Ben de bu sene bağış yapmayı düşünüyorum hocam instagramda bir iki sayfa gördüm özellikle afrika ülkelerine yardım yapan orada fiyatlar 4500 ile 5000 arası değişiyordu küçükbaş için |
Kurban Fiyatları (küçükbaş,büyükbaş) 2024 (11. sayfa)

-
-
Geçen yıl İHH ile afrika ülkelerine gönderdim. Kesim esnasında (isimler okunarak) videosunu çekip linkini gönderdiler.
-
dana 800 kg kesildiğinde 7 kişiye hisse çıkacak 55/60 kg ne çıkarsa artık.
-
-
Fiyatlar çok iyi
-
Diğer yerlere göre uygun sanırım hocam evet, ben genelde ikinci gün küçükbaş kestiriyorum ve hayvanlarda koku vs olmuyor güzel etleri. Bir göz atılabilir nerden alsak diye düşünenler için :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Market fiyatları nasıl olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanırım sadece carrefoursa açıkladı kurban fiyatlarını, 4 Taksit yapıyormuş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
faizden elde ettiği gelirle kurban hissesine giren birisi diğerlerinin kurbanını zedeler mi
-
ya torpille kamu da işe girmiş biri ortak olmuşsa ? ya da milleti kandıran bir esnaf ortak olduysa ? ortada reel anlamda bir faiz olduğunu düşünmüyorum. işini garantiye almak isteyen küçükbaş kesmeli.
-
Herkes kendi payını alıyor sonuçta.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmiyorum ben katılmıyorum zaten kurbana. Bugün aklıma geldi kurt düşüreyim dedim sizin aklınıza da 😂
tabiki hayır, senin parayı nerden bulduğun beni neden ilgilendirsin ?
paranın kendisi haram değil, yaptığın eylem haram, o paradan senin nemalanman haram, ama başkasına verebilirsin, sadaka verebilirsin, camiye bağış, mesela bana da atabilirsin (iban için pm)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer sen kurban maksadıyla ama haram parayla hissedar olursan senin kurbanın kabul olmuyor (zaten dinen helal para olması lazım) ya da sadece et yemek maksadıyla girersen yine diğer hissedarları da ilgilendiren bir durum da olmuyor. Bazen 7 kişiye kadar çoğunluğu sağlamak için birbirlerini tanımayan kişiler bir araya gelebiliyor ve kimse diğerinin geliri haram mı helal mi diye kafa yormaz; sonuçta sen kurban niyetiyle giriyorsun, diğerleri seni bağlamıyor. Bunu bilene de kurt düşmez zaten 🤣
dediğinizde yanlışlık var, kurban maksadıyla değil de et yemek için ortaklığa katılan olursa, diğer hissedarların da kurbanı sahih olmaz. (hanefi mezhebinde)
hissedarlarınızı iyi seçin, marketlerde kurban kestirmeyin.
-
Doğru hocam evet dediğin gibidir ama benim bildiğim bu durum eğer ben senin et yeme maksadını bilmiyorsam benimkini zedelemiyor sanırım. Bilip de girersem evet benimki de kabul olmayacak.
evet ama ihtiyatlı olmakta fayda var. şimdiden Allah kabul etsin
-
Allah kabul etsin hocam. Ben zaten büyükbaşa giremiyorum maddiyattan ötürü 😁 Migros'tan 1 koyun alıyorum gücüm ona yetiyor.
hocam en güzeli küçük baş. eti şifadır bilhassa çocuklara. hem küçük baş yetiştiricisi daha zor durumda, destek olmak lazım diye düşünüyorum
-
Muhtemelen küçük büyük ikisi de aynı durumdadır. Hayvancılığı yerin dibine soktular. Ne tarım kaldı ne hayvancılık 🙂 Ben de isterim gidip pazardan alayım kurbanı ama alıştık marketten siparişi verip hazırlandığında gidip almaya.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X