Şimdi Ara

Kürtaj günah mıdır? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
371
Cevap
0
Favori
40.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Iron Sky

trojka tekrar bak

"pelvis sempatik pleksus" diye arama yaptığımızda evrimi reddeden ve bahsedilen ayetleri açıklayan bir kaç site çıkıyor sadece. Bir de spermatic plexus diye arama yapıyoruz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Spermatic_plexus

Bu bahsi geçen sinirin wiki sayfası.

Ancak yanılmışım renal plexus L1-L2'den ayrılmıyor, daha yukarıdan ayrılıyormuş medulla spinalis'ten. Ama şöyle bir sıkıntı var ki bu sinir yolunun herhangi bir noktasını söyleyebiliriz ki bu beyinden testislere kadar her yer olabilir ve buradan geldiğini de iddia edebiliriz. Sonuçta sinirlerin işlevi burada iletişim sağlamak. O sinyal o noktadan yola çıkmıyor.

• Günahtır ama,kürtajın yasaklanması saçmalıktır.Herkes özgürdür...
  • Yok be degil yalan şeyler bunlar inanmayın uyutuyorlar aldır gitsin

(Dövücekler benı )
  • quote:

Iri yazmak birsey degistirmiyor yazdiklarim ortadadir hata mi var mucize mi ustune karar vermek kisilere kalsin
  • değildir.
  • yeni türkü..fikrini sabitin ile başbaşa bırakıyorum..seni

benim işim ne şaman nede senin ile sorduğum soruya cevap bile vermedin..

felçli yani omur zedelenmesine maruz kalmış yani daha net ifade t1 omurunun kırılması zedelenmesi ile ganglionları işlev görmez olmuş insan... meniyi dışarı nasıl atılır trojkaya sor olur mu ? bana itibar etmiyorsun nasılsa

isterse 6 okka olsun husyeler(ironi) atsın bakalım atabilecek mi..meniyi husyelerden çıkmaya imkanı olmayan meni üzerinden laga luga yapma atılma işleminin nerede başladığı-gerçekleştiği ortada ayet ile de uyuşuyor aksi yönde tek bulgu bilgi yok..

trojka

pudental sinirler yoluyla ..iletilen uyarılar.. sırt kemiklerinden (thoracal-1) birinci göğüs omuru.. ile.. (lumbar- 2) ..ikinci bel omuru.. kemikleri bölgesinde bulunan.. 14 sırt omuru arasındaki sempatik çekirdekler uyarıyı iletir..buna cevap.. göğüs kaburga kemikleri ile omur kemiklerinin birleşim yerinin altında bulunan deliklerden verilir... yine cevaben.. uyarılar truncus sympathicus ve plexus pelvicusdan ..gangionlara uğrayıp.. cinsiyet organlarına gelir.. fırlatmayı önleyen düz kasları gevşetir.. fırlatmayı sağlayacak olan ductus deferens ve vesicula seminalis kaslarının kasılmasını sağlayarak meniyi fırlatır..meniyi fırlatma merkezi ile ilgili sinirler.. birinci thorasic omur ile (T 1) ikinci bel omuru (L 2) arasındaki 14 kemik arasından çıkmaktadır ki.. ayette çoğul kullanılarak bu durum izah edilmiştir..sinyal o noktadan çıkmıyor demek pekde anlamlı değil (aksi yönde bilgi için kanıt isterim) beyin merkezi atılım işlemi esnasında atılıma dahil olmaz ..

şaman sen beni güldürdün Allahda seni güldürsün demek spermleri suya koy haa

toplantım var bitince nasip olursa devam ederiz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 18 Haziran 2012; 20:23:58 >

• quote:

yeni türkü..fikrini sabitin ile başbaşa bırakıyorum..seni

benim işim ne şaman nede senin ile sorduğum soruya cevap bile vermedin..

felçli yani omur zedelenmesine maruz kalmış yani daha net ifade t1 omurunun kırılması zedelenmesi ile ganglionları işlev görmez olmuş insan... meniyi dışarı nasıl atılır trojkaya sor olur mu ? bana itibar etmiyorsun nasılsa

isterse 6 okka olsun husyeler(ironi) atsın bakalım atabilecek mi..meniyi husyelerden çıkmaya imkanı olmayan meni üzerinden laga luga yapma atılma işleminin nerede başladığı-gerçekleştiği ortada ayet ile de uyuşuyor aksi yönde tek bulgu bilgi yok..

trojka

pudental sinirler yoluyla ..iletilen uyarılar.. sırt kemiklerinden (thoracal-1) birinci göğüs omuru.. ile.. (lumbar- 2) ..ikinci bel omuru.. kemikleri bölgesinde bulunan.. 14 sırt omuru arasındaki sempatik çekirdekler uyarıyı iletir..buna cevap.. göğüs kaburga kemikleri ile omur kemiklerinin birleşim yerinin altında bulunan deliklerden verilir... yine cevaben.. uyarılar truncus sympathicus ve plexus pelvicusdan ..gangionlara uğrayıp.. cinsiyet organlarına gelir.. fırlatmayı önleyen düz kasları gevşetir.. fırlatmayı sağlayacak olan ductus deferens ve vesicula seminalis kaslarının kasılmasını sağlayarak meniyi fırlatır..meniyi fırlatma merkezi ile ilgili sinirler.. birinci thorasic omur ile (T 1) ikinci bel omuru (L 2) arasındaki 14 kemik arasından çıkmaktadır ki.. ayette çoğul kullanılarak bu durum izah edilmiştir..sinyal o noktadan çıkmıyor demek pekde anlamlı değil (aksi yönde bilgi için kanıt isterim) beyin merkezi atılım işlemi esnasında atılıma dahil olmaz ..

şaman sen beni güldürdün Allahda seni güldürsün demek spermleri suya koy haa

toplantım var bitince nasip olursa devam ederiz ..

BAK ARKADASIM GENE BASLADIN. CEVAP VEREMEDIN. FIKRIN SABIT VSVS

Yapma bunu. Hic hos degil. Cevap veremedim degil vermedim. Cunku bence konuyla zerre alakasi yok.

Iri yazma. Embesil degiliz. Kalin yazma. Duzgun, tek duze ve kisa yaz. Sinir bozucu oluyor.

• Rica ediyorum konuyu satasmaya dondurmeden yazisalim.

Ornek:

Yonetici pozsiyonundaki kisi ofisinde. Soforu guvenligin orada, araba ise garajda.

Yonetici telefon ediyor sofore. Arabayi garajdan al kapinin onune cek...

Simdi araba garajdan mi cikti yoksa ofisten mi cikti?
  • bu kimseyi ilgilendirmez yaptırmak isteyenin kendi seçimidir 20 yıl önce günah olmayan şey şimdi günah oluyorsa kendimize din hakkında daha çok sormamız gerekiyor bence mesela kim koyuyor bu kuralları diye?
    ee

• Daha önce konuşmuştuk bu videoyu. Türkçeleştirmişler şimi you tube de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 18 Haziran 2012; 22:23:14 >
  • Ben tv de Türkçe izlemiştim. Nette yoktu o zaman. HY nın mucize anlatan bir film olarak hoşuna gidecek bir film demiştim. Hy filmi değil. National geographic belgeseli. Ama adeta mucize anlatıyor. Açıklanıyor mucize değil diyebilirsiniz. Mucize olması açıklanan bu anlatılanların olamayacağından değil, kendi kendine olamayacağından. Diğer bölümlerine de bakın belgeselin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 19 Haziran 2012; 11:18:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: grngck
    Mesleğiniz nedir merak ettim, bu şekilde madde madde nedenleri sıralayabildiğinize göre meslekdaşız diye düşünüyordum ama bu yazdıklarınızı görünce tıbbi bilgide ne kadar uzak olduğunuzu anladım.

16-18 haftalarda yapılan cinsiyet tayini sonrası kürtajdan bahsetmişsiniz, ama ülkemizde yasal sınır 10. gebelik haftası. bu söylediğiniz tamamen uydurma bir bilgi.

mesleki deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki kürtajın en sık sebebi ekonomik durum nedeniyle daha fazla çocuk bakamayacak ailelerdir.

öte yandan yadığınız gibi tecavüz sonrası ilk haftalarda hastaneye gidildiğinde spermin cenine dönüşmesi engellenemez. zaten sperm cenine dönüşmez. yumurta ile birleşerek zigotu oluşturur. spermin ömrü zaten 48-72 saattir ama spermin yumurtayı ne zaman dölleyeceğini bilemezsiniz. engellenebilecek olan (ilk 5 gün içinde) zigotun rahim duvarına tutunması olabilir.

lütfen bilginiz olmayan konularda ahkam keserek insanların yanlış bilgilenmesine neden olmayın.

kalbin atmasını yaşam göstergesi olarak söylemişsiniz de bu durumda kalbi çalışmadan "continous flow heart pump" cihazına bağlı olarak yaşayanları ölü kabul ediyorsunuz. veya kalbi olmayan tüm canlı formlarını yaşam ile bağdaştırmıyorsunuz.

kalp de akciğerler gibi, böbrekler gibi, karaciğer gibi bir organdır, yaşamın kaynağı değil. evet hayati bir organdır fakat yokluğunda, geliştrilen cihazlarla hayat devam ettirilebilir. illa ki olmazsa olmaz bir yapı arıyorsanız merkezi sinir sistemine bakmanızı öneririm.

ayrıca bir düzeltme daha yapayım, embriyonal dönemde feto-plasental dolaşım 3. haftada başlar. ve 4. haftada tek atriyumlu (bölünmemiş) kalp oluşur. yani dediğiniz gibi kalp atışları ve dolaşım 6. haftada başlamaz.

Bu piyasada olduğunuza göre biliyor olmalısınız sevgili dostum: Ülkemizde bazı cambazlar 2,5 aylık gebelerde cinsiyet tahmini yapıyorlar. Zaten o yüzden "ön tanı" ifadesini kullandım, teknik olarak bulabildiğim en yakın ifade buydu. Para kazanma uğruna insanların bu kadar düşmesi iğrenç. Yine de hem bakıyorlar hem de kesin cinsiyetin ilerleyen aylarda belli olacağını söylüyorlar. O zamana kadar da kürtaj yapılış zamanı geçmiş olabiliyor.

Doğmamış olan anne rahmindeki yapı için cenin ifadesini kullandım, çünkü tıpçı değilim. Aklıma gelen ifade buydu. Zaten "tecavüzden sonra hastaneye gitse..." dememin nedeni spermin rahme düştükten sonra ilk günlerde çocuğa/cenine dönüşmesinin engellenebildiğini vurgulamaktı. Ben diyeyim cenin siz deyin zigot. Yanlış kelime kullanmışım doğrudur, nedeni dediğim gibi tıpçı olmamak. Verilmek istenen mesaj belli. Bunu anlamış olmanız gerekirdi.

Oturup burada sayfalar boyu bilgi de verebilirsiniz. Hepsini ilgiyle okurum. Ben bir vatandaş olarak elimden geldiğince bir şeyler yazdım. Buyrun, bilimsel olarak %100 doğru olanını siz yazın. Yazdıklarımdan doktor olmadığım belli olmalı öyle değil mi? Doktorlar olsa anlamadığımız bir şekilde kendi kendine konuşur durur, biz de anlayabildiğimiz kısımlar için kafa sallarız.

İnandığım din de kutsal kitap ta spermin canlıya dönüşmesini tıptan yüzyıllar önce tanımlamış ve hangi dönemde ruhunun verildiğini söylemiş. Tıp ta yüzyıllar sonra kutsal kitapta yazdığını doğrular şekilde "tıbben" açıklama yapıyor ve diyor ki: "Bilmem kaçıncı haftada kalp atmaya başlar." Kutsal kitap ta o haftada ruhun verildiğini ve canlıya dönüştüğünü söylüyor.

Bütün bunlar ortadayken daha fazla söze gerek yok diye düşünüyorum üstad.

Yediğiniz fırçanın büyüklüğünü bile kavrıyamamışsınız hala birşeyler söylemeye çalışıyorsunuz! Bana kalırsa ne hiç anlamadığımı defalarca KB'de söylediğim dininize uygun yerdesiniz ne de Mustafa Kemal'in görmek istediği yerdesiniz. Bence artık susun!

• @Iron Sky;
    Şu devamlı gerilen diyaframlı ve konspitatif ( bunu şimdi türettim, Tıp'tan anlıyan arkadaşlar kusuruma bakmasınlar, ama ne dediğimi anlamışlardır! ) ifade tarzınız yerine Tıbbi bir metin ileri sürereseniz bende cevap vermeye çalışırım!
  • up
  • arkadaş cevabını vermişim daha neyin tantanasını yapıyorsunuz..hem sapıtmayın..kürtaj erkeğin yapacağı bir muhabbet değil..erkeğe uygulanan bişey değil ki bu kadar sap burda hadisi şeriften tutta kuran ayetlerinden yunan filozoflardan alimlerden velilerden ordan burdan kesitler vererek kafanıza göre yorumlar yapıyorsunuz..admine söyleyin kitlesin şu konuyu cılkı çıktı..erkek milletininde bu muhabbeti dillendirip şurda şu muhabbeti yapması bile ayıp..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacecake

arkadaş cevabını vermişim daha neyin tantanasını yapıyorsunuz..hem sapıtmayın..kürtaj erkeğin yapacağı bir muhabbet değil..erkeğe uygulanan bişey değil ki bu kadar sap burda hadisi şeriften tutta kuran ayetlerinden yunan filozoflardan alimlerden velilerden ordan burdan kesitler vererek kafanıza göre yorumlar yapıyorsunuz..admine söyleyin kitlesin şu konuyu cılkı çıktı..erkek milletininde bu muhabbeti dillendirip şurda şu muhabbeti yapması bile ayıp..

Burası orası değil sayın SpaceCake! Ayrıca zamazingo, zavazingo değil!
  • quote:

Bak kinaye içeren bi soru
    Dikkat et yani

Beyler kinaye olabilir ona göre dikkat edin beyler

Iron Sky üslubun ve yazdıklarının içeriği daha önceki aktif dönemlerimde rastladığım obsesif şekilde HY destekli evrim karşıtlığı ve din savunuculuğu yapan bir üyeninkine fazlaca benziyor ve işi uzatmadan seni blokluyorum dostum kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: spacecake

arkadaş cevabını vermişim daha neyin tantanasını yapıyorsunuz..hem sapıtmayın..kürtaj erkeğin yapacağı bir muhabbet değil..erkeğe uygulanan bişey değil ki bu kadar sap burda hadisi şeriften tutta kuran ayetlerinden yunan filozoflardan alimlerden velilerden ordan burdan kesitler vererek kafanıza göre yorumlar yapıyorsunuz..admine söyleyin kitlesin şu konuyu cılkı çıktı..erkek milletininde bu muhabbeti dillendirip şurda şu muhabbeti yapması bile ayıp..

Burası orası değil sayın SpaceCake! Ayrıca zamazingo, zavazingo değil!

dostum ne saçmalıyorsun sen? burası orası değil derken? zamazingo değil zavazingo derken..git yat uyu dostum sen...

• Her şeyi dine bağlayanlara uyuz oluyorum. Hangi millet dine bağlanmışta kötülükten kurtulmuş. Müslüman ülkelerde polis bile olmasına gerek yok ozaman.

Kürtaj elbette kötü bir şey. Yaptıranda güle oynaya yaptırmıyor. Yaptıran kadının ağır travma yaşadığına eminim ben.

Kürtajı yasaklamak 2 önemli şeyden ötürü yanlış. Birincisi bu işin illegal oalrak uygunsuz ortamlarda yapılmasınıın önünü açar. İkincisi gerçektende gerekli olan kürtajlar var. Sakat çocuklar gibi hiç doğru bir karar olmaz.

Biz her zamanki gibi pislik nasıl temizlenir onun peşindeyiz. Kürtaj bu kadar vahim sayıda ve boyuttaysa kürtaj olamyı gerektirecek durumları oratdan kaldırmak gerekli.

Yani doğum kontrol yöntemleri hakkında insanları bilinçlendirmek.
    (gençler en basitinden kondom konusununda bile bilinçsiz. Tutuyor bir yerde pat diye ilk defa seks yapıyor pat kız hamile)
    (Evli çiftler bile korunmayı beceremiyor. Kadın ria taktırıyor kanama falan yapıyor diye çıkartıyor. Erkek prezarvatifi beğenmiyor. Aklınca geri çekme uygulamaya kalkıyor pat çocuk zaten iki tane var hadi aldıralım)

DOğum yapcak annenin sağlık durumuna dikkat etmesini sağlayacak kadar eğitebilmek. (Hamile ama deli gibi sigara içiyor)

Tecavüz gibi olayların önüne geçebilmek.

Bunun gibi şeyler. İnsanları cinsel yönden düzgün bir şekilde bilgilendirmek bence çok öenmli.

Çok iyi hatırlıyorum üniversite 1 inci sınıfta doğum kontrolu hakkında bir anket yapılmıştı. Çok komikti oartalama bilgi seviyemiz sıfıra yakındı. Seks yapamayı bilsek bile doğum kontrolu hakkında ki bilgimiz kondomdan öteye gitmiyordu.

Eğitim her zaman en iyi çözümdür. Basitçe örneklemek gerekirse en iyi sağlık sisitemi insanların hasta olmamasını sağalayan sistemdir. Koruyucu sağlık hizmetidir. Hastayı tedavi etmek daha zor daha pahalıdır.
    Buda aynı.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.