Şimdi Ara

Kürt Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Türktü, Kürttü, Lazdı, Ermeniydi… bu kavramlar bana saçma geliyor, hepimiz aynı çatı altındayız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tanımlanıyoruz. Son zamanlarda yine Türksün, Kürtsün muhabbetleri alevlendi. Her kafandan bir ses çıkıyor kimisi onlar hayvan diyor hepsini öldürmek lazım diyor kimi bayrak yakıyor. Bunları yapanlarda bence bilinçli yapıyor insanları provoke ediyor, belki bu provokatörlerin işi bu, belki ajanlar! Kısaca demek istediğim kimileri dost geçinmemizi istemiyor, işlerine gelmiyor. İç karışıklık yaratıp hiç kaynak harcamadan iki tarafı da hırpalıyor onlar da koltuklarında oturup halimize gülüyor… Tabi bu 1 yılda olan bir şey değil belki yüz yıl öncesinden başladı bu iki tarafı da düzenli olarak kışkırtma. Ne yazık ki eğitimsiz insanlar bu kışkırtmalara kanıyorlar, işin üzücü boyutu eğitimli insanların da bunların oyunlarına gelebilmeleri…
    Bunlar bilinmedik şeyler değil gerçi ama bazılarımız kendini iyice kaptırdı gidiyor, biraz mantıklı ve büyük düşünün lütfen.

• Abi millet kaşınmasa biz kardeş kardeş yaşıyoruz. Ülkemizde yaşayan herkesi Türk olarak görüyoruz ve öyle davranıyoruz onlara. Kardeşimiz onlar(ülkemi bölmek istemeyenler)
    Ama iş ülkeyi bölmeye gelince babam olsa tanımam...
  • Hani milliyetin İslam idi? Kavmiyet ne?
    Sarılıp sımsıkı dursaydın a milliyetine.
    “Arnavutluk” ne demek? Var mı şeriatta yeri?
    Küfr olur, başka değil, kavmini sürmek ileri!
    Arap’ın Türk’e, Lâz’ın Çerkez’e, yâhut Kürd’e;
    Acem’in Çinli’ye rüçhanı mı varmış? Nerede?
    Müslümanlıkta “anâsır” mı olurmuş? Ne gezer?
    Fikr-i kavmiyeti telin ediyor Peygamber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah Alpaslan -- 4 Nisan 2005, 22:01:16 >
  • iyi ya adamlar bizim topraklarımızda devlet kurmak istesinler bizde kardesimizmi diyelim?
  • Kışkırtma tek taraflı değil ki çift taraflı. Onlara da ülkeni kur diyorlar cahil insanlar da "hadi kuralım"! diyor. Sanki kolay devlet kurmak, hele Türkiye topraklarında kurmak bana mümkün gözükmüyor. Hepsi cahillikten kaynaklanıyor.
    Lisedeyken (Kadıköy Anadolu) 2 tane samimi Kürt arkadaşım vardı. İkisi de aklı başında, başarılı, efendi adamlardı. Gidipte terorist olacaklarını hiç zannetmiyorum aksine belki bizden daha fazla hizmet edecekler Türkiye ye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mehmet Eroğlu

Öncelikle Türktü, Kürttü, Lazdı, Ermeniydi… bu kavramlar bana saçma geliyor, hepimiz aynı çatı altındayız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tanımlanıyoruz. Son zamanlarda yine Türksün, Kürtsün muhabbetleri alevlendi. Her kafandan bir ses çıkıyor kimisi onlar hayvan diyor hepsini öldürmek lazım diyor kimi bayrak yakıyor. Bunları yapanlarda bence bilinçli yapıyor insanları provoke ediyor, belki bu provokatörlerin işi bu, belki ajanlar! Kısaca demek istediğim kimileri dost geçinmemizi istemiyor, işlerine gelmiyor. İç karışıklık yaratıp hiç kaynak harcamadan iki tarafı da hırpalıyor onlar da koltuklarında oturup halimize gülüyor… Tabi bu 1 yılda olan bir şey değil belki yüz yıl öncesinden başladı bu iki tarafı da düzenli olarak kışkırtma. Ne yazık ki eğitimsiz insanlar bu kışkırtmalara kanıyorlar, işin üzücü boyutu eğitimli insanların da bunların oyunlarına gelebilmeleri…
    Bunlar bilinmedik şeyler değil gerçi ama bazılarımız kendini iyice kaptırdı gidiyor, biraz mantıklı ve büyük düşünün lütfen.

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım Soğukkanlı olmamız gerekiyor. Bu gibi davranışlara izin vermemeliyiz! Çünki geçmişte acısını yaşadı ülkemiz Dış güçlerin OYUNuna gelmemeliyiz Birlik içinde olmalıyız Ve bunu tüm samimiyetimle söylüyorum Tüm arkadaşların sinirlerine biraz daha hakim olmaları gerekir Öfkeyle kalkan zararla oturur Bunu yaparken de ölçülü şekilde yaklaşmak en DOĞRU olanıdır. Çağdaş Medeniyetler Seviyesine ulaşmamızı hazmedemeyen Güçlerin çabaları hüsranla bitecektir. Bu M. Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti kimse yıkamayacaktır. Yeter ki birbirimize düşmeyelim OYUNa gelmeyelim..

• türk kğrt kardeştir ama bölücüler var onlar kalleştir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben burada yazılan hiçbir şeye, bir satıra bile katılmıyorum
  • TAMAMEN HAKLISIN
    quote:

Orjinalden alıntı: Mehmet Eroğlu

Öncelikle Türktü, Kürttü, Lazdı, Ermeniydi� bu kavramlar bana saçma geliyor, hepimiz aynı çatı altındayız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tanımlanıyoruz. Son zamanlarda yine Türksün, Kürtsün muhabbetleri alevlendi. Her kafandan bir ses çıkıyor kimisi onlar hayvan diyor hepsini öldürmek lazım diyor kimi bayrak yakıyor. Bunları yapanlarda bence bilinçli yapıyor insanları provoke ediyor, belki bu provokatörlerin işi bu, belki ajanlar! Kısaca demek istediğim kimileri dost geçinmemizi istemiyor, işlerine gelmiyor. İç karışıklık yaratıp hiç kaynak harcamadan iki tarafı da hırpalıyor onlar da koltuklarında oturup halimize gülüyor� Tabi bu 1 yılda olan bir şey değil belki yüz yıl öncesinden başladı bu iki tarafı da düzenli olarak kışkırtma. Ne yazık ki eğitimsiz insanlar bu kışkırtmalara kanıyorlar, işin üzücü boyutu eğitimli insanların da bunların oyunlarına gelebilmeleri�

ülkemizdeki bu çatışmalar kime yarar sağlayacak? bırakın insanlar ne olursa olsun ister türk ister kürt ister yahudi neolursa olsun yeterki İNSAN GİBİ İNSAN olsun. düşmanlıkla hiç bir yere varamayız.

• Bizim Türk'üm dediğimiz zaten ırk oalrak Türklük değil. Kendini Türk kabul etme yani vatanını sevme hadisesi...
    İster yahudi, ister çerkez olsun yani ne olursa olsun ülkemi sevsin yeter... Ama ülkemi bölmeye çalışırsa.............
  • o kırmızı ile yazılı şey de direk saçmalama...
    daha kitaplar yeryüzüne inmeden milletler vardı...
    Hz. Muhammed Arap doğdu...Arapça konuştu, Kur'an Arapça...
    Milleti inkar acayip saçma sapan boş bişi...
    Sen nesin dese biri bana "Türküm" derim...
  • arkadaşlar dikkatimi çeken birşey var..
    bu sıralar forumda inanılmaz bir Kürt düşmanlığı sezmeye başladım.
    bu çok tehlikeli...
    teröriste tabiki lanet olsun ama herkesi aynı kefeye koymanız kabul edilecek bir davranış değil.
    kim yetiştiriyor,kim terbiye veriyor siz bilmiyorum ama yanlış yapıyor...
    ben Kürt değilim,Çerkez Türküyüm,atalarım Çeçenistandan göçetmişler...
    ama benim için hiçbir millet,hiçbir ırkın birbirinden üstünlüğü yoktur.
    aksini düşünmek Allahı inkar etmektir...
    siz onun yarattığı bir varlığa nasıl sınıf koyma cüreti gösteriyorsunuz?
    Allahın katında ırk yoktur.inanan-inanmayan,iyi insan-kötü insan vardır...
    siz hiçbir ayette"Amerikalılar şöyledir,Kürtler böyledir.Türkler en iyidir.Araplar en kralıdır"diye tek bir cümle duydunuzmu?
    insanları milletlerine göre sınıflandırma hakkını kim tanıyor size?
    (haşa) Allahtan büyükmü görüyorsunuz kendinizi?

aklınızı başınıza alın.aslında bütün insanlık bir an önce aklını başına toplasın..
    yoksa bu işlerin sonu hiçbirimize yaramayacak.
    yokolmuş bir dünyada Türk olmuşun,Alman olmuşun,İsrailli olmuşun ne anlamı var?
    dostça,kardeşçe barış içinde yaşamanın yollarını arayalım hep beraber.
    unutmayın üzerinde yaşadığımız dünyadan başka bir alternatifimiz yok!!!

not:laflarım sadece burada yazılanlara değil.forumda şu sıralar cereyan etmekte olan bütün bu türlü topiclere cevap niteliğindedir...

• Kürtler ikilik çıkartıyor.Onlar kim oluyorda türkiyenin topraklarına göz dikiyorlar.
  • SİMİDİN İKİ YARISI

İlkokula başladığımız günü hatırladın mı?
    Aynı sırayı kapmıştık koşarcasına
    Nasıl da sevmiştik birbirimizi
    Dost olmuştuk taparcasına
    Tanımadan bilmeden kimliğimizi.
    Hangimiz simit alsak bölerdik orta yerden
    Yarısı senin yarısı benimdi
    Hastalansan, bir gün okula gelmesen ya
    Yarısı paketlenir, yarısı boğazıma düğümlenirdi
    Her şeyi böler paylaşırdık
    Artık simidin iki yarısı olmuştuk
    Simidin iki yarısı

Hatırladın mı?
    Cebimizdeki bozuklukları
    Döker masanın üstüne sayardık
    Farketmezdi, bende fazla sende eksik
    Oldu mu iki bilet parası, haydi sinemaya.
    Film de kafamıza göre değildi ya
    "Gönül Yarası",
    Olsun biz yine giderdik.
    Maksat birliktelik...
    Hatırladın mı?
    Resim öğretmenimiz mum boya istemişti
    Kuru boyalar zaten harçlığımızı bitirmişti
    Bir kutu alıp da bölmüştük renkleri
    Ne farkederdi;
    Birlikte boyamıyacak mıydık resimleri?
    Sen de saklar mısın hâlâ?
    Atmamışım küçülmüşleri
    Bende siyahı, sende sarısı, kalemler...
    Kalemler bile simidin iki yarısı

Hayallerimizi de paylaşırdık,
    Hatırladın mı?
    Ben de evlenecektim ileride, sen de.
    Benim kızım, seninse oğlun olacaktı
    Çoktan takılmıştı isimleri de.
    Dostça, kardeşçe
    Sevmeyi öğreneceklerdi, kenetlenmeyi
    Dahası, bir simidi ortadan bölmeyi
    Kimbilir, severlerdi birbirlerini aşkla
    Belki de evlenirlerdi
    Ne güzel hayallerdi

Benim kızım,
    Senin oğlunun karısı, hayaller...
    Hayaller bile simidin iki yarısı
    Ne kadar oldu görüşmedik bilmiyorum
    Kayboldun birden
    O günden beri simidin yarısı elimde
    Yarısı boğazımda düğüm
    Ben şerefli bir görev aldım orduda.
    Kızım büyümekte
    İsmi de kararlaştırdığımız gibi,
    Ya sen?
    Hep seni merak edip durdum,
    Evlendin mi, oğlun var mı?

Ta ki...
    Kanımı donduran o güne kadar
    O harekât gününe...
    Savaş alanındaydık, senin elinde silah
    Benim elimde silah
    Savaşmak zorundaydık
    Bire-bir bırakmıştı kader
    Ölmek-öldürmek değildi beni kahreden
    Bir can borcumuz vardı,
    Ha bugün, ha yarın ödenecekti zaten
    Ne düşündüğünü bilememek
    Ve öğrenememekti beni öldüren

Kıpırdamadan duruyordun,
    bir heykelden farksız bir ölüden sessizdin.
    Davranmaman şaşkınlık mı
    Yoksa sevginin bedeli miydi, bir bilebilsem?
    "Davran" diyordum.
    Seni öldürmem için yüce bir sebebim var,
    Ölmem için de.
    Vatan-Millet sağolsun
    Yine de istiyordum
    Kendime ait bir sebebim olsun
    Tüm savaşlar sevgiyi kurtarmak içindir.

Bir simidin bedeli; sevgiyle ödenirmiş.
    Bir sevginin bedeli; ölüp, ölüp dirilmekle
    "Davran, seni bu şekilde öldüremem"
    Sesim, dağlara çarpıp yankılanıyordu
    Öldürsem de ölmüştüm, öldürmesem de
    Ne Vatanıma ihanet edebilirdim, ne de sevgine

Belli ki, sen de keskin nişancıydın, ben de
    Yoksa gönderirler miydi bizi birbirimize?
    Aynı anda karşılıklı iki kurşun ve iki beden,
    Düşen, beyaz karlar üstüne sızan,
    Kanımız değildi.
    Hani, lisenin köşesinde takıldığımız
    Kafe vardı ya...
    İçtiğimiz tavşan kanı çayların demiydi.

Cebimizden çıkan üç-beş kuruşu gördün mü,
    Sende eksik, bende fazla, ne farkeder?
    Tam iki bilet parasıydı.
    Bu film de kafamıza göre değildi ya
    "Gönül Yarası..."
    Olsun, maksat birliktelik, haydi sinemaya.

Hasretten açık kalan gözlerimizde
    Son hayallerimizi gördüm;
    Benim kızım senin oğlunun karısıydı.
    Beyaz karlardan
    Bedenlerimize yansıyan ışığı gördüm;
    Güneşin sarısıydı.
    Ellerimizde sımsıkı sarıldığımız
    Ve gevşeyen avuçlarımızdan kayan
    Simidin iki yarısıydı.

Duyuyor musun?
    Şimdi arkamızdan yalan yanlış zanlar
    "Aynı anda ikisi ha", yanlış yargılayanlar
    Al eline kalemi, yazalım taşımızı.
    Bende siyahı, sende sarısı
    Söylesin taşlar, söylesin yazgımızı
    "-Çekinmedim Vatan uğrunda öldürmekten"
    "-Kaçınmadım sevgim uğruna ölmekten"
    Kimdi bizi bize böylesine düşman eden?
    Şüphesiz ki, yaşarlar bir simidi ikiye bölmeden
    Yarısı sende yazsın, yarısı bende
    Bizi kim anlar? Ancak zamanlar...
    Bir simidi ikiye bölen zamanlar, zamanlar...
    Zamanlar bile simidin İki Yarısı,
    Simidin İki Yarısı...

Zehra Birsen Yamak

kimse simidini tek başına yemek zorunda kalmasın... şimdiye kadar dostça yaşadığımız kişilere sesleniyorum... simidin iki yarısının da unu, suyu, tuzu aynı toprağın, gelin paylaşmaya devam edelim ama bölmeyelim...

• evet son zamanlarda kürtlere genelleme yapanlar var bende birkaç defa yazdım genelleme yapmayalım sadece PKK ve amerikan israil uşağı olanlara kızın dedim (tıpkı uşaklıkta ileri giden medya gibi)
    ,
    son birkaç yıldır kürtlerin birçok hakkı verildi dil ve kültür bakımından ama illede federasyon falan diyenler var onlara karşı kızıyorum bence onlar asıl kürt düşmanıdır şuanda ülkede işler yavaş yavaş düzeliyor inşallah daha iyi olacak amerika ,israil ,ingiltere türkiyeyi sıkıştırmak istiyorlar bu zamanda onların planlarına alet olmamaları lazım
    şuanda ayrılıkçılık yapanlar kürt devleti isteyenler büyük hata yapıyorlar çünkü zamanlama yanlış işler iyi giderken trenden inmek demek bu ortadoğu cehennemine kürtleri atmak demek ırak'ta topu topu 3-5 milyon kürt var onlarında kıymeti ABD 'ye kulluk yaptıkları sürece geçerli ondan sonra ne olacak
    kürtlere nefret duyan milyonlarca arapla kalacaklar başbaşa

• Ne Mutlu Turkum Diyene1
  • bu " Ne mutlu türküm diyene" lafı da sıktı artık ,adam türk değilse neden desin böyle bişey
    ,
    işte bu gibi laflar PKK' ya malzeme oluyor "kürtleri yok sayıyorlar" , " asimile ediyorlar" diye propaganda yapıyorlar
    iki kere iki dört sen "ne mutlu türküm" dersen adamda "ne mutlu kürdüm" der !!
    ,
    osmanlı zamanında doğu anadolu' ya kürdistan deniyordu ama isyan filan yoktu ayrı devlet dertleride yoktu
    ta ki son zamanlarında ingiliz destekli bazı isyanlar çıktı
    ,
    sen devlet olarak halkı idare etmeyi bilmezsen isyanda çıkar PKK da çıkar ,yani kürtçeyi yasaklamak ne kadar komik bişey ama 1980 lerde yasaktı adamların eline koz verdiler
    ,
    ama şurdan ayrılıkçı kürtlere sesleniyorum bu yol yol değil ,sürüden ayrılanı kurt kapar ,kürtlere yapılacak en büyük kötülük onları türkiyeden ayırmaktır,felluce'ye ABD ile beraber saldıran peşmergeler gibi onları maşa yapmaktan başka bir işe yaramaz
    bir musibet bin nasihatten iyidir demişler ,eğer ayrılma olursa o zaman Türkiyenin kıymetini anlarsınız

• ya siz körmüsünüz allah aşkına!
    zamanında sağ sol diye böldüler ülkeyi karıştırdılar iyice kurtardık durumu şimdide Türk Kürt diye bölüyorlar apaçık ortada Kürtler kendi başlarına hareket edemez bunlar hep oyun maksat ülkeyi karıştırmak ve huzuru bozmak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

bu " Ne mutlu türküm diyene" lafı da sıktı artık ,adam türk değilse neden desin böyle bişey
    ,
    işte bu gibi laflar PKK' ya malzeme oluyor "kürtleri yok sayıyorlar" , " asimile ediyorlar" diye propaganda yapıyorlar
    iki kere iki dört sen "ne mutlu türküm" dersen adamda "ne mutlu kürdüm" der !!
    ,
    osmanlı zamanında doğu anadolu' ya kürdistan deniyordu ama isyan filan yoktu ayrı devlet dertleride yoktu
    ta ki son zamanlarında ingiliz destekli bazı isyanlar çıktı
    ,
    sen devlet olarak halkı idare etmeyi bilmezsen isyanda çıkar PKK da çıkar ,yani kürtçeyi yasaklamak ne kadar komik bişey ama 1980 lerde yasaktı adamların eline koz verdiler
    ,
    ama şurdan ayrılıkçı kürtlere sesleniyorum bu yol yol değil ,sürüden ayrılanı kurt kapar ,kürtlere yapılacak en büyük kötülük onları türkiyeden ayırmaktır,felluce'ye ABD ile beraber saldıran peşmergeler gibi onları maşa yapmaktan başka bir işe yaramaz
    bir musibet bin nasihatten iyidir demişler ,eğer ayrılma olursa o zaman Türkiyenin kıymetini anlarsınız

birader yazdiklarina dikkat et oyle bir laf Hic bir zaman unutulmaz , gecilmez, ULU ONDERIMIZIN en ozlu laflarindan biridir Turk tarihi icin ,bu kahvede konustugun iki uc tane argo lafa benzetme adam turk degilse neden boyle birsey desin diyosun boluculuk yapiyosun Turkluk ne demek onu ogren once sunu unutmayinki kimse safkan degil dunyada kimse.....

• iyide bu sonucu değiştirmiyor ki
    ,
    türk olmayan birsürü türk vatandaşı var ve demezse demez adam suçlayamazsın ki ,sen neden "ne mutlu türküm" demiyorsun diye
    ,
    Kendimi bir kürt yerine koyup düşünüyorum : babam kürt ,anam kürt ,köyümüz kürt ,anadilim kürtçe
    adamın biri gelip bana hadi de bakiim " ne mutlu türküm " ,dese garipserim yani
    ,
    bu insanlar ( vatansever Kürtler ) sen zorlamadan da avrupaya ,amerikaya gidince ben türküm diyor
    şimdi bizim ortak bir tarihimiz var bir kürt Fatih Sultan Mehmet'le mi gurur duyacak yoksa tek marifeti diğer bir aşiretin yaylasını basmak olan bilmem ne ağa ile mi gurur duyacak,
    aynı kitaba inanıyoruz ,aynı imamın arkasında namaz kılıyoruz ,aynı Mekke'ye hacca gidiyoruz
    ,
    bu durumda ben kürt olsam "Türk milletine dahil olmakla gurur duyarım" ,ve bu devlet benim de devletim derim ,bu bayrak benim bayrağım ,
    ,
    osmanlı ve kürtler :
    http://www.osmanli.org.tr/yazi.php?id=139&bolum=1
    ,
    Atatürkün her sözü fizik kanunu gibi sabit mi ?,
    belki savaş zamanında öyle gerekti askeri ateşlemek için söyledi ,
    ama şimdi gidip dağda ki tek kelime türkçe bilmeyen bir kürd'ün kafasına basa basa bunu söyletecen de eline ne geçecek benim anlatmaya çalıştığım bu
    ,
    hem söyletince o adam vatansever olacak mı ?
    ,
    elimize ne geçecek yazda bizde öğrenelim ?
    ,
    not : ben kahveye gitmem ,eğer yolculuk sırasında mola vermemişsem
    merak ediyorsan Türküm,makedonya göçmeniyim ,soyum Yörük'tür ,istanbul türkçesine çok yakın derecede düzgün Türkçe konuşurlar ,malımızı ,toprağımızı Türk bayrağının altında yaşamak için bırakıp geldik,Oraya da Osmanlı zamanında Konya-Karaman bölgesinden iskan için götürülmüşüz
    ( eğer ikna olacaksan Atatürk de Makedonyalı Türklerdendir bu arada,Selanik Osmanlı zamanında Makedonya eyaletine bağlıydı)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.