Şimdi Ara

'Kuran Mucizeleri' Gerçek Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Feynmandan girip sicim teorisinden çıkan ben değilim sensin.
    Bilimi eleştirmiyorum zaten deyip, işin içinden çıkmak kolay.
    Her neyse uzatmaya gerek,
    Verilen cevaplar bence yeterliydi.
    Herhalde kuantum boyutu denilen nanenin neden gözlemlediğimiz evrenden çok farkli olduğu anlaşılmıştır.
    Ve buradan ne tanrıya ne felsefeye ekmek çıkmaz.
    Felsefe yapacaksanız, önce bilimi adamakıllı öğrenmenizi tavsiye ederim.
    Eleştiri yapabilecek kadar done olması yeterlidir.Yanlışlıklar ve ya eklenecekler varsa tartışılır,konuşulur zaten.Biraz daha araştırma yapılması gerektiğine katılıyorum gene de.İyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 16 Şubat 2020; 1:16:24 >
  • Tanrı yaratılmamış olandır. Tanrı olmak bunu gerektir. Bu soru saçma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Tanrı yaratılmamış olandır. Tanrı olmak bunu gerektir. Bu soru saçma.
    Yok öyle bir şey, her şeyin bir yaratıcısı var dersen uyumsuz olur, eğer tanrı yoktan var oldu dersen de ben de evren yoktan var oldu derim.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Her şeyin yaratıcısı var kim dedi ki ? Mümkün varlıkların yaratıcısı vardır. Bir de zorunlu varlık vardır. O da tanrıdır din felsefesinde.

• Bu videoyu konudan bagimsiz olarak bugün izlemiş bulundum.

Açıkçası İslamiyet'in artık gunumuzde gerçek kabul edilmesi için insanların gözlerini , kulaklarını ve ağızlarını kapatarak yaşamaları gerekiyor. Çünkü gerçekten neresinden tutarsan öteki tarafı patlıyor.

Öte yandan bu dediklerim sadece İslamiyet'e has değil tüm dinler aynı çöküş sürecinin içerisinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Her şeyin yaratıcısı var kim dedi ki ? Mümkün varlıkların yaratıcısı vardır. Bir de zorunlu varlık vardır. O da tanrıdır din felsefesinde.
    Kalemle tanrıyı ispat edenler öyle diyor ya ona istinaden dedim, ayrıca zorunluk varlık falan sadece senin söylediğin bir şey, ortada bir kanıt bir şey yok, gezegenler müthiş evren müthiş dersen, ben de o yüzden tanrının olması gereksiz derim, çünkü bu kadar müthiş bir şey yaratan şey, geleceği görme özelliği de vardır, bu yüzden de bizim ve evrenin olması gerekmez.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Kalemle ispat edenler nurcular. Ne yapayım onları. Ben agnostiğim. Geleceği görmesinin sıkıntısı nedir ki ? O zamandan ayrıdır. Yani her şeye giriş hakkı olan birine senin boyun kısa, giremezsin denmesi gibi.
    Aslında vereceğim her örnek eksik bu yüzden tanrıyı anlatamayız. Bizim aklımız eksik kalır. Sonlu sayı kümeleri ile sonsuz bir sayı kümesini bulmak gibi bir şey olur bu.

• Maddenin yoktan yaratıldığına dair elinizde bir bilgi mi var.
    Varsa bir makale yazın Nobel ödülü kazanın bari.

• Felsefe ile bilimi birleştirirsek felsefenin %97 si çöpe giderdi.

• Ayrıca madde dediğin şey big bang ile ortaya çıkıyor. Demek istediğin sanırım enerji veyahut evrendeki şeyler.

• Bigbang olmadan önce var olan şey bir tekilliktir. Tıpkı karadeliklerde olduğu gibi. Tekillik de bir maddedir.
    Bigbang dediğimiz olay sadece bu maddenin büyük bir hızla genleserek saniyeler içinde hal degistirmesidir.
    Yoktan var olan hiçbir şey yok kısaca. Yalnızca maddenin formu değişiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.