Şimdi Ara

Kuran'da Beyin Yerine Kalpten Bahsedilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
192
Cevap
1
Favori
5.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O videodaki bilgilerin yalan olduğunu neye göre söylüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

O videodaki bilgilerin yalan olduğunu neye göre söylüyorsunuz ?

O videodaki bilgilerin doğruluğuna dair hiçbirşey bulamadım.
    Kalpte nöron olsa bile, düşünce sol lobun, bilinç sağ lobun bir ürünüdür.
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Direk ilk cümlene cevap yazayım.
    Duygu dediğin şeyler, hormonlardır.
    Hormon salgılamanında kalp ile Alakası yoktur.
    Herşeyin merkezi beyindir.
    Buna duygu dediğiniz şeylerde dahil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Şu videoda kalpte de beyinde olduğu gibi hafızaya sahip nöronlar olduğu söyleniyor. Bunun makalesini daha önce paylaşmıştım ama bulamadım.

Türkçesi yok mu hocam?

• Şunun neresini tartışıyorsunuz gerçekten anlamıyorum gerçek anlamında da mecazi anlamında da alınsa haşa ne gibi bir hata olabilir? en sıradan bir şair bile bir şiirinde "kalpleriyle düşünüp, gözleriyle görmekteler" diye bir mısraında bu kavramları kullansa şiir-sanat der geçeriz. Eğer amacınız Kur'an da bir hata daha bulmak ise tebrikler kendinizce bir hata daha buldunuz ama ne gerek var zaten size göre onlarca bilimsel hata yok mu?

Sevgili ateist arkadaşlar biliyorum sizler için vicdan ve duygular hormonlardan, kalp denen organ ise bir kompresörden ibaret. Ancak ne kadar anlamamakta ısrar etseniz de ne düşündüğünüz organ kalptir ne de gördüğünüz organ gözdür, bunu ancak arif olanlar anlar.

Not: Arif olmak için önce iman gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hümiyettin yine iş başında...

Sizin orda geçen lcw çalışanını yumruklamadılar mı?

Gerçek islam bu değil tabi, tek bir eylem de islam'a mal edilemez çünkü islam nihai'dir en iyisidir süper düperdir....

Sorun insanlarda zaten, hiç anlamamışlar...

Tanrı din gönderiyor ama beynin ne olduğunu en azından tarif etmiyor mu? Yazılı olan şeylerden çok güzel destek almayı biliyorsunuz ama....

Ondan sonra çevir babam çevir, şu kelimenin 112. anlamını al, cosinüsünden kare kökü çıkar, şu ayetin logaritmasıyla şu kelimenin 54. anlamını alırsak.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

Şunun neresini tartışıyorsunuz gerçekten anlamıyorum gerçek anlamında da mecazi anlamında da alınsa haşa ne gibi bir hata olabilir? en sıradan bir şair bile bir şiirinde "kalpleriyle düşünüp, gözleriyle görmekteler" diye bir mısraında bu kavramları kullansa şiir-sanat der geçeriz. Eğer amacınız Kur'an da bir hata daha bulmak ise tebrikler kendinizce bir hata daha buldunuz ama ne gerek var zaten size göre onlarca bilimsel hata yok mu?

Sevgili ateist arkadaşlar biliyorum sizler için vicdan ve duygular hormonlardan, kalp denen organ ise bir kompresörden ibaret. Ancak ne kadar anlamamakta ısrar etseniz de ne düşündüğünüz organ kalptir ne de gördüğünüz organ gözdür, bunu ancak arif olanlar anlar.

Yani doğru anlamak için temiz kalp ve yaradana teslim olmak mı gerekir?

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Sen ne düşünüyorsun hocam?

Öncelikle buradan sadece Kuran diyen kişilere hadi bakalım bunu açıklayın demek istiyorum. Hani bir ayet vardı; sana Kuranı açıklayasın diye indirdik. İşte bu ayetle birlikte bir takım insanların yani senin gibilerin bu tarz şeylerde kafasına takılan sorulara cevap vermek içinde kendisine bir hikmet verilmiştir.

Peygamberimizin (Aleyhi Salatu ve Selam) şu hadisi açıklıyor herhalde her şeyi;

“İnsan vücudunda bir et parçası vardır o düzelirse bütün vücut düzelir, o bozulduğunda bütün vücut bozulur. İyi bilin ki, o et parçası kalptir.” (Buhârî, İmân, 39; Müslim,Musâkât, 107)

Bu görüşteki alimlere göre, bu hadiste yer alan ifadeler aklın kalpte olduğunu gösteriyor. (bk. Nevevî, ilgili hadisin şerhi)

Bu teknoloji ile hala her şeyin beyinde olup bittiğini düşünüyorlar ama teknolojinin Kurandaki bütün ifadeleri daha tam açıklayamadığının kanıtıdır yukarıdaki hadis.

Kusura bakmayın ama ben gerçekten anlam veremiyorum yazdıklarınıza (yani alimlerin düşüncelerine), bilimsel olarak kanıtlanmış bir durumu yalanlıyorsunuz vede bunu teknolojinin açıklayamadığını söylüyorsunuz. Kalp biyolojik bir pompadır, kan pompalamak harici başka bir işlevi yoktur. Bu kesin bir ifadedir(tabi organ evrilmez ise).

Edit: Konu ne güzel, kimse kimseye hakaret etmeden seviyeli bir şekilde tartışılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertBsk -- 11 Temmuz 2016; 1:11:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Şunun neresini tartışıyorsunuz gerçekten anlamıyorum gerçek anlamında da mecazi anlamında da alınsa haşa ne gibi bir hata olabilir? en sıradan bir şair bile bir şiirinde "kalpleriyle düşünüp, gözleriyle görmekteler" diye bir mısraında bu kavramları kullansa şiir-sanat der geçeriz. Eğer amacınız Kur'an da bir hata daha bulmak ise tebrikler kendinizce bir hata daha buldunuz ama ne gerek var zaten size göre onlarca bilimsel hata yok mu?

Dikkat edin benim son yazdigimi arif olan anlar dedim oysa ayeti anlamak icin akli basinda olmak yeter. Kalp dinimizde ve diger tum inanislarda kulturlerde maddi ve manevi insanin en onemli parcasi kabul edilmistir. Vicdan, sevgi, merhamet, hosgoru vs. gibi kavramlar hep kalp ile iliskilendirilmistir hasa ayette karaciger dese vallahi anlayamadiginiz icin size hak verirdim ama burda anlasilmayacak hicbirsey yok. Islamda bedenin merkezi ve en onemli yeri kalbin bulundugu yerdir, buradaki bes manevi organin merkezidir. Tasavvufa ilgi duyanlar da bunu bilir yoga yapan da bunu bilir. Ama inanmak istemeyen icin orada faraza beyin yazsa bu sefer de bilim adamlarinin yeni bagirsak teorisini kullanip bagirsak da dusunme organiymis niye onu da yazmamis denilebilirdi eminim.

• quote:

quote:

quote:

Dikkat edin benim son yazdigimi arif olan anlar dedim oysa ayeti anlamak icin akli basinda olmak yeter. Kalp dinimizde ve diger tum inanislarda kulturlerde maddi ve manevi insanin en onemli parcasi kabul edilmistir. Vicdan, sevgi, merhamet, hosgoru vs. gibi kavramlar hep kalp ile iliskilendirilmistir hasa ayette karaciger dese vallahi anlayamadiginiz icin size hak verirdim ama burda anlasilmayacak hicbirsey yok. Islamda bedenin merkezi ve en onemli yeri kalbin bulundugu yerdir, buradaki bes manevi organin merkezidir. Tasavvufa ilgi duyanlar da bunu bilir yoga yapan da bunu bilir. Ama inanmak istemeyen icin orada faraza beyin yazsa bu sefer de bilim adamlarinin yeni bagirsak teorisini kullanip bagirsak da dusunme organiymis niye onu da yazmamis denilebilirdi eminim.

Bağırsak ne alaka düşünmeyle?

• buradaki kalp bir tür onay aleti gibidir (tam olarak işlevini henüz bilemiyoruz ,belki teknoloji geliştikçe bu konuda bazı bilgiler edinilebilir ,belkide ahirete kadar bilimsel olarak öğrenemeyebiliriz)
    ayrıca diğer kişilerin meallerine de baksaydın oradaki kalp sözünün ne olduğunu daha iyi anlayabilirdin

misal sana birkaç tane ;

Elmalılı (sadeleştirilmiş): Ya o yerde niye bir dolaşmadılar ki, kendileri için akıllanmalarına sebep olacak kalpleri ve işitmelerine sebep olacak kulakları olsun;çünkü gerçek şudur ki, gözler körelmez, ancak sinelerdeki kalpler körelir.

Muhammed Esed: Peki, yeryüzünde gezip dolaşmıyorlar mı ki, orada olup biteni kalpleri kavrasın ve kulakları işitsin? Ne var ki, onlarda kör olan gözler değil; kör olan, göğüslerdeki kalpler!

karşı cinse sevgimizi belirtmek için beyin işareti mi yapıyoruz ,yoksa kalp işareti mi ?
    ayrıca beyin bir işleme merkezidir ,gelen sinyalleri değerlendirir
    misal eline diken battığında bu uyarıyı beyin mi yapar ,yoksa elin mi ?

•  Kuran'da Beyin Yerine Kalpten Bahsedilir

Bence Rahman ve Rahim olan Allah en güzel bir şekilde ayetlerinde belirtmiş. Oradaki inceyi almayıp kalp kan pompalar hehe hata var diyerek kenara çekilmek en kolayı. Bilimsellik methodlarında taşların tamamen oturmadığı bu devirde neyin en büyük manevi etken olduğunu bilmeden taş atmamak gerekir kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 11 Temmuz 2016; 4:14:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

buradaki kalp bir tür onay aleti gibidir (tam olarak işlevini henüz bilemiyoruz ,belki teknoloji geliştikçe bu konuda bazı bilgiler edinilebilir ,belkide ahirete kadar bilimsel olarak öğrenemeyebiliriz)
    ayrıca diğer kişilerin meallerine de baksaydın oradaki kalp sözünün ne olduğunu daha iyi anlayabilirdin

misal sana birkaç tane ;

Elmalılı (sadeleştirilmiş): Ya o yerde niye bir dolaşmadılar ki, kendileri için akıllanmalarına sebep olacak kalpleri ve işitmelerine sebep olacak kulakları olsun;çünkü gerçek şudur ki, gözler körelmez, ancak sinelerdeki kalpler körelir.

Muhammed Esed: Peki, yeryüzünde gezip dolaşmıyorlar mı ki, orada olup biteni kalpleri kavrasın ve kulakları işitsin? Ne var ki, onlarda kör olan gözler değil; kör olan, göğüslerdeki kalpler!

karşı cinse sevgimizi belirtmek için beyin işareti mi yapıyoruz ,yoksa kalp işareti mi ?
    ayrıca beyin bir işleme merkezidir ,gelen sinyalleri değerlendirir
    misal eline diken battığında bu uyarıyı beyin mi yapar ,yoksa elin mi ?

Yani çelişki yok mu diyorsunuz hocam?

• Dindarlarin taniti o zamanlar oyle saniliyordu o nedenle dogru olan buydu.

Kardesim islam gercek din ise Kuran o donem insanlarin sandiklarini degil belki 1000 yil sonra ortaya cikacak gercekleri yazmaliydi.

Ortalikta dolasiyorsunuz Kuranda bilim mucizeleri 150p yil once yaziyordu diye. Isinize gelince boyle diyorsunuz isinize gelmeyince o donemki algi kalbin duygu ve dusunce organi oldugu yonundeydi o nedenle dogru diyorsunuz.

Burada su gercek ortaya cikiyor Kuran o donemdeki insanlarin sanilarini yansitiyor yani o donemki insanin bilgisi ne kadar kisitliysa Kuranda o kadar kisitli. Bu kitap kutsal bir gucun eseri olsaydi insani dusuncelerle sinirli kalmaz beyinleri var dusunmezler deyip hepimizi o donemde dumur ederdi. Hani 1500 yil once zaten bu bilimsel gercekler kuranda yaziyordudiyen arkadaslarim su an neen 180 derece donuyorsunuz.

Eski donemin algisi ile bilimsel veriler catisiyor ve eski insanin akli neyse Kuran da o yaziyor.

Akil , dusunce , duygular bunlarin hepsinin kaynagi beyindir. Gidip ben kalbimle dusunuyorum dersen buna herkez guler. Kalp sizisi , kalpsiz terimleri hep eskiden bu duygularin jalpten yonetildigine dair olan inanctan dolayi dilimizde kalmis kalintilar.

Eskiden beri kalbin bir pompa beynin ise bilincin mezkezi oldugu bilinseydi bugun kullandigimiz bu laflarda emin olun olmayacakti.

Su anda beynin islevi ogrdnildigi icin aptal insanlara beyinsiz denmesi gibi kullanimlardilimize giriyor. Duygu durumunun amigdala bolgesinin urunu oldugu daha cok yeni bulgular oldugu ocin zamanla kalpsiz teriminin terk edilerek bunada amigdala gibi beynin duygu ureten bolumune kaymasida isten bile olmayacaktir.

Kuran gercekten bir bilim mucizesi olsaydi bu kadar basit hatalara dusmezdi.

Kalpleri var düşünmezler gibi bir söz Kuran da geciyorsa bu cok buyuk bir epic faildir. Ve bilim ile Kuran in temelden ters dustugu bir yandir.

Isin ilginc yani bilim insanlarida diger arkadaslarin belirttigi gibi eskiden kalbin dusunme organi oldugunu saniyorlardi. Kuran da bu genel saniyi aynen yansitmis. Ama gercek beynin dusunme organi olmasiydi. Buda teknolojik ilerleme sonucu somut kanitlarla saptanmis durumda.

Kuran gercekten kutsal bir kitap ise bize bigbangi falanhaber veriyorsa bu kadarcocukca bir hataya dusmeden BEYINLERI VAR DUSUNMEZLER DIYEREK. Bizi apacik DUMURA ugratmaliydi.

Ama bir yandan bakin 1500 yil once bigbang deyip sonra eskiden zaten kalpti insanlarin dusunme organi sandiklari organ ondan bu kullanim uygundur demek ikiyuzluluktur.

Kuran bir bilimsel gercegi 1500 yil once gosteripte baska bir bilimsel gercek ike 1500 yil once celiski icindeyse Kuranin bilimsel verilere dogrulayan bir eser oldugu tezi bir anda coker.

Tabi buradaki gibi bir olayda bakin kimse bilmiyordu Kuran da yaziyor baska bir olayda zaten o donem insanlar kalbi dusunme organi zannediyorlardi ehehehe CIFTE STANDARDI ile yaklasirsak gerceklerin ustunu ortmus oluruz.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Peki aslında orada kalp değil de beyinden bahsetmek istiyorsa? Üst kavram açıklamasını okudunuz mu? Cin ve insanlar için bir üst kavram olarak beyin kullanılabilir mi sizce de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertBsk

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Sen ne düşünüyorsun hocam?

Öncelikle buradan sadece Kuran diyen kişilere hadi bakalım bunu açıklayın demek istiyorum. Hani bir ayet vardı; sana Kuranı açıklayasın diye indirdik. İşte bu ayetle birlikte bir takım insanların yani senin gibilerin bu tarz şeylerde kafasına takılan sorulara cevap vermek içinde kendisine bir hikmet verilmiştir.

Peygamberimizin (Aleyhi Salatu ve Selam) şu hadisi açıklıyor herhalde her şeyi;

“İnsan vücudunda bir et parçası vardır o düzelirse bütün vücut düzelir, o bozulduğunda bütün vücut bozulur. İyi bilin ki, o et parçası kalptir.” (Buhârî, İmân, 39; Müslim,Musâkât, 107)

Bu görüşteki alimlere göre, bu hadiste yer alan ifadeler aklın kalpte olduğunu gösteriyor. (bk. Nevevî, ilgili hadisin şerhi)

Bu teknoloji ile hala her şeyin beyinde olup bittiğini düşünüyorlar ama teknolojinin Kurandaki bütün ifadeleri daha tam açıklayamadığının kanıtıdır yukarıdaki hadis.

Kusura bakmayın ama ben gerçekten anlam veremiyorum yazdıklarınıza (yani alimlerin düşüncelerine), bilimsel olarak kanıtlanmış bir durumu yalanlıyorsunuz vede bunu teknolojinin açıklayamadığını söylüyorsunuz. Kalp biyolojik bir pompadır, kan pompalamak harici başka bir işlevi yoktur. Bu kesin bir ifadedir(tabi organ evrilmez ise).

Edit: Konu ne güzel, kimse kimseye hakaret etmeden seviyeli bir şekilde tartışılmış.

Hadiste anlatilana inanirim ben. Peygamberimizin bildigi bizim bilmedigimiz bir sey var demekki.

Hatta Peygamberimizin bir olayi vardir. Derki bir veya iki adam gelip gogsumu yarip temizleyip gittiler. Kalpti yanlis hatirlamiyorsam. Bu kadarini hatirlayabildim.

Neden beyin degilde gogus bolgesi yarilip kalbi temizleniyor ?

• lobotomi nin nobel tip odulu almis oldugunu biliyorsunuz degil mi?

Insanligin bilgi birikimi genisledikce eskiden dogru gibi gorunen bazi seyler cope gidiyor. Ayrica artik dusuncelerin beyin uzerindeki izlerini gosterebiliyoruz son 20 yildir.
  • Çünkü hikayeyi anlatan adam beynin islevlerinden bihaber herkes gibi kalbi hersryin merkezi ssniyor dolayisiyla hikayesini anlatirkende boyle insani hatalara dusuyor.

O hikaye kutsal bir kaynaktan gelseydi beynini temizlerlerdi : )

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun4k

lobotomi nin nobel tip odulu almis oldugunu biliyorsunuz degil mi?

Insanligin bilgi birikimi genisledikce eskiden dogru gibi gorunen bazi seyler cope gidiyor. Ayrica artik dusuncelerin beyin uzerindeki izlerini gosterebiliyoruz son 20 yildir.

Lobotomi dediğiniz beyin cerrahisi işlemidir. Ne nobel ödülü? Kim alıyor? Ne zaman alıyor? Niye alıyor?
  • Sebebi bellidir. O dönemde kalp düşünce organı olarak bilirdi. Kuranda beyin kelimesinin hiç geçmemeside o dönemin cehaletinin kurana yansımasından kaynaklı. Nerdeyse her ayet de mucize arayan müslümanlar son derece önemli bir konuda allahın neden bir mucizeden bahsetmedigini tam tersş neden barşz bir şekilde hata yaptığını görmezler? Dinlerini savunmak içşn her şeyi yapıyorlar ama boş.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.