Arkadaşlar apartmanın girişine kumru yuva yapmıştı. 2 tanede yumurta bıraktı. Her gün geçerken kumruyu görüyordum kuluçkaya yatıyordu. Geçen gün küçük çocuklar yuvaya taş falan atıyorlardı kumruyu kaçırmışlar, yüksekte olduğu içinde yumurtalara dokunamamışlar.
Şimdi takip ettim de 3 gündür kumruyu göremiyorum, yumurtalarda orada öylece duruyor. Galiba kumru korktu ve yuvayı terk etti. Acaba ben o yumurtaları alsam evin içinde uygun bir ısı ortamı yaratsam ampül, pamuk, battaniye falan...
1- Yavru çıkma ihtimali var mı? 2- Anne kumrunun, 3 gün kuluçkaya yatmaması yumurtanın bozulmasına neden olmuş mudur?
Kuluçka ile ilgili ısı ortamı nasıl olmalı tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirlerse, bu işin oluru varsa yumurtaları eve getireceğim.
konuyu hortlatmış olacağım ama benzer bi olayda benim başıma geldi
odamın penceresine kumrular yuva yapmıştı, bu gün sabah yumurta bıraktığını farkettim, tabi o sırada annesi beni görüp kaçtı. gün içerisinde yanına bulgur bırakmak için camı açtığımda tekrar korkup kaçtı ve birdahada annesini görmedim hiç, 5-6 saattir yumurta öylece duruyor dışarıda , eve alıp kurtarma ihtimalim varmıdır arkadaşlar yoksa bozulmuşmudur yumurta ?