"dır.
    ***Bir avuç 300 bin nüfuslu İzlanda ya da tutsiler-yamyamlar dahi devlet olmuşlardır.
    ****İnsan Hakları Evrensel Beyanına göre ulusların "Kendi kaderini tayin hakkı" vardır.
    Şimdi eskaza Kürtler devlet olunca niye kızacağız, kıskanacağız ya da bozulacağız ki?

size tepki gösterenlere ve göstereceklere inat söyledklerinizi haklı bulduğumu belirtmek istiyorum.

Ve tepki gösteren ve gösterecek arkadaşlara "was"ın 'kürdistan için T.C.'den toprak alabilmeliler" demediğine dikkat çekmek istiyorum.

Her ulusun, her milletin kendi devletini kurma hakkı, başka ülkelerin topraklarına göz dikmemek şartı ile , vardır.

• Başka ülkeden toprak almadan nasıl yeni bir ülke kurulacak peki.

'Aşağıdaki tüm cümleleri, yurdumun bölünmemesi yanlısı bir Türk olarak söylüyorum' gibi hafifletici bir cümleyle söze başlayıp sonra tersini ifade etmek nasıl bir davranıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

Başka ülkeden toprak almadan nasıl yeni bir ülke kurulacak peki.

'Aşağıdaki tüm cümleleri, yurdumun bölünmemesi yanlısı bir Türk olarak söylüyorum' gibi hafifletici bir cümleyle söze başlayıp sonra tersini ifade etmek nasıl bir davranıştır.

Devlet kurmak amacıyla toprak alabilmenin tek ödeme aracı kandır. Terör yolu ile zaten bunu deniyorlar ama savaş sadece cephede silahla yapılmıyor. Psikolojik harp boyutuda var ki bunun içine tüm iletişim araçlarını ustaca kullanmakta giriyor. Evrensel değerleri çarpıtarak dezenformasyon ile kafalarıda karıştırmaya çalışıyorlar. Olası savaşta karşılarında yer alacak cephenin katılımcı sayısını düşürmek için her aracı ustalıkla kullanıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vatanlarını korumak zorundadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti bir ırk değil vatandaşlık devletidir. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan her vatandaş TÜRK'tür. Bu açık tanımı eğmeye bükmeye gerek yoktur. Kabul etmeyenlerin vatandaşlıktan çıkma hakları vardır.

• Amaç sadece bağımsız bir kürt devleti kurmak ise işte Kuzey Irakta kurulmak üzere olan bir kürt devleti var. Türk topraklarında terör estirmeye ne gerek var?
  • Şayet hem Türk hem Kürt olmayı başarabilirlerse ya da biz öyle olmalarını sağlayabilirsek sorun kalmaz. Nasıl Lazlar hem Türk hem Laz olmayı başarabildilerse... Ama sadece Kürt olarak kalmak istemeleri sorun yaratığı gibi bizim onları sadece Türk yapmaya çalışmamız da sorun yaratır.
  • Ulus devlet kavramı nedir?

Bugün yok olduğunu söylediğimiz sistem aslında bugün ihtiyaç duyduğumuz sistemin ta kendisi.

Atatürk, herşeyden önce ırk tanımına dayalı bir devlet yaratmadı.Bu topraklar içinde yaşayan insnalara Türk dedi ve birleştirici öğe olarak bu topraklar üzeindeki Anadolu kültürünü gösterdi.

Bence Kürtlere bazı hakların verilmesi gerekir.Okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe okutulmasıdır.Bir diğeride Türkçe bilmeyen her vatandaşada Türkçe öğretilmesidir.

Devletin özellikle İstanbul'daki gereksiz süs cart curt gibi yatırımları kaldırıp Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da özellikle eğitime yatırım yapmasıdır.

Sosyal devlet en çok burada gereklidir ki halkın sosyal ihtiyaçları karşılansın.Eğer bugün sosyal hizmetleri özelleştirecek olursanız Doğu'ya hangi şirket yatırım yapar.

Bir diğeri ağaların elinden çiftçilerin kurtarılmasıdır.Çünkü GAP projesi ağalar değil oradaki halkın tamamı faydalansın,kalkınsın diyerek yapılmaya başlandı.

Bir diğeri PKK'nın ne olduğunu Doğudaki vatandaşlarımıza anlatmamızdır.Adı İşçi partisi olan bir örgüt gidipte en büyük kapitalistlerin,emperyalistlerin desteğiyle silaha sarılıyorsa onlar sizlerin temsilcisi olamaz demesi gerekir.

Milliyetçiliğe karşı söylem yaparken Kürt milliyetçiliği yapanlar ayrılıkçı hareketlerine devam etmektedirler bunlara karşı kamuoyunda gerekli cevaplar verilmelidir.

Ha birde Atatürk ve İsmet İnönü arasında geçen ve karara bağlanan konuşma yoktur.Atatürk'ün adını lekelemeyi bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marophat -- 14 Ekim 2008; 13:41:38 >

• Suriye

Nüfus
    Amerikan istihbaratı CIA'ye göre tahmini nüfus 1 ila 2 milyon arasındadır. [13] [14]

Suriye hükûmeti 120.000 kadar Kürd'ü Kasım 1962'de yapılan nüfus sayımında "yabancı" diyerek sayım dışı tutmuştur ve o zamandan beri Suriye'li Kürtler vatandaş haklarına sahip değillerdir. Aynı zamanda Kürt bölgesini Araplaştırmak için bir Arap Kuşağı inşa etmeye çalışmış ve 1963'te Baas Partisi hükûmeti de "Cezire'nin Araplığını koruma" sloganını kullanarak Araplaştırma politikasını sürdürmüştür.[15]

Vikipedi ne diyor bakın .

Bu topraklarda da yanlış politikalar olmuştur ( ihtimal ) ancak eşitsizlikten söz edilemez. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes Türktür. Alt kimlikleri laz olur , çerkez olur kürt olur farketmez ancak T.C kimliği taşıyan her vatandaşımızın uyruğunda yazan sabittir
    .

• quote:

Orjinalden alıntı: Target Human
    Başka ülkeden toprak almadan nasıl yeni bir ülke kurulacak peki.

Türkiye Kürtleri'nin, kendi kaderlerini tayin hakkını, 1923 de kurulan Cumhuriyetle birleştirdikleri kesindir.
    Bağımsızlık hareketlerinin tek merkezi ise yıllardır Molla Mustafa Barzani'den beri Kuzey Irakta hapsolmuştur.
    Türkiye'de bağımsızlık isteyen kürtlerin sayısı yok denecek kadar azdır.
    Bunu görmelisiniz.
    Ancak 1923'den ve Lozan'dan beri gelen Türkleştirme garabetini her Türk'ün @C4 gibi sorgulaması kat'iyyetle lüzumludur

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Şayet hem Türk hem Kürt olmayı başarabilirlerse ya da biz öyle olmalarını sağlayabilirsek sorun kalmaz. Nasıl Lazlar hem Türk hem Laz olmayı başarabildilerse... Ama sadece Kürt olarak kalmak istemeleri sorun yaratığı gibi bizim onları sadece Türk yapmaya çalışmamız da sorun yaratır.

işte bunun altına imzamı atarım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.