Şimdi Ara

Kur'an mı Hadisler mi daha güvenilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
    ilk etapta Kuran diyeceksiniz biliyorum...

7-10. yy arasında yazılı ve tam bir Kuran yoktur.
    bilinen en eski ve tam Kuran 10.yy'a ait olan kuveyt Kuranıdır.
    (taşkent kuranında eksikler var. topkapı zaten bunların yanında yepyeni kaldı.)
    hadisler ise 9. yüzyıl itibariyle toparlanmaya başlıyor.
    Günümüzde çoğu kişi deve sidiği, telli çalgı, kadın sesi, satranç vb tekil konulardan dolayı hadisleri silip atıyor, ve hadislere inanmıyor. hadisleri atınca islamın şartları, namaz vakitleri, abdestin şekli kuran da yazmıyor.

mesela bakara 286 ayetten oluşuyor. Günümüzde yaklaşık 35 adet A4 sayfası yer kaplıyor.
    mesela böyle bir sure kaç kerede vahyoluyor? bunu nasıl akılda tutuyorlar.
    o günün şartlarında bunu yazılı hale nasıl getiriyorlar.
    biliyorsunuz kalem/kağıt yok. deri/kemik/taş a filan kazınıyor. nasıl bir yer nasıl bir hacim kaplıyor. nasıl taşınıyor.
    matbaa da olmadığından eğer yazılı ise tabiki tek kopya oluyor. yazılı muhafaza edilmesi bile şüpheli bence.

hadi diyelimki çok sayıda hafız ezberliyor. savaşlar, sağlık vb sebeplerden hafız ölümleri de mantıken daha erken ve çok sayıda olmalı. ayrıca günümüzde kurandaki bir kelimenin yeri ve tam ve doğru anlamı için 20 prof 20 farklı yorum yapıyor. bu hafızlar kurandaki kelimeleri, çekimlerini, anlamlarını yerini hiç karıştırmıyorlar mı. birbirleriyle tezata düşmüyorlar mı.

şimdi söyleyin 9.yy hadisleri mi daha geçerli 10. yy kuranı mı?
    ya da hadislerin mantıksız gelenlerini elemek mi gerekiyor.
    Kuran'ın hepsi mantıklı geliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: eglon

"Hiç kuşkun olmasın, Rabbin senin gecenin üçte-ikisinden daha azını, yarısını, üçte-birini ayakta geçirmekte olduğunu biliyor. Seninle beraber olanlardan bir grup da öyledir. Allah, geceyi de gündüzü de ölçüye bağlar. Sizin bu işi kolaylıkla yapamayacağınızı bildi de sizin için bu görevi

hafifletti. O hâlde Kur’ân'dan kolay geleni öğrenin-öğretin! Sizden hastalar olacağını bildi. Bir kısmının yeryüzünde dolaşıp Allah'ın fazlından bir şeyler isteyeceklerini, diğer bir kısmının da Allah yolunda çarpışacaklarını bildi. O hâlde ondan kolay geleni öğrenin-öğretin! Salât'ı kurun / ayakta tutun, zekat'ı verin! Güzel bir ödünçle Allah'a ödünç verin! Öz benlikleriniz için önden gönderdiğiniz iyiliğin, Allah katında hayrını daha çok, ödülünü daha büyük olarak bulacaksınız. Allah'tan af dileyin! Hiç kuşkusuz Allah çok affedici, çok merhamet edicidir."

Yüce Allah böyle buyuruyor. Kuran'da belirlemiş olduğu salat vakitlerinin şu şu saatler arasında denilerek kati kurallara insan eiiyle bağlanmasının bu Ayet-i Kerime'lere ters düşeceğini düşünüyorum.Yine de en iyisini O bilir.

Şuraya bir göz athttp://quranix.org/appendix/mesaj/6

• quote:

Orijinalden alıntı: recko

quote:

Orijinalden alıntı: foggof62

quote:

Orijinalden alıntı: recko

Kuran tabiki. Yorumları okumadım ama kuran inerken peygamber ve sahabeler tarafından yazıya dökülmüştür. Fakat yazının yokolması ihtimaline karşı hafızlık yapmışlardır.

Hadislerin hemen hepsi uydurmadır açık ve net. Kuranla çelişenlerin tamamı uydurma, çelişmeyen güzel öğütler verenler falansa yine uydurma olma ihtimali yüksek ama en azından nasihat modunda dikkate alınabilecek şeylerdir. Kaldı ki hadisleri yok saymak demek namazın kılınışını vs yoksaymak demek değildir hadis başka sünnet başka. Kaldı ki en basit örneği, namazda Allah ın farzından önce peygamberin sünneti kılınıyor mezheplere ve hadislere dayanılarak. Sizce de bi sıkıntı yokmu o durumda? Allah ın emri farz olan namaz sadece senden istiyor 4 er rekat namaz. Sen farzdan önce sünnet kılıyorsun hem işini zorlaştırıyorsun hem de sana farz olanın önüne başka namaz koyuyorsun. Ben doğru bulmuyorum isteyen istediğini düşünür ama kuran tek başına yetersiz demek anlatmıyor demek şirk koşmaya benzer. Kuran kalıplara koymaz yapacağın şeyleri. Abdest alırken belli bir sıralama kural yoktur. Normal abdest alırken dışarıyla temas eden yerlerini, gusül alırken de bütün vücudunu yıkarsın bu kadar. Ağız burun da dışarıyla doğrudan temas halinde olduğu için onlar da yıkanır. İstersen ilk ayağını yıkarsın istersen son yıkarsın ikisi de kabul. İstersen ayağını suya sokmaz mesh edersin ayağını o da kabul. Ama gel gör ki herkes bi sırası var falan diyor. Oysa islam ve kuran çok rahat, hoşgörülü, niyete önem veren ve farzları nasıl rahat yerine getiriyorsan öyle yerine getirmene izin veren bir din ve kitap. Namazı da ister ayakta kıl ister oturarak kıl, oturarak kılman için de illaki bi sorunun olması gerekmiyor. Yorgunsundur dizin ağrıyordur o gün ya da oturarak kılmak istemişsindir hiç önemli değil. Niyetin namaz kılmaksa o da kabul sen Allah a farz olan 4 rekat namazını abdestli şekilde kıl da nasıl kılarsan kıl.

Dinimiz düşündüğünüzden daha rahat daha serbest ve çok daha adil bir din. Ama müslüman adı altında gezen tayfaya bakınca insan ne diyeceğini bilemiyor. Müslüman olmayanlara karşı da yine biz mahcup oluyoruz, açıklama yapamıyoruz.

Neyse laf uzadı bayağı, kısacası hadisler önemsizdir ve heme hepsi uydurmadır. Müslüman birinin herşeyden önce kendine kuran ı kaynak alması gerekir. Ayrıca kuran yayılırken hep orjinaliyle birebir kalmıştır. Bu da Allah ın son peygambere verdiği esas mucizedir (bakarsanız Hz. Muhammed in Hz. Musa gibi hikayeleri yoktur. Denizi ortadan ayırmak, işte çekirge yağmuruna tutmak falan gibi mucizeler son peygamber de yoktur. Ona verilen mucizenin kuranın kıyamete kadar daim ve değiştirilemez olduğu söylenir)

Değiştirilemez ve korunmuş olduğunu nasıl biliyorsunuz? Ayet dışında kanıtınız nedir?

Hocam değiştirilemez ve korunmuş olduğuna dair somut kanıtım olsaydı zaten Allah ın varlığına da direk somut kanıt bulmuş olurdum

Biraz da inançla ilgili bu işler. Allah a nasıl inanıyorsam Kuran ı kerim i de koruduğına inanıyorum. He inanmayan birisi derki hayır korumamıştır ben inanmıyorum, saygı duyarım herkesin görüşü fikri inancı kendine ait.

Buyur canım ben vereyim. Sonuna kadar oku.http://19.org/tr/19-kodu/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.