Şimdi Ara

Kürt sorunu üzerine güncel fikirlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yıllardır Kürtleri suçladım bu pkk olayından dolayı, bu pkk lı ve sempatizan olanlardan yine hala nefret ederim. Ve yine derim ki pkk yi kürtler oluşturuyor, çoğu göz yumuyor bir kısmı destekliyor. Nihayetinde şuan terör örgütünün o bölgede hissedilir bir gücü var. Halkın içindeki destekçileri vasıtasıyla işi götürüyor.

Şimdi bu terör başladığında Kürt halkının pkk'dan haberi bile yoktu. Birkaç marksist birleşti ve bu örgütü kurdu. Kürtçülük ve marksizmi miksleyip, böyle bir örgüt ortaya çıkardılar. Devlet bu terör örgütünü ortadan kaldıramadı, yok edemedi. Propaganda ve terör eylemleriyle günden güne güçlenip, askeri ve siyasi güçlerine güç kattılar. Devlet yine bişey yapamadı, yine yokedemedi. Bakın böylesi ''gerilla'' taktiği uygulayan örgütleri zaten tamamiyle yok edemezsiniz. Fakat askeri ve siyasi faaliyet yürütmelerini büyük oranda engelleyebilirsiniz. Önünü kesersiniz, etkisini minimuma indirirsiniz vs.

Fakat Türkiye Cumhuriyeti bu örgütün önünü kesemedi. Bu veya şu sebepten ötürü, nihayetinde kesemedi ki bugün bu örgüt bu halde. Artık ellerinde güdümlü füzeler dahi var. Yanlışlıkla propagandaya girmesin diye ellerinde olan diğer silahları söylemiyorum.

Devlet başarısız olunca, bu örgütün kürtler üzerindeki etkisi arttı. Günden güne etkilerini yaydılar. Öyle ki, şuan güneydoğu arazisinin bazı bölgelerinde hayvanların neslini korumak için devlet avlanma yasağı koyuyor fakat kimse dinlemiyor. Aynı yasağı pkk koyduğunda kimse avlanamıyor. Bakın ben bundan mutlu değilim, sakın yanlış anlamayın. Bu çok acı verici.

Devleti arkasında hissedemeyen kürtlerin büyük bir çoğunluğu pkk ya boyun eğdi. Özellikle 90 larda bazı güvenlik görevlilerinin veya jitem tarzı yapılanmaların yanlış uygulamaları kürtler üzerinde olumsuz etki yarattı. Nihayetinde devletine kızgın ve onu arkasında hissedemeyen kürtleri kontrol altına almak pkk için zor olmadı. Çünkü devlet o insanların arkasında durmadı.

Ben askerliğimi güneydoğuda yaptım. Ne dağlar var ne köyler var oralarda. Devlet oralarda neredeyse hiç yok gibi. Oradaki köylü pkk ya karşı koyamaz, ona teslim olur, propagandasının etkisiyle sempati bile duyabilir. Bu yüzden köylülere asla güvenmiyordum, bu durumları tahmin edebiliyordum.

Evet, kürtlerinde suçu var. Fakat devletin o bölgede varlığını hissettirememesi ve yanlış uygulamalar bugün bu sorunu bu hale getirdi.

ÖZET:Suçlu sadece kürtler değil. Bu konu bir özeleştiri niteliğindedir.

Düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general_42 -- 19 Ağustos 2016; 20:57:39 >

• çok haklısınız. devlet öyle veya böyle bu işi eline yüzüne bulaştırdı. çıkacak ilk iç savaşta doğunun büyük kısmını kaybederiz. bu terör örgütü gün geçtikçe güçleniyor ve bişeyler yapmamız gerekiyor. diğer türlü türkiyenin toprak kaybetmesi artık zaman meselesi olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

çok haklısınız. devlet öyle veya böyle bu işi eline yüzüne bulaştırdı. çıkacak ilk iç savaşta doğunun büyük kısmını kaybederiz. bu terör örgütü gün geçtikçe güçleniyor ve bişeyler yapmamız gerekiyor. diğer türlü türkiyenin toprak kaybetmesi artık zaman meselesi olacaktır.

Toprak kaybedeceğimizi düşünmüyorum . Bu halk 30-40 yıldır PKK'dan çekiyor bu Fetö gibi 1 aydır nefret dolu olan bir şey değil 40 yıldır olan bir şey . Herkesin ailesinden olmasa da uzaktan bir tanıdığı şehit olmuştur bu ülkede .

Bu yüzden Topraklarımızı anca kan ile alırlar ve bu Fetö ya yapılan operasyonlar gibi olmaz çok daha kanlı olur çok daha güçlü olur . Bu sefer kandırılan ne istediğini bilmeyen bir halk olmaz karşılarında kimseden emir almayan kimsenin hadi meydanlara çıkın demesini beklemeyen bir halk olur karşılarında .

• PKK nın kürtlerle pek bir alakası yok, çoğu Ermeni tohumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harold.Finch -- 19 Ağustos 2016; 21:27:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kürt değilim. Kürt tanıdıklarım oldu. Bir tanesi tanıdığım en mert, dürüst, merhametli insanlardan biriydi ve kendisi de doğuda PKK ile savaşan bir Uzman Çavuş'du... Kürtler üzerine kendi en net gözlemim "aşırı" biçimde dışlanmış olmalarıdır. Mesela yirmi sene evvel falan Çanakkale'de bir Kürt aile vardı evimizin yakınında oturan. Çocukları bizim bahçede diğer çocuklarla oynarlarken bir çocuk bu Kürt çocuğa sinirle bakarak "Kürtler'in bayramı olmaz" diyiverdi. Hatırlamadığım bir bayramın arifesi zamanı... Duyar duymaz döndüm pencereye baktım Kürt olan çok üzgün, mahcup bakıyor ve birşey diyemiyordu... Bu çocukların yaşları 9-10 civarıydı. Belli ki ailesi çocuğunu eğitirken "Kürt Düşmanlığı" dersi de vermiş. Yoksa o çocuk niye öyle konuşsun dimi?... Kendi ailemde de vardı böyle tipler. Alamancı halamlar birine sinirlendiklerinde küfür manasında "Kürt!" derlerdi . Olayın başka yönleri de var elbet ama şuna eminim ki bu kavgayı bitirmek istiyorsak böyle ırkçı tavırları artık bırakmalıyız. Çok potansiyelli insanlar bunlar. Bizim temel sorunumuz tam bir birlik olamamak. Anca yumurta kapıya dayanınca ... Hatırlayın çok değil, yirmi sene evveline değin o bölgelerde kan davaları bir adetti. Öc alma duyguları yüksek bir topluluk. Çünkü cahil bırakılmışlar...

• Elinin altında internet olupta hdp pkk ya destek veren gençler direkt auçludur mesela

• Harold.Finch kullanıcısına yanıt
    Haklısın hepsi öyle Ne biçim insanlarsınız ya,ırkından dolayı insanlara ne hakla küfür ediyorsunuz?Hangi dinde,inançta var böyle insanları ırklarından dolayı aşağılamak?(Musevileri örnek verirler hemen,oysa bilmezler ki zenci vs.museviler olduğunu).Buradan PKK'yı savunduğum falan çıkarırlar şimdi,ben aksine nefret ediyorum binlerce masum insanın canına kıydılar,terörün hiçbir savunulacak yanı yok.Fakat bizim ülkemizin insanı çok rahat Irkından dolayı insanlara damga vuruyor,araştırsan kim bilir soyunda neler neler çıkar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugünlerde Sorunu çözmekten çok iyice dallanıp budaklanmasına engel olmaya odaklanmak gerek. Evet şu anda bağımsız devlet istemiyorlar ancak kürt koridorunu oluşturup hele bir de Akdeniz'e ulaşırlarsa o zaman bağımsız devlet Gündeme gelecek. Sorunu diyalogla çözmek imkansız. Ne istiyorsunuz deyince anadilde eğitim falan diye geçiştiriyorlar. Asıl istedikleri özerklik. Memurundan valisine, öğretmeninden kaymakamına kadar tüm kamu görevlilerini kendileri atamak, kendi emniyet ve adalet teşkilatlarını kurmak, kendi eğitim müfredatlarını uygulamak istiyorlar. Bunun nesini müzakere edeceksiniz?

Öncelikle Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumalı, kürt koridorunu savaşma PAHASINA engellemeliyiz. Daha sonra da şehir yapılanmasından Kandil'deki dağ kadrosuna kadar sert ve kararlı bir mücadele başlatmalıyız.
    ABD eninde sonunda Suriye'deki etnik ve mezhep kökenli iç savaş Planını Türkiye'de tekrarlamaya Çalışacak. Bunun aktörlerinden en tehlikelisi de PKK olacak.
    Çok kritik Günlerden geçiyoruz. Kısır iç siyaseti bir kenara bırakıp ulusal çıkarlarımız Çevresinde birlik olmalıyız. Aksi halde ABD bizi birbirimize kırdıracak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok doğru yazmışsınız. Hep derim insanları ayrıştıran aslında PKK'nın istediğini yapıyor. PKK ne ister ? Kürt'ler yalnız kalsın dışlansın ki ben onları kontrol altıma alayım. Bunu bizim genç yeni yetme ırkçılarımızda mükemmel bir şekilde bu plana uyuyor. Farkında değiller yaptıklarının sonuçlarını. Bu ülkede Kürt nüfusu az değil ve her geçen gün inanılmaz bir şekilde artıyor. Beraber yaşamayı öğrenmek zorundayız. Bir Laz Lazca konuşunca nasıl herkes ona tuhaf gözle bakmıyorsa ya da bir Gürcü ya da bir Rum aynı şey Kürt içinde olmalı. Kimse bana şimdi omo kortlor do ortok rohot konosoyor demesin. Bir kürtçe laf duyunca dönüp nasıl baktığınızı hayal edebiliyorum. Sorun her iki tarafta var çözülmesi için radikal adımlar atılmalı böyle gitmez. Her iki taraftan binlerce insan öldü eee sonuç ? Bakın şu an nerdeyiz. Dünya'da ki örneklere bakın hiçbir terör örgütü maalesef öldürerek ya da halkını bastırarak çözülmüyor aksine daha da beter oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.