Şimdi Ara

Kurcalıyım derken çalışmaz oldu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elektroniğe meraklıyım. Bugün şu voltaj ölçer cihazlardan aldım. Eve geldim laptopu söktüm adaptörü bağladım cihazı deniyim dedim :) yapmaz olaydım. Üstünde ps51020 çipe cihazı değdirdim, çat çut etti makina kapandı. Ala ala dedim tekrar açtım tekrar aynı yere değdirdim makina yine kapandı ve artık açılmıyor :). Adaptörü takınca power tuşuna basmadan anakarttan saat sesi gibi tik tik ses geliyor zorla duyuluyor, anakarta biraz bastırınca ses artıyor fakat hiç bir şekilde açılmıyor bilgisayar. Power tuşu zaten çalışmıyor. Ben naptım ki acaba

• Sanırım kısa devre yaptırıp yaktınız ilk denemeden sonra 2. denemeyi yapmasaymışsınız iyiymiş şimdi yapacağınız iki şey var ya teknik servise götürecek yada buraya kadar kendim yaptım diyip iyice öğrenmek için aklınıza takılanları denemek karar sizin.
  • PS-51020 ya da Texas Instruments INA286 güç kaynağı voltajına bakmaksızın -14V ile +80V arasında +/- 20µV dengeli voltaj sunan bir paralel (tali yol oluşturan) çiptir. Genelde monitörler için kullanılır. Eğer elin hassassa (lehimleri sökerken ya da lehim yaparken veri yollarını yakmayacağına eminsen) kendin internetten bu çipi edinip değiştirebilirsin.

Soruna kesin çözüm olur diyemem yalnız. Çünkü anlattıklarınız doğrultusunda bu çip dışında bir çok yere zarar vermiş olma ihtimaliniz de var.

@sanatsehri
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Sanırım kısa devre yaptırıp yaktınız ilk denemeden sonra 2. denemeyi yapmasaymışsınız iyiymiş şimdi yapacağınız iki şey var ya teknik servise götürecek yada buraya kadar kendim yaptım diyip iyice öğrenmek için aklınıza takılanları denemek karar sizin.

Aynen katılıyorum , geçmiş olsun.
  • Kendim çözmeye karar verdim :) bir tane avometre aldım ilgili chip'in ayaklarına değdiriyorum hepsinde aynı akımı gösteriyor. Sadece 3 ayağında akım görünmüyor bu normal mi ?
  • Karşılıklı basan ayakların cross ya da lineer hatta sürekli aynı değerleri vermesi gerekir. (Eğer tekil ayak yoksa.) Muhtemelen çipte arıza var.

Bu sayfada ilgili çipin DBT sürümünün datasheet'i var. İnceleyerek daha net bir fikre sahip olabilirsin. Ama maksat adece iş öğrnemek veya tamir etmekse, zaten perakende değeri 7$ olan bir çip. Alıp değiştirip deneyebilirsin.

@sanatsehri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.