Bildirim
Küresel Petrol Fiyatı tekrar düşüşte
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bu güncel iniş çıkışlar doğalgazı petrol alımını pek ilgilendirmez. Bu işler için uzun vadeli kontrat yapılır. Inse de çıksa da o fiyattan alınır.
Ancak bu fiyatlar spot piyasa için geçerli. Olur da ani bir ihtiyaç duyarsan burada belirtilen fiyatlar ile alım yaparsın.
Bu arada petrol düşerse altın alin. Altın düşerse petrol alın. Ikisi arasında hafif bir ters ilişki var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye futures contracts yapıyor demek, peki kaçtan? bu hususta bilinçli olmak lazım sürekli benzin çıktı indi diye boşa yaygara yapılıyor anladığım kadarıyla..
şu tablo nedir peki bilginiz var mı?Investing.com
TUPRS | Turkiye Petrol Rafinerileri AS Stock Price - Investing.comhttps://www.investing.com/equities/tupras
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 23 Aralık 2018; 17:48:21 >
-
Fiyatlar alım ülkeye, alınan gaz ya da petrole göre değişiyor. Her ülke için aynı sabit fiyat yok. Çok alım garantisi verildiğinde biraz daha düşük oluyor. Hatırlarsınız bir ara iranla bu konuda davamız vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 23 Aralık 2018; 18:1:58 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hatırlamıyorum da araştırdığım kadarıyla petrolde son yıllarda rotayı ırak'tan yine iran'a çevirmişiz...
Bu konuyu epey bir şekillendirmem lazım. Bilgili insanların vasıtasıyla insanları daha çok bilinçlendirebiliz zannedersem. -
Arkadaşlar açtığım konuyu hatırlayan yoktur sanırım, şu an size petrolün çıkış seyrinde olduğunu belirteyim.
Son haftalarda yapılan artışlar da hep bu yüzden.
Görünen o ki hükümet benzinde hiç indirim yapmıyor ama artış olduğunda halka hep iteliyor. Siz 84 dolardan 45 dolara düşünce benzine yansınan bir şey gördünüz mü?Investing.com Türkiye
Brent Petrol Vadeli İşlemleri Fiyatı - Investing.comhttps://tr.investing.com/commodities/brent-oil
-
bir öğretemedik size türkiyede benzin akaryakıtın pahalı olmasının sebebi VERGİ VERGİ VERGİ
petrolün dolar ile alakası yok . o grafiklerin hepsi masal toplumları yani köleleri uyutmk için
petrol sudan imal edilir .. http://www.resulkurt.com/?artikel,750/
eski bir yazı
3.60 tl litresi .. Rafineri çıkış fiyatı olan 1.13 YTL’yi, ÖTV ve KDV toplamı olan 2.03 YTL ile kıyasladığımızda, benzinde; rafineri çıkış fiyatının yüzde 180’i kadar vergi alınıyor. Nakliye, EPDK payı, bayi kárı vs. derken pompa satış fiyatı 3.60 YTL’ye çıkıyor (İlginçtir Tüpraş ve Enerji Piyasası Üst Kurulu, akaryakıtın rafineri çıkış fiyatını "devlet sırrı" gibi gizli tutuyor. İnternet sitesinde ve sorulduğunda açıklamıyor!..)
rafineri çıkış fiyatı halen yazılmıyor devlet sırrı
benzin fiyatının yüzde 50 DEN FAZLASI vergi .. dolarla heç alakası yok
arac fiyatlarının yüksek olmasının sebebide dolar DEĞİL . VERGİ VERGİ VERGİ
DIŞ GÜÇLER YOK HEPSİ YALAN ..
BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM TÜRKİYEDE AKARYAKIT FİYATLARININ TOPLUMUN ORTALAMA GELİR SEVİYESİNİN SATIN ALAMAYACAGI FİYATLARDA SATILMASININ SEBEBİ TÜRKİYEDEKİ DANDİK EKONOMİ MODELİ VERGİ SİSTEMİDİR
ARAC FİYATLARININ YÜKSEK OLMA SEBEBİDE BU GERCEKTİR VERGİ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypercubematrix -- 18 Mart 2019; 22:58:9 >
-
RİNDAMAN soruyorum rafineri çıkış fiyatı nedir ? nasıl hesaplanıyor
o rafineriye petrol nerden nasıl geliyor ? gemiyle mi borularla mı ? hangi gemilerle hangi boru sistmiyle nereden ?
bu sorulara cevap bulalım ?
boşver brent petrol masallarını -
Ham petrol rafineride işleniyor ve üstüne vergiler vs konularak piyasaya satılıyor arkadaşım, rafineriden çıkış fiyatı budur zannedersem.
Şimdi sen bu soruyu sordun ben de yalan yok bir iki yerden doğrulayıp sana cevap verdim.
Kur ile alakalı olarak bi site vardı orada bizim de bir sürü ülkeyle benzer fiyatlardan aldığımız yazıyordu. Vergiler yüzünden de tabi bu fiyatlara kullanıyoruz, o bilmediğimiz bir şey değil!!
Her neyse, attığım grafikte brent petrolün zaten yükselişte olduğu belli, yalan mı? Emtia borsasını küçümseyerek konuşuyorsun, 45 dolardan para koyup 80 günde parasını yüzde 33 arttıran insanlar var.
Demek istediğim şeylerden biri düşerken hiç adam gibi indirim yok çıkınca yine kol gibi vatandaşa zammı geçir!
O siteyi bulabilirsem buraya koyacam ama anasını satıyim bir türlü bulamıyorum!!,
Ha bu arada iki tür petrol tipi var biri hafif diğeri ağır dediğimiz.
Çok detaya girmek istemiyorum o siteyi bulursam konuyu güncelliycem.
Konuma bakarsan zaten brent petrolün çıkacağını ve yükselmesi durumunda zam geleceğini haber vermişim öyle değil mi?
Şunu da ekliyim benzin networkü diye bir yazı vardı, ne tesadüftür ki dün onu da okudum. Linkleri eklemeye çalışacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 18 Mart 2019; 23:15:5 >
-
6 ay önce konu açmışsın ki aslında güzel bir konu .. fakat sorularına jeopolün sallamasyonları dışında cevap alamamışsın bilen biri yok zaten OLAMAZDA
ndenini forumda defalarca yazdım . enerji konusu DEVLET SIRRI kategorisinde bir meseledir bilenler konuşamaz gercegi . ve coğunlukta BİLMEZ
hikaye masal anlatırlar . ben masalı sewmem
enerjiyle ilgili anlatılan öğrendiğin bildiğin tüm masalları UNUT . ÇÜNKÜ HEPSİ YALAN . elektrik doğalgaz akaryakıt petrol rüzgar
şindi ; biraz masal okuyalım
BRENT PETROL NEDİR?
Petrol Piyasasında geçerli olan ve rafineriler tarafından kullanılan petrol türleri üçe ayrılmıştır. Bunlar Brent, WTI ve Umman petrolüdür. Dünya üzerindeki petrol anlaşmalarının üçte ikisi Brent petrol üzerinde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla Brent petrol için en yaygın petrol türü diyebiliriz.
Brent ham petrol, İskoçya’nın Shetland Havzası adıyla tanınan Kuzey Denizi’nde Brent Petrol Sahası’nda denizden çıkarılmaktadır. Royal Dutch Shell şirketi tarafından işletilen olan bu petrol sahası günümüzde kullanım ömrünün sonuna yaklaşmaktadır. Bölgede yaşayan bir kuş türü olan İngilizce’de Brent Goose (Yosun Kazı) olarak adlandırılan kuşun adı
tüm bu petrol arama sahası için kullanılan ortak isimdir. Ayrıca “Brent” adının petrol arama sahaları olan Broom (Oseberg), Rannoch, Etive, Ness ve Tarbert isimlerinin baş harflerinin kısaltması olduğuna dair de kaynaklar bulunmaktadır.
ham petrolü işleyen rafineriler için düşük sülfürlü yani tatlı dediğimiz petrolden benzin veya dizel yakıtı üretmek daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan petrol tatlı ve hafiftir. Bu yüzden rafine edilmesi kolay dolayısıyla benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Ayrıca denizden çıkarıldığı için nakliyesi doğrudan deniz üzerinden uzak bölgelere gönderimini kolaylaştırır.
Petrolün fiyatını için nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığı önem arz eder. Üretimi daha ucuz ve hızlı olan daha çok talep görür. Denizden çıkarılan petrol ile karadan çıkarılan petrol fiyatı arasında da fark vardır.
.............................
brent petrol sudan çıkarılıyor denizde su olduguna göre petrol sudan üretilir derken yanlış yazmadım . oil hidrocarbon zinciridir
PETROL'ün kimyasal yapısı çok basittir ! Hidrokarbon zincirlerinden meydana gelir ! Yağların yapısı genellikle hidrokarbonlara dayanır !
Uzun süreden beri insanlık artık '' Su + Karbondioksitten '' PETROL üretebiliyor !
H2O + CO2 = PETROL !
Yani, PETROL'ün sadece doğal yollarla oluşması bir safsatadan ibarettir ! Petrolün tükenmesi bir yalandan ibarettir
bu gerceği KETMETMEK GİZLEMEK zorundalar :) nedenini yazmama gerek yok
ve aracında kullandığın akaryakıt rafinerilerde üretiliyor veya direk ithal ediliyor
petrol piyasası yani kullandıgın dandik grfikler sadece fiyat kontrolü için var çünkü su dan üretildiği bilinirse hiç bir zaman petrolün bitmeyeceği bilinirse kriz cıkaramazlar ve fiyatları belirleyemezler kontrol edemezler
ham petrol yalanı bu sebeple uydurulmuştur . bir mal ne kadar coksa üretilirse arzı artarsa fiyatı düşer
bunu istemiyorlar devlette bunu istemiyor çünkü devletler bir şirkettir gelirlerinin azalmasını İSTEMEZ varsın personelleri yani şirket calışanları asgari ücretle sürünsün
önemli olan beka dır devletin yaşamasıdır
-
DOstum iyi söylüyorsun da petrol elde etmek bu kadar kolay olsaydı hiç merak etme millet kendi petrolünü üretirdi.
Sandığın kadar kolay değil ki hala yerin binlerce kilometre altından ham petrol çekmek zorundalar.. Boşuna sonda yapmıyorlar yani.
Bu arada toparlamak gerekirse evet ülkede kullandığımız vergi çok yüksek fakat petrolün varil fiyatının artması ve bizdeki kur farkı da artışlar için bir gerekçedir.
Olaya benden daha hakim görünüyorsun yalnız bazen ne kadar çok bildiğimizi sanırsak o kadar da yanılırız. -
Benzin fiyatları 19 Mart 2019 tarihi gece yarısı (bu gece) itibaren zamlanacak.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) tarafından açıklanan detaylara göre 13 kuruş zam yapılacağı açıklandı.ben toplumun bu zammları hakkettiğini düşünüyorum
benzin 7 tl ye yaklaşıyor secim sonrasıda gececek gibi .
yanlışlarımız olabilir düzeltin .
https://teyit.org/benzin-dosyasi-1-asgari-ucretle-hangi-ulkede-ne-kadar-benzin-alinabilir/
850 euro ispanya asgari ücret benzin fiyatı 1.19 euro
şuan 1.26 euro
32 litre depo 32 x 1.26 = 40.3
21 kere depo fulleniyor
türkiyede asgari ücret 2000 tl benzin 6 tl diyelim düz hesab
32 litre x 6 = 192
10 kere depo fulleniyor
asgari ücreti 4-5000 tl yapamayacagına göre benzinin fiyatını 3 tl ye cekmen gerek
ki satın alma gücü artsın . cünkü benzin TEMEL İHTİYAC tır
gelelim petrol fiyatlarını kim belirliyor ?
el'an kullanılan akaryakıtta rafineri çıkış fiyatı ötv vergi vesaire kalemler nedir ?
bu soruya cevab bulmak için arastırma yapmak gerek
-
www.epdk.org.tr
EPDK | Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuhttps://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik/3-0-143/fiyatlandirma-raporu
2018 aralık ayı raporu
tabloya baktıgımızda 1.80 tl 2018 aralık benzin 95 oktan litresi
1.80 tl
ürün fiyatı 2 tl + 3.3 tl vergi + diğer marjlar 0.7 : 6 tl
benzin üzerindeki vergileri ve ARACI KURUMLARI KALDIRDIGIMIZDA benzini 3 tl ye cekmek ve halkın satın alma gücünü yükseltmek mümkün
-
Seçime 12 gün kaldığı halde benzine zam yapmak zorunda kalanlar, seçim sonrası pompayı ne yapar kimbilir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X