Şimdi Ara

kümelerle ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Otuz altı asker bir gözünden yara aldı,

Otuz beş asker bir kulağından yara aldı

Kırk asker bir bacağından, kırk iki asker de bir kolundan yara aldı.

Bu durumda dört yerinden birden yaralanmış asker sayısı en az kaçtır

komşumuzun çocuğu getirdi yapamadım yardımcı olursanız sevinirim

• up
  • Cevap 3 müdür acaba?
  • wala bilmiyorum arkadaşım yapılış şeklini biraz örneklendirsen sonucu buluruz ama hiç kalem oynatamadım unutmuşum bu konuları
  • 21 olabilir mi acaba şekil birazdan geliyor
  • 50-36=14 Gözünden yara almayanlar
    50-35=15 Kulağından yara almayanlar
    50-40=10 Bacağından yara almayanlar
    50-42=8 Kolundan yara almayanlar

14+15+10+8= 47 Dört adet yarası olmayanlar

50-47=3 Dört adet yarası olanlar

Sorudaki organların hepsi çift, soruda böyle bir detay yoktur sanırım tek göz iki göz
  • teşekkür ederim cevaplar malesef yok birde yapılış şeklini de rica edicem mümkünse sevap şudur desem nasıl yaptık diye soracak çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • göz dediğinde sağ sol farketmiyor
  • şema ile bu şekilde buldum

kümelerle ilgili bir soru
  • Şöyle bir bakış açısı uygun olabilir :

* Askerleri birden elliye kadar numaralandıralım.... 1,2,3,4,5....48,49,50 diye...

* 1 den 35 e kadar olan askerler kulağından yara alanlar olsun...

* 36 askerin 15 tanesini kulağından yara almayanlar olarak seçelim. Bu şekilde 36-15= 21 demek ki 21 asker kesin hem kulağından hem gözünden yara almış....

* Hem kulağından hem gözünden yara alan asker sayısı 21 ise demek ki 50-21=29 askerde kulak ve göz konusunda sadece bir yerinden yaralanmış olanlardır.

* Şimdi gelelim bir bacağından yaralanan 40 askere... Bu 40 askerin 29 tanesini bir önceki maddede yazdığım sadece bir yerinden yaralananlardan seçelim... 40-29=11

* Demek ki 21 tane hem kulak hem gözden yaralanan askerlerin içinde 11 tanesi hem kulak hem göz hemde bacağından yaralanmış.

* Hem kulak hem göz hem bacağından yaralanan asker sayısı 11 olduğuna göre 39 asker bu 3 yerden birden yaralanmamış.

* 42 kişiden 39 tanesini bu 3 yerinden yaralanmamış askerlerden seçelim. 42-39=3

* Demekki 3 yerindende yaralanan 11 asker içinde sadece 3 tanesi 4 yerindende yaralanmış olur. Cevap 3 tür.

Matematiğe girmeden, sözel ve basit bir şekilde ancak bu kadar izah edilebilirdi diye tahmin ediyorum...

• 2
  • arkadaşlar hepinizden allah razı olsun bende 3 buldum cevabın 3 olma olasılığı yüksek oldu

• demekki 6 saat ders anlattıtan sonra böyle oluyormuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.