Şimdi Ara

Kürtçe Müzik (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filistin'e özgürlük'ü temsil ediyor.PKK ile bir bağlantısı yok yani bazı arkadaşlarımız yanlış anlıyor.
  • düğünleriniz de çalan şeyler tangırtıdan öteye gitmeyen sesler.kulağa tecavüzden başka bir şey değil.buna müzik demek için sağır olmak gerekiyor.

• Bir de ıslıklı bir tane vardı şu an hatırlamıyorum

• hela vela völvela be beli beli beli bee çıkıme bıkıme belibeli be
  • hembele hışmır hele hela vel velaahhhhh owww yea
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

hembele hışmır hele hela vel velaahhhhh owww yea

Şimdi böyle yazınca elinize ne geçiyor arkadaşlar? Kendinizi bir şey falan mı sanıyorsunuz? Size nasıl ''Aşk bu kızıl ötesi,yaralı müzesi...'' anlamsız geliyorsa Kürtçe'de de anlamsız şarkılar var.
  • Ferec - Helikopter

http://m.youtube.com/watch?v=GHXHSS6DgpQ&guid=&hl=tr&client=mv-google&gl=TR

Not: Türküm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda böyle konuların açılmasına seviniyorum..Konuyu açan arkadaşları uyarılara rağmen taciz etmeye devam kişileri hoşlanmadıkları konudan çıkabileceklerini belirtmek isterim..
    Konu siyasi tarafa çekilmez ise bir çok arkadaşımızın da konuya müdahil olacağına eminim..Herkes kendi tarzında parça eklemiş..Bende "zevk ve renklerin tartışılmayacağına" istinaden..

• Hatırladım ıslıklı olanın ismini

• Rahmetli Ahmet Kayanın çok güzel türkçe şarkıları vardı mesela karşılaştıma yapmak amacıyla söylediği bir şarkının kürtçe versiyonunu merak ettim,ben bilmiyoum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reyyizz

hela vela velvela

Bunu koymak için gelmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: ThePro66

Kürtçeyi zaten bir dil olarak kabul etmiyorum vara güre konuşup duruyorlar neyin nesiyse artık kaldı ki bide şarkılarını dinleyeceğim

aynen kardeş zaten kendileri bile kürtçe konuşmuyor çoğu türkçe konuştuğuna göre düşün artık orasını
  • Bazı arkadaşlar, Kürt kültürünün Türk kültüründen Anadolu'da daha eski olduğunu bilmeden, sağdan soldan çarpmış diyorlar Kürt dili için. Aslında değil. Latinceden alınan bir dili kullandıklarından, 600 yıllık Osmanlı hakimiyeti altında Farsça, Arapça gibi dillerin karışımı bir dil kullandıklarından haberleri yok sanırım. O yüzden böyle yorumları bilgisizliklerine veriyorum. Tarih kitaplarıyla poh pohlanan bir nesiliz sonuçta. Ben kendim Kürtçe bilmem, kültürlerine de çok uzak bir insanım. Ama bazı şarkılarını severim etnik müziklerin. Ahmet Kaya'nın bazı şarkıları çok güzeldir.

Bu şarkı sanırım Zazaca. Yanılmıyorsam tabii. Kürtçe şarkı diye okuduğumda aklıma bu geldi direkt. Güzel bir şarkıdır seversiniz.

Dip not: İnsanların dillerine, kültürlerine saygı göstermeyenlere insan demek istemiyorum tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insunwetrust -- 3 Kasım 2013; 14:08:07 >

• kÜrtçe bir dil değilki lehçe. Hatta bi yerdede anlatıyordu türkçede toplam 100.000 kelime var kürtçede 3.000 bilmem nerden 2000 i ermeniceden geliyor 200ü kendinden geliyor falan saçma sapan şeyler kafa yormaya değmez. Birde çıkmışlar biz türkçe öğreniyoruz siz niye kürtçe öğrenmiyorsunuz senin ne zırvalıklarını öğreneyim
  • Açık açık "ben gerizekalıyım" diyenler basmış burayı. Kürtçe'yi dil olarak kabul etmiyormuş zaten dilbilimcisin sen. Kulağ hoş gelmiyormuş zorla dinletmiyor kimse. Ben Kürt kökenli değilim ama koyu bir Ahmet Kaya hayranıyım. Dolayısıyla Kürtçe parçalara aşinalığım var. Kürtçe bir dildir, ve böyle bir dilin var olması bu ülkeyi filan bölmez. Her ortamda kendinizi yüceltmek yerine biraz hayattan, örneğin müzikten zevk almaya bakın. Bu ülkede Türkler, Kürtler, Lazlar, Ermeniler... var. Ben hepsinin müziğini dinlerim, edebiyatını okurum.

Siz Kürtçe dil değil deyince Kürtçe dil olmaktan filan çıkmıyor yani. Kendinizi bu kadar abartmayın. Örneğin benim çok sevdiğim bir şarkı, dinleyin, beğenin veya beğenmeyin ama faşist faşist konuşmayın. Ergenlik dönemindeki bebeler şu geyiği yapmıyor.

• sycthe2112 S kullanıcısına yanıt
    Hocam Yaşar Kurt'u ben yıllardır dinlerim, ilk defa duydum bu şarkıyı. Sayende. Teşekkür ederim paylaştığın için.
  • Ben de tam tersi bu şarkıyla tanımıştım hocam Yaşar Kurt'u. Sonra diğer şarkılarını da dinleyip hayran kaldım. Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reyyizz

hela vela velvela

Efsane

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sycthe2112

Açık açık "ben gerizekalıyım" diyenler basmış burayı. Kürtçe'yi dil olarak kabul etmiyormuş zaten dilbilimcisin sen. Kulağ hoş gelmiyormuş zorla dinletmiyor kimse. Ben Kürt kökenli değilim ama koyu bir Ahmet Kaya hayranıyım. Dolayısıyla Kürtçe parçalara aşinalığım var. Kürtçe bir dildir, ve böyle bir dilin var olması bu ülkeyi filan bölmez. Her ortamda kendinizi yüceltmek yerine biraz hayattan, örneğin müzikten zevk almaya bakın. Bu ülkede Türkler, Kürtler, Lazlar, Ermeniler... var. Ben hepsinin müziğini dinlerim, edebiyatını okurum.

Siz Kürtçe dil değil deyince Kürtçe dil olmaktan filan çıkmıyor yani. Kendinizi bu kadar abartmayın. Örneğin benim çok sevdiğim bir şarkı, dinleyin, beğenin veya beğenmeyin ama faşist faşist konuşmayın. Ergenlik dönemindeki bebeler şu geyiği yapmıyor.

Yazdıklarından dolayı alnından öpmek istiyorum.. Gerçekten de "diğeri" başkasına tahammül edemeyen bir millet olmuşuz" Milliyetçili ği duvarlara yazı yazmak ile karıştıran..
    Bu ülkedeki halklara ve değerlerine üstelik te çok bilmiş edasında saldıran vatandaşın sosyal statüsünü görmek lazım..Acaba "diğerini"- "başkasını" boş ver o övdüğü vatanına milletine ne değer katmıştır araştırmak lazım..
    Kürt kökenli olup bununlada gurur duyuyorum..Ama geri kafalılığı ile övünenler hariç bu ülkedeki hiç bir insandan rahatsızlık duymam..Onu bu toprağın değeri sayarım..Neyse bunlar uzun konular ve siyaset kardeşi kardeş katili yapar deyip uzatmıyorum..Kürt kökenli arkadaşlardan özür dileyip aşağıda parça paylaşıyorum..Zira bildiğim parça yok..
    Yıllar önce Kürt kökenli bi vatandaşın yaptığı trance parçasına övgüde bulunduğumda bir iki.................. seni tanıyoruz..Forumdan adresini alıp senin kafanı koparacaz vs..Numaralarını bulup adresimi yazdımda cevap bile gelmedi..Ağzı süt kokan bebeğen ağlama sesi dışında ne sesi gelecek...
    Hayattan zevk almaya bakın..Başkaları ile uğraşarak kendini tatmin edenin alımlı kadının yanında mastürbasyon yapan adamdan farkı yoktur..Hatta vardır..Ondan daha değerli şeyler kaybediyordur..
    Hepinize selam ve saygılar..

• şemmame şemmame dommame duke dommabe dommabe

sağolsun yöremin insanları her düğünde (sokak düğünü) çaldığı için bilirim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.