Şimdi Ara

Kumho'dan Continental'e... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ses konusunda ve yakit ekonomisi konusunda goodyear in bir lastigini tavsiye ettiler, cpc5'ten iyiydi, A-A-69db idi sanirim. Model adini bilmiyorum. Ama conti yi oldukca ucuza aldigim icin googyear a bakmadim bile.

Bu arada c segmentinde 205/55/16 candir. Duymustum, simdi bizzat yasadim. 60 yanak oldugu icin 55 e gore lastik basinna 30 tl fazla odedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bridgestone çok sert. Michelin de çok yumuşak şeklinde ünü var. Continental veya Goodyear nasıl bir kategoriye girebilir? Tabi tüm lastikleri yumuşak veya sert değil homojen olarak dağılımdan bahsediyorum.

Starmaxx lastiklerinden takılı berbat önermiyorum. Her türlü çılgınlığa sahip belki yılı dolmuş olduğundandır ama öyle. Zaten ucuz lastik alıyorsanız onun 2 takımı, pahalı lastiğin 1 takımı eğer memnun bir şekilde sürüş istiyorsanız.

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Bridgestone çok sert. Michelin de çok yumuşak şeklinde ünü var. Continental veya Goodyear nasıl bir kategoriye girebilir? Tabi tüm lastikleri yumuşak veya sert değil homojen olarak dağılımdan bahsediyorum.

Starmaxx lastiklerinden takılı berbat önermiyorum. Her türlü çılgınlığa sahip belki yılı dolmuş olduğundandır ama öyle. Zaten ucuz lastik alıyorsanız onun 2 takımı, pahalı lastiğin 1 takımı eğer memnun bir şekilde sürüş istiyorsanız.

Goodyear egp lere 3 ay sabredebildim.yumuşak konforlu sessiz tasarruflu keyifli.ama yol tutuş fren viraj dedinmi Bridgestonenin tırnağı olamıyor.Bridgestone da konforda onun tırnağı olamıyor aynı şekilde.

Kısaca konforda kaybeden güvenlikte kazanır,kişisel deneyimlerimden bunu öğrendim.birinden ne kadar uzaklaşırsak diğerine o kadar yaklaşıyoruz.Bridgestone konforda en kötü şöhrete sahip ama adamı ipten alır.

• xiamen kullanıcısına yanıt
    Yokohama deneyebilirsiniz. Cok iyi bir lastiktir.

• Ben conti eco3 taktırmıştım 195 65 15 ebatları için servis bu var demişti elimizde. Üretim almanya idi iyi takın dedim. Baya iyiydi her sene silifke tarafına giderim virajlara falan 90 - 120 ile girdiğim oldu bazen ısınınca çok güzel yol tutuyor. Ama biraz sert gibi ya da eskidi( 4. senesini dolduracak yazın) o yüzden sertleşti bilemiyorum . Kışlık ug9 taktırdım. Contilerden daha rahat gidiyor araba anlamadım gitti Kışlık deriz arabayı zorlar ses yapar falan ama yazlık lastik var gibi mübarek. Neyse bu yazı da geçirelim 4. yaşını kutlayalım da lastiklerin seneye birşeyler düşünürüz artık :)

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• kışlık petlas snowmaster'den çok memnun kaldığım için yazlık lastiklerimi de petlasla (petlas imperium) değiştirdim. hali hazırda kullandığım lastikler conti idi. araç çok çok çok fark etti. yol tutuş arttı araç yumuşadı. daha önce de uzun süre kumho ecsta kullanmıştım ve yol tutuşu, özellikle ıslak zeminde berbattı.

demem o ki, lastik biraz kullanıcıya bağlı. psikolojik etmenler çok etkiliyor...

Sizde de yanlış algı olabilir. Daha önce hızlı gelen şimdi yavaş gelebilir, tam tersi de olabilir. Bence tamamen algısal.

Ben de 10 gün önce kumho taktırdım. 4 tane 195/60/15 lastik 400tl'ye geldi toplamda. Fiyatına göre gayet başarılı bence.

Orijinalden alıntı: xiamen

Herkes bişey söylüyor kafası karışıyor insanın.

Eski aracımda Michelin kullandım çokta güven vermedi bana. Daha sonra forumun övgüleri üzerine Nokian H serisi aldım, yol tutuş müthişti, lastik yumuşaktı ama çabucak dağıldı. Teker teker değiştirmek zorunda kalığım için ikinci sette Nokiana devam ettim ama bir set iki yıl ve 30.000 km anca gitti.

Araç değiştirdim eski lastikler yerine kışlık Lassa aldım.

Bahara yeni set yazlık lastik lazım ama kafam çok karışık.

Kimileri Kumho iyi diyor başkası patinaja düşer kalitesiz diyor,

Goodyear efficientgrip performance alayım diye düşündüm onuda kimi övüyor kimi lastik yanakları zayıf yarılıyor, balon yapıyor diyor.

Continental de aynı kimi övüyor kimi yerden yere vuruyor.

Ne alacağımı şaşırdım açıkcası. 205/55/r16 ebatları için bütçeyi zorlamayacak güzel bir lastik almak istiyorum ama çok kararsız kaldım.

Hocam ben size kullandığım ve çok beğendiğim 2 lastiği anlatayım siz içinden seçin
    Golf aracımda 2011 üretim dunlop sp sport response vardı lastiklerin dişi gayet iyiydi
    orijinal jant almıştım 205 55 16 onun üstünde geldi 3 yaşında olmasına rağmen çok iyi fren hakimiyeti
    vardı sadece parlak asfaltta biraz çabuk patinaj çekiyordu ama sorun çıkaracak kadar değil bide artık 3 yıllık
    bir lastik olduğu için hafif gürültü alıyordu sonra bu lastikleri değiştirdim
    aracımda simit lpg olduğu için yanak korumalı Petlas PT 525 PRO GREEN aldım 205 55 16 91 H bu lastiği
    petlas 2014 haziran da çıkardı yeni lastik yani . Aracımı hem sıcak asfaltta bazende bozuk yollarda kullandım mecburen
    gerçi geçen yaz 10.000 km yaptım sonra kışlıkları taktım ama bu km zarfında keşke dunlop olsaydı dediğim hiç bir yer olmadı
    sadece 2 kez çok ani u dönüşü yaptım onda önden kayma yaptı belki dunlop olsaydı o da kayardı
    Bu arada uzun yolda arada bir süratli kullanırım bunuda belirteyim yüksek hızda da petlas gayet güzel

sonuç olarak her ikisininde sıfırını kıyaslayacak olursa belki dunlop bir tık daha iyi olabilir ama petlas ın bu lastiği
    son derece işiniz görecektir alacaksanız 91 H almanızı tavsiye ederim ben geçen yaz 170 tl 'ye almıştım tanesini
    siz bu yaz 150 ' ye alabilirsiniz diye düşünüyorum

• volkann86 kullanıcısına yanıt
    Ecsta konusunda hemfikiriz demek.

Bu ecsta konforsuz oldugu gibi kotu de yol tutuyordu. Ama hakkini yemeyelim cok uzunomurluydu. 50 bin kullandim, disle. Timsah gibiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykr -- 13 Ocak 2015; 14:24:37 >

1-dunlop sport maxx rt
    2-conti sportcontact 5

parası önemli değilse:

yokohama advan sport v103 var ki, bu lastik günlük arabalara fazla fazla yeter.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.