Şimdi Ara

kuran okumak icin super zeka olmakmi gerekiyor? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
2
Favori
5.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir topluluğa ait olmak adına birilerinin peşinden gitmiyorum. Farklı kişilerden görüşler alarak bir araya getiriyorum ve bunun tahlilini yapmaya çalışıyorum. O kişiler kitaplarında televizyonda konuştuklarının tam tersini iddia etmeyeceğine göre biraz daha detaylı olabilir ama genel hatlarıyla aynı şekilde yazacaklardır. Allah dini kolaylaştırdığını söylediği halde neden onlarca cilt kitap okumak, tüm tarihi detaylıca araştırmak gerekiyor ? Bu anlayış dini sadece belirli bir kesimin anlayabileceği ve diğer cahil halkın ise onların dediklerine mutlak olarak uymalarını gerektirir. Oysa Allah kitabına uymamızı, fırkalara ayrılmamamızı ve apaçık bir kitap olduğunu söylüyor.

Peygamberin dindeki işlevi Kuran'da sadece tebliğ etmek olarak yer alıyor. Onun dışında başka görevi olmadığı söyleniyor. Tıpkı Hristiyanların İsa peygambere yaptığı gibi Müslümanlar da Muhammed peygambere aynısını yapmaya çalışıyor. ''Kainatın efendisi'' gibi şirk olabilecek bir sözü her fırsatta dile getiriyorlar. Size bu konuda onlarca ayet gösterebilirim ama aksini kanıtlayacak tek bir ayet dahi gösteremezsiniz.

Hadisleri o dönemde kaydedildiğini ve peygamberin de buna izin verdiğini nereden biliyorsunuz ? Öyleyse neden onlara uymamız gerektiği Kuran'da yazmıyor ? Allah sadece Kuran'ın ''ahsenül hadis'' olduğunu ve Kuran dışında başka hadise gerek olmadığını söylediği halde nasıl olabilir ?

Defalarca dile getirdiğim gibi Allah sadece elçi olduğunu söylüyor.

Bir cehalet örneği vererek bu konuda haklı olmazsınız. Allah tüm örneklerin Kuran'da ayrı ayrı verildiğini ve tamamlanmış olduğunu söylediğine göre cevaplarımızı Kuran'da aramalıyız. Eğer konuyla ilgili hüküm yok ise Allah onu unutmadığına göre serbest bırakmıştır.

İmam-ı Azam konusunu sadece öyle okudum. Detaylı olarak bilmediğim için yorum yapmamam doğru olur.

Nisa 23'te ''analarınız, teyzeleriniz'' gibi kişiler ile kadınlar kastediliyor. O ayette erkekler için haram olan kişiler yazıyor. Ben de kadınlar için haram olan kişileri sordum. Ayrıca bu şekilde bir ayet var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kimolaki

Kertenkele hadisinde buldugunuz kertenkeleleri oldurun sevaptir demiyor. Oldurulmesi gerektiginde mumkun olabildigince aci cektirmeden oldurmek gerektigi soylenmis.

Namazlarin hangilerinin farz olduguna ise ayet olmak zorunda degildir.

Namazinizi dosdogru kilin ayetinden anlasilacagi uzere herkesin istedigi gibi namaz kilmasi kabul edilemez.

Allah ve rasulune uyun ve benzeri ayetler Kuranda defalarca gecer. Biz peygamberimiz namazi nasil kilmizsa oyle kilmak zorundayiz.

Peygamberimiz farz , sunnet ve gunun diger vakitlerinde kilinacak namazlari anlatmis hayati boyunca kildirmistir. Namazin farzlari ve vakitleri binlerce rivayetle aynidir.

Bunlari inkar etmek minyonlarca muslumani aptal yerine koyup sahabelere yalanci iddiasinda bulunmaktir.

Namaz Islamiyette en onemli konulardan biri olup, dinin diregi olarak ifade edilmistir.

Namaz Kuranda anlatilmayip direk peygamberimize ogretilmistir. Binlerce sahabe arkasinda yillarca namaz kilmistir. 1400 yildir da ayni sekilde kilinmistir.

Lutfen Kuran Muslumanligi adi altinda kendimizi kandirmayalim. Yeterli bilgiye sahip olmadan hadisleri ve peygamberimizin dindeki rolunu ve ehemmiyetini degerden dusurmeye calismayalim.

@maggese

buyur dostum herkesin saydığı bir hoca, senin dediğin gibi olursa niye diğer hayvanlar için acı çektirmeden öldürün dememiş ?

Herkes istediği gibi kılmayacak ki Kur'an'da vakti belli, yapılacaklar belli, ne yapmamızı ne amaçla yapmamız belli hangi durumlarda kılmamamız hangi durumlarda kılmamız belli...Kur'an'a göre kıldığın zaman dosdoğru kılarsın

Bunları biliyorum ama demek istediğim şu peygamber dine ilave getiremez, peygamberde vahiye yani Kur'an'a uyuyordu eğer ilave getirseydi peygamberde Allah ile haşa ortak din yapan olurdu.

Ben hadislerin hepsi yanlış demiyorum ki, hatta namazların rekatlarının belirlenmesi namaza düzen getirir peygamberimiz o zamanda birlikte namaz kıldığı dostlarına şu kadar vakit kılalım demiş olabilir.Öbür türlü herkes kafasına göre kılacağı için düzensizlik olacaktı ama Kur'an'a göre istediğin şekilde kılabilirsin yani Kur'an çerçevesinde

Ben kimseyi aptal yerine koymuyorum, sahabelere de yalancı demiyorum ama hepimiz insanız insan şaşırabilir, unutabilir, araya yalancı nakilciler karışmış olabilir, devrin şartlarınca bir sürü hadis uydurulmuş olabilir vs. Buhari bile 600bin hadis içinden ayıklamış yani o zaman dediğim gibi ortam varmış ki Buhari bile ayıklamış.

• quote:

Kertenkele hadisinde buldugunuz kertenkeleleri oldurun sevaptir demiyor. Oldurulmesi gerektiginde mumkun olabildigince aci cektirmeden oldurmek gerektigi soylenmis.

Namazlarin hangilerinin farz olduguna ise ayet olmak zorunda degildir.

Namazinizi dosdogru kilin ayetinden anlasilacagi uzere herkesin istedigi gibi namaz kilmasi kabul edilemez.

Allah ve rasulune uyun ve benzeri ayetler Kuranda defalarca gecer. Biz peygamberimiz namazi nasil kilmizsa oyle kilmak zorundayiz.

Peygamberimiz farz , sunnet ve gunun diger vakitlerinde kilinacak namazlari anlatmis hayati boyunca kildirmistir. Namazin farzlari ve vakitleri binlerce rivayetle aynidir.

Bunlari inkar etmek minyonlarca muslumani aptal yerine koyup sahabelere yalanci iddiasinda bulunmaktir.

Namaz Islamiyette en onemli konulardan biri olup, dinin diregi olarak ifade edilmistir.

Namaz Kuranda anlatilmayip direk peygamberimize ogretilmistir. Binlerce sahabe arkasinda yillarca namaz kilmistir. 1400 yildir da ayni sekilde kilinmistir.

Lutfen Kuran Muslumanligi adi altinda kendimizi kandirmayalim. Yeterli bilgiye sahip olmadan hadisleri ve peygamberimizin dindeki rolunu ve ehemmiyetini degerden dusurmeye calismayalim.

@maggese

İlk önce doğru olduğuna inandığım peygamberimiz söyleyebileceği bir hadisi yazayım buraya :

“Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.”
    (Müslim, Sahihi Müslim Kitabı Zühd, Hanbel, Müsned 3/12, 21, 33)

Daha önceki mesajımda yazdığım gibi peygamberimiz ve dört halife döneminde hadis yazımı yasaklanmıştı.Eğer dediğiniz gibi hadisler dinin kaynağı olsaydı şu durumlar ortaya çıkacaktı :

-Peygamber ve halifeler dini eksiltmeye çalışmış,dinin kaynağını yazmayı yasaklamıştır .( Hz.Osman döneminde Kuran toplanmış hadislerle karışması mümkün değil)
    -Dinin kaynağı buharinin müslimin insafına kalmış, dediklerine göre yüz binlerce hadis arasından bunları seçmişler,atılan hadisler arasında din hakkında çok önemli bir hadis atılmış olamaz mı ? Sonuçta bunlar insan her türlü hatayı yapabilirler? Eğer hata yapmadılar derseniz bu kitapların Kuran'dan ne farkı vardır?

Kuran'da trafik kuralları ararsanız elbette bulamazsınız! Allah yazılacak kadarını yazmış diğer konularda serbest bırakmıştır.Ayetlerden bunu anlıyoruz.

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik.

16-Nahl Suresi 89

Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.
    Zuhruf Suresi 44

Peygamberin dindeki rolünü düşüren Hz.İsa'ya yapılanın aynısını ona yapıyorsunuz! Allah'a açık açık bir kitabı bile tam yazamamış diyorsunuz (haşa)

Kuran'dan ayetleri inkar ediyorsunuz.(Hadisler ile ayetleri nesh,recm gibi rivayetler) Kuran'ı tarih kitabına indirgiyorsunuz!(Sebebi nüzul) :

De ki; «Ben de tıpkı sizin gibi bir insanım. (Kehf, 110)
    “De ki: «Fesubhânallâh! Ben beşer peygamberden başka bir şey miyim?» (İsrâ, 17/93)
    “Muhammed, sadece bir resûldür / elçidir. Ondan önce de nice elçiler gelip geçmiştir.” (Âl-i İmrân, 3/144)

• quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

1)Hayır dostum kelimenin Arapça anlamı dede yerine de geçebiliyormuş benim yorumum değil bu...

2)Cevabı vermişsin işte Kur'an çevresinde değerlendireceğiz, eğer haramsa haram değilse dinen haram değildir.

3)Mesela yatsı ve ikindi namazı Kur'an'a göre yok (Sakın yanlış anlama namaza karşı değilim, sadece bunun farz olması konusu merak ediyorum.Yoksa insan isterse 10 vakit namaz kılsın)

4)Bunu getirmemin sebebi bazen birine söylediğim zaman böyle bir hadis olmadığını iddia söylüyorlar bende kolaylıkla Cübbeli Hoca'nın videosunu açıp gösteriyorum.Hz. İbrahim ateşe atılırken yardım etmiş ? Bu mu açıklması ?

5)Zaten onları söylese dinden çıkar.Yapma hocam bugün ortadoğunun hali ortada

6)Bakara suresinin 62. ayetinde aslında bu konu hakkında bir açıklama getirmiş.Günümüz dünyasında bir sürü İslami terör örgütü varken bir Hristiyan veya Yahudi'nin Müslüman olması çok zor, neyse ki Allah'ın adaletine güveniyorum o en iyisini bilendir.

1)O anlamada gelebilir sıkıntı yok ama kabul etmediğiniz bir şey var.O anlama geldiğini nasıl anlıyorsunuz? "Sen diyorsun ki orada ata-ced anlamına geliyor başka biri de diyor ki hayır efendim orada bir topluluk için cahiliye devri herkes herkes ile evlenebiliyor bu yüzden anneleri kastediyor".Ben diyorum ki bunu anlamak için indiği döneme ve Peygamberimize sormamız gerekiyor ki cevabını alalım.Sizde diyorsunuz ki hayır efendim olur mu öyle şey Kur'an apaçık eksiksiz bir kitap,yoruma ne gerek var her şey ortada.İşte sıkıntı burda.Şimdi benim bu konuda,bu ayette veya diğer ayetlerde hadislerden faydalanmam veya döneme inmem Kur'an'ın bütünlüğüne gölge mi düşürüyor? Sen-Ben veya başka biri yorumlayacağına ben Peygamberimiz ne demiş ona bakıyorum.Bu Kur'an için bir eksiklik midir?

2)Kur'an çerçevesinde değerlendirirken Kur'an'ın çerçevesi nedir önce onu biliyor muyuz? Yani diyorsun ki günümüz şartlarında isimlendirilen ve Kur'an da direk olarak geçmeyen her şey helaldir :) Tam bizim toplumun aradığı kan.Her şeye izni ver geç :) Sperm bankaları ve taşıyıcı annelik meselesi helaldir yani :)

3)Bu soruya @Hümiyettin cevap versin :) Ben muaf olayım :)

4)O hadisleri inkar edenler genelde her şeyi aklına göre yorumluyor.İşine gelmedi mi uydurmadır uydurma diye atıyorlar.İyi araştırmadan konuşmamak gerekir bence.Nasıl ki biz zaman zaman çekirge istilaları ile karşılaşıyorsak kaynaklara göre o dönemde kertenkelelerin böyle bir istilası olmuş ve bunlar tehlikeliymiş.İnsanlara zarar vermemesi için teşvik edilmiş ve böyle bir söz söylemiş denir.Daha farklı varyasyonları da var fakat genelde bilinen budur.Ha peki bu sözün tarihine bakarak iman açısından bize bugün ne kazandırır? Hiçbir şey.Peki böyle uç hadisler ile HADİS KÜLTÜRÜNÜ karalamak ne kadar doğrudur?

5)Bugün Ortadoğu'da olanlar yeni değil ki.Kaldı ki Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar cemel vakasına kadar uzanıyor.Tamamen Siyasidir ve İktidar kavgasıdır.Bu İktidar kavgasında İslamiyet bahane olarak kullanılıyor.Bir taraf halifelik Hz.Ali'nin hakkıydı diyor diğer tarafta Hz.Ebubekir ondan öncedir çünkü Hz.Ebubekir'in ismi Kur'an'da hayırla geçiyor o olması doğru diyor.Ha Şia ile Sunniler arasında İslami konularda ayrılıklar var mı? Elbette var ama asıl mesele İKTİDAR.E tabi birde Amerika'nın Ortadoğu sevdası ve Petrol :)

6)Yani bir Hristiyan veya Yahudi'yi Müslüman yapamıyoruz o zaman onları doğru mu kabul edelim :) Bakara 62 ile açıklama felan getirilmiyor.Eğer Bakara 62 sizin düşündüğünüz gibi olsaydı o zaman Peygamberimiz Kur'an'ın ayetiyle çelişirdi.Şöyle ki Peygamberimizin Hristiyan ve Yahudi aleminde yöneticilere mektuplar göndermiştir.Mesela Habeş Kralına,Bizans İmparatorluğuna veya diğerlerine gönderdiği mektuplarda neler yazıyordu? Cennete gideceklerin doğru insanlar olduğunu biliyoruz.Hristiyanlar ve Yahudiler doğruluk üstüne idiyse bu mektuplar neyin nesi?
    "Resûlullah Muhammed’den, Habeş’lilerin Kralı Necaşi’ye. Kendisinden başka tanrı olmayan, gerçek Hükümdar (Melik), Mukaddes (Kuddûs), Selâm, Koruyucu, Kurtarıcı olan Allah’ın övgüsünü sana iletirim. Takdir edip şehâdet ederim ki Meryem oğlu İsâ, Allah’ın Rûhu ve Kelimesidir ve (bu kelime) afîfe, dokunulmamış Meryem’e bırakılmıştır; böylece o İsâ’ya hâmile olmuş ve Allah da onu, kendi Rûh ve Nefesinden olmak üzere Âdem’i Eli ve Nefesi ile nasıl yarattı ise onu da (öylece) yaratmıştır.

Seni tek olan Allah’a çağırıyorum ki onun hiç bir şerîkî yoktur. O’na itaat konusunda karşılıklı yardıma (çağırıyorum); beni takip et, bana uy, bana gelen şeye îman et! Zira ben Allah’ın elçisiyim. Bu duruma göre seni ve etrafındaki askerlerini Kaadir ve Azîm olan Allah’a dâvet ediyorum. Nasihat ve sözlerimi kabul etmenizi tavsiye ederim.

Amca tarafından yeğenim olan Ca’fer’i beraberinde az sayıda bir Müslüman kümesiyle birlikte sana doğru hemen yola çıkarıyorum. O, sana varır varmaz taşıdığın boş ve faydasız gurur ve azameti bir kenara koyup onlara misafirperverlik göster!

Selâm, gerçek hidâyet yolunu takip eden kimsenin üzerine olsun!"

kuran okumak icin super zeka olmakmi gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Size birkaç soru sormak istiyorum;

1)Kur'an eksik mi? Haşa eksikte mi biz Kur'an dışı kaynaklara gidiyoruz?
    2)Kur'an dışı helal haram olabilir mi?
    3)Hadislerle ilave ibadet eklenebilir mi?
    4)Kertenkele öldürme hadisini nasıl açıklıyorsunuz?
    5)Kur'an'a rağmen bölünmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?
    6)Hristiyan ve Yahudi cennete girebilir mi?

Mr.Lucky tam kaynak veremeyeceğim çünkü bulamadım ama şu ayette geçen baba kelimesi dede anlamına da geliyor;

4:22 BABALARINIZIN daha önce evlenmiş olduğu kadınlarla evlenmeyin, ama geçmişte olanlar geçmişte kalmıştır. Bu, kesinlikle utanç verici bir fiildir, çirkin bir şeydir ve kötü bir yoldur.

yani dedemizin daha önce evlendiği kadınlarla da evlenemiyoruz.

1)Verdiğin ayet üzerinden açıklamak istiyorum.Şimdi bu ayet bir topluluğa hitap açısından gelmiştir ve bundan ötürü babalarınız derken bir kişinin birden fazla babası olamayacağı için babalarınız kelimesi kullanılmıştır.Ben bu yorumu yapıyorum sen ise dede anlamına geliyor diyorsun.Peki neden yorumluyorsun? Kur'an eksik midir veya apaçık değil midir ki baba ve dedeyi veya nineyi ayrı ayrı söylemek yerine "babalarınız veya anneleriniz" diyor? Biz babalarınız kelimesini yorumlayarak apaçık veya eksik değirmenine su taşımıyor musunuz? Bakın ben eksik veya şu bu demiyorum.Sizin mantığınızdan yola çıkacak size soru soruyorum.

2)Kur'an dışı helal-haram var mı sorusuna Kur'an'ın çerçevelerini belirlemek gerekir.Misal o zaman taşıyıcı annelik olayı var mıydı? Yoktu.Peki taşıyıcı annelik meselesi Kur'an'da BİREBİR geçiyor mu? Geçmiyor(yorum yapılarak demiyorum direk taşıyıcı annelik).Peki taşıyıcı annelik meselesine helal diyebilir miyiz? Bu sprem bankaları örnekleri ile çoğaltabiliriz.

3)İlave ibadetten kastınız nedir?

4)Kertenkele hadisinin bir çok açıklaması vardır.Her seferinde Kertenkele öldürme,bacak meselelerini temcit pilavı gibi önümüze getirmek samimi değil.Klavyenin haricinde bu konular ile ilgili bir çok kitap var açıp okuyabilirsiniz.Kertenkele öldürmeyi günümüz mantığına indirgemek ne kadar mantıklı?

5)Bize göre hak mezhepler 4tür.Diğer dinlere baktığımızda bizde ki mezhep olayı bölünme değil yorum farklılığıdır.Yorum farklılıklarıda İTİKADDA değil AMELdedir.Yani 4 mezhebin hiçbiri Allah 2'dir,Hz.Muhammed onun oğludur,Kur'an bozulmuştur,Namaz farz değildir dememiştir.Birisi Namazda Subhaneke ile başlarsın demiş diğeri farklı bir sure ile.Bu 4 hak mezheb hiçbir zaman birbiri ile savaşmamış,kan dökülmemiştir.Gerektiğinde birbirlerine uymuşlardır.Misal İmam Şafii İmam'ı Azam'ın kabrini ziyaret ettiğine o benim büyüğümdür diyerek orda 2 rekat namazı İmam'ı Azam'ın görüşleri çerçevesinde kılmıştır.İmam'ı Azam eğer benden sonra bir mesele de cevap duyarsanız ve bu gerçekten doğru ise ona uyunuz demiştir.Yorum farklılıkları dinde bölünmeyi değil yorum farklılıklarıyla rahmeti getirmiştir.

6)Hristiyanlık ve Yahudilik İslamiyet nuzül olduktan sonra geçerliliğini yitirmiştir.Bugün siz bugün 20 tl ile 200'e yakın sakız alabilirken geçmişin 20 milyonu ile gidip bir sakız alabiliyor musunuz? Hristiyanlar ve Yahudiler İslamiyete geçmedikçe,Hz.Muhammed'i Peygamber olarak kabul etmedikçe CENNET'e girmeyi bırak KOKUSUNU bile alamazlar.

-Verdiğin örnek çok saçma,Kuran'ı okumak için görmeye ihtiyacın var sen buna benzer bir örnekle gelip neden görüyoruz? Kuran'ı direk anlayalım o zaman eksiktir diyorsun.

-Ey iman edenler! Size açıklandığında hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Kuran indirildiği zaman sorarsanız size açıklanır. Allah onları affetmiştir. Allah bağışlayıcıdır, yumuşak davranandır.

5-Maide Suresi 101

Ayette görüldüğü gibi Kuran’da açıklanmayan her şey Allah’ın affettikleri kapsamındadır, her ne olursa olsun… Birçok davranışın dinen serbest olması sırf dinin bu davranış hakkında izah getirmemesindendir. Ayetin başından anlayacağımız gibi Allah birçok sorunun cevabını verseydi, Allah’ın o konudaki tavrı yasaklayıcı olabilirdi. Fakat Allah, eğer açıklama yapsaydı ilave hüküm getirebileceği bir konuda, açıklama yapmamasını, bizim o konudaki serbestiyetimiz için yeterli görmektedir. Bu yüzden Allah ayette “Allah onları affetmiştir” demektedir. Nihayet ayetin sonundan Allah’ın bu tavrının Allah’ın kullarına karşı bağışlayıcılığının ve yumuşak davranmasının sonucu olduğunu anlıyoruz.

-Nedir o birçok açıklaması ? Eğer bunlar peygamberin sözleri ise neden bu kadar dar anlamlı ve günümüzde geçersiz. Allah'ın kitabında neden böyle dar,bilimle çelişen mantıksız ayetler yok ? Peygamber Vahiy'e bir şeyler mi eklemiş ? Elbette hayır :

(44-46) Eğer o (Muhammed), Bize karşı, ona bazı sözler katmış olsaydı, Biz onu kuvvetle yakalardık, sonra onun şah damarını koparırdık. Hakka 44-46

-Rahmetmiş,görüyoruz rahmeti ? Ortadoğu'yu görüyorsun yıllarca bitmek bilmeyen mezhep,din savaşları ? Nereden bu rahmet ? Şu ayet yeter:

Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi ancak Allah'a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir.ENAM 159

-Son yazdığına katılıyorum Kuran'da bahsedilenlere inanmayan cennete giremez.Ayetlerdede Hz.Muhammed öncesi inanan yahudi ve hristiyanlardan bahsetmekte

Ayrıca din hakkında konuşurken tek bir ayet bile yazmamanız ne kadar delilsiz olduğunu gösteriyor.

• quote:

quote:

1)Hayır dostum kelimenin Arapça anlamı dede yerine de geçebiliyormuş benim yorumum değil bu...

2)Cevabı vermişsin işte Kur'an çevresinde değerlendireceğiz, eğer haramsa haram değilse dinen haram değildir.

3)Mesela yatsı ve ikindi namazı Kur'an'a göre yok (Sakın yanlış anlama namaza karşı değilim, sadece bunun farz olması konusu merak ediyorum.Yoksa insan isterse 10 vakit namaz kılsın)

4)Bunu getirmemin sebebi bazen birine söylediğim zaman böyle bir hadis olmadığını iddia söylüyorlar bende kolaylıkla Cübbeli Hoca'nın videosunu açıp gösteriyorum.Hz. İbrahim ateşe atılırken yardım etmiş ? Bu mu açıklması ?

6)Bakara suresinin 62. ayetinde aslında bu konu hakkında bir açıklama getirmiş.Günümüz dünyasında bir sürü İslami terör örgütü varken bir Hristiyan veya Yahudi'nin Müslüman olması çok zor, neyse ki Allah'ın adaletine güveniyorum o en iyisini bilendir.

1)O anlamada gelebilir sıkıntı yok ama kabul etmediğiniz bir şey var.O anlama geldiğini nasıl anlıyorsunuz? "Sen diyorsun ki orada ata-ced anlamına geliyor başka biri de diyor ki hayır efendim orada bir topluluk için cahiliye devri herkes herkes ile evlenebiliyor bu yüzden anneleri kastediyor".Ben diyorum ki bunu anlamak için indiği döneme ve Peygamberimize sormamız gerekiyor ki cevabını alalım.Sizde diyorsunuz ki hayır efendim olur mu öyle şey Kur'an apaçık eksiksiz bir kitap,yoruma ne gerek var her şey ortada.İşte sıkıntı burda.Şimdi benim bu konuda,bu ayette veya diğer ayetlerde hadislerden faydalanmam veya döneme inmem Kur'an'ın bütünlüğüne gölge mi düşürüyor? Sen-Ben veya başka biri yorumlayacağına ben Peygamberimiz ne demiş ona bakıyorum.Bu Kur'an için bir eksiklik midir?

2)Kur'an çerçevesinde değerlendirirken Kur'an'ın çerçevesi nedir önce onu biliyor muyuz? Yani diyorsun ki günümüz şartlarında isimlendirilen ve Kur'an da direk olarak geçmeyen her şey helaldir :) Tam bizim toplumun aradığı kan.Her şeye izni ver geç :) Sperm bankaları ve taşıyıcı annelik meselesi helaldir yani :)

4)O hadisleri inkar edenler genelde her şeyi aklına göre yorumluyor.İşine gelmedi mi uydurmadır uydurma diye atıyorlar.İyi araştırmadan konuşmamak gerekir bence.Nasıl ki biz zaman zaman çekirge istilaları ile karşılaşıyorsak kaynaklara göre o dönemde kertenkelelerin böyle bir istilası olmuş ve bunlar tehlikeliymiş.İnsanlara zarar vermemesi için teşvik edilmiş ve böyle bir söz söylemiş denir.Daha farklı varyasyonları da var fakat genelde bilinen budur.Ha peki bu sözün tarihine bakarak iman açısından bize bugün ne kazandırır? Hiçbir şey.Peki böyle uç hadisler ile HADİS KÜLTÜRÜNÜ karalamak ne kadar doğrudur?

5)Bugün Ortadoğu'da olanlar yeni değil ki.Kaldı ki Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar cemel vakasına kadar uzanıyor.Tamamen Siyasidir ve İktidar kavgasıdır.Bu İktidar kavgasında İslamiyet bahane olarak kullanılıyor.Bir taraf halifelik Hz.Ali'nin hakkıydı diyor diğer tarafta Hz.Ebubekir ondan öncedir çünkü Hz.Ebubekir'in ismi Kur'an'da hayırla geçiyor o olması doğru diyor.Ha Şia ile Sunniler arasında İslami konularda ayrılıklar var mı? Elbette var ama asıl mesele İKTİDAR.E tabi birde Amerika'nın Ortadoğu sevdası ve Petrol :)

6)Yani bir Hristiyan veya Yahudi'yi Müslüman yapamıyoruz o zaman onları doğru mu kabul edelim :) Bakara 62 ile açıklama felan getirilmiyor.Eğer Bakara 62 sizin düşündüğünüz gibi olsaydı o zaman Peygamberimiz Kur'an'ın ayetiyle çelişirdi.Şöyle ki Peygamberimizin Hristiyan ve Yahudi aleminde yöneticilere mektuplar göndermiştir.Mesela Habeş Kralına,Bizans İmparatorluğuna veya diğerlerine gönderdiği mektuplarda neler yazıyordu? Cennete gideceklerin doğru insanlar olduğunu biliyoruz.Hristiyanlar ve Yahudiler doğruluk üstüne idiyse bu mektuplar neyin nesi?
    "Resûlullah Muhammed’den, Habeş’lilerin Kralı Necaşi’ye. Kendisinden başka tanrı olmayan, gerçek Hükümdar (Melik), Mukaddes (Kuddûs), Selâm, Koruyucu, Kurtarıcı olan Allah’ın övgüsünü sana iletirim. Takdir edip şehâdet ederim ki Meryem oğlu İsâ, Allah’ın Rûhu ve Kelimesidir ve (bu kelime) afîfe, dokunulmamış Meryem’e bırakılmıştır; böylece o İsâ’ya hâmile olmuş ve Allah da onu, kendi Rûh ve Nefesinden olmak üzere Âdem’i Eli ve Nefesi ile nasıl yarattı ise onu da (öylece) yaratmıştır.

Seni tek olan Allah’a çağırıyorum ki onun hiç bir şerîkî yoktur. O’na itaat konusunda karşılıklı yardıma (çağırıyorum); beni takip et, bana uy, bana gelen şeye îman et! Zira ben Allah’ın elçisiyim. Bu duruma göre seni ve etrafındaki askerlerini Kaadir ve Azîm olan Allah’a dâvet ediyorum. Nasihat ve sözlerimi kabul etmenizi tavsiye ederim.

Amca tarafından yeğenim olan Ca’fer’i beraberinde az sayıda bir Müslüman kümesiyle birlikte sana doğru hemen yola çıkarıyorum. O, sana varır varmaz taşıdığın boş ve faydasız gurur ve azameti bir kenara koyup onlara misafirperverlik göster!

1)Neyse demek istediğimi anlamadın sanırım.Hadislerin peygamber döneminde yada peygamber sözü olduğunu nereden biliyorsun ? Ayrıca bu ayetlerin anlamını kısıtlamaz mı ?

2)Mesela taşıyıcı annelik nedir ona göre birlikte Kur'an çerçevesinde bakalım?

3)Sabah, orta, akşam namazı var ? Anlamadım

4)Zandır, biz o dönemi bilmediğimiz için zandır.Din gibi bir konu zan üzerine kurulamaz, köpek giren eve melek giremez, kara köpek, recm gibi hadislerde var bunlar bence peygambere aftedilmiş ama iftiradan başka bir şey değil...Bu hadisler çok güzel tarihi kaynak olur ama dinin kaynağı olamaz

5)Çok iyi bilmiyorum ama Şiilerinde kendilerince başka hadisleri varmış.12 imam gibi farklı inançları var, onlar mehdiye de inanıyorlar herhalde bunlar Kur'an'da olmayan şeyler şahsen bir Müslüman'ın mehdi beklemesi benim için çok şaşırtıcı geliyor... Ortadoğuda ki kavganın bir sebebi de mehdiyet inancıymış bir kargaşa çıkarmak ve mehdiyi daha erken bir tarihte gelmesini istiyorlarmış.

6)Benim demek istediğim şu; şuan ki durum ortada geçmiş daha da kötüydü bir Hristiyan nasıl çabucak dinini değiştirsin ki ? Veya hiç duymayanlar ? Yani biri atıyorum sana gelse ben şu dinin savunucuyum dinimiz böyle böyle dese sen büyük ihtimalle kabul etmezsin, bende olsam bende etmem.Bu konuda tutumumuzu biraz gevşetsek daha iyi olur Allah adaletli diyoruz ardından kendimizce bu konuda asıp kesiyoruz.O mektubu alan kişi belki Hristiyan olarak kaldı ve öyle oldu onun cehenneme gittiğini bilmiyoruz ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Bir topluluğa ait olmak adına birilerinin peşinden gitmiyorum. Farklı kişilerden görüşler alarak bir araya getiriyorum ve bunun tahlilini yapmaya çalışıyorum. O kişiler kitaplarında televizyonda konuştuklarının tam tersini iddia etmeyeceğine göre biraz daha detaylı olabilir ama genel hatlarıyla aynı şekilde yazacaklardır. Allah dini kolaylaştırdığını söylediği halde neden onlarca cilt kitap okumak, tüm tarihi detaylıca araştırmak gerekiyor ? Bu anlayış dini sadece belirli bir kesimin anlayabileceği ve diğer cahil halkın ise onların dediklerine mutlak olarak uymalarını gerektirir. Oysa Allah kitabına uymamızı, fırkalara ayrılmamamızı ve apaçık bir kitap olduğunu söylüyor.

Peygamberin dindeki işlevi Kuran'da sadece tebliğ etmek olarak yer alıyor. Onun dışında başka görevi olmadığı söyleniyor. Tıpkı Hristiyanların İsa peygambere yaptığı gibi Müslümanlar da Muhammed peygambere aynısını yapmaya çalışıyor. ''Kainatın efendisi'' gibi şirk olabilecek bir sözü her fırsatta dile getiriyorlar. Size bu konuda onlarca ayet gösterebilirim ama aksini kanıtlayacak tek bir ayet dahi gösteremezsiniz.

Hadisleri o dönemde kaydedildiğini ve peygamberin de buna izin verdiğini nereden biliyorsunuz ? Öyleyse neden onlara uymamız gerektiği Kuran'da yazmıyor ? Allah sadece Kuran'ın ''ahsenül hadis'' olduğunu ve Kuran dışında başka hadise gerek olmadığını söylediği halde nasıl olabilir ?

Defalarca dile getirdiğim gibi Allah sadece elçi olduğunu söylüyor.

Bir cehalet örneği vererek bu konuda haklı olmazsınız. Allah tüm örneklerin Kuran'da ayrı ayrı verildiğini ve tamamlanmış olduğunu söylediğine göre cevaplarımızı Kuran'da aramalıyız. Eğer konuyla ilgili hüküm yok ise Allah onu unutmadığına göre serbest bırakmıştır.

İmam-ı Azam konusunu sadece öyle okudum. Detaylı olarak bilmediğim için yorum yapmamam doğru olur.

Nisa 23'te ''analarınız, teyzeleriniz'' gibi kişiler ile kadınlar kastediliyor. O ayette erkekler için haram olan kişiler yazıyor. Ben de kadınlar için haram olan kişileri sordum. Ayrıca bu şekilde bir ayet var mı ?

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler.Aynen de böyle.Siz bir insanı tanımak istiyorsanız onun eserlerine bakmanız gerekir.Televizyon karşısında süslü cümleler ile sadece göz boyarlar.Kitaplarında dökerler bilinçaltlarını.Kitaplarına ters konuşmazlar ama dökerler içini ne var ne yok.Ne oldukları ortaya çıkar bir bakıma.Mesela Prof.Mustafa Öztürk Kanal 24'te çıkar konuşur vs ama kitapları facia;

Apaçık meselesini onlarca yönden ele aldığım halde halen daha zahire takılmış devam ediyorsun.Allah dini kolaylaştırmıştır diyerek herkes kafasına göre yorum mu çıkaracak? Mihenk taşımız ne olmalı bizim? Araştırmaktan sorgulamaktan kastınız bön bön televizyona bakayım,iki adam dinlerim sonrada açarım Kur'an'ı meale bakarım(Arapça dahi bilmeden) ordan işte kendimce yorum çıkarırım tamamdır.İşte müslümanlık bence budur.Yok ya öyle kolay mı.Onlarca cilt kitap da okuyacaksın tarih de araştıracaksın.Tarihi araştıracaksın ki bugünkü enkazın analizini yapabilesin.Bu anlayış bir kesimin anlayabileceği cart curt değil.Bu anlayış Müslüman tembel değildir,okur,araştırır,Peygamberini tanır,Hz.Sümeyye'yi tanır.Bunları tanır ki kimin ne olduğunu,bize nasıl,ne zorluklarla tebliğ ettiklerini bilir.Halen daha fırkalara ayrılmamamız gerektiği felan.Fırkalara ayrılmanın temeline ineceksin ki fırkalar nelerdir? neden ayrılmışlar öğrenesin.Az önce yazdım tekrar etmek istemiyorum.

Peygamber postacı mı? Cahiliye devrini ne sanıyorsun sen? Peygambere bugün yapılmak istenen şey ortada.Peygamberi ve dönemi silikleştirelim.Ortada bir Kur'an kalsın ve herkes bir şekilde yorumlasın.Herkese cici görünmek için yorumlayalım.Geçiniz efendim geçiniz.Halen daha sana ayet gösteririm,bunu yaparım :) Gülüyorum sadece..

Nerden biliyorum? Okuyorum efendi okuyorum.Sende oku bir şey kaybetmezsin.İşinize gelmeyen her şeyi yalan,herkesi yalancı çıkardınız.Koskoca Mekke-Medine dönemini elinizde olsa insanlar yoktu sadece Peygamber yaşadı diyeceksiniz.Anam-Babam sana Feda olsun Ya Resulullah diyen insanları keyfinize göre silip atamazsınız.

Neden o Kur'an'da yok neden bu Kur'an'da yok :) Günümüz literatürüyle ilgili bir çok şey yok ama GENEL ANLAMLAR olduğu için onları da katıyoruz değil mi? Rakı içmek haram mıdır? Evet.Peki Rakı olarak Kur'an da geçiyor mu? Hayır.Eee Rakı ÖZEL OLARAK geçmediği için e helal mi diyelim? Sarhoşluk veriyor ama valla Kur'an'da yok o zaman içelim ya!!!

Cehalet örneği mi :) Onu okumadım,bunu araştırmadım,bunu yapmadım diyen sen ama cahil olan ben :)

Kadınlar için direk tek tek anlatıldığı ayet bilmiyorum(Nur 31 İstisna).Fakat bazı sureler YORUMLANARAK mana verilebilir.Yorum olayına da karşı olduğun için herhalde herkes herkese helal diyebilirsin sıkıntı yok..

• Peygamber size her ne getirirse onu alın, sizi neden menederse ondan da sakının.” (Haşr, 59/7).

“Hayır, hayır! Senin Rabbin hakkı için, onlar aralarında ihtilâf ettikleri meselelerde seni hakem kabul edip, sonra da verdiğin hükümden ötürü içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın sana tam bir teslimiyetle bağlanmadıkça iman etmiş olmazlar.”(Nisâ, 4/65).

“Ey iman edenler! Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin. Kur’ân’ı ve Resûlullah’ın öğütlerini işitip durduğunuz halde ondan yüz çevirmeyin!”(Enfâl, 8/20)

“Hakikaten, Allah’ın Resulünde sizler için, Allah’a ve âhiret gününe kavuşmayı bekleyenler ve Allah’ı çok zikredenler için en mükemmel bir numune vardır.” (Ahzab, 33/21)

Ayrica hadis yazmanin yasaklanmasi vahiy katiplerine emredilmistir. Eger onlar hadis de yazsalardi insanlarin icine suphe dusebilirdi. Bu sahabelerin gorevi sadece ayetleri yazmakti. Bu konuda farkli aciklamalar da ( Islamin ilk yillarinda yeni muslumanlarin hadisleri ayet zannetmemesi icin gibi ) mevcuttur. Ayni sekilde peygambermizin hadisleri yazmaya izin verdigi hadisler oldigu gibi gozetiminde hadislerin hayattayken yaziya gecirdigi kismi da vardir.

Bir de isin realitesi vardir. Kurani biz indirdik biz koruyacagiz ayetinden de anlasilacagi gibi Muslumanlarin cogu her zamam dogru yoldadir ve olacaktir. Kuranin sizin gibi dusunen cok az kisi tarafindan dogru anlasildigini, yillardir minyonlarca muslumanin yanlis yolda gittigini savunup Islami ozune donduruyoruz cabasinin sadece bu inanistaki kisilerin kendine zarari vardir.

Konu acilirsa tartisilir. Bu konuda her iki tarafin da birbirine yonelttigi yuzlerce soru vardir. Sorulara verilmis cevaplar zaten internette mevcuttur. Konuda da eski yorumlar okunmadan ayni sorular tekrar tekrar sorulmaktadir.
    Bu konuda baska bir yorum yazmaya gerek duymuyorum. Iki tarafin da dusunceleri acikca ortadadir. Herkes kendi vicdaninca istesigi yoldan gidebilir.Bu sorular forumdaki arkadaslarin ozel sorulari degildir. Ayni sorulari tekrar tekrar birbirine sormanin manasi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimolaki -- 14 Nisan 2015; 23:47:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Escherich Aynı şeyleri yazmaktan yoruldum rica ediyorum eski yorumları oku.Maide Ayeti konusunda da,Mezhep konusunda da cevaplar var.Konuşurken ayetleri neden kullanayım.Herkes her işine geldiği gibi ayet kullanıyor zaten.Bak Metiner kendini savunurken TORPİL haktır dedi NAHL 90'ını söyledi susturdu sunucuyu.Bu mudur doğru olan? Kullandığınız bir çok ayetin hangi ortamda indiğini bile muhtemelen bilmiyorsunuz? Kafanıza göre önünüze ne gelse daha doğrusu nerde ne görmüşseniz Copy/Paste.
    Yazdığın her şeyin delilleri vardır.Bir çoğunuzun ilimden haberi yok.Celaleyn sorsam,yirmilik otuzluk nedir desem durup yüzüme bön bön bakacaksın gelmiş delilsiz konuşuyorsun diyorsun.Bu arada;
    "-Verdiğin örnek çok saçma,Kuran'ı okumak için görmeye ihtiyacın var sen buna benzer bir örnekle gelip neden görüyoruz? Kuran'ı direk anlayalım o zaman eksiktir diyorsun. " bu cümlende ne demek istiyorsun yahu? Özellikle ilk cümle nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 14 Nisan 2015; 23:57:55 >

• quote:

quote:

quote:

1)Neyse demek istediğimi anlamadın sanırım.Hadislerin peygamber döneminde yada peygamber sözü olduğunu nereden biliyorsun ? Ayrıca bu ayetlerin anlamını kısıtlamaz mı ?

4)Zandır, biz o dönemi bilmediğimiz için zandır.Din gibi bir konu zan üzerine kurulamaz, köpek giren eve melek giremez, kara köpek, recm gibi hadislerde var bunlar bence peygambere aftedilmiş ama iftiradan başka bir şey değil...Bu hadisler çok güzel tarihi kaynak olur ama dinin kaynağı olamaz

5)Çok iyi bilmiyorum ama Şiilerinde kendilerince başka hadisleri varmış.12 imam gibi farklı inançları var, onlar mehdiye de inanıyorlar herhalde bunlar Kur'an'da olmayan şeyler şahsen bir Müslüman'ın mehdi beklemesi benim için çok şaşırtıcı geliyor... Ortadoğuda ki kavganın bir sebebi de mehdiyet inancıymış bir kargaşa çıkarmak ve mehdiyi daha erken bir tarihte gelmesini istiyorlarmış.

6)Benim demek istediğim şu; şuan ki durum ortada geçmiş daha da kötüydü bir Hristiyan nasıl çabucak dinini değiştirsin ki ? Veya hiç duymayanlar ? Yani biri atıyorum sana gelse ben şu dinin savunucuyum dinimiz böyle böyle dese sen büyük ihtimalle kabul etmezsin, bende olsam bende etmem.Bu konuda tutumumuzu biraz gevşetsek daha iyi olur Allah adaletli diyoruz ardından kendimizce bu konuda asıp kesiyoruz.O mektubu alan kişi belki Hristiyan olarak kaldı ve öyle oldu onun cehenneme gittiğini bilmiyoruz ki ?

1)Hayır ne demek istediğini anladım ve buna göre yazıyorum.Olay basit.Sen kelimenin bu bu anlamları da var diyorsun bende bu bu anlamlarını neye göre belirliyorsun diye soruyorum? Ben belirlerken Peygamberimizi baz alıyorum diyorum bu kadar basit.Buna cevap vermek bu kadar zor olmamalı.Aynı soruya bir önceki mesajda cevap verdim.

2)Taşıyıcı annelik şudur:Erkek biriyle evlidir ve çocuğu olmuyordur en basitinden.Erkekten sperm kadından yumurtalığı alınarak başka bir kadının rahminde döllenir ve çocuk başka bir kadından doğar.Basit olarak böyle.Sprem bankalarında ise erkek spermini buraya verir ve yine çocuğu olmayan bir çift ordan sperm alarak çocuk sahibi olur.Şimdi bu iki durumda BİREBİR bak BİREBİR diyorum Kur'an da yok.Yorumlar ile bunlar çıkartılır ama bunu kabul etmiyorsunuz.Şimdi söyle bakalım ne yapacağız bu işi? Yav kardeşim helaldir veya haramdır işte diye geçiştirecek miyiz? Bu geçiştirme işinin ne kadar büyük vebali olduğunu söylememe gerek yok galiba.Evet ne yapacağız?

3)Ben namaz 5 vakittir diyorum ve böyle davranıyorum.Kur'an'da yine bu imaada galiba Taha suresiydi bulunan ayet var ama Sabah,Öğle,İkindi,Akşam,Yatsı diye BİREBİR isimleri söylenerek tek tek saymıyor.Ha sen tek tek saymıyor diye kılmayacaksan bu da senin mesuliyetin bir şey diyemem.

6)Ne demek esnetelim? Zaten yapılmak istenen bu.Cici görünmek için herkese göre bir şeyleri esnetelim olur mu öyle şey? Allah'a karşı gelen,senin gönderdiğin Peygamberi tanımıyoruz diyenlere ne yapılması gerekiyor pardon? Necaşi'nin müslüman olarak öldüğü rivayet ediliyor çünkü Peygamberimizin gıyabi olarak cenaze namazı kıldığı nakledilir.Yani Necaşi'nin sonunu aslında biliyoruz..

4 ve 5'e cevap vermek istemedim çünkü yarın erken kalkmam gerekiyor.Eğer bu hadisleri tek tek inceleme meselesine girersek benim için yarın sabah sıkıntı olur.Mesele uzar da uzar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 15 Nisan 2015; 0:29:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

quote:

Orijinalden alıntı: jnic

Sen kendin gibi düşünmeyen insanlara bu kadar hakaret ettikten sonra dinden mi bahsediyorsun bir de utanmadan? Bütün insanlığa gönderildiğini söyleyen bir din için Türkçe-Arapça tartışması yapmak bile dine hakaret. İster Çince oku ister Hinduca yeter ki oku ve yobazlık yapıp din tüccarlığına soyunma, işin içine din diye hurafeleri doldurma diye kendi dilinde okuman gerekir bu kitabı. Sizin Atatürk düşmanlığınızın nedeni de bu. Hurafelerle insanlara din pazarlayan soytarılara karşı insanların gözünü açtığı için bu kadar rahatsızsınız.

Bu konu senin gibi zekalara agir gelir anlayamamanin nedeni budur yazdiklarimi,fikir yoksunu slogan insanlarisiniz,seni aziz nesinin lafiyla ugurlamakta fayda var;

Ataturku seviyorum diyen musluman ya yalan soyluyordur,yada ahmaktir.

Hangisi olduguna aen karar ver.

Kendi akli melekelerinde konustugunda dinleyeyim;aeni yoksa bos yere soz;sarfiyati yapma.

Vay vay o zaman genel ev işleten, içki satan, kumar oynatan hükümeti mi seviyorsun? Memur maaşları ve yardımlar buralardan gelen paralarla ödeniyor.Senin mantığınla kimse sevdiğin bir lider olamaz.
    Senin gibilerin dini kullanarak siyaset çevirdiğini bilmeyen kalmadı.Bırak bu numaraları yiyen kalmadı artık.Görüyoruz nasıl müslüman olduğunuzu sadece çıkarların için böyle konuşanlardansın.

• quote:

quote:

Size birkaç soru sormak istiyorum;

1)Kur'an eksik mi? Haşa eksikte mi biz Kur'an dışı kaynaklara gidiyoruz?
    2)Kur'an dışı helal haram olabilir mi?
    3)Hadislerle ilave ibadet eklenebilir mi?
    4)Kertenkele öldürme hadisini nasıl açıklıyorsunuz?
    5)Kur'an'a rağmen bölünmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?
    6)Hristiyan ve Yahudi cennete girebilir mi?

Mr.Lucky tam kaynak veremeyeceğim çünkü bulamadım ama şu ayette geçen baba kelimesi dede anlamına da geliyor;

4:22 BABALARINIZIN daha önce evlenmiş olduğu kadınlarla evlenmeyin, ama geçmişte olanlar geçmişte kalmıştır. Bu, kesinlikle utanç verici bir fiildir, çirkin bir şeydir ve kötü bir yoldur.

yani dedemizin daha önce evlendiği kadınlarla da evlenemiyoruz.

1)Verdiğin ayet üzerinden açıklamak istiyorum.Şimdi bu ayet bir topluluğa hitap açısından gelmiştir ve bundan ötürü babalarınız derken bir kişinin birden fazla babası olamayacağı için babalarınız kelimesi kullanılmıştır.Ben bu yorumu yapıyorum sen ise dede anlamına geliyor diyorsun.Peki neden yorumluyorsun? Kur'an eksik midir veya apaçık değil midir ki baba ve dedeyi veya nineyi ayrı ayrı söylemek yerine "babalarınız veya anneleriniz" diyor? Biz babalarınız kelimesini yorumlayarak apaçık veya eksik değirmenine su taşımıyor musunuz? Bakın ben eksik veya şu bu demiyorum.Sizin mantığınızdan yola çıkacak size soru soruyorum.

2)Kur'an dışı helal-haram var mı sorusuna Kur'an'ın çerçevelerini belirlemek gerekir.Misal o zaman taşıyıcı annelik olayı var mıydı? Yoktu.Peki taşıyıcı annelik meselesi Kur'an'da BİREBİR geçiyor mu? Geçmiyor(yorum yapılarak demiyorum direk taşıyıcı annelik).Peki taşıyıcı annelik meselesine helal diyebilir miyiz? Bu sprem bankaları örnekleri ile çoğaltabiliriz.

3)İlave ibadetten kastınız nedir?

4)Kertenkele hadisinin bir çok açıklaması vardır.Her seferinde Kertenkele öldürme,bacak meselelerini temcit pilavı gibi önümüze getirmek samimi değil.Klavyenin haricinde bu konular ile ilgili bir çok kitap var açıp okuyabilirsiniz.Kertenkele öldürmeyi günümüz mantığına indirgemek ne kadar mantıklı?

5)Bize göre hak mezhepler 4tür.Diğer dinlere baktığımızda bizde ki mezhep olayı bölünme değil yorum farklılığıdır.Yorum farklılıklarıda İTİKADDA değil AMELdedir.Yani 4 mezhebin hiçbiri Allah 2'dir,Hz.Muhammed onun oğludur,Kur'an bozulmuştur,Namaz farz değildir dememiştir.Birisi Namazda Subhaneke ile başlarsın demiş diğeri farklı bir sure ile.Bu 4 hak mezheb hiçbir zaman birbiri ile savaşmamış,kan dökülmemiştir.Gerektiğinde birbirlerine uymuşlardır.Misal İmam Şafii İmam'ı Azam'ın kabrini ziyaret ettiğine o benim büyüğümdür diyerek orda 2 rekat namazı İmam'ı Azam'ın görüşleri çerçevesinde kılmıştır.İmam'ı Azam eğer benden sonra bir mesele de cevap duyarsanız ve bu gerçekten doğru ise ona uyunuz demiştir.Yorum farklılıkları dinde bölünmeyi değil yorum farklılıklarıyla rahmeti getirmiştir.

6)Hristiyanlık ve Yahudilik İslamiyet nuzül olduktan sonra geçerliliğini yitirmiştir.Bugün siz bugün 20 tl ile 200'e yakın sakız alabilirken geçmişin 20 milyonu ile gidip bir sakız alabiliyor musunuz? Hristiyanlar ve Yahudiler İslamiyete geçmedikçe,Hz.Muhammed'i Peygamber olarak kabul etmedikçe CENNET'e girmeyi bırak KOKUSUNU bile alamazlar.

1- Ben de o ayette büyük baba yani dedeler de kastediliyor diye biliyorum. Kuran eksik değildir ve apaçıktır. Bizim anlatmaya çalıştığımız Kuran dışında dini kaynak olmaması gerektiğidir. Kuran içerisinde kalarak ayetler değerlendirilebilir.

2- Mesela taşıyıcı annelik konusu Kuran'da doğrudan yazmadığı için serbest olduğunu söylesem bu açıklama yeterli midir ? Kuran'da geçmediğine göre başka bir kaynaktan ilave gerektiğine nasıl karar veriyorsunuz ?

4- Kertekele konusunu açıklarsanız öğrenebiliriz. Cübbeli Ahmet Hoca sadece kertenkele öldürmenin sevap olduğunu söylüyor. Herhangi bir gerekçeden bahsetmiyor ve günümüz için geçerli olduğunu söylüyor.

5- ''Biz'' diyerek ayrılık oluşturuyorsunuz. Oysa Allah birlik olmamızı ve ayrılmamamızı emrediyor. Daha önce birçok ayeti koyduğum için tekrarlamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Sadece 4 mezhep mi var ? Bu 4 mezhebe karşı onlarca mezhep var. İki taraf da birbirini karşı ve cehenneme gideceğini söylüyor. İki taraf da sadece Kuran'a uymak yerine rivayet edilen sözlere uyuyor. ''Biz'' diyerek ayırdığın tarafta bile birlik mevcut değil. Rahmet olarak gördüğünüz ve birbirlerine karşı olan mezheplerin isimlerine şuradan bakabilirsiniz :

http://tr.wikipedia.org/wiki/İtikadî_mezhepler

http://tr.wikipedia.org/wiki/İslam_dini_fıkıh_mezhepleri

Mezhepleri neden gerekli görüyorsunuz ve neye göre mezhep seçiyorsunuz ? Fırkalara bölünmememizi söyleyen ayetler ile bu mezhepleri bir arada ele alırsanız nasıl değerlendiriyorsunuz ?

6- Dini hiç duymamış yada dini duymuş ama doğru şekilde duymamış olan çok sayıda insan var. Bu insanların gideceği yeri ancak Allah bilir. Sizin kanaatiniz belirleyemez. Kafir, inkarcı ve müşrik olmak için Allah'ın kitabında bildirdiklerini bilmek gerekir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1)Hayır ne demek istediğini anladım ve buna göre yazıyorum.Olay basit.Sen kelimenin bu bu anlamları da var diyorsun bende bu bu anlamlarını neye göre belirliyorsun diye soruyorum? Ben belirlerken Peygamberimizi baz alıyorum diyorum bu kadar basit.Buna cevap vermek bu kadar zor olmamalı.Aynı soruya bir önceki mesajda cevap verdim.

2)Taşıyıcı annelik şudur:Erkek biriyle evlidir ve çocuğu olmuyordur en basitinden.Erkekten sperm kadından yumurtalığı alınarak başka bir kadının rahminde döllenir ve çocuk başka bir kadından doğar.Basit olarak böyle.Sprem bankalarında ise erkek spermini buraya verir ve yine çocuğu olmayan bir çift ordan sperm alarak çocuk sahibi olur.Şimdi bu iki durumda BİREBİR bak BİREBİR diyorum Kur'an da yok.Yorumlar ile bunlar çıkartılır ama bunu kabul etmiyorsunuz.Şimdi söyle bakalım ne yapacağız bu işi? Yav kardeşim helaldir veya haramdır işte diye geçiştirecek miyiz? Bu geçiştirme işinin ne kadar büyük vebali olduğunu söylememe gerek yok galiba.Evet ne yapacağız?

3)Ben namaz 5 vakittir diyorum ve böyle davranıyorum.Kur'an'da yine bu imaada galiba Taha suresiydi bulunan ayet var ama Sabah,Öğle,İkindi,Akşam,Yatsı diye BİREBİR isimleri söylenerek tek tek saymıyor.Ha sen tek tek saymıyor diye kılmayacaksan bu da senin mesuliyetin bir şey diyemem.

6)Ne demek esnetelim? Zaten yapılmak istenen bu.Cici görünmek için herkese göre bir şeyleri esnetelim olur mu öyle şey? Allah'a karşı gelen,senin gönderdiğin Peygamberi tanımıyoruz diyenlere ne yapılması gerekiyor pardon? Necaşi'nin müslüman olarak öldüğü rivayet ediliyor çünkü Peygamberimizin gıyabi olarak cenaze namazı kıldığı nakledilir.Yani Necaşi'nin sonunu aslında biliyoruz..

4 ve 5'e cevap vermek istemedim çünkü yarın erken kalkmam gerekiyor.Eğer bu hadisleri tek tek inceleme meselesine girersek benim için yarın sabah sıkıntı olur.Mesele uzar da uzar..

Esnetelim derken hukum vermeyelim anlaminda dedim. Musluman oldu belki cok gunahkardi cehenneme gitti ? Birini Allah adina cennete veya cehenneme gondermek cok kolay bu tavrimizi esnetelim ben bilmiyorum diyelim diyorum Allahin adaletine guvenelim. Cunku cok gunahkar bir insana sen kesin cehenneme gider dersen o istese de cennete gidemez bastan bitirirsin adami...kuranda bu konu hakkinda ayet var, her insana bu din teblig edilip edilmedigini bilmiyoruz teblig edilse bile nasil ve ne sartlarda kimler tarafindan oldugunu bilmiyoruz mesela sana gore sapkin biriolarak ben teblig ettim ve bu adam musluman olmadi bu adamda sana gore yanacak mi ? Bu tavri esnetelim ben dedim Allahin adaletini bahsedelim biz boyle ciddi konulardakendi fikirlerimizi dini bir sey gibi soyleyip insanlari Allahtan sogutmayalim dedim. Ama bekledin bekledin hemen yaftaladun beni helal olsun. Ben kurani veya dini esnetme hafifletme meraklisi degilim kuran orada yazilanlar orada, eger dini basitlestirme gibi bir derdim varsa gidecegim yerde belli...ama bu konularda bir cok insani bilmeden dinden sogutuyorsunuz. Bu tavrinizi esnetin Allahin adaletinden rahman ve rahim oldugundan bahsedilirken Allahi hasa acimasiz gibi gostermekten vazgecin

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Mustafa Öztürk'ü birkaç kere kısa süre dinledim. O yüzden onun hakkında yorum yapamam. O kitaplardan sadece belirli bölümleri alarak hakkında konuşmam da doğru olmaz. O kişiye iftira atmak istemem.

Lütfen satırlarca sadece şahsi düşüncelerinizi yazmak, cehaletle yaftalamak ve gülmek yerine şu iddialarınızı teker teker ayetler ile ispatlayın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Esnetelim derken hukum vermeyelim anlaminda dedim. Musluman oldu belki cok gunahkardi cehenneme gitti ? Birini Allah adina cennete veya cehenneme gondermek cok kolay bu tavrimizi esnetelim ben bilmiyorum diyelim diyorum Allahin adaletine guvenelim. Cunku cok gunahkar bir insana sen kesin cehenneme gider dersen o istese de cennete gidemez bastan bitirirsin adami...kuranda bu konu hakkinda ayet var, her insana bu din teblig edilip edilmedigini bilmiyoruz teblig edilse bile nasil ve ne sartlarda kimler tarafindan oldugunu bilmiyoruz mesela sana gore sapkin biriolarak ben teblig ettim ve bu adam musluman olmadi bu adamda sana gore yanacak mi ? Bu tavri esnetelim ben dedim Allahin adaletini bahsedelim biz boyle ciddi konulardakendi fikirlerimizi dini bir sey gibi soyleyip insanlari Allahtan sogutmayalim dedim. Ama bekledin bekledin hemen yaftaladun beni helal olsun. Ben kurani veya dini esnetme hafifletme meraklisi degilim kuran orada yazilanlar orada, eger dini basitlestirme gibi bir derdim varsa gidecegim yerde belli...ama bu konularda bir cok insani bilmeden dinden sogutuyorsunuz. Bu tavrinizi esnetin Allahin adaletinden rahman ve rahim oldugundan bahsedilirken Allahi hasa acimasiz gibi gostermekten vazgecin

Arkadasim sordugun soru ilk hali ile geldigimiz noktada verdigin cevap yuzde yuz alakasiz.Yani ne istiyorsun anlamadim ki.Hristiyanlar ve Yahudiler Cennete girecek dersem butun sorun cozulecek mi? Ben kendimden fetva vermem.Yukarida ki arkadaslar ile karsilastirma.Hak din İslamdir nokta.Bu cok acik ortadayken Hak olmayanlar nasil cennete gitsin bana bir anlat?
    Ha usul konusuna gelirsek.Anlatmanin,tebligin usulunu de biliriz.Din anlatirken her yonden anlatilir.Birilerinin hosuna gitmeyecek diye kalkipta bir seyleri gizleyemem.
    Ha hicbir insanin yuzune de sen cehennemliksin bu kadar gunahin var bittin demedim,demem.
    Neyse Hristiyan ve Yahudiler icin genel durum ortadadir.Biz burada genel anlamda cevap veriyoruz.Teblig ulasmayan,korkudan gizleyen veya bu tur ekstrem durumlar genelin disindadir.Onlarin durumu da ozel olarak yorumlanir.

• quote:

Peygamber size her ne getirirse onu alın, sizi neden menederse ondan da sakının.” (Haşr, 59/7).

“Hayır, hayır! Senin Rabbin hakkı için, onlar aralarında ihtilâf ettikleri meselelerde seni hakem kabul edip, sonra da verdiğin hükümden ötürü içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın sana tam bir teslimiyetle bağlanmadıkça iman etmiş olmazlar.”(Nisâ, 4/65).

“Ey iman edenler! Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin. Kur’ân’ı ve Resûlullah’ın öğütlerini işitip durduğunuz halde ondan yüz çevirmeyin!”(Enfâl, 8/20)

“Hakikaten, Allah’ın Resulünde sizler için, Allah’a ve âhiret gününe kavuşmayı bekleyenler ve Allah’ı çok zikredenler için en mükemmel bir numune vardır.” (Ahzab, 33/21)

Ayrica hadis yazmanin yasaklanmasi vahiy katiplerine emredilmistir. Eger onlar hadis de yazsalardi insanlarin icine suphe dusebilirdi. Bu sahabelerin gorevi sadece ayetleri yazmakti. Bu konuda farkli aciklamalar da ( Islamin ilk yillarinda yeni muslumanlarin hadisleri ayet zannetmemesi icin gibi ) mevcuttur. Ayni sekilde peygambermizin hadisleri yazmaya izin verdigi hadisler oldigu gibi gozetiminde hadislerin hayattayken yaziya gecirdigi kismi da vardir.

Bir de isin realitesi vardir. Kurani biz indirdik biz koruyacagiz ayetinden de anlasilacagi gibi Muslumanlarin cogu her zamam dogru yoldadir ve olacaktir. Kuranin sizin gibi dusunen cok az kisi tarafindan dogru anlasildigini, yillardir minyonlarca muslumanin yanlis yolda gittigini savunup Islami ozune donduruyoruz cabasinin sadece bu inanistaki kisilerin kendine zarari vardir.

Konu acilirsa tartisilir. Bu konuda her iki tarafin da birbirine yonelttigi yuzlerce soru vardir. Sorulara verilmis cevaplar zaten internette mevcuttur. Konuda da eski yorumlar okunmadan ayni sorular tekrar tekrar sorulmaktadir.
    Bu konuda baska bir yorum yazmaya gerek duymuyorum. Iki tarafin da dusunceleri acikca ortadadir. Herkes kendi vicdaninca istesigi yoldan gidebilir.Bu sorular forumdaki arkadaslarin ozel sorulari degildir. Ayni sorulari tekrar tekrar birbirine sormanin manasi yoktur.

Önceki sayfada Haşr suresi 7. ayeti aynı iddianız için delil olarak koymuşsunuz ve şu cevabı vermiştim :

quote:

Haşr suresi 7. ayet, elçinin hükümler koyabileceğini savunan kişilerin mutlaka kanıt olarak sunduğu ayettir. Dini çok iyi bildiğini savunan kişiler bile bunu yaptığına göre birilerine güvenmemek gerekiyor. Hurafelere kapılmaları yüzünden Kuran ile aralarına kalın duvarlar örüyorlar. O ayet tamamen çarpıtılmış ve eksik verilmiştir. Doğrusu şöyledir :

'' Allah'ın fethedilen ülkeler halkından peygamberine verdiği ganimetler, Allah, Peygamber, yakınları, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Bu taksim, malların içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir devlet olmaması içindir. Peygamber size ne verdiyse onu alınız, size ne yasakladıysa ondan da sakınınız. Allah'a saygılı olunuz, çünkü Allah'ın azabı çetindir.''

Bu ayette ganimetlerin paylaştırılması konusunda uyarı yapılıyor. Elçinin hüküm koyabileceğine dair tek bir ayet bilmiyorum.

O ayetlerin hiçbiri elçinin Kuran dışında hüküm koyabileceğini belirtmiyor. Elçi, Kuran'a uyuyor. Allah'a ve peygamberine uyan da sırasıyla elçiye, Kuran'a ve Allah'a uymuş olur. Peygamberin Kuran dışında hüküm verdiğine ve Kuran dışında bir kaynağın gerekliliğine dair ayet söz konusu değil.

Hadislerin dini kaynak olarak geçerliliği Kuran'da olumsuzdur. Peygamberin hadis yazdırdığını delilsiz olarak iddia ediyorsunuz. Peygamber Kuran ile birlikte yazdırdıysa neden Allah başka hadise gerek olmadığını söylüyor ?

Kuran'ın korunması Müslümanların doğru yolda olduğunu göstermez. Allah insanların çoğunun yoldan çıkmış olduğunu söyler. Benim gibi düşünen kişilerin sayısını bilmiyorum ama çoğunluk olması yada olmaması önemli değildir. Mesela asırlar önce Mutezile isminde bir mezhep vardı. Onlar da buna benzer görüşler dile getiriyorlardı. Burada herhangi bir mezhebe bağlı olmadığımı belirteyim. Sahip olduğum görüşlerin diğer insanların bana olumsuz tavır takınması ve dinden çıkarmaya (?) kadar götürmesi dışında herhangi bir zararını görmedim.

İnsanlar her zaman tartışacaklar ve bundan vazgeçmeyecekler. Herkesin fikri kendine özgüdür ve başka birinin yazdığı yazı onun fikri kabul edilemeyeceği için tartışılması gerekir.

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Güzel tartışıyorsunuz.
    Şu kısımda seni destekleyeceğim;
    -Kur'anda ve hadislerde bulunmayan şeyler için "kıyas" ile yorum yapabiliyoruz.Mesela içki kuranda yasak olduğuna göre, uyuşturucu kullanmak da yasaktır diyebiliyoruz
    Taşıyıcı annelik konusunda kıyas yapabileceğimiz bir şey var mı?Ya da organ nakli konusunda? Sanırım yok. Öyleyse bunlara serbest, dinen caiz dememizde sakınca da yok.Yasak olsa Allah mutlaka kitabında söyler, ya da içki-uyusturucu örneğinde olduğu gibi kıyas yapabileceğimiz bir durum olur.

2-3 noktaya itiraz edeceğim.
    quote:

"Kertenkele hadisinin bir çok açıklaması vardır."

Bir hadisin nasıl birçok açıklaması oluyor? Sanki hadisi mantıklı zemine oturtabilmek için kırk takla atıldığını kendin itiraf etmişsin gibi..
    Benim bildiğim bir hadisin bir açıklaması olur. Üstü kapalı,şifreli,imgeli yazı mı yazıyorsunda bir yazıdan sürüyle anlam çıkarabiliyorsun?

quote:

"Kertenkele öldürmeyi günümüz mantığına indirgemek ne kadar mantıklı?"

Bahse konu olan hadisle;günümüz mantığı ve 7.yüzyıl mantığı arasındaki ilişki nedir?malum hadis;7.yüzyılda farklı, günümüzde farklı algılanabilecek bir hadis değil ki..

Bizdeki hak mezhep dörttür diyerek ihtilafa zaten direk,bodoslama giriyorsun.şiilere "bunlar rafizi" diyip; aşağılayıcı,alaycı üslup ile hitap ederek müslümanlar arasındaki ihtilafı nasıl çözmeyi planlıyorsun? (Sen dememişsin, genel için konuştum burada)Onlara göre de hak mezhep kendileri..Ne yapacağız şimdi?
    Fırkalara yorum sebebiyle ayrıldık diyorsun.Güzel.Şunu mümkünse cevaplar mısın?Mürted olan kadın, hanefilikte hapsedilirken,diğer üç mezhepte öldürülüyor.(hoş;mürted nasıl öldürülüyor-ali imran suresi olmasına rağmen- onu da anlayamıyorum.o konuya hiç değinmeyelim)Bu nasıl yorum farklılığı oluyor? İnsan canından bahsediyoruz. Bir dinden bu kadar keskin ve zıt yorum çıkmaz; çıkaranları da Allah affetsin diyorum.Mürted kadın atıyorum şafi olduğu halde canını kurtarmak için "Ben hanefiyim" dese ne yapacaksın?
    Daha farklı örnekler verilebilirde şimdilik bir tane yeterli..

Bu yorum yapan insanları "şeyh, alim" olarak görüyorsunuz. Sanki Allah ile iletişim kurabilen insanlarmış gibi muamelede bulunuyorsunuz.Sonra da bu alim takımının davasında %100 haklı olduğuna insanları inandırabilmek için bunların acıtasyonunu yapıyorsunuz.(işte kendin yazmışsın:işkence edilerek öldürüldüler falan filan diye)

Oysa bana göre bu insanlar; müslümanları ihtilafa götürmüş, kendi aralarında birbirlerini yemelerine sebep olmuş, kendilerini şeyh, Allah ile iletişime geçen insan olarak tanıtarak, kuranı, dini yalnız kendilerinin yorumlayabileceğini söyleyip müritlerine " ben ne dersem onu yapın,çünkü ben hakk olanım" demiş,hatta zaman zaman "tasavvuf" goygoyu ile Allah'a şirk koşarak kendilerine ilahi sıfatlar yüklemiş, ayrıca Allah'ı aklını kullanarak, düşünerek ve gözlemleyerek değil de,keşif ile bulunabileceğini söylemiş,şark kurnazları ya;Allah'ı ancak kendilerinin keşfedebileceğini söyleyerek kitleleri kendilerine muhtaç etmiş, böylelikle deli gibi bilim insanı yetiştiren, sanat icra eden müslümanları evlerine, köşelerine kapandırıp Allah'a zikir çekmekten başka bir halt etmeyecek hale getirerek müslümanların körelmesini sağlamış insanlardır..
    Dikkat çekmek gerekir ki altın çağını yasayan müslümanlar; bu yorumcular, kelamcılar, tasavvufçulardan sonra giderek gerilemeye başlamış, 20.yüzyıldan itibaren birbirlerine fitneci sensin ,selefi sensin,rafizi sensin ,tekfirci sensin,mürted sensin diyerek ayrışmış,kutuplaşmış, birbirlerini yemişlerdir.Tesadüf müdür? Bilemeyeceğim artık.
    Bu yazdıklarım ile alakalı kuranda bolca ayetler de var,koymak istemiyorum şimdi.

Şunu da söyleyeyim: Biliyorsun ben hadislere karşı değilim. Kuran bize yetercilerden de değilim.(misal nisa 34'te kadının hafifçe dovulecegi söylenirken, veda hutbesinde peygamber bunun hangi şartlarda gerçekleştirileceğini söylemiş)
    Ama Cübbeli gibi buhari hadisiyse doğrudur diyenlerden de değilim. Peygamberin ölümünden 200 yıl sonra kitabı yazmış adamın yazdığı her hadise "mutlak doğru" dememi beklemesin kimse.İlahi kitap mı bu içindeki her bilgi doğru olacak yahu? Sonuçta insan eliyle, insan aklıyla oluşturulmuş bir kitap.
    Hadis kitabı yazan insanlar da yanlış biliyor,yanlış bilgilendirilmiş,bazı hadisleri eksik anlatmış,bazı rivayetlerin yalan olduğunu fark edememiş olabilir.
    Hani hep örnek veririz ya:"içkili iken namaza yaklaşmayın " ayetindeki,"içkiliyken" kelimesini çıkarıp "namaza yaklaşmayın" olarak cımbızlayınca anlamın nasıl değiştiğini, işte bu hadislerde de aynı şeyin yaşanması muhtemel. 2 kelime eksik yazıldığında tüm metnin anlamı değişebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 15 Nisan 2015; 2:41:33 >

• Muslumanlarin cogu yanlis yoldadir demiyor insanlarin cogu yanlis yoldadir diyor.

Kuran ayetlerine yorum yapmayin diyorsunun ama hukum koyma ifadesi gecen bir ayetten hukum koyma anlami cikmaz diyorsun. Peygamber Allahin bildirmesiyle hukum koyar.

Surekli Peygamber sadece elciydi diyorsun. Bu kelimenin turkceye cevrilmis hali. Lutfen bir de arapcasindan bak bakalim ne anlama geliyor. Bu ayetlerde kastedilen peygamberin hidayet verici olmadigidir. Yani ondanlara anlatir ama yuz cevirirlerse onun gorevi sadece elciliktir bir sorumlulugu kalmaz.

Bu 4 ayeti nasil anlayacagiz. Acikca peygambere itaat edin ne getirse alin ve onda mukemmel bir numune vardir diyor. Bunlarin yerine Ayet kelimesi kullanilabilirdi. Neden peygamber denilmis ?
    @Hümiyettin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimolaki -- 15 Nisan 2015; 22:25:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

quote:

Orijinalden alıntı: jnic

Sen kendin gibi düşünmeyen insanlara bu kadar hakaret ettikten sonra dinden mi bahsediyorsun bir de utanmadan? Bütün insanlığa gönderildiğini söyleyen bir din için Türkçe-Arapça tartışması yapmak bile dine hakaret. İster Çince oku ister Hinduca yeter ki oku ve yobazlık yapıp din tüccarlığına soyunma, işin içine din diye hurafeleri doldurma diye kendi dilinde okuman gerekir bu kitabı. Sizin Atatürk düşmanlığınızın nedeni de bu. Hurafelerle insanlara din pazarlayan soytarılara karşı insanların gözünü açtığı için bu kadar rahatsızsınız.

Bu konu senin gibi zekalara agir gelir anlayamamanin nedeni budur yazdiklarimi,fikir yoksunu slogan insanlarisiniz,seni aziz nesinin lafiyla ugurlamakta fayda var;

Ataturku seviyorum diyen musluman ya yalan soyluyordur,yada ahmaktir.

Hangisi olduguna aen karar ver.

Kendi akli melekelerinde konustugunda dinleyeyim;aeni yoksa bos yere soz;sarfiyati yapma.

Vay vay o zaman genel ev işleten, içki satan, kumar oynatan hükümeti mi seviyorsun? Memur maaşları ve yardımlar buralardan gelen paralarla ödeniyor.Senin mantığınla kimse sevdiğin bir lider olamaz.
    Senin gibilerin dini kullanarak siyaset çevirdiğini bilmeyen kalmadı.Bırak bu numaraları yiyen kalmadı artık.Görüyoruz nasıl müslüman olduğunuzu sadece çıkarların için böyle konuşanlardansın.

Iste bu yuzden size fikirsiz slogan guruhu diyorum,tayyibe ooy verdigim nerden malum;oldu sana,bilmez konuSur tanimaz iftira atar guruhu...

Haa din simsari;diyincede o omuz uzerrinde bulunan kutleyi bir;calistirda bu ulkedeki din simsarlari neden bu kadar pirim yapiyor diye bir sor kendine,
    atalariniza zamaninda bu topraklari ezdirmeyen muslumanlardan alamadiginiz maneviyata takilirsin belki,ve bitmek bilmeyen akilsiz kin ve nefretinize dogal bir reaksiyon olarak ortaya ciktiginida gorursun.
    Kisacasi cehil;parti dine dusmanlikta sinir tanisaydi bu ulkede din simsarlari bu kadar prim yapamazdi der seyfettin...

• Kuranı anlamak için aklını kullanırsan şeriat kısımdan olursun kalbini kullanırsan hakikatçi. Kalbini kullanarak okumak için ilk önce şeriatı anlaman lazım. Namazda yapılan iki secdenin anlamını kamil insanlar şöyle açıklamış: Hz. Adem bu aleme teşrif ettiğinde melekler, "Bu kan dökücü varlığı niye yarattın Allah'ım? Bizim sana tesbihimiz yetmiyor muydu? Biz, sen ne diyorsan onu yaptık, gece gündüz seni andık, başka bir şey yapmadık." dediler. Onun üzerine Allah da, "Adem'e secde edin." (Bakara,34) dedi. Beni tanımak istiyorsanız eleştirdiğiniz Adem'e secde edin... Meleklerin bir kısmı hemen secde ettiler. Bunlar Adem'i hiç bilmedikleri halde sırf emre uyan, şeriat ehli insanlar gibidir. Şeriat çok önemlidir. Şeriatsız hakikate erilmez. Bir kısmı ise başlarını secdeden kaldırdılar; Adem'in alnında Hz. Muhammed'in nurunu gördüler, ikinci secdeyi yaptılar. Namazdaki iki secdenin manası budur.

Ben namazdaki iki secdenin böyle anlamdırılmasına hayran kaldım. Tasavvufla çok daha yakından ilgilenmek istiyorum ki yaptığım ibadetlerin asıl manasını idrak edebileyim. Allah kalpten isteyen kişilerin duasını kabul eder biz de kalpten isteyelim ki olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-618FB855B -- 15 Nisan 2015; 16:58:49 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.