kürtçe dili için tüm kelimelerin cümle yapılarının yazdığı bir belge var mı? nasıl bu dili muhafaza ediyorsunuz söylene söylene aktarılıyor mu? |
kürtler gelsin bişey sorcam

-
-
nerdesiniz lo
-
Seni tınlamamışlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
doğuda türkçe bilmeyen insanlar var, tv'de kürtçe kanallar var hocam. bu dilin muhafazaya falan ihtiyacı yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisidoğuda türkçe bilmeyen insanlar var, tv'de kürtçe kanallar var hocam. bu dilin muhafazaya falan ihtiyacı yok.
sorani var zaza var bunlar çok konuşulmuyor
-
"bu dilin muhafazaya falan ihtiyacı yok"quote:
Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisidoğuda türkçe bilmeyen insanlar var, tv'de kürtçe kanallar var hocam. bu dilin muhafazaya falan ihtiyacı yok.
Yetkili misin?
Uzman mısın?
Eğitimin nedir?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos
Bu mesaj silindi.hobi olarak okunabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: an agony
"bu dilin muhafazaya falan ihtiyacı yok"
Yetkili misin?
Uzman mısın?
Eğitimin nedir?
Alıntıları Gösterboş gezenin boş kalfasıyım hocam, kafama göre laf yetiştiriyorum herkese.
-
var, dil bilgisi kitabı var, cumhuriyetin ilk yıllarından kalma Kürt bir mebus tarafından yazılmış, çok değerli bir kaynaktır, iyi anlatır. Adını unuttum ama üniversitede bölümleri bile var artık, yani Kürtçe sözel bir dil değil şu an, gayet yazılı.
Zaten Irak, Suriye'de falan baya bu dilde üniversiteler var, Türkiye'de sözel kalıyor sadece bir tık.
-
Ya sadece ben mi böyleyim bilmiyorum ama tüm sülalemin Kürt olmasına rağmen ailemde ebeveynlerim dışında Kürtçe bilen yok. Ve bunun gibi örnekler de görüyorum. Sanki yeni nesil Kürtler Kürt değil gibi ha?
-
gereksiz bir şey anasını satayım
bir dili konuşuyorsan ötesi var mı
aman dil değişmesin yabancı kelime girmesin olayı da çok saçma ölü olmayan diller her zaman değişir atıyorum televizyon kelimesini izletici falan yapmak zırvalıktır
-
Hocam kitap vardır illaki ama konuşanları soruyorsan anadan babadan nasılsa öyle öğreniyorlar o yüzden şehirden şehire bile değişebiliyor dil bazen anlaşamıyorlar.
Kürtçe şiveleri bölgeye göre değişir Iraklı Kürt Suriyeli ile Türkiyeli Kürt her ikisi ile Kürtçe anlaşamaz o yüzden yarı Kürtçe yarı Türkçe konuşurlar hocam, Aslında Kürtler bizden kötü insanlar değil ama devlet yıllardır onları kötü gösteriyor, adamları dışlıyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: x-c9
Hocam kitap vardır illaki ama konuşanları soruyorsan anadan babadan nasılsa öyle öğreniyorlar o yüzden şehirden şehire bile değişebiliyor dil bazen anlaşamıyorlar.kabile gibi yani
-
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806gereksiz bir şey anasını satayım
bir dili konuşuyorsan ötesi var mı
aman dil değişmesin yabancı kelime girmesin olayı da çok saçma ölü olmayan diller her zaman değişir atıyorum televizyon kelimesini izletici falan yapmak zırvalıktır
onu demiyorum ki her kelimenin yazıldığı imla kuralları grameri olan bir belge var mı diyorum
-
-
kanka maalesef tanidigim hicbir kürt arkadasimin bu kadar bilgili oldugunu sanmiyorum. Hicbiri boyle seyleri pek merak etmez, ögrenmez, sorgulamaz. Tabiki bunu benim kürt arkadaslarim icin soyluyorum. Yani başlıgı degistirsen belki sorunun cevabina ulasabilirsin, dil bilimcilere rastlarsin en azindan
Bunu okuyan Kürt varsa şunu bilsin: Siz nüfusu 40-50 milyon bir halksınız. Kendinize ait kültürünüz ve diliniz var. Irkçılık yüzünden sosyo-kültürel kimliğinizden utanmayın. Aksine sahip çıkın.
En Beğenilen Yanıtlar

boş gezenin boş kalfasıyım hocam, kafama göre laf yetiştiriyorum herkese. |
hobi olarak okunabilir |
Benzer içerikler
- kulak memesi morarması
- dilimi ısırdım kanıyor ne yapmalıyım
- japon balığının karnı neden şişer
- göze aseton kaçması ne yapmalı
- cin çağırma
- sodyum iyon batarya
- exxen de neler var
- discord açıldı mı
- 5g nedir zararları
- penis nakli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X